Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πλήρωση βενζίνης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πλήρωση βενζίνης

Δημοσίευσηαπό macmac » Παρ 22 Ιουν, 2012 10:43

Πρώτη φορά σήμερα, μετά την τοποθέτηση του υγραερίου, πήγα στο βενζινάδικο να βάλω βενζίνη καθώς ήμουν στην ρεζέρβα. Κατά περίεργο όμως τρόπο, η αντλία δεν ήθελε να βάλει βενζίνη μέσα. Μόνο κρατώντας την χειροκίνητα ο βενζινάς κατάφερε σιγά σιγά να βάλει βενζίνα χωρίς να την πετάει έξω. Να σημειώσω ότι η βαλβίδα πλήρωσης τοποθετήθηκε μετά από δική μου απαίτηση μέσα στο πορτάκι της βενζίνας, δίπλα στο στόμιο της βενζίνας.
Ο βενζινάς μου είπε ότι υπάρχει περίπτωση στο κύκλωμα της βενζίνης στο αυτοκίνητό μου να έχει μπει αέρας... γι'αυτό πετιέται έξω η μάνικα... ισχύει? ή ο εγκαταστάτης του γκαζιού πείραξε κάτι που δεν έπρεπε?
Σε λίγο θα τον πάρω τηλέφωνο να τον ρωτήσω, αλλά θα ήθελα αν γίνεται και τις γνώμες σας.
Ευχαριστώ
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Re: Πλήρωση βενζίνης

Δημοσίευσηαπό prometheas » Παρ 22 Ιουν, 2012 11:34

Kατά πάσα πιθανότητα κατά την τοποθέτηση του στομίου πλήρωσης του υγραερίου, ίσως να στράβωσε λιγάκι το στόμιο πλήρωσης της βενζίνης (λόγω περιορισμένου χώρου στο συγκεκριμένο σημείο) και να κάνει "σώμα" με τη μάνικα του βενζινάδικου, να ακουμπά δηλαδή στο σημείο που μπαίνει κατά την πλήρωση.

Πες στον εγκαταστάτη να απομακρύνει λιγάκι τον σωλήνα πλήρωσης του υγραερίου από τον σωλήνα πλήρωσης της βενζίνης (σίγουρα ο χώρος θα είναι περιορισμένος, αλλά ίσως να υπάρχει περιθώριο να απομακρυνθούν μεταξύ τους μερικά χιλιοστά).
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Σάβ 23 Ιουν, 2012 18:30

macmac έγραψε:Πρώτη φορά σήμερα, μετά την τοποθέτηση του υγραερίου, πήγα στο βενζινάδικο να βάλω βενζίνη καθώς ήμουν στην ρεζέρβα. Κατά περίεργο όμως τρόπο, η αντλία δεν ήθελε να βάλει βενζίνη μέσα. Μόνο κρατώντας την χειροκίνητα ο βενζινάς κατάφερε σιγά σιγά να βάλει βενζίνα χωρίς να την πετάει έξω. Να σημειώσω ότι η βαλβίδα πλήρωσης τοποθετήθηκε μετά από δική μου απαίτηση μέσα στο πορτάκι της βενζίνας, δίπλα στο στόμιο της βενζίνας.
Ο βενζινάς μου είπε ότι υπάρχει περίπτωση στο κύκλωμα της βενζίνης στο αυτοκίνητό μου να έχει μπει αέρας... γι'αυτό πετιέται έξω η μάνικα... ισχύει? ή ο εγκαταστάτης του γκαζιού πείραξε κάτι που δεν έπρεπε?
Σε λίγο θα τον πάρω τηλέφωνο να τον ρωτήσω, αλλά θα ήθελα αν γίνεται και τις γνώμες σας.
Ευχαριστώ

Ακουμπαει μέσα με το σωληνάκι του υγραερίου για αυτό το παθάινεις!!!

Μήν σε απασχολή και πολύ αυτό το πρόβλημα έτσι κ αλλίος θα ξαναβάλεις βενζίνη μετα απο πολλες χιλιαδες χιλιομετρα!!!!! :clap:
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό macmac » Τρί 26 Ιουν, 2012 11:00

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Και εγώ αυτό πιστεύω ότι έχει γίνει. Όταν πάω το αυτοκίνητο για περιοδικό έλεγχο θα του πω να το κοιτάξει και να απομακρύνει όσο μπορεί τα σωληνάκια μεταξύ τους :thumbup:
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 57 επισκέπτες