Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λειτουργία icom jtg προβλήματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: λειτουργία icom jtg προβλήματα

Δημοσίευσηαπό samsok12 » Σάβ 28 Απρ, 2012 23:42

chrisd έγραψε:
samsok12 έγραψε:Kαταρχην να καλησπερισω ολους και να πω οτι χαιρομαι που βρηκα καποιους με κοινα προβληματα ,ελπιζω να βρω και καμια λυση!
Εχω λοιπον ενα swift 1300 11/2007, στο οποιο εβαλα το icom υγρου ψεκασμου στα 80.000 km τον 02/2011.Τα προβληματα που αντιμετωπισα αρχικα ηταν
1)καποια κομπιασματα κατα την επιταχυνση
2)μια δυσκολια να παρει μπρος(1-2 φορες γυρισμα μιζας, οχι καθε φορα),
κατα τα αλλα δουλευε ρολοι οπως και πριν την εγκατασταση.Για αυτα τα προβληματα μου ειχαν πει οτι ειναι φυσιολογικα...
Εδω και λιγο καιρο ομως (τωρα εχω 110.000 km)αρχισε
1)να παιρνει μπρος πιο δυσκολα,πρεπει να γυρισω 3-4 φορες την μιζα ΠΑΝΤΑ
2)αρχισε να μου σβηνει μολις πατω συμπλεκτη και σταματω ,αρχικα μονο στο υγραεριο μετα και στην βενζινη,τελευταια πολυ συχνα
3)αρχισε να ρεταρει ακομα και στην βενζινη
Οταν τα ειπα στον μαστορα μου εκανε αρχικα μια εξαερωση στο ντεποζιτο υγραεριου(εβγαινε και αερας μαζι με υγραεριο απο οτι καταλαβα) και μου ειπε να δω πως παει.Αρχικα ψιλοβελτιωθηκε αλλα μετα παλι τα ιδια..εχθες λοιπον που το ξαναπηγα,μετρησε την πιεση στους κυλινδρους και το αποτελεσμα ηταν οτι ο δευτερος ηταν κατω απο το μισο σε σχεση με τους υπολοιπους.Μου ειπε λοιπον οτι θελει ανοιγμα ο κινητηρας γιατι μαλλον καποια βαλβιδα παει... θα το παω σε λιγο να το ανοιξει .
Ερωτω λοιπον εγω, μηπως φταιει το υγραεριο???μηπως η εγκατασταση? μηπως ελαττωματικο υλικο? γιατι κατι σκ..α φταιει που ενω εδωσα εναν σκασμο λεφτα για να κανω μακροπροθεσμα οικονομια μου φαινεται οτι κατεστρεψα ενα αυτοκινητο που δουλευε ρολοι...
:evil:

Kαλησπερα.καταρχην μην εισαι σιγουρος οτι εγινε ζημια απο το υγραεριο?μπορει να υπηρχε καποιο ελατωμα κατασκευης σε βαλβιδες η εδρες και απλα το υγραεριο να επιταχυνε την ζημια η οποια μπορει να σου ειχε βγει και σε βενζινη.
Συνηθως για μια ζημια το πρωτο πραγμα που σκεφτομαστε ειναι το υγραεριο σαν καυσιμο οτι εκανε την ζημια αλλα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων αυτο που φταιει ειναι η λαθος εγκατασταση.
Πληροφοριακα με Icom για να καψεις βαλβιδες ειναι εντελως απιθανο και το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι λαθος εγκατασταση.τι θελω να πω,τα Υγρου ψεκασμου συστηματα ψεκαζουν ακριβως πανω στην βαλβιδα οπωτε το μπεκ και το σωληνακι που εχει μεσα του πρεπει να οδηγουνται πισω απο την βαλβιδα και ΟΧΙ να ψεκαζει χυμα μεσα στην πολλαπλη εισαγωγης.
Αν μπορεις πες μας σε ποιον εκανες την εγκατασταση και αν μπορεις ανεβασε και καμοια φωτο απο την μπεκιερα και τα μπεκ αεριου.

Υ.Γ για τον φιλο που ειπε οτι τωρα θα αρχισουν τα προβληματα με βαλβιδες εχω 82.000χλμ με Icom και το αμαξι πυροβολαει(εγκατασταση Μπιρμπος)

ονομα δεν γραφω αν δεν σιγουρευτω για το τι παιζει πρωτα,δεν θελω να προτρεχω και να προσβαλλω καποιον που εχει φερθει ενταξει ως τωρα και απο την δουλεια αυτη ταιζει την οικογενεια του.Φωτο απο το συστημα ισως βαλλω τις επομενες ημερες.Εμενα παντως με τρωει η αμφιβολια αν
θα γινοταν ετσι και αλλιως ή το προκαλεσε το υγραεριο.
samsok12

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό lyggas » Κυρ 29 Απρ, 2012 01:23

Πιθανόν το πρόβλημα να προϋπήρχε. :-?
Εγώ έχω 90.000 χλμ. από τα οποία 30.000 με υγραέριο και ο κινητήρας "κεντάει". Πριν μια εβδομάδα ελέγθηκαν τα διάκενα των βαλβίδων και έχουν την εργοστασιακή ρύθμιση.
΄Ολα αυτά, συμεπριλαμβανομένου το ότι πρόκειται για την ίδια εταιρία, με κάνουν και σκέφτομαι μήπως ήσουν ζωηρός όσον αφορά τον τρόπο οδήγησης.
Αν πρόσεχες, αν υπόβοσκε από πριν το πρόβλημα (το οποίο ουδείς θα το βεβαιώσει) ή αν φταίει η εγκατάσταση θέλει διερεύνηση.
Προς το παρόν το μόνο που μπορείς να μας γράψεις, είναι τον τρόπο που οδηγάς. ;)
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό samsok12 » Δευτ 30 Απρ, 2012 00:01

lyggas έγραψε:Πιθανόν το πρόβλημα να προϋπήρχε. :-?
Εγώ έχω 90.000 χλμ. από τα οποία 30.000 με υγραέριο και ο κινητήρας "κεντάει". Πριν μια εβδομάδα ελέγθηκαν τα διάκενα των βαλβίδων και έχουν την εργοστασιακή ρύθμιση.
΄Ολα αυτά, συμεπριλαμβανομένου το ότι πρόκειται για την ίδια εταιρία, με κάνουν και σκέφτομαι μήπως ήσουν ζωηρός όσον αφορά τον τρόπο οδήγησης.
Αν πρόσεχες, αν υπόβοσκε από πριν το πρόβλημα (το οποίο ουδείς θα το βεβαιώσει) ή αν φταίει η εγκατάσταση θέλει διερεύνηση.
Προς το παρόν το μόνο που μπορείς να μας γράψεις, είναι τον τρόπο που οδηγάς. ;)

Oδηγω πολυ ηρεμα,εχω την μηχανη για να <<φτιαχνομαι>>.Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι το τελευταιο διμηνο μετακομισα και μενω σε μερος με παρα πολυ μεγαλη κλιση σε ανηφορα και δεν ξερω αν αυτο επαιξε καποιο ρολο...ελπιζω να βγαλω ακρη γρηγορα και να ειναι οσο γινεται πιο <<ανωδυνο>> για την τσεπη...
samsok12

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 30 Απρ, 2012 13:45

samsok12 έγραψε:Kαταρχην να καλησπερισω ολους και να πω οτι χαιρομαι που βρηκα καποιους με κοινα προβληματα ,ελπιζω να βρω και καμια λυση!
...
Εχω λοιπον ενα swift 1300 11/2007, στο οποιο εβαλα το icom υγρου ψεκασμου στα 80.000 km τον 02/2011.Οταν τα ειπα στον μαστορα μου εκανε αρχικα μια εξαερωση στο ντεποζιτο υγραεριου(εβγαινε και αερας μαζι με υγραεριο απο οτι καταλαβα) και μου ειπε να δω πως παει.Αρχικα ψιλοβελτιωθηκε αλλα μετα παλι τα ιδια..

...εχθες λοιπον που το ξαναπηγα,μετρησε την πιεση στους κυλινδρους και το αποτελεσμα ηταν οτι ο δευτερος ηταν κατω απο το μισο σε σχεση με τους υπολοιπους.Μου ειπε λοιπον οτι θελει ανοιγμα ο κινητηρας γιατι μαλλον καποια βαλβιδα παει... θα το παω σε λιγο να το ανοιξει .
για να κανω μακροπροθεσμα οικονομια μου φαινεται οτι κατεστρεψα ενα αυτοκινητο που δουλευε ρολοι...

Φίλε μου, αν θέλεις δώσε στοιχεία εγκαταστάτη κατά πρώτον,
κατά δεύτερον με 30.000 χλμ με Icom κοντεύεις να βγάλεις δύο φορές την εγκατάσταση οπότε πάλι κερδισμένος είσαι και με ζημιά 1000-1500 ευρώ,
κατά τρίτον η προιστορία του αυτοκινήτου είναι λίγο περίεργη,
λες ότι έχεις κάνει 80.000 χλμ απο το 2007 έως το 2011 και σε 13 μήνες άλλα 30.000,
μήπως είναι εταιρικό το αμάξι με leasing και το καβαλάνε διάφοροι;
Οταν λες "θα το πάω σε λίγο να το ανοίξει" θα το πας στο συνεργείο Σάββατο κατά τις 20.00-20.30 το βράδυ;
Βλέπω ότι έκανες εγγραφή 19.09, μπήκε σφεντόντα, έρχεσαι στο συγκεκριμένο post και κάνεις 40 λεπτά σχεδόν να γράψεις το post, το δημοσιεύεις 19.46 και μετά βάζεις μπουφάν και πας στο μάστορα, Σάββατο βράδυ;
Άν όντως πας στο μάστορα, υποθέτω είναι κάνα μικρούλι μαγαζάκι, κάποιου φίλου; (οπότε εκει...μήπως έχουμε και κάποιο θέμα..ποιότητας εργασίας-γνώσεων και γενικότερης αξιοπιστίας εργασιών/διαγνώσεων ;;;)
Γιατι μεγάλο συνεργείο suzuki που να δουλεύει Σάββατο και μάλιστα 20.00 το βράδυ..δεν υπάρχει ούτε 1 στο 1.000.000 φίλε μου.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τρί 01 Μάιος, 2012 20:37

Ρε Αντωνη εγραψες ρε φιλε.ουτε της ΕΥΠ να ησουνα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Σωστος σε αυτα που λες παντος..
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

λειτουργία icom jtg προβλήματα

Δημοσίευσηαπό Lefty » Τρί 01 Μάιος, 2012 20:45

Μεγάλη παρατηρητικότητα. Μπράβο.
Toyota Yaris 1000cc, 260.000km τα 31.000km με LPG,AC STAG 300-4 ISA2,Tomasetto Πνεύμονας.
Lefty

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό samsok12 » Τρί 01 Μάιος, 2012 22:50

antonis8via έγραψε:
...
Εχω λοιπον ενα swift 1300 11/2007, στο οποιο εβαλα το icom υγρου ψεκασμου στα 80.000 km τον 02/2011.Οταν τα ειπα στον μαστορα μου εκανε αρχικα μια εξαερωση στο ντεποζιτο υγραεριου(εβγαινε και αερας μαζι με υγραεριο απο οτι καταλαβα) και μου ειπε να δω πως παει.Αρχικα ψιλοβελτιωθηκε αλλα μετα παλι τα ιδια..

