Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

ρεταρισμα εν κινηση zavoli-opel astra

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

ρεταρισμα εν κινηση zavoli-opel astra

Δημοσίευσηαπό thanosnatsioulis » Δευτ 30 Απρ, 2012 17:12

ξεκινησε σαν απλο ρεταρισμα και εξελιχθηκε στα επομενα 100 κμ σε τραγωδια ρεταριζε και με τη βενζινα το αστρα ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ηοποια διεγνωσε καλωδιωση μηχανης,πολλαπλασιαστης,καταλητης, 2αισθητηρες λαμδα και καζανακι .πληρωσα 1500 για επισκευη και φυσικα η οπελ τα εριξε στο υγραεριο......π[ηγαινοντας στην ζαvoli για να το βαλω στον εγκεφαλο μου λεει ο μαστορας για δωρεαν αντικατασταση των μπεκ {οδηγια της zavoli} kaimoy κλεινει ραντεβου για τσεκ και ερχομαστε στσ λογια της opel μηπως ειχε δικαιο ? εγινε αυτη η ζημια απο το υγραεριο ? τα μπεκ που αντικαθηστα η zavoli μπορουν να προξενησουν αυτη τη ζημια ..... αν ναι μπορω να διεκδικισω καποια απο τα χρηματα της επισκευης?
Τελευταία επεξεργασία από thanosnatsioulis και Τρί 01 Μάιος, 2012 20:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
thanosnatsioulis

Δημοσιευσεις: 4

Re: ρεταρισμα εν κινηση

Δημοσίευσηαπό thanosnatsioulis » Δευτ 30 Απρ, 2012 17:21

επισης προτεινε να καταργησω και τον λιπαντηρα βαζοντας προγραμ α στο κιτ να λιπαινεται με βενζινα .....πως σας ακουγεται .... ειναι οντος καλυτερα
thanosnatsioulis

Re: ρεταρισμα εν κινηση

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 30 Απρ, 2012 22:34

Μπααα.. Τον μάστορα τον αγάπας πολυ ; Στην θέση σου θα τον είχα κάνει μαύρο !! Δεν παραδίδεται / παραλαμβάνετε αμάξι με ρεταρισματα !!!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Re: ρεταρισμα εν κινηση zavoli-opel

Δημοσίευσηαπό thanosnatsioulis » Τρί 01 Μάιος, 2012 20:17

dεν καταλαβες.... επειτα απο 18 000 χιλ χρησης του υγραεριου δημιουργηθηκε η παραπανω ζημια και χωρις να υπαρξει καμια δυσλειτουργεια η βλαβη του ολον τον προηγουμενο καιρο ....
thanosnatsioulis

Re: ρεταρισμα εν κινηση zavoli-opel

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 01 Μάιος, 2012 21:14

thanosnatsioulis έγραψε:dεν καταλαβες.... επειτα απο 18 000 χιλ χρησης του υγραεριου δημιουργηθηκε η παραπανω ζημια και χωρις να υπαρξει καμια δυσλειτουργεια η βλαβη του ολον τον προηγουμενο καιρο ....

Συμφωνώ έκανες 18000 χιλ και μετα η ζημια πιθανώς και βαλβίδες .. Στον έλεγχο που πηγες στ μαστορα εάν έχεις εγγυση δεν μπορεί να σε αφήσει να φύγεις με ρεταρισματα .. Έπρεπε να στο φτιάξει ...

Δες σε άλλο πόστ μου που γράφω οτι όταν έβαλα εγω μου είπαν το εξής οταν σχολίαζα την ακριβή τιμη του κιτ ... ( εσένα θα δουλεύει μετα απο 2-3 πέντε χρόνια ) σε δυο χρόνια απο σήμερα ( η συζήτηση κάπου το καλοκαίρι τη 2010 ) αρκετα κιτ θα θέλουν αλλαγη !!!
dathens

Re: ρεταρισμα εν κινηση zavoli-opel astra

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 01 Μάιος, 2012 23:12

Είναι κλασίκό φαινόμενο να κατηγορεί ο ένας μάστορας τον άλλο. Χαρτί που να λέει ότι η ζημιά (ες) προκλήθηκαν από το υγραέριο ζήτησες; Αν όχι κακώς. Προσωπικά αμφιβάλω ότι όλα αυτά προξενήθηκαν από το υγράεριο και δεν έχω ξανακούσει για τόσες πολλές ζημιές και μάλιστα μαζεμένες! Πολλές φορές έχω ακουσει για μεμονωμένα υποσυστήματα του αυτοκινήτου που χαλάνε και ο εγκέφαλος καταγράφει ένα σωρό βλάβες χωρίς να σημαίνει υποχρεωτικά ότι όλα αυτά που έχει καταγράψει είναι χαλασμένα. Βέβαια μπορεί και να έγινε κάτι και να χάλασαν όλα μαζί όπως σου είπαν απλά μου μοιάζει πολύ παράξενο.

dathens έγραψε:Συμφωνώ έκανες 18000 χιλ και μετα η ζημια πιθανώς και βαλβίδες .. Στον έλεγχο που πηγες στ μαστορα εάν έχεις εγγυση δεν μπορεί να σε αφήσει να φύγεις με ρεταρισματα .. Έπρεπε να στο φτιάξει ...

