Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλέβει η αντλία υγραερίου?

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Κλέβει η αντλία υγραερίου?

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Πέμ 17 Μάιος, 2012 17:03

stargazer έγραψε:Πάω γιατί δύο έχω κοντά μου ένα αυτό που είναι το φθηνότερο στην πόλη και ένα στον φοίνικα στο οποίο μια μέρα τους κόλισε η αντλία μέσα και την βαρούσανε μέχρι που βγήκα από το αμάξι , κόντεψε ο προφυλακτήρας να φύγει κ δεν ξαναπήγα φυσικά...

Σου εστειλα ενα πμ δες αν σου ηρθε και πεσ μου ..
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Τετ 20 Ιουν, 2012 00:16

Οτι υπάρχουν πρατήρια που κλέβουν σε ποσότητα, είναι βέβαιο. Το ερώτημα που θέλω να θέσω στην παρέα, είναι ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ;
Η αντλία είναι όντως αντλία, η απλά μετρητής;
Το αέριο δλδ περνάει από μέσα της μόνο για να γίνει ογκομέτρηση και εξ' αυτής να γίνει η χρέωση (σε αξία);
Υπάρχει προφανώς κάποιος μηχανισμός όπως περίπου ο μετρητής του νερού που μετρά τον διερχόμενο όγκο του υγρού, σωστά;
Έχετε καμιά ιδέα, που βάζουν το χεράκι τους οι επιτήδειοι;
Fiat Panda 4x4 Powered by LPG Lovato
Batfalcon

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό panorano » Πέμ 21 Ιουν, 2012 15:53

Batfalcon έγραψε:Οτι υπάρχουν πρατήρια που κλέβουν σε ποσότητα, είναι βέβαιο. Το ερώτημα που θέλω να θέσω στην παρέα, είναι ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ;
Η αντλία είναι όντως αντλία, η απλά μετρητής;
Το αέριο δλδ περνάει από μέσα της μόνο για να γίνει ογκομέτρηση και εξ' αυτής να γίνει η χρέωση (σε αξία);
Υπάρχει προφανώς κάποιος μηχανισμός όπως περίπου ο μετρητής του νερού που μετρά τον διερχόμενο όγκο του υγρού, σωστά;
Έχετε καμιά ιδέα, που βάζουν το χεράκι τους οι επιτήδειοι;

Το υγραεριο δεν αντλειται αλλα πρεσαρεται.δεν υπαρχει δηλαδη αντλια αλλα υπαρχει μια πιεση απο3-12bar που "σπρωχνει" το κασιμο στο ρεζερβουαρ μας.ετσι εξηγειται γιατι καποιες φορες,οταν η δεξαμενη του πρατηριου ειναι γεματη και φουλ πρεσαρισμενη,περναει το οριο ασφαλειας του 85% και μας φουλαρει παραπανω.
τωρα για τους μετρητες που λες η διαφορα με τους μετρητες του νερου (που ειναι χοντροκομμενοι και εχουν ως και 10% σφαλμα μετρησης)ειναι οτι οι μετρητες των καυσιμων γενικοτερα εχουν αεροδιαχωριστη(δεν μετραν αερα και δεν μετρανε καθολου οταν μενει απο καυσιμο)και εχουν περιθωριο σφαλματος 0,3%.
συν πλην 3 λιτρα στα 1000 δλδ.μετρουνται ολοι και σφραγιζονται απο ανεξαρτητο φορεα μετρων και σταθμων πιστοποιημενο απο το υπουργειο.οποτε ειδικα για το υγραεριο δεν το βλεπω να πεφτει κλεψιμο.
το μονο επιφοβο (οπως σε ολες τις ηλεκτρονικες αντλιες)ειναι αν μπορουν και αλλαζουν ηλεκτρονικα τα νουμερα στο καντραν
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 21 Ιουν, 2012 18:00

panorano έγραψε:...μετρουνται ολοι και σφραγιζονται απο ανεξαρτητο φορεα μετρων και σταθμων πιστοποιημενο απο το υπουργειο.οποτε ειδικα για το υγραεριο δεν το βλεπω να πεφτει κλεψιμο...

Άρα, στην ουσία μας λες ότι υπάρχει έλεγχος σε κάποιο μέρος της βιομηχανίας του υγραερίου κίνησης;
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό panorano » Πέμ 21 Ιουν, 2012 21:48

christoi έγραψε:
panorano έγραψε:...μετρουνται ολοι και σφραγιζονται απο ανεξαρτητο φορεα μετρων και σταθμων πιστοποιημενο απο το υπουργειο.οποτε ειδικα για το υγραεριο δεν το βλεπω να πεφτει κλεψιμο...

Άρα, στην ουσία μας λες ότι υπάρχει έλεγχος σε κάποιο μέρος της βιομηχανίας του υγραερίου κίνησης;

Δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις αλλα για ολες τις αντλιες καυσιμων υπαρχει η δ/νση μετρων και σταθμων και εξουσιοδοτημενοι συνεργατες που μετραν τις αντλιες με ακριβεια 1λτ στα 1000λτ τις σφραγιζουν και απο εκει και περα υπαρχει σε ολες τις αστυνομικες διευθυνσεις,τελωνεια και εποπτειες εμποριου κλιμακιο που ελεγχει αν εχουν πειραχτει οι σφραγιδες και κανουν και ελεγχο λιτρομετρησης.
Το καινουριο και θετικοτερο ειναι οτι πλεον υπαρχει στο ΚΕΔΑΚ ειδικο αυτοκινητο ,με συμβατικες πινακιδες,που μετραει ακριβως την ποσοτητα που μπαινει καθε φορα στο ρεζερβουαρ (βενζινη και υγραεριο,οχι πετρελαιο)και στην συνεχεια αν κλεβει το πρατηριο την πεφτουν για ελεγχο.
το αρνητικο ειναι οτι αυτο το αμαξι ειναι μονο ενα!
ειδικα για το υγραεριο πραγματοποιειται μια φορα καθε χρονο ελεγχος απο το τελωνειο για την αποθηκη του πρατηριου.
ποσοτητες που αγορασες μειον αυτες που πουλησες =αποθηκη την ημερα του ελεγχου (με μια αποκλιση 4τοις χιλιοις για διαφορα θερμοκρασιας,διαρροες κτλ)οποτε το κοβω χλωμο να γινει κλοπη γιατι αργα η γρηγορα θα φανει
panorano

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 21 Ιουν, 2012 22:03

Οι σφραγίδες/αυτοκόλλητα/ενδείξεις πιστότητας, που ακριβώς βρίσκονται στις αντλίες του υγραερίου;
Γιατί -αν θυμάμαι καλά- μόνο στις αντλίες της βενζίνης (ίσως & του πετρελαίου) έχει κάτι ετήσια (?) αυτοκόλλητα.
Αν είναι, να ξέρω την επόμενη φορά να κοιτάξω.

Το ότι γίνεται έλεγχος μια φορά κατά την εισαγωγή της αντλίας (για να υπάρχουν εγχώριες, λίγο χλωμό το κόβω), δεν λέει κάτι. Προφανώς και ο κατασκευαστής θέλει το προϊόν του να είναι εντός προδιαγραφών!

Όσο για το αν κλέβει η αντλία δεν ξέρω, αλλά το πρατήριο κατά πάσα πιθανότητα κλέβει (βλ. σκουπίδια μέσα στο υγραέριο -> αλλαγή φίλτρων πριν την ώρα τους)
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό panorano » Παρ 22 Ιουν, 2012 09:55

christoi έγραψε:Οι σφραγίδες/αυτοκόλλητα/ενδείξεις πιστότητας, που ακριβώς βρίσκονται στις αντλίες του υγραερίου;
Γιατί -αν θυμάμαι καλά- μόνο στις αντλίες της βενζίνης (ίσως & του πετρελαίου) έχει κάτι ετήσια (?) αυτοκόλλητα.
Αν είναι, να ξέρω την επόμενη φορά να κοιτάξω.

Το ότι γίνεται έλεγχος μια φορά κατά την εισαγωγή της αντλίας (για να υπάρχουν εγχώριες, λίγο χλωμό το κόβω), δεν λέει κάτι. Προφανώς και ο κατασκευαστής θέλει το προϊόν του να είναι εντός προδιαγραφών!

Όσο για το αν κλέβει η αντλία δεν ξέρω, αλλά το πρατήριο κατά πάσα πιθανότητα κλέβει (βλ. σκουπίδια μέσα στο υγραέριο -> αλλαγή φίλτρων πριν την ώρα τους)

1.τα αυτοκολλητα που βλεπεις ειναι τα ετησια τελη που πληρωνοντα στην εποπτεια εμποριου και δεν αποτελουν παντα στοιχειο ελεγχου και πιστοποιησης!συνηθως μετραει ενα πιστολι στην τυχη και μετα σου πουλανε τα υπολοιπα τελη!στο υγραεριο αυτο γινεται στο τελωνειο καθε χρονο και αποτελει παντα πιστοποιηση ελεγχου.
2.ελεγχος κατα την εισαγωγη της αντλιασ δεν γινεται ποτε.γιατι η αντλια πρωτα τοποθετειται,μετα καλιμπραρετε (αναλογα με την γεωγραφικη περιοχη και το ειδος υπαρχουν αποκλισεις)και επειτα σφραγιζετε το σημειο που μπορεις να καλιμπραρεις με μολυβδοσφραγιδα απο εξουσιοδοτημενο συνεργειο που ελεγχεται απο το ΚΕΔΑΚ.στο δε υγραεριο αυτο γινεται παρουσια τελωνειου!η ιδια αντλια λιτρομετρειται σε καθε μεταβολη καιρου(χειμωνα καλοκαιρι)και αν υπαρχουν διαφορες πανω απο +-3 τοις χιλιοις ξανακαλιμπραρετε απο εξουσιοδοτημενο συνεργειο.
3.οι καλες αντλιες της αγορας θεωρουνται οι ελληνικεσ(βακαλοπουλος,ellas pump technicks,salcon,egas)αλλα σε καμια περιπτωση η εννοια καλο εχει να κανει με το αν κλεβει η οχι
4.για το τελευταιο που λες ειναι μαλλον ακυρο γιατι το πρατηριο απο την ωρα που ξεφορτωνει το βυτιο δεν μπορει να παρεμβει πουθενα στο καυσιμο.το υγραεριο ειναι ασταθες υλικο και στο κλειστο συστημα δεξαμενης-αντλιας διατηρειται σε υγρη μορφη κατω απο πιεση 3-12 μπαρ.οποτε οπως καταλαβαινεις καθε αποπειρα παρεμβασης στο κλειστο αυτο κυκλωμα προκαλει διαρροη και ασταθεια του υλικου
τα σκουπιδια προερχονται συνηθως απο τα βυτια
panorano

Δημοσίευσηαπό vitara » Δευτ 02 Ιούλ, 2012 22:50

Θα προσπαθησω σε ενα post να σας ενημερωσω... λοιπον 15/6/ πηγα στο ΝΕΟ πρατηριο που βρισκεται στην ΕΞΟΔΟ 1 ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ(αυτος που το μονο που κανει ειναι να μπαινει στο φορουμ και να μας διαφημιζει τις φτηνες τιμες του.) Τελειως αδειος του ζητησα να μου το γεμισει και εκπληκτος ειδα η αντλια και ο μετρητης να εχει φτασει στα 84+ λιτρα και να σταματησει με δικια μου προτροπη.Μου αδειασε η μπουκαλα οταν τα χλμ στο κοντερ ηταν 479. Πηγα σε αυτον που βαζω χρονια του ειπα να μου το γεμισει και σταματησε ο μετρητης στα 74+λιτρα.. Τα καταναλωσα εχτες το βραδυ και τα χλμ στο κοντερ μου ηταν 519.Σημερα το πρωι εφυγα απο το σπιτι ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ και πηγα στο πρατηριο στην ΜΑΝΔΡΑ.. Τιμη λιτρου 0.729 σημερα. του ζητησα να μου το γεμισει και να αφησει την αντλια να σταματησει μονη της.. Και οταν κάποια στιγμη σταματησε εγραφε 108.16 λιτρα και 78,64 ευρω.Ρωταω τον Αλβανο υπαλληλο <<τι εγινε φιλε? ΣΕ 80 αρα δεξαμενη χωρεσαν 108 λιτρα?>>. μου λεει Δεν ξερω να παρω το αφεντικο τηλεφωνο. Του λεω μην πειραξεις την αντλια μεχρι να ερθει και πραγματι δεν την ακουμπισε στα 10 λεπτα που εφτασε ο ανηψιος του αφεντικου. Μου λεει τι εγινε σε καλο υφος μπορω να πω και μου αρχισε <<ποτε εκανες την εγκατασταση,εχεις κανει σερβις, μηπως δεν δουλευει η πολυβαλβιδα ,μηπως δεν δουλευει το φλοτερ κ.λ.π.>>ακομα με ρωτησε μηπως εχω και δευτερη δεξαμενη..πραγματικα απιστευτος.. Μου λεει μπορω να δω την δεξαμενη σου, του ανοιγω την βλεπει οτι ειναι πραγματι 80 λιτρων διαβαζει και το ταμπελακι και μου λεει οτι ειναι κολλημενο το φλοτερ.Εκει ακριβως αρχιζω να τον ρωταω τι σχεση εχουν ολα αυτα με την ποσοτητα των λιτρων της δεξαμενης που εβαλε..και η απαντηση του?? κρατηθητε... Για την ασφάλεια σου μου ειπε..Εκεινη την ωρα ερχετε και το αφεντικο. Τι εγινε ρωταει τον ανηψιο του? Του λεει το και το γυρναει σε μενα και μου δινει ενα χαρτι και μου λεει <<εγω εχω χαρτι που γραφει οτι ο μετρητης μου ειναι ενταξει και πηγαινε να μου κάνεις μηνυση και θα σου κανω και εγω.Σημειωνω οτι στο μεταξυ εχουν ερθει 5-6 αυτοκινητα για γεμισμα και καθονται και ακουνε.. Του απαντω οτι αν δεν μου εξηγησεις πως γινετε σε δεξαμενη 80 λιτρων να βαλεις 28!!!! λιτρα παραπανω θα σε καταγγειλω οπου μπορω...Μου λεει κανε οτι θελεις και εδω ειναι επιχειρηση και δεν ειναι σωστο να φωνάζεις.. Γυρναω στον υπάλληλο, μου δινει την αποδειξη του ζηταω να μου γραψει την ποσοτητα των λιτρων τραβηξα και μια φωτογραφια τον μετρητη και εφυγα... Λοιπον φιλοι μου σας ακουω...
vitara

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Δευτ 02 Ιούλ, 2012 23:22

Έπρεπε να καλέσεις την αστυνομία... Δεν γίνεται να είναι τόσο επιθετικός κ να έχει κάνει λάθος, και να σε απειλεί κ όλας..

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 03 Ιούλ, 2012 19:00

vitara έγραψε:Σημειωνω οτι στο μεταξυ εχουν ερθει 5-6 αυτοκινητα για γεμισμα και καθονται και ακουνε.. Του απαντω οτι αν δεν μου εξηγησεις πως γινετε σε δεξαμενη 80 λιτρων να βαλεις 28!!!! λιτρα παραπανω θα σε καταγγειλω οπου μπορω...Μου λεει κανε οτι θελεις και εδω ειναι επιχειρηση και δεν ειναι σωστο να φωνάζεις.. Γυρναω στον υπάλληλο, μου δινει την αποδειξη του ζηταω να μου γραψει την ποσοτητα των λιτρων τραβηξα και μια φωτογραφια τον μετρητη και εφυγα... Λοιπον φιλοι μου σας ακουω...

Εγώ θα του έλεγα οτι δεν τον πληρώνω και να φωνάξει την αστυνομία (ή αν θέλει να "ρουφήξει" πίσω το υγραέριο!!!).
Στο μεταξύ διάστημα, μέχρι να εμφανιστεί η αστυνομία θα ενημέρωνα τη νομική προστασία που έχω μέσω του ασφαλιστηρίου συμβολαίου μου και θα καλούσα να στείλουν κι αυτοί κάποιον για να καταγράψει το συμβάν.
Φυσικά θα ενημέρωνα και όσους έρχονταν για να γεμίσουν...
Η καλύτερη "διαφήμιση" για ένα νέο σχετικά πρατήριο...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 76 επισκέπτες