Εγώ πάλι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με το silveline....
Έχω κάνει περίπου 250χλμ. Οι εντυπώσεις χείριστες:
1. Manual δεν υπάρχει. Δηλαδή δίνει κανείς 1600 ευρώ χωρίς να παίρνει ούτε μία σελίδα οδηγιών; Αν είναι δυνατόν! Δεν υπάρχει κανένας (αλλά απολύτως κανένας ) τρόπος να εξέγξει κανείς στοιχειωδώς αν ο καλλιτέχνης που εγκατέστησε το σύστημα ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Είναι μυστικά τα manuals;
2. Αρχικά δεν είχε τοποθετηθεί emulator. Με 2η επίσκεψη τοποθετήθηκε αλλά το μόνο που έγινε είναι ότι ξεφούσκωσε η τσέπη μου κατά 50 ευρώ ΧΩΡΙΣ απόδειξη.
3. Άμεση συνέπεια είναι ότι πρέπει να έχω γεμάτο και το τεπόζιτο της βενζίνης τουλάχιστον με όση βενζίνη αντιστοιχεί στην θεωρητική αυτονομία με υγραέριο, αλλά και πρέπει κατά καιρούς να βάζω βενζίνη γιατί συνέχεια πέφτει η στάθμη οπότε αν δεν καταλαβαίνει ότι γεμίζει βενζίνη κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι έμεινε, παρόλο που θα είναι γεμάτο.
4. Το σύστημα κατάλαβε ότι η δεξαμενή υγραερίου ήταν σχεδόν άδεια παρόλο που είχε ακόμη το 1/3 γεμάτο (περίπου 11 λίτρα), που βγάζει θεωρητικά τουλάχιστον 100χλμ. Παρόλα αυτά τα led ήταν σχεδόν σβηστά. Δεν υπάρχει τρόπος να συνεχίσει κανείς να οδηγεί μέχρι να αδειάσει εντελώς η δεξαμενή χωρίς τον σπαστικό ήχο, άρα ή κάνεις 100 χλμ ακούγοντας συνέχεια το σπαστικό μπιπ-μπιπ (κάτι που δεν παίζει όταν έχεις μέσα την οικογένεια) ή πρέπει να πάς να γεμίσεις. Άρα η αυτονομία του συστήματος είναι πλέον 200 χλμ και όχι περίπου 300 που προκύπτει από τη δεξαμενή που έβαλα και την κατανάλωση του αυτοκινήτου. Κοινώς μία μαλακία και μισή!
5. Αφού γέμισε το υγραέριο, το σύστημα δεν κατάλαβε τίποτα. Ο βομβητής συνεχίζει, με το λαμπάκι του διακόπτη να αναβοσβήνει, ενώ τα led που δείχνουν αν η δεξαμενή είναι γεμάτη, "κατάλβαν" ότι γέμισε η δεξαμενή μετά από περίπου ένα τέταρτο.
Δηλαδή αν δεν είχα βάλει Prins και είχα βάλει κάτι όχι τόσο καλό τι θα γινόταν, απλά θα χαλούσε εντελώς το αυτοκίνητο;
Συμπέρασμα:
1. Ήδη έχω χάσει περίπου 200 ευρώ σε εργατοώρες από το υγραέριο
2. Οικονομία δεν υπάρχει γιατί πρέπει να γεμίζω και βενζίνη και υγραέριο αφού δεν δουλεύει ο emulator, εκτός και αν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνεται reset το επίπεδο της δεξαμενής βενζίνης.
3. Το σύστημα είναι άκρως σπαστικό. Δεν είναι δυνατό να κάνει συνέχεια μπιπ όταν κοντεύει να αδειάσει (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ όμως να καταλαβαίνει ότι άδειασε με το 1/3 του τεπόζιτου γεμάτο). Απλά δεν είναι δυνατό να οδηγήσει κανείς μία ώρα ακούγοντας συνέχεια μπιπ-μπιπ-μπιπ.... Δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό συνεχίζοντας το αυτοκίνητο να καίει υγραέριο;
4. Manuals φυσικά δεν δόθηκαν. ούτε μία σελίδα με τις στοιχειώδεις οδηγίες!
5. Η μετατροπή τελικά υγραερίου είναι κατάλληλη για ανθρώπους που ξέρουν τόσο καλά μηχανολογικά ώστε να μπορούν να εγκαταστήσουν μόνοι τους το kit, να το προγραμματίσουν μόνοι τους, να ρυθμίσουν τη λειτουργία μόνοι τους, και να έχουν παλιό αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται εξωτικά πράγματα όπως emulator. Για όλους τους άλλους είναι καλύτερο να αγοράσουν diesel. Κοστίζει παραπάνω, αλλά η ψυχική φθορά και το χάσιμο χρόνου από τη διαρκή ενασχόληση με την μετατροπή δεν αξίζει.
Προσωπικά θα πάω να το ξηλώσω. Έχασα 1700 ευρώ, αλλά τουλάχιστον θα σταματήσω να έχω την ψυχική φθορά.
Συμβουλή μου για όσους δεν είναι μηχανικοί τεχνίτες κτλ και δεν μπορούν να λύσουν μόνοι τους το αυτοκίνητο: ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ. ΜΑΚΡΥΑ. Αγοράστε ένα diesel αυτοκίνητο. Θα κάνετε payback σε 5 χρόνια αντί για ένα, αλλά η ψυχική ηρεμία που θα έχετε είναι ανεκτίμητη!