Δες σε άλλο πόστ μου που γράφω οτι όταν έβαλα εγω μου είπαν το εξής οταν σχολίαζα την ακριβή τιμη του κιτ ... ( εσένα θα δουλεύει μετα απο 2-3 πέντε χρόνια ) σε δυο χρόνια απο σήμερα ( η συζήτηση κάπου το καλοκαίρι τη 2010 ) αρκετα κιτ θα θέλουν αλλαγη !!!

Πως συμπέρανες ότι το κιτ είναι χαλασμένο ή και ότι το Prins θα δουλεύει χρόνια; Δηλαδή η Opel πχ που βάζει landi renzo θα χαλάσει; . Για τις βαλβίδες να σου θυμίσω ότι εσύ έγραψες ότι στο άλλο αυτοκίνητο σου ότι είχες προβλήματα και έκαψες βαλβίδες και είχες συνέχεια προβλήματα λόγω κακής εγκατάστασης - ρύθμισης το κιτ σαν υλικό αν θυμάμαι καλά δεν είχε προβλήματα. Επίσης αν πίστευες ότι τα άλλα θα χαλάσουν σε 2 χρόνια γιατί έβαλες BRC και μάλιστα σε επαγγελματικό αυτοκίνητο; :?:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 01 Μάιος, 2012 23:36

Γιατι ήμουν μακακας .... τσιγκουνευτηκα το 500ρικο της διαφοράς brc - prins εκείνη την εποχή ...

Το δικο μου με τις βαλβίδες το πήγα στη ford και δεν μου έδιναν χαρτι οτι φταιει το υγραεριο ... Με τίποτα δε το δίνει κανείς για να μην τρέχει στα δικαστήρια όπως μου είπαν αλλα ήταν 1000 % σίγουροι οτι ήταν απο αυτο ...

Δεν είμαι σίγουρος οτι θα χαλάσει κανένα κιτ ούτε λέω οτι δε θα χαλάσει το prins λέω τι μου είπαν !!!!

Κι δεν πιστεύω τόσες βλάβες μαζεμένες ενω το παλικάρι έκανε τόσα χιλιόμετρα με γκάζι χωρίς πρόβλημα. Απλα αυτοι οι μαλακες στην οπελ μέχρι να βρουν τι έφταιγε τα άλλαξαν όλα !! Μπορει να ήταν πολυ λιγότερη η ζημια ...... σίγουρα η εγκατάσταση του γκσζιου η το σύστημα έπαιξε ρολο σε κάτι απο όλα αυτα !!
dathens

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 02 Μάιος, 2012 11:28

ρε παιδια ωρες ωρες πραγματικά πιστευω οτι ΔΕΝ διαβαζεται προσεκτικά..... :)
το "καλωδιωση μηχανης" ειναι το αρχικό συμπτωμα = ρεταρισματα....
μια πολυφυσετα να μην παταγε καλα ή σκουριασε ή επιασε σκουπιδια ή οτιδηποτε αλλο
μια εδινε μια δεν εδινε ρευμα στους πολλαπλασιαστες και ο Λ να δινει εντολη και αυτη "να μην εκτελειται" και να δινει εντολη για παραπανω, παρε να 'χεις misfire παρε ναχεις μπουκωμα παρε ναχεις δηλητηριασμενο καταλυτη και παει λεγοντας..

τα αλλα ολα δηλαδη και κατα την γνωμη μου, Ή εγιναν εξ αυτου Ή........... καταλαβαινετε.... αλλαχτηκαν γιατι αλλαχτηκαν ψαχνωντας την βλαβη απο την αναποδη....

οταν ξεκινησε να ρεταρει αναψε το λαμπακι για ελεγχο μηχανης??

μετα την επισκευη που εκανες και πριν σου πουν οτι αλλαζουν τα μπεκ το αμαξι πως δουλευε??? Δουλευε σωστα ή ρεταριζε παλι??
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 02 Μάιος, 2012 12:02

Αυτό γενικά είπα κι εγώ απλά πιο..... απαλά :)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό thanosnatsioulis » Πέμ 03 Μάιος, 2012 18:46

ημουνα στη μεση του ταξιδιου οταν ξεκινησε το προβλημα και το λαμπακι τησ μηχανης (καταλυτη) αναψε100 χλ μετα το πρωτο ρεταρισμα και 10χλ πριν μπει συνεργειο για αρχη ο εγκεφαλος διεγνωσε πολλαπλασιαστη ..αλλαχτηκε ...ο εγκεφ/ος εδειχνε 0 βλαβες αλλα τοπροβλημα παρεμεινε απομονοσαν διαδοχικα καζανακι ,καταλυτη μπηκε σε νεο εγκεφαλο και " μετρητη πιεσης αερος"?...και παλι τιποτα ...την επομενη μερα βρεθηκε η πλεξουδα μηχανης και ξεκινησε η επισκευη .Το αμαξι δουλευει εδω και μια εβδομαδα στη βενζινα μεχρι και αυριο παρασκευη που εχω ραντεβου στη zavoli . Δεν το γυριζα στο υγραεριο απο φοβο μην επαναληφθει το προβλημα . ξερει κανεις γιατι η zavoli αποσυρρει τα μπεκ ? μπορει να εχουν σχεση με το προβλημα μου?
thanosnatsioulis

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες