Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πείραγμα βαλβίδας δεξαμενής

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Πείραγμα βαλβίδας δεξαμενής

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 30 Μάιος, 2012 18:44

Μου λέει λοιπόν ο μελλοντικός εγκαταστάτης μου ότι θα μου βάλει Τουρκική δεξαμενή TMS 60 λίτρα ονομαστικά και παίρνει 45. Πειράζει τη βαλβίδα και έτσι χωράει 55 με 58 λίτρα. Έχετε ακούσει τίποτε παρόμοιο; Λέτε να είναι επικίνδυνο; Το κάνει σε όλους λέει και μέχρι στιγμής από μία δουλεία του που την παρακολουθώ (έρχεται και δεύτερη) είναι ευχαριστημένοι. Ποιος αποφασίζει να χωράνε λιγότερο οι δεξαμενές για λόγους ασφαλείας και γιατί αναφέρουν ότι έχουν ονομαστική χωρητικότητα αλλά βάζουν λιγότερο; Γιατί δεν λένε από την αρχή μόνο πραγματική χωρητικότητα;
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσιευσεις: 150

Re: Πείραγμα βαλβίδας δεξαμενής

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 30 Μάιος, 2012 19:55

1) Ετσι ειναι σε ολες τις δεξαμενες, ακομα και σε αυτες που περιεχουν τονους υγραειου
2) Δεν ειναι απλα επικίνδυνο, ειναι σα να παρακαλας να γινει μ@λ@κι@... Το λιγοτερο που εχω να πω για το μαστορα ειναι οτι ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ !!!
3) Πρεπει να υπαρχει καινος χωρος γιατι: Το υγραεριο αναλογα τις θερμοκρασια περιβαλοντος ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΕΙ τον ογκο του και δευτερον σε περιπτωση συγκρουσης, να υπαρχει παραπανω χωρος γιατι ισως συμπιεστει η δεξαμενη lpg.
4) Αυτο το εχουν θεσπίσει επιστημονες σαν ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΝΟΝΑ.(για το διεθνη δεν ειμαι σιγουρος αλλα σιγουρα ισχυει σε παρα πολλες χωρες)
5) Η λογικη επιβαλει να φαινονται τα συνολικα λιτρα χωρητικοτητας. Φυσικα ομως ο εγκαταστατης πρεπει ομως να ενημερωσει για τα ακριβη-ΝΟΜΙΜΑ λιτρα που θα χωρά.

Φανταζομαι ειναι ατοπο να περιγραψω τι μπορει να παθεις αν κατσει στραβη...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 30 Μάιος, 2012 20:29

45 παίρνει πραγματικά και χωράει 60, οπότε θα του πω να τα αφήσει έτσι, αφού έχω πρατήριο υγραερίου δίπλα στο σπίτι μου.
Μου κάνει εντύπωση που αναφέρουν οι δεξαμενές τα ονομαστικά και πραγματικά. Μήπως σε άλλες χώρες τις γεμίζουν μέχρι τα ονομαστικά με άλλες βαλβίδες;
κανονικά έπρεπε να λέει βάζει 45 και τελείωσε.
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 21:11

Θα σου ελεγα αν θες περισσότερα λιτρα να βαλεις μεγαλυτερη δεξαμενη.

η πολυβαλβιδα ειναι ΚΥΡΙΟΣ κρικος στην "αλυσιδα της ασφαλους εγκαταστασης μια που αυτη θα κλεισει σε περιπτωση διαρροής και αυτη επεισεις θα απελευθερωνει ελεγχωμενα αεριο για να μην σκασει....

γιατι ναι μεν η δεξαμενη σκαει χιλιαδες φορές πιο δυσκολα απο μια βενζινης αλλα αμα σκασει...... παει το οικοδομικό τετραγωνο....

θες λοιπον την παραμικρή υποψια δυσλυτουργιας της πολυβαλβιδας επειδη ο μαστορας κατι στραβωσε ( γιατι αυτο κανει ) ωστε ο ασφαλιστικός μηχανισμός να εχει αλλα χαρακτηριστικά?????

Οταν εγω το προτεινα στον εγκαταστατη μου μονο που δε μου εφερε ολη τη δεξαμενη στο κεφαλι.... κι ειναι 67 ονομαστικών λιτρων :D θερμοσιφωνας
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 30 Μάιος, 2012 21:20

Ευχαριστώ είναι πολύ σημαντικές οι πληροφορίες που μου δίνετε. Πράγματι, στραβώνει την βαλβίδα μου είπε
Πάντως ο αδελφός του συναδέλφου και ο συνάδελφος, μια χαρά πάνε. Εάν όμως είναι θέμα τόσο σημαντικό, δεν θα πειράξω τίποτις
Γιατί όμως δεν λένε απλά χωρητικότητα δεξαμενών οι προδιαγραφές, αυτό με τρώει και άνοιξα το θέμα
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 21:35

γιατι τα λιτρα που δε βαζεις ποτε ( πχ εγω 67 ) σημαινουν τον χωρο που θα σου παρει στο πορτμπαγκαζ. κι απο αυτη την ονομαστική τιμη αφαιρεις 20% "αερα" ή μαλλον ογκο που πρεπει να μεινει κενός ωστε η δεξαμενη να μην φτασει ποτε τα ορια πιεσης της και..... καμπουμ!!!!!

σε 60αρα δεξαμενη το θεωρω εγκληματικό να μπαινουν 58 λιτρα... θα μου πεις θα τα καψεις στην πορεια και θα μειωθουν οποτε θα βρεθει ο χωρος που απαιτηται... αλλα ΠΑΝΤΑ μετα απο φουλαρισμα θα πηγαινεις ταξιδι????

αλλα ο διαολος εχει πολλά ποδαρια... αξιζει το ρισκο + 100 χλμ αυτονομια??? ο καθενας το ζυγιζει και αποφασιζει. Αν εγω πχ "τρογωμουνα" πηγαινα σε αλλο εγκαταστατη και μου την γαργαλαγε.
Απλά ο ανθρωπος με επεισε αλλα βεβαιως κι εγω ημουν δεκτικός στην πειρα του... γιατι βεβαιως υπαρχουν και οι στριφνοι πελατες...
αλλα και σε αυτ με αποστομωσε
μου ειπε "κοιτα εχω οικογενεια και εφ οσον εχω βαλει την υπογραφή και τη σφραγιδα μου, απο την φυλακη δεν θα τους ειμαι χρησιμος αν παθεις κατι"
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 30 Μάιος, 2012 21:38

Να είσαι καλά, με πείσατε με εμπεριστατωμένες απόψεις
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 21:42

εμπερισττωμενες δε ξερω :) :) :) :)

αλλα αν ταιριαζει με την λογική σου χαιρομαι :) :) :) :)
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 01 Ιουν, 2012 13:53

Συγγνώμη που θα στο πω απλά και απότομα, αλλά εγκαταστάτης τέτοιας νοοτροπίας και επίπεδου γνώσεων είναι επικίνδυνος.

Η νοοτροπία «Έλα μωρέ …δεν πειράζει» είναι απαγορευτική στο υγραέριο.

Ψάξε επίσης μη τυχόν δεν είναι αδειοδοτημένος εγκαταστάτης, και δεν είναι τεχνίτης αερίων καυσίμων. Εγώ πάντως σαν μηχανολόγος δεν θα έβαζα ποτέ την υπογραφή μου για να πιστοποιήσω μια εγκατάσταση με πειραγμένη Πολυβαλβίδα. Δεν θα έπαιζα κορώνα γράμματα την καριέρα μου και κυρίως τις ζωές των συνανθρώπων μου.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 01 Ιουν, 2012 20:40

Παρατηρήται εντονα το φαινομενο των αντλιων turbo εδω και κατι μήνες οπου και χωρις να ακουμπήσει κανεις την πολυβαλβιδα να προσπερνα με τη μεγάλη πιεση η αντλια το 80 % και να φτανει το 90 % ή και παραπάνω μολις ακούμε το χαρακτηριστικό ήχο ή δουμε η ροη να αρχιζει να αργει στη πληρωση καλό θα ειναι νσ σταματαμε το γεμισμα
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες