Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λειτουργία icom jtg προβλήματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: λειτουργία icom jtg προβλήματα

Δημοσίευσηαπό panosagrinio » Πέμ 31 Μάιος, 2012 11:39

Καλημέρα
Γρ'αφτηκα σε αυτό το φόρουμ προσπαθώντας να βρώ μία λύση στο αυτοκίνητο που έχω σύστημα τοποθετήσει σύστημα icom.
Εχω ενα σιτροεν ξαρα 1.6 του 2004 στασιον. Τοποθέτησα υγραέριο τον 10/2010 τότε είχα 166.000 χιλ. Τώρα έχω 217.000 χιλ. Είμαι επαρχία και η τοποθέτηση έγινε στην επαρχια. Στην αρχή το αυτοκίνητο πήγαινε "αέρας" κάτι σαν ελβετικό ρολόι. Το μοναδικό πρόβλημα ήταν σε υψηλές στροφές σε εθνι΄κή οδο όταν πήγαινα, έκανε μερικά κοψίματα, λόξυγγα στην απότομη επιτάχυνση αλλά αμηλιταίο και μη αξιολογήσιμο.
Καποια στιγμή (περίπου στα 180.000χιλ) κ μπορώ να πω εμφανίστηκε απότομα το πρόβλημα, σε επιτάχυνση άρχισε να έχει κοψίματα, λόξυγγα με αποτέλεσμα να έχει αχρηστευθεί στην κυριολεξία η προσπέραση.
Στον συνεργείο της σιτροεν αλλάξε τότε τον πολλαπλασιαστή και το προβλημα αποκαταστάθηκε στο 90%, έκτοτε όμως παραμένει ό λόξυγγας, κοψίματα σε χαμηλές στροφές και συγκεκριμένα έως 1800-2000.Εάν είναι φορτωμένο το αυτοκίνητο το πρόβλημα είναι εντονότερο μέχρι τις 2000 στροφές. Απο τις 2000 στροφες και πάνω σπάνια μου το κάνει.
Λαμπακι μηχανής αναβει πολλές φορές φορές αλλά χωρίς στην διαγνωση να δείχνει βλάβη εκτός από μία φορά προσφάτως που έδειξε μια βαλβίδα που βρίσκεται πάνω στο ινζεκτιον και η οποία αλλάχτηκε αλλά το πρόβλημα παραμένει ούτε είχε διαφορά. από το συνεργείο σιτροεν μου λένε δεν υπάρχει πρόβλημα παρόλο που το προβλημα το κάνει κ στην βενζίνα αλλά πολύ πιο ηπιότερο. Να σημειωθεί ότι δεν βάζω στο ίδιο πρατήριο υγραέριο αλλά σε διαφορετικά και σε όλη την ελλάδα μπορώ να πω.
το αυτοκίνητο είναι δικό μου δηλαδή δεν είναι λιζινγκ κ το είχα αγοράσει καινούργιο το 2004. Το οδηγώ μόνο εγώ και θεωρώ ότι κάνω ήπια όδήγηση. Η δουλειά μου είναι προνομιούχος δημόσιος υπάλληλος των 800 € δηλαδή δεν έχω σχέση με συνεργείο εγκατάστασης κτλ
Η πίεση του υγραερίου σε μία βαλβίδα που το μετράει αν δεν κάνω λάθος κυμαίνεται από 3 έως 3,5 το μέγιστο.
Μπουζί χρησιμοποιώ αυτά που προβλέπει η σιτροέν για το συγκεκριμμένο τύπο αυτ/του και όχι για υγραέριο.
Όταν κάνει έλεγχο με τον υπολογιστή του δείχνει συνέχεια πλούσιο μείγμα.
Το πρόβλημα υπήρχε πριν αλλάχθει η αντλία υγραερίου.

Ο εγκαταστάτης του υγραερίου έχει υπερβάλει ευατόν για να λύσει αυτό το πρόβλημα αλλα δυστυχώς τίποτα.
Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει τα εξής με την παρακάτω σειρά:

1. Αλλαγή μπεκ είχε τα πράσινα κ βάλαμε μπλε.
2. Αλλαγή "εγκεφάλου" σε νεότερη έκδοση (όταν γυρίζει σε υγραέριο κάνει μπίπ)
3. κάποια στιγμή χάλασε η αντλία υγραερίου που ηταν η παλιά ελαττωματική της icom και βάλαμε καινούργια αλλά διαφορετική και όπως μου σύστησε ο εγκαταστάτης πολύ πιο καλύτερη και με μεγαλύτερη πίεση. Στα 200.000 χιλ περίπου. Εδώ άδειασε όλη η δεξαμενή από το υγραέριο αλλιώς δεν μπορούσε να αλλαχθεί (εδώ πλήρωσα την διαφορά της αντλίας επειδή η δεύτερη ήταν πιό ακριβή σε σύγκριση με την αρχική που ήταν στην εγγύηση)
4. Στον πρώτο κύλινδρο κόλλησε ένα μπέκ και το αλλάξαμε κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι στα πόσα χιλιόμετρα.
5. λαμπακι μηχανής με ένδειξη βλάβης σε μια βαλβίδα βαλβίδα πάνω στο ινζέκτιον. Αλλάχθηκε αλλά δεν διόρθωσε το πρόβλημα ούτε το ελλάτωσε
6. Καθαρισμός με σπρέι της πεταλούδας του ινζεκτιον.
7. Κάποια στιγμή άναψε λαμπάκι μηχανής (από τις πολλές φορές που ανάβει σταν χριστουγενιάτικο δέντρο) και έβγαλε βλάβη ότι φταίει ο πολλαπλασιαστής ο οποίος αλλάχθηκε αλλά το πρόβλημα παραμένει το ίδιο.
8. στα μπλέ μπέκ αλλάξαμε σταδιακά τα ζιγκλέράκια από c6 τα κατεβάσαμε σε c1 χωρίς αποτέλεσμα.

Για όλα τα παραπάνω δεν μου έχει ζητήσει ο εγκαταστάτης ούτε ευρώ εκτός την διαφορά αντλίας υγραερίου.
Στην περιοχή ο συγκεκριμμένος εγκαταστάτης θεωρείται ένας από τους καλύτερους μαστόρους.

Έχω παρατηρήσει το εξής.
ψιλορετάτισμα κάνει κάποιες φορές στο ρελαντί
Πάνω στο ινζεκτιον έχει μία φίσσα με σωληνάκι που διακλαδίζεταισε δύο και από την μία μεριά κάνει εισρόφηση τις αναθυμιάσεις της μηχανής και από την άλλη καταλήγει στην βαλβίδα κανίστρου ντεπόζιτο βενζίνας. Βγάζοντας αυτό το φισσάκι εκτος τότε το αυτοκίνητο δουλεύει πολύ καλά κ με σχεδόν ελάχιστες έως καθόλου διακοπές, λοξυγγα κτλ.
Είτε είναι μισοάδειο το ντεπόζιτο υγραερίου είτε είναι γεμάτο παραμένει το πρόβλημα με την ίδια ένταση.
Η εκτιμησή μου είναι ότι το πρόβλημα είναι στο αυτοκίνητο αλλά δεν είναι θέμα υγραερίου, είναι βενζίνας διότι το πρόβλημα υπάρχει και στην βενζίνα αλλά πιο ήπιο όπως έγραψα παραπάνω.

Κάπου διάβασα για έλεγχο διακένου βαλβίδων, δεν ξέρω τι είναι αλλά δώστε λεπτομέρειες να το ελέγξω.

Εάν κανονίσω να το φέρω Αθήνα στον Μπίρμπο η εκτιμησή σας είναι ότι θα το λύσει το πρόβλημα.
Το ρωτάω γιατί χρειάζομαι κάπου 100-120€ έξοδα να έρθω Αθήνα και σαν προνομοιούχος ΔΥ των 800 ευρώ θα με πονέσει πάρα πολύ η τσέπη.

Οποιαδήποτε βοήθεια, συμβουλή δεκτή. Επιπλέων διευκρινήσεις στην διαθεσή σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Παναγιώτης
panosagrinio

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό panosagrinio » Πέμ 31 Μάιος, 2012 11:41

τεστ
panosagrinio

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 31 Μάιος, 2012 11:58

το οτι για σχεδον 20.000 χλμ πηγαινε σφαιρα ειναι καλο

σε αυτα τα πρωτα χλμ ειχες λαμπακια???

Αυτο που με προβληματιζει ειναι καπου λες για πλουσιο μιγμα. Γιατι δεν διορθωνετε αυτο πρωτα???

αν συνεχως δουλευε πλουσιο ειναι λογικο να εχουν "αλλοιωθει" οι παραμετροι του εγκεφαλου ακομα και στην λειτουργεια βενζινης....
αυτο που διακρινω ειναι οτι εχει γινει ενας πανικός αντικαταστασης εξαρτηματων σχεδον τυχαια και υπαρχοντα προβληματα εχουν παραβλευθει, πχ λαμπακι που αναβει συνεχεια και πλουσιο μιγμα. προφανως γι αυτο αναβει το λαμπακι...

Ξεκινηστε να λυνετε ενα ενα ολα τα προβληματα, οχι ολα μαζι ή αφηνοντας καποιο....
Μου θυμιζει την ιστορια που ειχα με το δικο μου που ενω ξεραμε οτι ειχαμε καμενο Λ προσπαθουσαμε να το "φερουμε" Ε προφανως και δεν ερχοταν 100%...

Κρατα στο νου σου οτι το αεριο επειδη δεν κανει αναφλεγεται οσο ευκολα η βενζινα μεσα στον κιλινδρο και το παραμικρό θεμα στην αναφλεξη απο "τοσο" το κανει "τοοοοοοοοσο"... οπως ακριβως λες, το κανει και στην βενζινα αλλα λιγότερο.

Καντο να δουλευει σωστα στη βενζινα και μετα ασχολησου με το αεριο....

Α! και καλου κακου καντε κι ενα ρεσετ στον μαμα εγκεφαλο για να ξαναπαρει τα βασικα του fuel trim γιατι φοβαμαι οτι προσπαθωντας να κρατησει σε λογαριασμο το μιγμα εκει που πρεπει τα fuel trims του ειναι αλλου ντ' αλλου
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό panosagrinio » Πέμ 31 Μάιος, 2012 14:27

fokion έγραψε:το οτι για σχεδον 20.000 χλμ πηγαινε σφαιρα ειναι καλο

σε αυτα τα πρωτα χλμ ειχες λαμπακια???

δυο με τρεις φορες είχε ανάψει της μηχανης, το οποίο μετα από μερικα χιλ σε εθνική εσβηνε μονο του. βλαβη δεν κρατούσε στην μνημη για να δείξει σε έλεγχο αργότερα ούτε οταν το πηγα εκεινη την στιγμή συνεργειο

Αυτο που με προβληματιζει ειναι καπου λες για πλουσιο μιγμα. Γιατι δεν διορθωνετε αυτο πρωτα???

για αυτο κατεβάσαμε τα ζιγκλερ των μπεκ από c6 σε c1αλλά χωρίς να αλλάξει κάτι έστω στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

αν συνεχως δουλευε πλουσιο ειναι λογικο να εχουν "αλλοιωθει" οι παραμετροι του εγκεφαλου ακομα και στην λειτουργεια βενζινης....
αυτο που διακρινω ειναι οτι εχει γινει ενας πανικός αντικαταστασης εξαρτηματων σχεδον τυχαια και υπαρχοντα προβληματα εχουν παραβλευθει, πχ λαμπακι που αναβει συνεχεια και πλουσιο μιγμα. προφανως γι αυτο αναβει το λαμπακι...

Ξεκινηστε να λυνετε ενα ενα ολα τα προβληματα, οχι ολα μαζι ή αφηνοντας καποιο....

από συνεργείο σιτρόεν λένε ότι είναι οκ

Μου θυμιζει την ιστορια που ειχα με το δικο μου που ενω ξεραμε οτι ειχαμε καμενο Λ προσπαθουσαμε να το "φερουμε" Ε προφανως και δεν ερχοταν 100%...

Κρατα στο νου σου οτι το αεριο επειδη δεν κανει αναφλεγεται οσο ευκολα η βενζινα μεσα στον κιλινδρο και το παραμικρό θεμα στην αναφλεξη απο "τοσο" το κανει "τοοοοοοοοσο"... οπως ακριβως λες, το κανει και στην βενζινα αλλα λιγότερο.

Καντο να δουλευει σωστα στη βενζινα και μετα ασχολησου με το αεριο....

οταν το συνεργειο λεει οτι ειναι οκ εγω τι μπορώ να κάνω περισσότερο;

Α! και καλου κακου καντε κι ενα ρεσετ στον μαμα εγκεφαλο για να ξαναπαρει τα βασικα του fuel trim γιατι φοβαμαι οτι προσπαθωντας να κρατησει σε λογαριασμο το μιγμα εκει που πρεπει τα fuel trims του ειναι αλλου ντ' αλλου

για το ρεσετ θα μιλήσω με το συνεργείο.

απλώς έχω κουραστεί να πηγαίνω συνεργειο συνέχεια για το ίδιο πρόβλημα, να μην μπορεί κανένασ να το λύσει, εγω να μην μπορώ να κάνω κάτι και στην ουσία να έχω ένα αυτοκίνητο που υπολειτουργεί.

σε ευχαριστώ πολυ πάντως για τον χρόνο σου
panosagrinio

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 31 Μάιος, 2012 15:24

Μου φαινεται ΠΟΛΥ περιεργο να μην κραταει βλαβες αυτοκινητο του 2004... το OBD2 δεν τα κανει αυτα...

η μονη περιπτωση που στο δικο μου αυτοκινητο αναβει το λαμπακι, σβηνει μετα απο λιγο και ΔΕΝ αφηνει στη μνημη ειναι οταν το μιγμα εχει ξεφυγει εκτός οριων και τοτε επεμβαινει ο εγκεφαλος και αλλαζει τις βασικές του ρυθμισεις ωστε να το ξαναβαλει εντος...
Αλλα το δικο μου ειναι παλιας τεχνολογιας obd1.....

δε ξερω τα icom για να σου πω τι μπορεις να κατεβασεις, αλλα οσο το μιγμα ειναι πλουσιο ε ειναι πλουσιο πως να το κανουμε....
κι οσο ειναι πλουσιο θα μπουκωνει η δε ξερω κι εγω τι αλλο

Μπαρουφα επεισεις ειναι το οτι το αυτοκινητο ειναι οκ που σου λενε στην σιτροεν απο την στιγμη που σου κομπιαζει ΚΑΙ στην βενζινα...

ΚΑΤΙ τρεχει.... κι αν δεν μπορουν να το βρουν πηγαινε σε αλλο συνεργειο. Αν ΔΕΝ στρωσει σε βενζινα ΔΕΝ προκειτε να στρωσει και στο αεριο.

απο το οργανο σου συνδεουν στην θυρα OBD τον Λ τον βλεπουν να λειτουργει κανονικά ή εχει κολλησει και δινει μια στανταρ τιμη???? Αυτο θα μπορουσε να εξηγησει και το "ξαφνικο" του πραγματος και το οτι δεν ερχεται με τιποτα.

Ετσι βρηκαμε οτι ο δικος μου ηταν κολλημενος. την ωρα που ρυθμιζαμε το αεριο
Οτι παπατζα και να καναμε αυτος ηταν μονιμα στα 0,45volt ( εντός οριων ) αλλα βεβαια δεν ρυθμιζε τιποτα...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 31 Μάιος, 2012 19:53

Πανο πατριωτη, ο Λαμπρος στο σεταρισε ? Ειναι πολυ φιλοτιμο παιδι και ειμαι σιγουρος οτι εκανε τα παντα.

Οπως λες και συ και εφοσον ειναι προβλημα που παρουσιαζεται κατ'αρχας με βενζινη, ψαξτο μεχρι να το λυσεις αλλιως το υγραεριο δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψει σωστα. Και μενα κουταμαρες μου φαίνεται οτι σου λενε στην αντιπροσωπια. Για ηλεκτρικο μου φαινεται το προβλημα αφου οπως λες, οταν αλλαξες πολλ/στη εφτιαξε κατα πολυ.

Αν δεν βρισκουν τιποτα και εισαι απολυτα σιγουρος οτι το κανει με βενζινη, πηγαινε σε κανα συνεργειο που ειδικευεται σε citroen.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Πέμ 31 Μάιος, 2012 20:11

Εγώ προτείνω το εξής : Πριν το πας στην αντιπροσωπεία, βγάλε την μπαταρία για 5 λεπτά, κ για 1 με 2 μέρες πήγαινε το μόνο με βενζίνη. Έτσι μπορεί να στρώσει ο εγκέφαλος κ να μην εμφανίζει το πρόβλημα στην βενζίνη. Αν συνεχίσει να το κάνει τότε κατά 99% θα στο κάνει κ στο συνεργείο. Άρα θα έχουν κάτι να ψάξουν. Αν σταματήσει να στο κάνει, τότε φταίει το υγραέριο. Το χειρότερο πρόβλημα είναι όταν δεν ξέρεις τι πρόβλημα έχεις.

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό panosagrinio » Πέμ 31 Μάιος, 2012 21:27

astragjtg έγραψε:Πανο πατριωτη, ο Λαμπρος στο σεταρισε ? Ειναι πολυ φιλοτιμο παιδι και ειμαι σιγουρος οτι εκανε τα παντα.

Πραγματικά ο Λάμπρος έκανε και κάνει τα πάντα. ειναι ειλικρινά πολύ καλό παιδί και φαίνεται να έχει τις απαραίτητες γνώσεις.

Οπως λες και συ και εφοσον ειναι προβλημα που παρουσιαζεται κατ'αρχας με βενζινη, ψαξτο μεχρι να το λυσεις αλλιως το υγραεριο δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψει σωστα. Και μενα κουταμαρες μου φαίνεται οτι σου λενε στην αντιπροσωπια.
Δεν το πάω στην επίσημη αντιπροσωπεία αλλά σε συνεργείο για σιτροεν. η επόμενη σκέψη είναι να το πάω κ στην επίσημη αντιπρωπεία για ένα επιπλέον κ διαφορετικό έλεγχο

Για ηλεκτρικο μου φαινεται το προβλημα αφου οπως λες, οταν αλλαξες πολλ/στη εφτιαξε κατα πολυ.
πιθανών.. δεν ξέρω

Αν δεν βρισκουν τιποτα και εισαι απολυτα σιγουρος οτι το κανει με βενζινη, πηγαινε σε κανα συνεργειο που ειδικευεται σε citroen.

Σε ευχαριστώ πατριωτη
panosagrinio

Δημοσίευσηαπό panosagrinio » Πέμ 31 Μάιος, 2012 21:31

MeddlingMageGR έγραψε:Εγώ προτείνω το εξής : Πριν το πας στην αντιπροσωπεία, βγάλε την μπαταρία για 5 λεπτά,
αυτό δεν το έχω κάνει κ θα το κάνω άμεσα
κ για 1 με 2 μέρες πήγαινε το μόνο με βενζίνη. Έτσι μπορεί να στρώσει ο εγκέφαλος κ να μην εμφανίζει το πρόβλημα στην βενζίνη. Αν συνεχίσει να το κάνει τότε κατά 99% θα στο κάνει κ στο συνεργείο.
σε πορεία το έχω κάνει μόνο με βενζίνη για λίγη ώρα αλλά να έχω βγάλει πρίν την μπαταρία δεν το έχω κάνει
Άρα θα έχουν κάτι να ψάξουν. Αν σταματήσει να στο κάνει, τότε φταίει το υγραέριο. Το χειρότερο πρόβλημα είναι όταν δεν ξέρεις τι πρόβλημα έχεις.
εχω μία αρχη στην ζωή μου... ότι μόνο στον Χάρο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2

Ευχαριστώ φίλε μου
panosagrinio

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 01 Ιουν, 2012 08:25

Φίλε Πάνο,

είχα ΑΚΡΙΒΩΣ παρόμοια προβλήματα με λόξξυγγες, δισταγμούς στα απότομα γκάζια πάνω στις μέγιστες ροπές (εμένα είναι ευκολότερο να εντοπίσω το φάσμα της μέγιστης ροπής καθώς τούρμπο) και... ενώ για 1000 χλμ δεν έκανε κιχ, ξαφνικά μου έσπαγαν τα νεύρα στις προσπεράσεις.

Δηλαδή ακριβώς αυτά που παρατηρείς εσυ.
Ο Μπίρμπος (Στάθης με το παληκάρι τo Borris το ψηλό με το audi) μου το είπανε ότι έχει θέμα όλος ο όμιλος με τους μπουζοπολλαπλασιαστές αλλά επειδή έχω δικό μου διαγνωστικό εγώ ήμουνα δύσπιστος.
Ούτε λαμπάκια, ούτε σφάλματα, μόνο δισταγμούς και λόξξιγγες οπότε δεν ήθελα να πάω να σκάσω για 4 πολλαπλασιαστές κοντά 210 ευρώ για original και 160 για ιμιτασιόν.
Στη βενζίνη δεν έκανε κιχ!!
Μετά απο άλλα 1000 χλμ άρχισε να κάνει ψιλο-ρεταρίσματα και στη βενζίνη.
Τότε αγόρασα ένα καινούργιο και άρχισα να τον σκατζάρω απο μπουζί σε μπουζί και δοκιμές..μέχρι που διαπίστωσα ότι στο 3ο κύλινδρο... μόλις έβαλα το καινούργιο πολλαπλασιαστή...το πρόβλημα μειώθηκε θεαματικά.
Αλλαξα και τους υπόλοιπους 3 και ΤΕΛΟΣ φίλε.... ως δια μαγείας δεν με ξαναενόχλησε εδώ και 9.000 χλμ.

Πιστεύω ακράδαντα ότι το πρόβλημα είναι ηλεκτρικό, έχεις 1, 2 ή 4 πολλαπλασιαστές;
τσέκαρε μπουζοκαλώδια, πολλαπλασιαστές και μπουζί, νομίζω στο icom τσάμπα ψάχνεις το πρόβλημα είναι στα ηλεκτρικά σου.

Ρίξε τηλέφωνο στο Μπίρμπο, ζήτα το Στάθη, μακάρι να βρεις τη λύση.
Φοβάμαι μήπως θες και λ αισθητήρα λόγω χιλιομέτρων και τρελλαίνεται το μοτερ.

Πάντως πιστεύω ακράδαντα ότι είναι κάτι πάρα πολύ απλό και θα βρεις την άκρη.
καλή τύχη.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 61 επισκέπτες