...εχθες λοιπον που το ξαναπηγα,μετρησε την πιεση στους κυλινδρους και το αποτελεσμα ηταν οτι ο δευτερος ηταν κατω απο το μισο σε σχεση με τους υπολοιπους.Μου ειπε λοιπον οτι θελει ανοιγμα ο κινητηρας γιατι μαλλον καποια βαλβιδα παει... θα το παω σε λιγο να το ανοιξει .
για να κανω μακροπροθεσμα οικονομια μου φαινεται οτι κατεστρεψα ενα αυτοκινητο που δουλευε ρολοι...

Φίλε μου, αν θέλεις δώσε στοιχεία εγκαταστάτη κατά πρώτον,
κατά δεύτερον με 30.000 χλμ με Icom κοντεύεις να βγάλεις δύο φορές την εγκατάσταση οπότε πάλι κερδισμένος είσαι και με ζημιά 1000-1500 ευρώ,
κατά τρίτον η προιστορία του αυτοκινήτου είναι λίγο περίεργη,
λες ότι έχεις κάνει 80.000 χλμ απο το 2007 έως το 2011 και σε 13 μήνες άλλα 30.000,
μήπως είναι εταιρικό το αμάξι με leasing και το καβαλάνε διάφοροι;
Οταν λες "θα το πάω σε λίγο να το ανοίξει" θα το πας στο συνεργείο Σάββατο κατά τις 20.00-20.30 το βράδυ;
Βλέπω ότι έκανες εγγραφή 19.09, μπήκε σφεντόντα, έρχεσαι στο συγκεκριμένο post και κάνεις 40 λεπτά σχεδόν να γράψεις το post, το δημοσιεύεις 19.46 και μετά βάζεις μπουφάν και πας στο μάστορα, Σάββατο βράδυ;
Άν όντως πας στο μάστορα, υποθέτω είναι κάνα μικρούλι μαγαζάκι, κάποιου φίλου; (οπότε εκει...μήπως έχουμε και κάποιο θέμα..ποιότητας εργασίας-γνώσεων και γενικότερης αξιοπιστίας εργασιών/διαγνώσεων ;;;)
Γιατι μεγάλο συνεργείο suzuki που να δουλεύει Σάββατο και μάλιστα 20.00 το βράδυ..δεν υπάρχει ούτε 1 στο 1.000.000 φίλε μου.

1)ποτε δεν ειπα οτι πηγα σε αντοπροσωπεια souzouki και φυσικα αν ημουν 100% σιγουρος για την ικανοτητα του συνεργειου να αντιμετωπιζςι ΣΟΒΑΡΑ προβληματα δεν θα συζητουσα σε φορουμ αλλα μαζι τους.
2)το αυτοκινητο δεν το παιρνει κανεις εκτος απο εμενα,απλα τοτε ειχα μηχανη και ημουν εργενης,τωρα δεν ισχυει το δευτερο και κανω σχεδον ολες τις μετακινησεις με το αυτοκινητο
3)το φορουμ μπορει να το παρακολουθει καποιος χωρις να ειναι γραμμενος και να γραφτει οταν εχει κατι να πει ή καποιο προβλημα στο οποιο ζηταει λυση(οπως εγω),δεν ηξερα οτι επρεπε να γραφτω κανα χρονο πριν για να μιλησω
4)οταν λεω τωρα θα το παω στον μαστορα εννοω τις επομενες ημερες και μαλιστα χωρις μπουφαν μιας και κανει και ζεστη
5)σκοπος του υγραεριου ηταν η οικονομια και οχι να πληρωνω ζημιες που θα ισοσκελισουν το οποιο κερδος
5)εκτος λοιπον απο την παρατηριτικοτητα και τον κοπο που εκανες για να ψαξεις ποτε μπηκα και ποσο κανω να γραψω το ποστ μαλλον εχεις και μπολικη ειρωνεια αλλα οπως βλεπεις το ιδιο μπορουν να κανουν και οι αλλοι.Καποια απαντηση σοβαρη εχεις?
Για οποιον δεν το καταλαβε το βασικο μου ερωτημα ειναι αν ξερετε κατι περι προβληματων σε swift με το συγκεκριμενο συστημα υγραεριου για να ξερω πως να κινηθω,αν δηλαδη υπαρχει τετοιο θεμα ακομη και να επισκευασω την ζημια το πιθανοτερο ειναι οτι θα την ξαναπαθω ...
samsok12

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 02 Μάιος, 2012 00:57

Μπα.. Η ζημια για βαλβίδα ειναι κανά 1000 ρικο.

Να μην γίνω τώρα κακός οτι καίει και ο υγρός ψεκασμός βαλβίδες αλλα έχουν δίκιο μπορει να συμβεί και με βενζίνη να καεί βαλβίδα !!

Απλα με υγραεριο επιταχύνεται ο χρόνος .... Δεν ειναι τυχαίο οτι η vialle για εγγύηση σε κάποια μοντέλα δίνει το vialle valve care protector .... Κάτι ανάλογο του prins valve care ...

Αυτο με το ότι ο υγρός ψεκαζετε πάνω στη βαλβίδα που γράφει ένας φίλος πιο πάνω και ο αεριος το ιδιο κάνει δεν έχει διάφορα θέμα εγκαταστατη που τα τρυπήσει και θα βάλει τα μπεκ δεν αλλάζει κάτι !! ........

Βρήκα πάντως στον εγκαταστατη μου ένα λιπαντικο που μπαίνει στη βενζίνη περίπου 30 ευρω για 1000 λίτρα βενζίνης που όπως μου είπε κάνει παπάδες .. Λιπαινει και διατηρεί τη βενζίνη σε άψογη κατασταση για να μείνει καιρο στο ρεζερβουάρ .. και όπως μου είπε κάνει εξαιρετική λιπανση στις βαλβίδες !!! Πήρα ένα και θα δείξει !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τετ 02 Μάιος, 2012 05:42

Φιλε μου μην ταραζεσαι απλα ο Αντωνης παρατηρησε καποια πραγματα τα οποια και εμενα μου φανηκαν καπως.
Οσον αφορα το προβλημα σου τωρα και για να γινει συζητηση........
1ον..σε ποιον εκανες την εγκατασταση?
2ον..ειχες λαμπακι μηχανης ποτε?
3ον..με τα χιλιομετρα αυτα εχεις κανει ελεγχο στα διακενα βαλβιδων ποτε?

οσον αφορα το valve care και τις αλλες οποιες λαδιερες/συστηματα δεν προσφερουν καμοια προστασια και ειναι απλα θεμα marketing.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό samsok12 » Τετ 02 Μάιος, 2012 17:11

chrisd έγραψε:Φιλε μου μην ταραζεσαι απλα ο Αντωνης παρατηρησε καποια πραγματα τα οποια και εμενα μου φανηκαν καπως.
Οσον αφορα το προβλημα σου τωρα και για να γινει συζητηση........
1ον..σε ποιον εκανες την εγκατασταση?
2ον..ειχες λαμπακι μηχανης ποτε?
3ον..με τα χιλιομετρα αυτα εχεις κανει ελεγχο στα διακενα βαλβιδων ποτε?

οσον αφορα το valve care και τις αλλες οποιες λαδιερες/συστηματα δεν προσφερουν καμοια προστασια και ειναι απλα θεμα marketing.

1)Eιπαμε ονοματα δεν λεμεεεε(παντως οχι Αθηνα και οχι σε συνεργειο souzouki, δεν κανουν εγκαταστασεις υγραεριου)
2)ποτε
3)δεν ξερω τι ειναι αυτο,παντως για service εκει το πηγαινα αρα αν επρεπε να γινει θα επρεπε να το ειχαν κανει .
samsok12

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 42 επισκέπτες