Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κύκλοι υγραερίου-βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Κύκλοι υγραερίου-βενζίνης

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 08 Ιουν, 2012 08:55

fokion έγραψε:ναι θα εμπαινα αν ειχα ενα προβληματικό μοτερ τυπου νισσαν φορντ κ.λ.π.

μονο και μονο η διαφορά ενος ακριβου κι ενος φτυνου εχει καλυψει την διαφορά. βαλε και τη βενζινα. βαλε οτι πρεπει να εχω στο νου μου 2 ρεζερβουαρ. βαλε την καταναλωση. βαλε λαδιερες ξυδιερες και λαδοξιδα, και βαλε βεβαιως οτι τελικά θα την παθεις....
ασε δε που η επισκευη σε μια κεφαλη που δεν εχει παθει βλαβη γινεται και καλυτερα και την "φρεσκαρει" κι ολας....
λιγο συμπιεση, λιγο porting λιγο γυαλισμα...

φιλε fokion αυτες οι εργασιες που λες ξερεις ποσο στοιχιζουν σε εναν πελατη ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Παρ 08 Ιουν, 2012 09:47

Αναλογως το μοτερ κοντα στο 1000αρικο

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 08 Ιουν, 2012 10:27

hlias έγραψε:
fokion έγραψε:ναι θα εμπαινα αν ειχα ενα προβληματικό μοτερ τυπου νισσαν φορντ κ.λ.π.

μονο και μονο η διαφορά ενος ακριβου κι ενος φτυνου εχει καλυψει την διαφορά. βαλε και τη βενζινα. βαλε οτι πρεπει να εχω στο νου μου 2 ρεζερβουαρ. βαλε την καταναλωση. βαλε λαδιερες ξυδιερες και λαδοξιδα, και βαλε βεβαιως οτι τελικά θα την παθεις....
ασε δε που η επισκευη σε μια κεφαλη που δεν εχει παθει βλαβη γινεται και καλυτερα και την "φρεσκαρει" κι ολας....
λιγο συμπιεση, λιγο porting λιγο γυαλισμα...

φιλε fokion αυτες οι εργασιες που λες ξερεις ποσο στοιχιζουν σε εναν πελατη ?

Φυσικά και ξερω - σπανιως μιλαω στον αερα.
Ακου πραγματικό προυπολογισμο λοιπον γιατι το καπακι μου εχει ενα μικρό ριγμα ΠΟΛΥ πριν βαλω αεριο ( και το υπολοιπο μοτερ 238.000χλμ τα "επισημα") το οποιο ρηγμα καθε χρονο ανοιγει, του ριχνουμε διαφορα ματζουνια, κλεινει, σε κανα χρονο ξαναανοιγει και παει λεγοντας.
Μεταλα στροφάλου 45
σετ φτλατζες τσιμουχες γενικης επισκευης ( με φλατζα κεφαλής την καλη οχη την ιμιτασιον) 120
Σετ Ελατηρια πιστονιων 55
Βαλβιδες - Δεν εχω τιμη ακομα
Βιδες - Μπουζονια κεφαλής 40
ιμαντας + τεντωτηρες 70
ρεκτιφιε πλανισμα νεοι οδηγοι κ.λ.π. καθαρισμα αυλων απο ανωμαλιες 150
μηχανικος μου 150-200

Αυτα μας κανουν 680 ευρω + βαλβιδες... αλλα.... δε ξερω αν το παρατηρησες ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τιμες για ΓΕΝΙΚΗ επισκευη μοτερ.....
και βεβαιως ειναι τα ΓΝΗΣΙΑ ανταλλακτικα της ΚΙΑ..
για αφαιρεσε οτι ΔΕΝ θα κανεις σε ενα μοτερ που δεν εχεις λογο να κανεις οπως μεταλλα ελατηρια σετ φλατζες ( μονο την κεφαλης και τα τσιμουχακια ). κι αν "ταιριαξεις την επιχειρηση" σε φαση που θες ετσι κι αλλιως αλλαγη ιμαντα....

τωρα αν αλλοι πληρωνουν χιλιαρικο για κεφαλη...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 08 Ιουν, 2012 11:26

δεν εχεις βαλει εδρες βαλβιδων καθολου καθως και ενυσχημενες βαλβιδες.
η εργασια του μηχανικου σου ειναι πολυ χαμηλη για την αγορα καθως και του ρεκτιφιε.
και για να μην σας κουραζω αλλο, πιστευεις οτι σε μηχανη με λιγα χιλ. ειναι καλυτερα να δωσεις περιπου
1000 ευρω για αυτην την διδικασια η 350-500 ευρω παραπανω για ενα καλυτερο συστημα?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 08 Ιουν, 2012 11:47

Ε να του πω να την ανεβασει και του ενος και του αλλου....
οι εδρες ειναι οι βαλβιδες το ειπα - δεν ειναι...

και ΞΑΝΑλεω το ποσό ειναι για ΓΕΝΙΚΗ επισκευη μοτερ ΟΧΙ ΜΟΝΟ κεφαλη....

σε καμια περιπτοση δεν ειναι 1000 ευρω με μη αγιογδυτη....

Θες 1000αρικο παρολα αυτα?? οκ
ας το δουμε
λες 350-500 η διαφορά στο συστημα. ασ παρουμε το 350.
Πες μου καταναλωση βενζινης ανα 100 χλμ. θες....1 λιτρο;;; ( χλωμο και παλι αλλα λεμε ) 1.65 Χ 15.000χλμ ( για αποσβεση ) = 247,50
(ασχετο αν ΑΥΤΗ τη βενζινη θα την πληρωνεις για παντα )

που ειμαστε μεχρι εδω?? ηδη στα 6 κατοσταρικα...
ασε εξω τα διαφορά προσθετα στο ρεζερβουαρ tunap κ.λ.π.

Εχουμε λοιπον 600 ευρω κοστος οπου εχουμε παρει απιθανα φτυνες τιμες... στην πραγματικότητα κινουμαστε στο 750αρι συνολικά δηλ 250 ευρω διαφορά απο το ξαναλεω την επισεις ΑΠΙΘΑΝΗ τιμη του 1.000κου...

οπου και παλι ΔΕΝ εχεις εξασφαλισει οτι δε θα παθει τιποτα.... γιατι κακα τα ψεματα πας με "πλαγιους" τροπους να παρακαμψεις το προβλημα κι οχι να το θεραπευσεις. Κατι σαν κι εμενα με τα ματζουνια και το ρηγμα.

Ας μην υπολογισω ( κα παλι υπερ εσου αυτο ) οτι φρεσκαρεις την κεφαλη ( γιατι κακα τα ψεματα "κανεις" δεν εβαλε γκαζι στα 0 χιλιομετρα ) και ψευτοβελτιωνεσαι κι ολας..
Για μενα αυτα τα 250-350 ευρω αξιζουν οτι Ξ Ε Μ Π Ε Ρ Δ Ε Ψ Α μια και καλη με το θεμα και δε θα το εχω να με τρωει αντε μετρα βαλβιδες, και γιατι δε παει τωρα , και γιατι κομπιασε, και ολα αυτα τα ψυχοφθορα...

Σε τελικη η αποψη μου ειναι και την τεκμηριωνω οσο καλυτερα μπορω. Δεν διεκδικώ οτι εχω το "απολυτο δικιο" ετσι?? ο καθενας ακουει αποψεις και διαμορφωνει την δικη του γνωμη για το αυτοκινητο ΤΟΥ οπως κρινει εκεινος προφανως..

( τα ανωτερω παντα με καθε καλη διαδεση προφανως χωρις ιχνος ασκημης αντιπαραθεσης - το λεω προς αποφυγη παρεξηγησεων )
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 08 Ιουν, 2012 12:06

οταν μετρας την ποσοτητα βενζινης δεν θα την υπολογιζεις με 1.65 αλλα με την διαφορα της σε σχεση με το υγραεριο, γιατι αν καψουμε 1 λιτρο βενζινης δεν θα καψουμε 1 λιτρο υγραεριο. με τις ενυσχημενες βαλβιδες και εδρες νομιζεις οτι ματσακονια και να κανεις δεν θα καουνε? δεν θα ρυθμιζεις παλι βαλβιδες? οταν εχουμε ψεκασμους βενζινης ανα καποιους κυκλους λειτουργιας δεν χρειαζομαστε και εξτρα λιπανση.πριν λιγο σε αποκαλεσα φιλο με ολη την εννοια της λεξεως, παρεξηγηση δεν υπαρχει απλα διαφωνουμε, μου αρεσει παντως που τεκμιριωνεις τις αποψεις σου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 08 Ιουν, 2012 12:20

Να το πιασω αναποδα - χαιρομαι και σε ευχαριστω.

Ναι συμφωνω αν και νομιζω οτι ψεκαζεται βενζινα παραλληλα με υγραεριο
θα σου "ανταπαντουσα" οτι "ναι αλλα ποιος κανει αποσβεση του συστηματος σε 15.000χλμ μονο" καταλαβαινεις.....
Αρχιζουμε ομως να "δυιλιζουμε τον κωνωπα" που λενε, και χανουμε την "μεγαλη εικονα"

Ναι - κακα τα ψεματα σε ενα αμαξι με αναγνωρισμενο προβλημα Η ΛΥΣΗ ειναι η αλλαγη εδρων και βαλβιδων και αυτο οικονομικά "πανω κατω δεξια αριστερα" ερχεται "η μια η αλλη" ειδικά αν συνηπολογισεις και τον ψυχολογικό παραγοντα του "ξεγνιασα" που περιεγραψα πιο πανω, που δεν αποτιμαται με λεφτα...
τα αλλα ( ψεκαζω βενζινα - ανα ποσους κυκλους 8 - 10 - 15 κ.λ.π.tunap λαδιερες μυδιερες ) ειναι αλλο περισσότερο αλλο λιγότερο "μπαλωματα".

Απο κει και περα??? Προφανως αν εισαι ΚΑΦΡΟΣ και στροφαρεις απο το πρωι μεχρι το βραδυ στις..... 17.000σαλ :D οτι και να βαλεις, φυσικα και το μοτερ θα κανει μπαμ, οπως επεισεις κι αν το συστημα στο ρυθμισει ΣΤΟΚΟΣ και η καυση γινεται στο..... τελικο καζανακι :D :D :D :D :D

Ελπιζω μονο να προβληματισαμε ΕΣΤΩ κι εναν ανθρωπο στο να σκεφτει καποια πραγματα και να καταληξει πια θα ειναι η δικη ΤΟΥ αποφαση και τι θα κανει στο αυτοκινητο ΤΟΥ..
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 08 Ιουν, 2012 12:58

και να προσθεσω κι ενα ακομα ανετπιχηρημα στη συλογιστική μου :) ετσι για να ειμαι σωστός.

το κοστος του ψεκασμου βεζινας ανα καποιους κυκλους ή πανω απο καποιες στροφές ( και μιλαω παντα για επικυνδυνα μοτερ - οχι τα τουρμπατα που ειναι μια αλλη ιστορια) το πληρωνεις λιγο λιγο, ενω το ποσο της αλλαγης εδρων και βαλβιδων ειναι "με την μια"
Ειναι αναμφισβητιτα κι αυτος ενας παραγοντας που καλο ειναι να ληφθει υποψη...
Άβαταρ μέλους
fokion

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 26 επισκέπτες