steliosthem έγραψε:Τον τελευταιο 1-1,5 μηνα εχω παρατηρησει αυξηση της καταναλωσης της ταξεως του +1 l/100km ακομα και με οικονομικη οδηγηση. Υπαρχει περιπτωση να οφείλετε αυτο σε αλλαγη μιγματος του LPG λογω καλοκαιριού;
GREGORI έγραψε:steliosthem έγραψε:Τον τελευταιο 1-1,5 μηνα εχω παρατηρησει αυξηση της καταναλωσης της ταξεως του +1 l/100km ακομα και με οικονομικη οδηγηση. Υπαρχει περιπτωση να οφείλετε αυτο σε αλλαγη μιγματος του LPG λογω καλοκαιριού;
υπάρχει
gakost έγραψε:GREGORI έγραψε:steliosthem έγραψε:Τον τελευταιο 1-1,5 μηνα εχω παρατηρησει αυξηση της καταναλωσης της ταξεως του +1 l/100km ακομα και με οικονομικη οδηγηση. Υπαρχει περιπτωση να οφείλετε αυτο σε αλλαγη μιγματος του LPG λογω καλοκαιριού;
υπάρχει
οχι! το καλοκαιρι το μείγμα έχει παραπάνω βουτάνιο που είναι και πιο φθηνό και έχει και καλύτερη απόδοση = περισσότερα χιλιόμετρα.

gxalk1970 έγραψε:Λόγο αύξησης της θερμοκρασίας γυρίζει απο βενζίνα σε αέριο ταχύτερα. Γι' αυτό καίς λίγο περισσότερο αέριο και λίγο λιγότερη βενζίνα μάλλον. Εξάλου αν δεις και τον δείκτη της βενζίνας, είναι κολλημένος, ενω τον χειμώνα κατέβαινε και λίγο.
GREGORI έγραψε:Το υγροποιημένο φυσικό αέριο ή LPG (Liquified Petroleum Gas)
είναι ένα μίγμα υδρογονανθράκων που μπορεί να υγροποιηθεί υπό
πίεση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το μίγμα αποτελείται κυρίως
από προπάνιο σε ποσοστό 70-90% και από βουτάνιο σε ποσοστό 10-
30%.
GREGORI έγραψε:...το "καλοκαιρινό μίγμα έχει περισσοτερο βουτανιο που ειναι πιο φθηνο και πιο αδύναμο..
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες
|
|
|