Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κοψίματα!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Κοψίματα!

Δημοσίευσηαπό climber41 » Κυρ 03 Απρ, 2011 20:44

Καλησπέρα στο Forum.
Έχω μια απορία σχετικά με ένα προβληματάκι που παρουσιάζει το αυτοκίνητο μου Τerios ΙΙ (αγορασμένο καινούργιο το 2007)

Πρόφατα τοποθέτησα σύστημα υγραεριοκίνησης Tartarini (2 εβδομάδες)

α) Κατα την πορεία και κυρίως στις χαμηλές σχέσεις (1η, 2η, 3η) όσο πατάω το γκάζι κάνει κάτι μικρά κοψίματα ο κινητήρας.
Γνωρίζει κανείς που μπορεί να οφείλεται αυτο?

Υ.Γ: 1ον) Ο μηχανικός μου είπε εξ΄αρχής οτι έπρεπε να αλλάξω τα μπουζί για να το αντιμετωπίσω.
2ον) Τα μπουζί που άλλαξα, είναι λίγο διαφορετικού τύπου (ένα νούμερο επάνω ....11 αντί για...10) και είνα τετράκιδα. Μήπως φταίει αυτό?

έπρεπε να τοποθετήσω Μπουζί Υγραερίου ή Κανονικά που προβλέπονται απο τον κατασκευαστή?

Ευχαριστώ...
climber41

Δημοσιευσεις: 4

Re: Κοψίματα!

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 03 Απρ, 2011 21:50

climber41 έγραψε:Καλησπέρα στο Forum.
Έχω μια απορία σχετικά με ένα προβληματάκι που παρουσιάζει το αυτοκίνητο μου Τerios ΙΙ (αγορασμένο καινούργιο το 2007)

Πρόφατα τοποθέτησα σύστημα υγραεριοκίνησης Tartarini (2 εβδομάδες)

α) Κατα την πορεία και κυρίως στις χαμηλές σχέσεις (1η, 2η, 3η) όσο πατάω το γκάζι κάνει κάτι μικρά κοψίματα ο κινητήρας.
Γνωρίζει κανείς που μπορεί να οφείλεται αυτο?

Υ.Γ: 1ον) Ο μηχανικός μου είπε εξ΄αρχής οτι έπρεπε να αλλάξω τα μπουζί για να το αντιμετωπίσω.
2ον) Τα μπουζί που άλλαξα, είναι λίγο διαφορετικού τύπου (ένα νούμερο επάνω ....11 αντί για...10) και είνα τετράκιδα. Μήπως φταίει αυτό?

έπρεπε να τοποθετήσω Μπουζί Υγραερίου ή Κανονικά που προβλέπονται απο τον κατασκευαστή?

Ευχαριστώ...

Μπορει να ειναι θεμα ρύθμισης. Πρωτα ομως πρεπει να δεις μηπως ειναι τα μπουζι. Πριν τα αλλαξεις ειχες τα μαμα μπουζι? Ειχες τοτε παρατηρησει κατι ? Προσεξες αν στο εκανε και με βενζινη ? Αν δεν ειχες τα μαμα, βάλτα και μετα βλεπεις...
Παντως 9 στους 10 εγκαταστατες προτείνουν τα μπουζι που εγκρινει η κατασκευαστρια εταιρια του αμαξιου.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό INCTEK » Πέμ 07 Απρ, 2011 10:08

Όσο πιο μεγάλο το διάκενο στα μπουζί τόσο χειρότερα με υγραέριο. Γενικά ένας καθαρός σπινθήρας πάντα βοηθά, και προτίμησε διάκενο 0.8-0.9
Χρήστος
Κινήσου έξυπνα....κινήσου με την IncTek
www.inctek.gr
Άβαταρ μέλους
INCTEK

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Παρ 08 Απρ, 2011 00:09

Όσο πιο μεγάλο το διάκενο στα μπουζί τόσο χειρότερα με υγραέριο. Γενικά ένας καθαρός σπινθήρας πάντα βοηθά, και προτίμησε διάκενο 0.8-0.9

Καποιος εγκαταστατης μου ειπε συγκεκριμενα οτι τα ιριδιου κανουν ζημια διοτι ειναι δυνατος ο σπινθιρας και
συχρονος με το αεριο ανεβαινει η θερμοκρασια και ενδεχετε διατρηση πιστονιου και οτι προτιμοτερα ειναι οτι
φορα απο την μαμα του τη αποψη εχεις αυτου ?
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό dim63 » Παρ 08 Απρ, 2011 11:52

καλημερα,
για τα μπουζι παιζει σημαντικο ρολο και τι φοραγε απο το εργοστασιο.τυπος/θερμοκρασια
πχ εμενα ειχε ιριδιου εξαρχης οποτε ηταν πιο ευκολη και συμβατη η ολη δουλεια, σε αντιθετη περιπτωση ρωτηση στο συνεργειο της αντιπροσωπιας ισως για καλλιτερη απαντηση.Ερωτηση για το αν μπορεις να βαλεις ιριδιου χωρις να αναφερεις για το lpg,να βεβαιωσης οτι τα δεχεται το μοτερ σου εστω και για βενζινη και μετα αποφασιζεις
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Παρ 08 Απρ, 2011 17:15

Απο τη μαμα φορα τριακιδα αν αυτο λεει κατι και εχω βρει την αντιστοιχια του κινητηρα στη σειρα τησ ngk για lpg με βαθμο 6
αλλα θελω να μαθω αν μπορει να υπαρξει προβλημα.
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 37 επισκέπτες