Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος-αντικατάσταση μπουζί

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Κατασταση μπουζι

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Πέμ 14 Ιουν, 2012 20:01

astragjtg έγραψε:
tsakozzz έγραψε:Ότι δίνεις παίρνεις φίλος

Δεν ισχύει παντα. Πολλες φορες λεφτα δινονται μονο για ''πουλ μουρ'' ή για να μας φευγει η ιδεα...

ναι δέν αντιλέγω πολές φορές πληρόνουμε το όνομα!! αλλά άν έβρικες κάτι επώνυμο και ένα της σειρας με την ίδια τιμή ποιο θα έπερνες?
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 14 Ιουν, 2012 20:48

tsakozzz έγραψε:ναι δέν αντιλέγω πολές φορές πληρόνουμε το όνομα!! αλλά άν έβρικες κάτι επώνυμο και ένα της σειρας με την ίδια τιμή ποιο θα έπερνες?

Αυτο που θα ηταν πιο ''δουλεμενο'' και εγγυημενο οτι μου κανει. Αν ηταν και επώνυμο τοσο το καλυτερο.
Απλα ηθελα να πω να μην βλεπουμε ονομα και κλεινουμε τα ματια...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 14 Ιουν, 2012 21:26

astragjtg έγραψε:
Αυτο που θα ηταν πιο ''δουλεμενο'' και εγγυημενο οτι μου κανει. Αν ηταν και επώνυμο τοσο το καλυτερο.
Απλα ηθελα να πω να μην βλεπουμε ονομα και κλεινουμε τα ματια...

+00
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 14 Ιουν, 2012 21:42

fokion έγραψε:
+00

Διαφωνεις σε κατι ?
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό dathens » Παρ 15 Ιουν, 2012 00:04

astragjtg έγραψε:
fokion έγραψε:
+00

Διαφωνεις σε κατι ?

100 ήθελε να γράψει ο Φοκιων αλλα βγήκε 00

Έχεις δίκιο αλλα τα LPG μπουζι με ιριδιο κα πλατίνα κάνουν δουλειά έχει καλύτερη καύση το υγραεριο !! Ειδικα τα Bosch , για LPG , και δεν συμπαθώ τους γερμανούς να ξέρεις πλην κάποιων εξαιρέσεων !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 15 Ιουν, 2012 07:03

astragjtg έγραψε:
fokion έγραψε:
+00

Διαφωνεις σε κατι ?

+ απειρο ηθελα να γραψω :) αλλα δεν υπαρχει τετοιο συμβολο κι εβαλα 2 μηδενικα διπλα διπλα που μοιαζει :)
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 15 Ιουν, 2012 07:21

:lol: :thumbup:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό zep » Παρ 15 Ιουν, 2012 18:26

Batfalcon έγραψε:Αφού αγόρασα και τοποθέτησα τα NGK LPG8 αντικαθιστώντας τα DCPR7 E N10 της μαμάς, έμαθα από έναν Εγγλέζο ότι υπάρχουν και φθηνά ιριδίου της NGK, τα DCPR7 E IX με κόστος 25 λίρες τα 4 !!!!
Στην Ελλάδα μούγκα. Γύρισα τουλάχιστον 5 καταστήματα, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν φιλοτιμήθηκε να πει "μην κοιτάς μόνο τα LPG 8, υπάρχουν και άλλα ιριδίου" :(
Τόσο ψαγμένοι είναι στο εξωτερικό η τόσο αδιάφοροι είναι οι δικοί μας ρε παιδιά;

Όχι φίλε μου δεν μπορεί αυθεντικό NGK ιριδίου να είναι σε αυτή την τιμή...
Η προειδοποίηση είναι σε όλα τα site που πωλούν ανταλλακτικά και ειδικά NGK που είναι η πιο "βιασμένη" εταιρεία μπουζί και συναφή είδη απο προιόντα μαιμού...
Έχει μάλιστα ειδική ανάρτηση στις επίσημες ιστοσελίδες της πως να τα αναγνωρίζεις.Μάλιστα έχει χαλάσει και η φήμη της γιατί αρκετοί ακόμα και μετα την ζημιά θεωρούν πως την έπαθαν απο την NGK και όχι απο ένα κινέζικο εργοστάσιο στις στέπες της Κίνας
"Please also be aware of the growing number counterfeit / fake NGK products that are quickly appearing on the market and be assured that our Sparkplugs are always genuine units!

Η φωτογραφία που έχω βάλει πριν με τα 4 μπουζί της NGK LPG1 είναι Ιαπωνίαςκαι το τονίζω σε κάθε περίπτωση με τιμή απο Γερμανία 12,50 € το ένα + 10€ μεταφορικά.Οι Έλληνες τα έδιναν 22€ το ένα και πιθανόν αγνώστου προέλευσης!!!
Έχω φίλο ο οποίος έκανε εισαγωγή αναλώσιμων ειδών για μηχανές απο Ταιβάν και άλλες χώρες της Ασίας και δεν φαντάζεσαι πόσα "μαιμού" NGK μπουζί του έφερναν.
Αν σου ξεφύγει λίγο και δεν έχει κρυώσει η μηχανή καλά και ξεβίδωνες μπουζί...έσπαγε μέσα! Μιλάμε για μεγάλες ζημιές!Επίσης εαν ο μηχανικός το "κάργαρε" λίγο παραπάνω λόγω ασχετοσύνης, γινόταν μια απο τα ίδια.
Να του έρχονται μηχανές με λιωμένο ηλεκτρόδιο και χτυπημένη βαλβίδα.Του πήρε ένα χρόνο να καταλάβει τι γινόταν.Οι περισσότεροι εισαγωγείς δεν δίνουν σημασία γιατί αγοράζουν φθηνά ένα μαιμού NGK και το πωλούν ως κανονικό και κέρδος 100%.

Η NGK είναι Νο 1 σε ποιότητα μπουζί και δεν είναι τυχαίο οτι κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς.Προσωπικά θεωρώ ίδια ή ανώτερη την DENSO αλλά πάντα κατασκευής Ιαπωνίας.Εφόσον είναι αυθεντικά , χρησιμοποιούν τα κάλύτερα μέταλλα και πορσελάνη για τα μπουζί και οι 2 εταιρείες.Κατα τα άλλα οι άλλες εταιρείες έπονται κατα τη γνώμη μου, αλλά είναι και θέμα εταιρείας όπως τα Γαλλικά που είναι "στημένα" σε Equim, Γαλλικά μπουζί καλής ποιότητας μόνο για αυτά. Αργότερα και αυτοί έβαζαν NGK.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι οι πολλαπλασιαστές....Το Avensis που έχω την έχει γλυτώσει γιατί έχει DENSO Ισπανίας μεν, αλλά ανθεκτικά.
Όσα έχουν BOSCH τα πήραν στο χέρι...Τουοτα, Renault που άλλαξα τέσσερις παλιότερα, citroen κ.α έχουν πρόβλημα με τους μονωτήρες (πορσελάνη) και το ρευμα σε συνδυασμό με ανάλογα μπουζί , "τρύπαγε" την πορσελάνη και έκανε σώμα στην μηχανή.Υποθέτω πως δεν είναι απο την ίδια πορσελάνη και τα μπουζί της.

Βέβαια μπορεί να παίζει καλύτερα σε κάποια μοντέλα αυτοκινήτων οπότε είναι και τα κατάλληλα για αυτά.Άποψή μου είναι πως πρέπει να προτειμάμε εταιρείες που είναι εξειδικευμένες σε ένα τομέα μηχανολογίας.Η Bosch φτιάχνει απο μπουζί μέχρι δονητές :D...
Είναι δυνατό να τα καταφέρνει σε όλα;
Εντάξει είναι καλής ποιότητας αλλά μέχρι εκεί.Όχι οτι εαν βάλω στο αυτοκίνητό μου δεν θα πάει καλά, αλλά θα προτιμήσω το καλύτερο στον τομέα του.Αυτό δεν το λέω για αντιπαράθεση παρα μονον σαν προσωπική άποψη για το αυτοκίνητό μου.

Είχα π.χ παλιότερα ένα Fabia 1.4 8V και σε ένα ταξίδι χτύπησε 210χλμ την ώρα!!!το οποίο το έκανε συχνά.Κάναμε σινιάλα στα SLK στην Αθηνών Πατρών!Το τραβάει ο συνοδηγός φωτό για να μην έχουν να λένε οι εξυπνάκηδες και αποφασίζω να ελέγξω μπουζί καθώς ήταν της μάνας του.
Περίμενα να δώ NGK platinum iridium satellite asteroid κάτι τέλος πάντων! και τι βγάζω απο μέσα;; τις "πορδές" της Brisk!!! και όμως αυτά πήγαιναν καλύτερα απο τα NGK που έβαλα αργότερα τα οποία σαν ποιότητα ήταν σαφώς ανώτερα ακόμα και με έναν οπτικό έλεγχο...Κάτι ήξεραν οι Τσέχοι λοιπόν...
Αν βάλω όμως αυτά στο Avensis, θα το σκοτώσω..Καθής στο είδος του λοιπόν και ανάλογα πως το έχει παντρέψει με τα ηλεκτρικά του(πολλαπλασιαστές κ.α) ο κατασκευαστής.
Επίσης με άλλα μπουζί άλλων εταιρειών που δοκίμασα, το ρετάρισμα με το Icom δεν έχει εξαλειφθεί και συνεχίζει να το κάνει ανάλογα το μείγμα, aircondition κ.α οπότε ενισχύεται η άποψη πως είναι αδυναμία του συστήματος που δεν δέχεται ρυθμίσεις όπως άλλα συστήματα πλήν καλιμπρατώρων.Είναι και θέμα αυτοκινήτου όμως με κύριο υπεύθυνο τον αισθητήρα ροής αέρα που βρίσκεται μέσα κουτί του φίλτρου αέρος και ρυθμίζει τους παράγοντες αέρα για την καύση και που φυσικά είναι μελετημένος για βενζίνη.http://www.driven2automotive.com/air-flow-meters-/435-air-flow-meter-22204-27010.html

Ξαναέβαλα λοιπόν τα NGK LPG1 που μου έχουν αφήσει άψογη εντύπωση στο δρόμο και θα το ψάξω λίγο με τον αισθητήρα και τα περιθώρια που μπορεί να "παίξει" ή εαν υπάρχει κατι ανάλογο για κάυση LPG.Τέλος πιστεύω ακόμη πως δεν έχει νόημα η χρήση ειδικών μπουζί για υγραέριο παρα μόνο να είναι απλά αυθεντικά καλής ποιότητας μπουζί.Εγώ προσωπικά τα έβαλα μόνο καο μόνο γιατί θα τα άλλαζα και δοκίμασα τα συγκεκριμένα.
Κατα άλλα...αυτά για τα μπουζί.
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Σάβ 16 Ιουν, 2012 06:20

και ποιος μου λέει εμένα ότι όλα αυτά δέν οφείλονται σε αστοχεί α υλικού ???
Είσαι σίγουρος ότι αυτά που φοράς τώρα είναι original???
Έλα παραδέξουτο όλο κ μία αμφιβολία μικρή θα υπάρχει
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό zep » Σάβ 16 Ιουν, 2012 08:42

tsakozzz έγραψε:και ποιος μου λέει εμένα ότι όλα αυτά δέν οφείλονται σε αστοχεί α υλικού ???
Είσαι σίγουρος ότι αυτά που φοράς τώρα είναι original???
Έλα παραδέξουτο όλο κ μία αμφιβολία μικρή θα υπάρχει

Το λίνκ παρακάτω θα σε βοηθήσει να δείς και εφόσον χρησιμοποιείς NGK εάν τα μπουζί που έχεις είναι :(|) .
Εγώ είμαι 100% σίγουρος για τα δικά μου οτι δεν είναι :(|) ....Εσύ;

http://www.ngk-sparkplugs.jp/english/techinfo/fake/index.html

Μερικά χρήσιμα λίνκ επίσης
http://www.ngk.de/fileadmin/templates/Dokumente/EN/downloads_not_used_in_download_area/ngk_zuendkerzen_code_en.pdf Επεξήγηση για το τι σημαίνει ο κωδικός παρτίδας των μπουζί της NGK.Χρήσιμο όταν θές πιο "ψυχρό" μπουζί π.χ
http://www.ngkntk.co.jp/english/product/sparkplugs/index.html Τύποι μπουζί (Ιαπωνική Ιστοσελίδα)

Ένα λίνκ με τα χαρακτηριστικά των κεραμικών και άλλων πρώτων υλών που διαθέτει για βιομηχανική χρήση μεταξύ των οποίων και μπουζί.Δεν νομίζω οτι άλλες εταιρείες δημοσιοποιούν πίνακες με την ποιότητα και καθαρότητα των κεραμικών, μετάλλων κ.α που χρησιμοποιούν στα προιόντα τους.Φυσικά πωλούν πρώτη ύλη και σε άλλες εταιρείες μπουζί...αλλά τους πέφτει λίγο ακριβά...
http://www.ngkntk.co.jp/english/product/material/pdf/ntk-material_e.pdf
zep

Δημοσιευσεις: 156

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 23 επισκέπτες