Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Υγραέριο και υψηλού SAE λάδια

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Υγραέριο και υψηλού SAE λάδια

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 30 Μάιος, 2012 20:51

Από φίλους που σπούδασαν Ιταλία, μου είπαν ότι εκεί τους συμβούλευαν να βάζουν λάδια με SAE υψηλότερο αντί 5w30 δηλαδή 5w40. Αυτό λόγω μεγαλύτερων θερμοκρασιών που αναπτύσσονται μέσα στον κύλινδρο κατά την καύση του υγραερίου.
Ισχύει αυτό;

Εμένα η TOYOTA για την Ελλάδα συστήνει 5w30, όμως όλες οι αντιπροσωπείες στην Ελλάδα βάζουν 5w40. Γιατί το ρωτάω αυτό; Γιατί όσο λεπτόρρευστο είναι ένα λάδι, τόσο πιο μικρές τριβές έχεις. Βέβαια βάζω μόνο πλήρως συνθετικά λάδια με μειωμένες τριβές, τώρα τελευταία ENEOS (55 ευρώ τα πέντε λίτρα κάθε 15.000 χιλμ), όμως στα ίδια λάδια με 5w30, θα έχω λίγο μικρότερη κατανάλωση
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσιευσεις: 150

Re: Υγραέριο και υψηλού SAE λάδια

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 21:03

το λαδι ΔΕΝ μπαινει στον κυλινδρο. Αν μπαινει ντουμανιαζει οπως η "γιαγιουλα" μου οταν εχει τα ρουχα της :D
αρα δεν ψυχει με την ενοια που το θετεις.

το 5 απλοικα ερμηνευοντας ειναι ποσο λεπτορευστο θα παραμεινει το λαδι στο ψωφοκρυο και δε θα γινει σα μελι...

το 30 και το 40 δειχνουν ποσο το λαδι δεν θα.... "εξαερωθει" και γινει "καρβουνο" σε υψηλες θερμοκρασίες

λιγο πιο επιστημονικά δεν αλλαζει κατι στο λαδι ως ρευστοτητα ( πολυ ) ουσιαστικά εχει να κανει με το πως ειναι "δομημενη" η μοριακη του συνθεση και μη με ρωτησεις παρακατω μεχρι εδω ξερω....

απο την σιγμη λοιπον που με το 40 υπερκαλυπτεις τις προβεπομενες προδιαγραφες απλά σημαινει οτι το λαδι μπορει να παρει χωρις να αλλοιωθει και μεγαλυτερες θερμοκρασίες...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 30 Μάιος, 2012 21:33

Ναι, αλλά θέλω να βάλω 30 που είναι επίσημη οδηγία της ΤΟΥΟΤΑ και εναλλακτική είναι τα 40 που όλοι βάζουν σήμερα στην Ελλάδα
Άρα τελικά δεν ισχύει ότι η υγραεριοκίνηση θέλει υψηλά SAE
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 21:39

ΔΕΝ ξερω αν ισχυει...

αλλα ισχυει δεν ισχυει το 40 δεν θα σου κανει κακο.. οποτε.....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό anton » Τετ 30 Μάιος, 2012 21:46

Αμ, αυτό είναι το δυσεπίλυτο ερώτημα που με βασανίζει. Υπάρχει οδηγία για υψηλά SAE στο υγραέριο;
Εμ το 30 θα καίει ελάχιστα πιο λίγο και μου αρέσει ή αίσθηση πως ροράλει το αυτοκίνητο όταν βάζω κάτι με μειωμένες τριβές (λάδια, λάστιχα)
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 21:53

anton έγραψε:Αμ, αυτό είναι το δυσεπίλυτο ερώτημα που με βασανίζει. Υπάρχει οδηγία για υψηλά SAE στο υγραέριο;
Εμ το 30 θα καίει ελάχιστα πιο λίγο και μου αρέσει ή αίσθηση πως ροράλει το αυτοκίνητο όταν βάζω κάτι με μειωμένες τριβές (λάδια, λάστιχα)

δε νομιζv οτι αντικειμενικά θα καταλαβεις τιποτα με 40αρι...
μπορει να σου "φαινεται" δε λεω....

φανταζου οτι εγω βαζω 15-50...... ε εχουμε και 300.000 χλμ :D :D :D :D :D :D :D οι ανοχες μας ειναι καπως.... large!!!!!!!!!

Μιλαω βεβαια για λαδια ποιοτητας ετσι???? οχι διαστημικής βεβαιως αλλα οχι και του πρακτικερ......
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Πέμ 31 Μάιος, 2012 06:52

Το 30 με το 40 έχουν μικρή διαφορά μεταξύ τους, μην τρελαίνεσαι. Ό,τι και να βάλεις δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Ούτως ή άλλως για τις μεσογειακές χώρες που έχουν ζεστό καλοκαίρι το 40 ταιριάζει καλύτερα αλλά σου ξαναλέω η ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους είναι μικρή και δε θα σου δημιουργήσει θέμα.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό spyroskos » Πέμ 31 Μάιος, 2012 08:47

tzanabetis έγραψε:Το 30 με το 40 έχουν μικρή διαφορά μεταξύ τους, μην τρελαίνεσαι. Ό,τι και να βάλεις δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Ούτως ή άλλως για τις μεσογειακές χώρες που έχουν ζεστό καλοκαίρι το 40 ταιριάζει καλύτερα αλλά σου ξαναλέω η ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους είναι μικρή και δε θα σου δημιουργήσει θέμα.

Το βιβλιαράκι συντήρησης κάθε αυτοκινήτου αναφέρει ποιες κατηγορίες λαδιών συνίστανται ανάλογα με τις συνθήκες σε ένα διάγραμμα που έχει. Πέρα από αυτά τα λάδια δεν χρησιμοποιείται κανένα άλλο είτε καις υγραέριο, είτε βενζίνη.
spyroskos

Δημοσιευσεις: 51

Δημοσίευσηαπό Cavaliere » Πέμ 31 Μάιος, 2012 09:50

Το 5-40 είναι λίγο καλύτερο στη ζέστη σε σχέση με το 5-30 αλλά δεν θα δεις μεγάλη διαφορά
Opel Astra G Gas Italy
Cavaliere

Δημοσιευσεις: 42

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 24 επισκέπτες