Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ρυθμίσεις ECU με τον PC μας

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 09 Φεβ, 2012 10:55

Παιδιά αυτό το παραμύθι με το "ρυθμίζω μόνος μου το σύστημα" πρέπει να σταματήσει. Βλέπω να συμβαίνει κανένα ατύχημα στο τέλος... Με τι γνώσεις ο κάθε άσχετος θα βάλει χέρι στο σύστημα? Όχι πως οι εγκαταστάτες είναι πιο σχετικοί αλλά...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 09 Φεβ, 2012 17:22

Οντας ενας απο τους ..... "παιζοντες" ( εχω ξεκαθαρισει το πως και τι σε αλλο ποστ ) θα ελεγα οτι μαλλον συμφωνω...

Δεν θα το εθετα τοσο σε θεμα ασχετοσυνης.. ( δεν ειναι δα και πυρινική φυσική..) οσο ελειψης καταλληλων συνοδευτικών εργαλιων που ενας ιδιωτης συνηθως δεν εχει...
Πχ καυσαναλυτη...

Γιατι οκ... καλή η "αισθηση" με το........ "ποπομετρο" :D :D αλλα δεν πιανει οτι πχ θα επιανε η ρυθμιση με ενα δυναμομετρο ας πουμε...

Παντως να πω την αμαρτια μου οτι ακομα και το autocalibration ΔΕΝ βγαζει ΠΑΝΤΑ το ιδιο setup...
παρολο που το αεριο ηταν και τις 2 φορές απο το ιδιο γεμισμα.... κι εννοειται δεν ειχα περαξει τιποτα αλλο μηχανολογικά...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό vanleiv » Δευτ 26 Μαρ, 2012 08:54

fokion έγραψε:Οντας ενας απο τους ..... "παιζοντες" ( εχω ξεκαθαρισει το πως και τι σε αλλο ποστ ) θα ελεγα οτι μαλλον συμφωνω...

Δεν θα το εθετα τοσο σε θεμα ασχετοσυνης.. ( δεν ειναι δα και πυρινική φυσική..) οσο ελειψης καταλληλων συνοδευτικών εργαλιων που ενας ιδιωτης συνηθως δεν εχει...
Πχ καυσαναλυτη...

Γιατι οκ... καλή η "αισθηση" με το........ "ποπομετρο" :D :D αλλα δεν πιανει οτι πχ θα επιανε η ρυθμιση με ενα δυναμομετρο ας πουμε...

Παντως να πω την αμαρτια μου οτι ακομα και το autocalibration ΔΕΝ βγαζει ΠΑΝΤΑ το ιδιο setup...
παρολο που το αεριο ηταν και τις 2 φορές απο το ιδιο γεμισμα.... κι εννοειται δεν ειχα περαξει τιποτα αλλο μηχανολογικά...

Πάντως fokion οι ατμοσφαιρικές παράμετροι δεν είναι ίδιες όλες τις εποχές, γι'αυτό και οι διαφορές στο autotuning.
Σύμφωνα με τον programmer μου στον εγκέφαλο βενζίνης του αυτ/του, αλλάζουν οι ρυθμίσεις από χειμώνα σε καλοκαίρι...ασφαλής ρύθμιση για το καλοκαίρι είναι η ρύθμιση του χειμώνα, το αντίστροφο δεν συμβαίνει.
Και επειδή οι ρυθμίσεις στα συστήματα υγραερίου με πνέυμονα εξαρτώνται άμεσα από τις ρυθμίσεις του ECU βενζίνης, τα αποτελέσματα αλλάζουν.
Σε μένα προσωπικά, εδώ και λίγες μέρες που έχει ανέβει η θερμοκρασία, το αυτοκίνητο και πετάει και...ρουφάει!Γι αυτό και προχθές που το ρύθμισα λίγο διαφορετικά και δουλεύει άψογα και έπεσε και η κατανάλωση... :thumbup:
ROVERTECH+OXYGEN
vanleiv

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 28 Απρ, 2012 01:57

Για όσους θέλουν να κάνουν τον Μπομπ τον μάστορα βρήκα τα παρακάτω λινκς

http://www.autogasgroup.gr/index.php?cPath=132
έχει link για BRC, AC Stag, Lovato, Tamona :?: Για τις υπόλοιπες μάρκες στην λίστα προς το παρόν δεν δίνει.

Αν και εγώ έχω το CD που ήρθε με το ΚΙΤ αν αποφασίσω που δεν το βλέπω να αχολούμαι γιατί ούτε ξέρω , ούτε θέλω να μάθω αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι :lol:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό 2wheeler » Τετ 16 Μάιος, 2012 15:35

Εχει καποιος λινκ για καλωδιο για BRC P&D??
Skoda Octavia 1.8T 20V 150hp BRC plug & drive
www.vernissage.gr
Άβαταρ μέλους
2wheeler

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 19 Μάιος, 2012 08:24

2wheeler έγραψε:Εχει καποιος λινκ για καλωδιο για BRC P&D??

πχ....

http://www.ebay.co.uk/itm/USB-BRC-SEQUE ... 0869796711
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό Lefty » Πέμ 24 Μάιος, 2012 17:47

Από περιέργεια και αν γνωρίζει κανένας να μου πει την γνώμη του για τον χάρτη από το ΕCU Stag 300 ISA-2. Έχω κάνει περίπου 6000κμ μέχρι τώρα. Δεν μου βγάζει καποιο πρόβλημα απλα θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη. Ευχαριστώ.

Εικόνα
http://imageshack.us/photo/my-images/805/19490815.jpg
Toyota Yaris 1000cc, 260.000km τα 31.000km με LPG,AC STAG 300-4 ISA2,Tomasetto Πνεύμονας.
Lefty

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Παρ 25 Μάιος, 2012 01:13

Μήπως υπάρχει κάποιο link για αγορά φθηνού καλωδίου USB για Lovato?
Fiat Panda 4x4 Powered by LPG Lovato
Batfalcon

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 25 Μάιος, 2012 07:01

Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Παρ 25 Μάιος, 2012 11:14

LPG interface (Atiker - Lovato - Milano - Kme)

LINK 1-----> http://www.torrenthound.com/torrent/fba ... bbcde6b281
LINK 2-----> http://www.torrenthound.com/download/fb ... bbcde6b281

ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘAΩ ΚΑΠΩΣ ΜΕ ΤΑ LINK

:D :o :twisted: :-o :ymparty: :ymcowboy: =)) i-) #:-s
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες