Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

προβλημα στις μεγαλες στροφες.....

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

προβλημα στις μεγαλες στροφες.....

Δημοσίευσηαπό markcos7 » Σάβ 14 Απρ, 2012 11:15

παιδια καλημερα και χρονια πολλα.θα ηθελα τη βοηθεια σας...
εχω βαλει το συστημα της brc που πιστευω οτι ειναι ενα απο τα καλυτερα και πιο αξιοπιστα συστηματα,μεχρι τωρα δεν ειχα καποιο προβλημα μεχρι εχτες που βγηκα εθνικη για πρωτη φορα μετα την εγκατασταση και μου παρουσιασε το εξης ...
μολις το αυτοκινητο εφτανε τα 180 χλμ την ωρα μου γυριζε μονο του σε βενζινη.επειδη νομισα στην αρχη οτι ηταν συμπτωματικο εκοψα ταχυτητα και ξαναδοκιμασα αλλα παλι το ιδιο.τι παιζει ρε παιδια;ρυθμιση εχω κανει παντως 3 φορες μετα την εγκατασταση λογω διακοπων του κινητηρα κατα την αλλαγη σε υγραεριο
και κατι αλλο....
γνωριζει κανεις αν ισχυει οτι στις μεγαλες ταχυτητες καταναλωνει πολυ υγραεριο; απο οτι γνωριζω και με την εμπειρια μου οι μεγαλες κατανωλωσεις ειναι μεσα στην πολη και οχι εξω. υπαρχει περιπτωση να μου παθει ζημια ο κινητηρας απο την υπερθερμανση στις μεγαλες ταχυτητες;
ευχαριστω εκ των προτερων.....
markcos7

Δημοσιευσεις: 1

Re: προβλημα στις μεγαλες στροφες.....

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 14 Απρ, 2012 11:48

markcos7 έγραψε:γνωριζει κανεις αν ισχυει οτι στις μεγαλες ταχυτητες καταναλωνει πολυ υγραεριο; απο οτι γνωριζω και με την εμπειρια μου οι μεγαλες κατανωλωσεις ειναι μεσα στην πολη και οχι εξω. υπαρχει περιπτωση να μου παθει ζημια ο κινητηρας απο την υπερθερμανση στις μεγαλες ταχυτητες;
ευχαριστω εκ των προτερων.....

Η κατανάλωση είναι ανάλογη του φορτίου και των στροφών. Στις "μεγάλες" ταχύτητες, έχεις πολλές στροφές (συνήθως κάπου στις 5.000-6.000σ.α.λ. ίσως και παραπάνω). Επίσης, η αντίσταση του αέρα είναι μεγαλύτερη, άρα και μεγαλύτερο φορτίο (άσχετα που το ανταπεξέρχεται ο κινητήρας). Λογικό δεν είναι να έχεις την μεγαλύτερη δυνατή κατανάλωση; (Εξαιρείται η περίπτωση που γυρνάς όλη την πόλη με 1η)
Συνήθως από κάποιες στροφές και πάνω, το αμάξι γυρνάει σε βενζίνη, αποκλειστικά και μόνο (αλλά εσύ δεν το βλέπεις ότι έχει γυρίσει σε βενζίνη).
Αυτά από το δικό μου σύστημα (που δε νομίζω να διαφέρει και πολύ από brc, όλα πάνω κάτω την ίδια λογική έχουν).
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό fotisly » Σάβ 14 Απρ, 2012 13:53

σχεδον σε ολα τα συστηματα (εκτος υγρου ψεκασμου) για λογους ασφαλειας στις ψηλες στροφες(να μην εχεις μεγαλες θερμοκρασιες στον χωρο καυσης) ειναι προγραματιοσμενο να γυριζει σε βενζινη απο τον εγκαταστατη,οπως και οταν δεχετε μεγαλα φορτια!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό famas » Πέμ 24 Μάιος, 2012 19:02

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω: Στο Φόκους μου , που φοράει BRC, μέχρι στιγμής πάει εντάξει. Απλά στις απότομες επιταχύνσεις όπου οι στροφές πηγαίνουν ψηλά, νιώθω το αμάξι να μην επιταχύνει όπως με βενζίνη. Σημειωτέον έχω λίγα χλμ με υγραέριο και δεν έχω πάει ακόμα για τελική ρύθμιση. Οπότε ρωτάω τι θα πρέπει να προσέξω να κάνει ο εγκαταστάτης σε αυτή τη περίπτωση;
famas

Δημοσιευσεις: 39

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 24 Μάιος, 2012 20:35

κανε την τελική ρυθμιση πρωτα και μετα βλεπεις
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Πέμ 24 Μάιος, 2012 21:23

καλά ο πρώτος μας κάνει πλάκα ότι έτρεχε με 180km/h με υγραέριο έτσι...
Γιατί αν το λέει αλήθεια ας του πει κάποιος κάτι, κρίμα είναι.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 24 Μάιος, 2012 22:31

tzanabetis έγραψε:καλά ο πρώτος μας κάνει πλάκα ότι έτρεχε με 180km/h με υγραέριο έτσι...

Και μετα φταινε τα μαλακα μεταλα και οι ευαισθητοι κινητηρες........
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 24 Μάιος, 2012 23:27

fotisly έγραψε:σχεδον σε ολα τα συστηματα (εκτος υγρου ψεκασμου) για λογους ασφαλειας στις ψηλες στροφες(να μην εχεις μεγαλες θερμοκρασιες στον χωρο καυσης) ειναι προγραματιοσμενο να γυριζει σε βενζινη απο τον εγκαταστατη,οπως και οταν δεχετε μεγαλα φορτια!

Όχι σε όλα το σχεδόν καλα το έθεσες , σε αυτα που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σωστα σε όλο το φάσμα στροφών με όλο το φορτίο μην σας παρσμυθιαζουν οι εγκαταστατες
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 24 Μάιος, 2012 23:31

tzanabetis έγραψε:καλά ο πρώτος μας κάνει πλάκα ότι έτρεχε με 180km/h με υγραέριο έτσι...

Εεε. Τζαναμπετ το δικό μου παει 220 με υγραεριο χωρίς πρόβλημα δεν το πάω πάνω απο 160 180 (3000 3500 στροφές ) ποτε αλλα έχω δοκιμάσει να πάω χωρίς πρόβλημα
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 24 Μάιος, 2012 23:54

Το προβλημα δεν ειναι αν σηκωνει η δεν σηκωνει το συστημα αλλα αν θα παθεις ζημια αν το δουλευεις συνεχεια στα κοκκινα που οτι συστημα και να χεις (συμπεριλαμβανομενου και του Πολυδιαφημισμενου κορυφαιου κλπ κλπ...που εχω δει και αμαξια με ζημια που το φορανε)......θα παθεις ζημια.......
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 59 επισκέπτες