Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Παρ 11 Μάιος, 2012 22:00

lyggas έγραψε:
maevius έγραψε:Εγω παλι που εβαλα προχτες σε αντιπροσωπεια opel και τον ρωτησα μου ειπε οτι αυτο με το να μην αδειασει τελειως η δεξαμενη ισχυει μονο οταν βαζεις το 1 tunap μονο στο υγραεριο. Αν βαλεις ταυτοχρονα και στη βενζινη δεν χρειαζεται τιποτα και ας σου αδειασει την πρωτη φορα και μαλιστα για αυτον τον λογο μπαινει. Γελαγε και ρωταγε που το ακουσα αυτο.

Να πάρει τηλ. τον προμηθευτή του να μάθει...και μετά να δούμε αν θα συνεχίσει να γελάει.

+100
συμφωνω απολυτως
νομισα πως ειχε κλεισει αυτο το θεμα αλλα... καντε κλικ στο συνδεσμο παρακατω.
ειναι απο τις οδηγιες χρησης, απο αρχειο σεμιναριου της tunap.
http://imageshack.us/photo/my-images/152/tunap2.jpg/
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Παρ 11 Μάιος, 2012 22:47

lyggas έγραψε:
GEORGE2 έγραψε:-------------------
ΠΑΝΤΑ, και οχι μονο στα πρωτα γεμισματα, δεν πρεπει να αδειαζει περισσοτερο απο 1/3.

Ποιός το συστήνει αυτό; Θα ήταν καλό να μας ενημερώσεις.
Εμένα με πληροφόρησαν, για αυτά που έγραψα, από την αντιπροσωπαία που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Κάποιος δεν δίνει σωστές πληροφορίες, γι' αυτό καλό θα ήταν να μας γράψεις που το έμαθες.

μου ειχε ξεφυγει η ερωτηση σου και απαντησα νωριτερα σε αλλη.
οπως θα δεις εδω http://imageshack.us/photo/my-images/152/tunap2.jpg/ αναφαιρει να μη μενει μεσα στη δεξαμενη λιγοτερο απο 1/4,
προφορηκα (και αρα ανεπισημα) ομως μου εχουν πει πως ειναι ασφαλεστερο να μη μενει λιγοτερο απο 1/3.

:D :D και οχι δεν πρεπει να αδειαζει περισσοτερο απο 1/3 που εγραψα απο λαθος πριν,
πιστευω ομως πως ολοι καταλαβανε πως ειναι τυπογραφικο το λαθος.
:D :D

παντως σε καμια περιπτωση δεν εχουν πει πως μετα απο μερικα γεμισματα μπορει να αδειαζει τελειως.
τo τηλεφωνo της tunap ειναι 2310-215400 για οποιον θελει περισοτερες λεπτομεριες.
υπευθυνος πωλησεων κυριος θανασης και επι τεχνικων θεματων κυρια σοφια.
παντως οπως εχω ξαναγραψει και σε παλαιοτερη συζητηση οι οδηγιες της tunap ειναι καπως,
και επισης, συμφωνω πως αν, απο την αντιπροσωπαία που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη σου εδωσαν αλλες πληροφοριες απο αυτα που γραφω, πρεπει να το ψαξουμε το θεμα γιατι η μας δουλευουν ολους μαζι η δεν ξερουν τι τους γινεται.

υ.γ.
εχω στειλει e-mail στην tunap και περιμενω απαντησ
η.
Τελευταία επεξεργασία από GEORGE2 και Παρ 11 Μάιος, 2012 23:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσίευσηαπό kolokas » Παρ 11 Μάιος, 2012 23:20

και ΓΙΑ το LPG System Clean & Protect τησ PRO TEC το ιδιο ισχυει ???δεν πρεπει να αδειαζει κατω απο το 1/3 η δεξαμενη?
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Παρ 11 Μάιος, 2012 23:31

kolokas έγραψε:και ΓΙΑ το LPG System Clean & Protect τησ PRO TEC το ιδιο ισχυει ???δεν πρεπει να αδειαζει κατω απο το 1/3 η δεξαμενη?

απο τη σελιδα της protect
http://www.pro-techellas.gr/el/view/lpgcleanprotect
Τρόπος Χρήσης:

Χρησιμοποιείστε το στο ρεζερβουάρ υγραερίου . Προσθέστε κάθε 3-4 μήνες ή κάθε 10.000 χλμ πριν από τον ανεφοδιασμό. Όταν το ρεζερβουάρ είναι σχεδόν άδειο, βιδώστε καλά τον αντάπτορα στο στόμιο γεμίσματος. Στην συνέχεια συνδέστε τον αντάπτορα με την βαλβίδα του δοχείου και αναποδογυρίστε το δοχείο. Κρατήστε το κουμπί του δοχείου πατημένο για περίπου 35-40 δευτερόλεπτα μέχρι να αδειάσει εντελώς το περιεχόμενο του δοχείου. Τέλος, αφαιρέστε τον αντάπτορα από το στόμιο γεμίσματος και γεμίστε το ρεζερβουάρ LPG όπως συνήθως. Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν το προϊόν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το '' Petrol System Cleaner LPG''. Τα 120ml αρκούν για 50 lt καυσίμου LPG.
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσίευσηαπό kolokas » Παρ 11 Μάιος, 2012 23:44

ναι το ειχα δει και εγω αυτο αλλ δεν λεει πουθενα για τη ποσοτητα υγραεριου που πρεπει να μενει στη δεξαμενη η αν εχει προβλημα αν αδειαζει τελειωσ...
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Παρ 11 Μάιος, 2012 23:51

kolokas έγραψε:ναι το ειχα δει και εγω αυτο αλλ δεν λεει πουθενα για τη ποσοτητα υγραεριου που πρεπει να μενει στη δεξαμενη η αν εχει προβλημα αν αδειαζει τελειωσ...

δυστηχως δε μπορω να βοηθησω περισσοτερο.
γιατι δεν τους κανεις ενα τηλεφωνημα, να μαθεις?
παντως, για πολυ λιγο μου κανει 3-4 μήνες
ή κάθε 10.000 χλμ τα οποια ελαχιστοι κανουν, σε τοσο μικρο διαστημα.
κι αυτο καπως μου φαινεται, δε μ αρεσει.
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 12 Μάιος, 2012 00:30

Ρε παιδια μια ερωτηση.τι σας εχει πιασει με αυτες τις λαδιερες και τα λαδια μεσα στο υγραεριο?δυλαδη τοσα ταξι με 300-400 χιλιαδες χλμ οι λαδιερες τα σωνουνε?
Ολο το παρασκηνιο της κονομας(λογο αγνοιας δικης μας) πισω απο τα λαδοτυρα το εχει σκεφτει κανεις?
δεν υπαρχει καμοια προστασια αν τα μειγματα ειναι αντε γεια.αν ειναι σωστα δεν προκειται να γινει καμοια ζημια.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Σάβ 12 Μάιος, 2012 18:09

chrisd έγραψε:Ρε παιδια μια ερωτηση.τι σας εχει πιασει με αυτες τις λαδιερες και τα λαδια μεσα στο υγραεριο?δυλαδη τοσα ταξι με 300-400 χιλιαδες χλμ οι λαδιερες τα σωνουνε?
Ολο το παρασκηνιο της κονομας(λογο αγνοιας δικης μας) πισω απο τα λαδοτυρα το εχει σκεφτει κανεις?
δεν υπαρχει καμοια προστασια αν τα μειγματα ειναι αντε γεια.αν ειναι σωστα δεν προκειται να γινει καμοια ζημια.

φιλε chrisd, θα ήθελα να έχω ενα ισχυρό επιχείρημα, και να το καταθέσω, ομως δέν έχω,
απ την άλλη πάλι, δε θέλω να είμαι απο τους πρωτους (εστω μετα 100,000 χλμ) που με ασχημο τροπο, θα μαθουν πως, έπρεπε να βαζω στο συστημα αεριου καποιο συστημα προστασιας και δεν το εκανα. γι αυτο και οπως εχω ξαναγραψει το κανω για το φοβο των ιουδαιων.
επισης υπαρχουν κάποια ερωτήματα οπως.
1) τα ταξι που αναφαιρεις δε γνωριζουμε τι βαλβιδες φορουσαν.
2) σε τι στροφες τα δουλευαν, οι ταξιτζηδες σπάνια πανε πανω απο 3500 στροφες ακομη και με βενζινη.
3) τα παλια χρονια ολα κατεβαζαν λαδακι απο τα τσιμουχακια βαλβιδων, (σα να λεμε υπηρχε λιπανση) επισης δεν ειχαν καταλυτη στην πολλαπλη.
4) δε γνωριζω, εγω τουλαχιστον, αν παθαινανε ζημια, την οποια καλυπταν απο το κερδος που ειχαν απο τη διαφορα τιμης αεριου βενζινης.
5) σημερα μιλαμε για κινητηρες ψηλης μεν τεχνολογιας, αλλα με οχι μεγαλους συντελεστες ασφαλειας (λογο συγκρατησησς κοστους.) στα υλικα τους αρα και στις βαλβιδες,
6) γιατί διαφορα εργοστασιακα συστηματα, ψεκαζουν βενζινη ταυτοχρονα με το αεριο? viale zavoli κ.α. θα συμφωνησεις υποθετω, πως οχι γιατι δεν μπορουν να πετυχουν σωστα μιγματα.
7) η prins εχει το δικο της εξωτερικο συστημα λιαπανσης γιατι?
8) γιατι ολα σχεδον τα συστηματα δινουν επιλογη μετα απο καποιο αριθμο στροφων, ψεκασμο με βενζινη?
για συτους τους λογους λοιπον, εγω βαζω καποιο συστημα προστασιας , και αφου το κανω θέλω να το κανω σωστα.
σ αυτο το σημειο υπαρχει μια διαφωνια μεταξυ καποιων φιλων σχετικα με τις οδηγιες χρησης, και ψαχνομαστε για τη σωστη χρηση.
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 12 Μάιος, 2012 19:26

εχω φιλο ταξιτζή ο οποίος όταν μιλήσαμε με άλλους όλοι είχαν αεριο ψεκασμο χωρίς λαδιερες με αυτοκίνητα 2008 και μετά όλα και πάνω από 200. 000 χλμ με 0 ζημίες.
δεν ξέρω τι κάνει η prins και ο κάθε έλληνας εγκαταστατης αλλά από την στιγμή που μου λέει ο μπιρμπος αυτα είναι βλακείες δεν εχω λόγο να μην τον πιστεύω.
και κάτι άλλο στα υγρού ψεκασμού σε καμία περίπτωση δεν ψεκαζει και βενζίνη μαζί.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό j0hnkyr » Σάβ 12 Μάιος, 2012 20:23

chrisd έγραψε:εχω φιλο ταξιτζή ο οποίος όταν μιλήσαμε με άλλους όλοι είχαν αεριο ψεκασμο χωρίς λαδιερες με αυτοκίνητα 2008 και μετά όλα και πάνω από 200. 000 χλμ με 0 ζημίες.
δεν ξέρω τι κάνει η prins και ο κάθε έλληνας εγκαταστατης αλλά από την στιγμή που μου λέει ο μπιρμπος αυτα είναι βλακείες δεν εχω λόγο να μην τον πιστεύω.
και κάτι άλλο στα υγρού ψεκασμού σε καμία περίπτωση δεν ψεκαζει και βενζίνη μαζί.

Το δικό μου, υγρού ψεκασμού Vialle bi-fuel ψεκάζει περίπου 1λτ/100χλμ βενζίνη.
j0hnkyr

Δημοσιευσεις: 52

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες