Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλέβει η αντλία υγραερίου?

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Κλέβει η αντλία υγραερίου?

Δημοσίευσηαπό panorano » Τρί 03 Ιούλ, 2012 19:13

vitara έγραψε:Θα προσπαθησω σε ενα post να σας ενημερωσω... λοιπον 15/6/ πηγα στο ΝΕΟ πρατηριο που βρισκεται στην ΕΞΟΔΟ 1 ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ(αυτος που το μονο που κανει ειναι να μπαινει στο φορουμ και να μας διαφημιζει τις φτηνες τιμες του.) Τελειως αδειος του ζητησα να μου το γεμισει και εκπληκτος ειδα η αντλια και ο μετρητης να εχει φτασει στα 84+ λιτρα και να σταματησει με δικια μου προτροπη.Μου αδειασε η μπουκαλα οταν τα χλμ στο κοντερ ηταν 479. Πηγα σε αυτον που βαζω χρονια του ειπα να μου το γεμισει και σταματησε ο μετρητης στα 74+λιτρα.. Τα καταναλωσα εχτες το βραδυ και τα χλμ στο κοντερ μου ηταν 519.Σημερα το πρωι εφυγα απο το σπιτι ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ και πηγα στο πρατηριο στην ΜΑΝΔΡΑ.. Τιμη λιτρου 0.729 σημερα. του ζητησα να μου το γεμισει και να αφησει την αντλια να σταματησει μονη της.. Και οταν κάποια στιγμη σταματησε εγραφε 108.16 λιτρα και 78,64 ευρω.Ρωταω τον Αλβανο υπαλληλο <<τι εγινε φιλε? ΣΕ 80 αρα δεξαμενη χωρεσαν 108 λιτρα?>>. μου λεει Δεν ξερω να παρω το αφεντικο τηλεφωνο. Του λεω μην πειραξεις την αντλια μεχρι να ερθει και πραγματι δεν την ακουμπισε στα 10 λεπτα που εφτασε ο ανηψιος του αφεντικου. Μου λεει τι εγινε σε καλο υφος μπορω να πω και μου αρχισε <<ποτε εκανες την εγκατασταση,εχεις κανει σερβις, μηπως δεν δουλευει η πολυβαλβιδα ,μηπως δεν δουλευει το φλοτερ κ.λ.π.>>ακομα με ρωτησε μηπως εχω και δευτερη δεξαμενη..πραγματικα απιστευτος.. Μου λεει μπορω να δω την δεξαμενη σου, του ανοιγω την βλεπει οτι ειναι πραγματι 80 λιτρων διαβαζει και το ταμπελακι και μου λεει οτι ειναι κολλημενο το φλοτερ.Εκει ακριβως αρχιζω να τον ρωταω τι σχεση εχουν ολα αυτα με την ποσοτητα των λιτρων της δεξαμενης που εβαλε..και η απαντηση του?? κρατηθητε... Για την ασφάλεια σου μου ειπε..Εκεινη την ωρα ερχετε και το αφεντικο. Τι εγινε ρωταει τον ανηψιο του? Του λεει το και το γυρναει σε μενα και μου δινει ενα χαρτι και μου λεει <<εγω εχω χαρτι που γραφει οτι ο μετρητης μου ειναι ενταξει και πηγαινε να μου κάνεις μηνυση και θα σου κανω και εγω.Σημειωνω οτι στο μεταξυ εχουν ερθει 5-6 αυτοκινητα για γεμισμα και καθονται και ακουνε.. Του απαντω οτι αν δεν μου εξηγησεις πως γινετε σε δεξαμενη 80 λιτρων να βαλεις 28!!!! λιτρα παραπανω θα σε καταγγειλω οπου μπορω...Μου λεει κανε οτι θελεις και εδω ειναι επιχειρηση και δεν ειναι σωστο να φωνάζεις.. Γυρναω στον υπάλληλο, μου δινει την αποδειξη του ζηταω να μου γραψει την ποσοτητα των λιτρων τραβηξα και μια φωτογραφια τον μετρητη και εφυγα... Λοιπον φιλοι μου σας ακουω...

γνωμη μου ειναι πριν κανεις οτιδηποτε να κανεις μια πραγματικη ογκομετρηση δεξαμενης σου!εγω στο σπιτι εχω μια 500αρα(συμφωνα με το καρτελακι)που οταν την ογκομετρησα μου βγηκε 580...
επομενο βημα παιρνεις τηλ το κεδακ (οχι την εποπτεια)να του κανει λιτρομετρηση
να σε ρωτησω και κατι?η αποδειξη δεν εγραφε λιτρα?
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 03 Ιούλ, 2012 20:29

500???????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ok φανταζομαι οτι σε τετοια μεγεθη ειναι λογικό....

αλλά στα 80... ποσο διαφορά να εχει.... 2??? 3????? αντε 10?????

αλλα 28???????????
ΚΑΙ με πολυβαλβιδα που υποτιθεται κοβει στο 80%?????
δηλ μιλαμε για μια διαφορά που πλησιαζει τα..... 50 λιτρα και βαλε αν υποθεσουμε οτι η πολυβαλβιδα δουλευει σωστα...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 03 Ιούλ, 2012 21:41

ολες οι δεξαμενες δεν γεμιζουν στο 100% για λογους ασφαλειας, λογο του οτι οι δεξαμενες των αυτοκινητων ειναι πιστοποιημενες δεν πιστευω οτι εχουν λαθος ογκομετρηση, για τον φιλο που μας λεει για την διαφορα στην ογκομετρηση, μηπως μετρησανε το εξωτερικο μερος της δεξαμενης και οχι το εσωτερικο?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό vitara » Τρί 03 Ιούλ, 2012 21:44

να σε ρωτησω και κατι?η αποδειξη δεν εγραφε λιτρα?[/quote]

Οχι δεν εγραφε αλλα τον εβαλα και τα εγραψε στην αποδειξη χειρογραφα και την σφραγισε...
Οσο για την ογκομετρηση τι λογω εχω να την κανω.. απο το 2008 που το εχω στο αμαξι το ποιο πολυ που εχω δει να γραφει ο μετρητης σε γεμισματα μου ειναι 79 λιτρα και αυτο στον Αλιμο που ολοι ξερουμε τι γινοταν(εχω να παω πολυ καιρο και δεν ξερω τωρα αν συμμορφωθηκε,μην τον κατηγορω αδικα.)
vitara

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό tommygun » Τρί 03 Ιούλ, 2012 23:38

χαχαχαχαχα, κανε μια ογκομετρηση στο πορτμπαγκαζ, μηπως εχεις διαφυγη και σου γεμιζει εκει.
Βενζινάς και να κλεβει πού ακουστηκε? Δεν υπαρχουν αυτα. Εσυ εχς ξεφυγ. =)) =)) =))
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 04 Ιούλ, 2012 13:23

hlias έγραψε:ολες οι δεξαμενες δεν γεμιζουν στο 100% για λογους ασφαλειας, λογο του οτι οι δεξαμενες των αυτοκινητων ειναι πιστοποιημενες δεν πιστευω οτι εχουν λαθος ογκομετρηση, για τον φιλο που μας λεει για την διαφορα στην ογκομετρηση, μηπως μετρησανε το εξωτερικο μερος της δεξαμενης και οχι το εσωτερικο?

Η δεξαμενη ειναι σπιτιου και η ογκομετρηση εγινε απο εξουσιοδοτημενο συνεργειο (Σπυριδης) στην πραγματικη ποσοτητα που χωραει.
ο ιδιος μου ειπε οτι αυτο που γραφει το ταμπελακι ειναι πολυ ''στο περιπου'' και εξαρταται ακομα και το πως θα τοποθετηθει..(δηλαδη μια απλη μετακινηση της δεξαμενης μπορει να επιφερει διαφορα ως και 10%)
panorano

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 04 Ιούλ, 2012 16:28

30% στα 80 λιτρα ειναι 24 λιτρα

επ εδω ειμαστε 24 λιτρα...
Δηλ η δεξαμενη εχει 30% αποκλιση η ονομαστικη της ας την πω με αυτο που θα δειξει μια ογκομετρηση.... πολυ δεν ειναι??

Απο μαθηματικά ειμαι και ημουν σκραπας αλλα μια κυλινδρικη δεξαμενη για να παρει 108 λιτρα ποση θα επρεπε να ειναι???

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι μου φαινεται δυσκολο ΤΟΣΗ διαφορά ( μιλαμε χοντρικα οτι για 1 λιτρο χρεωναν σχεδον 2 ) να ειναι κλεψιμο....
και το λεω ευθαρσως.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ειναι καποιος ΤΟΣΟ ΣΤΟΚΟΣ και να κλεβει ΤΟΣΟ πολυ και να ελπιζει οτι δεν θα τον παρει κανεις χαμπαρι...
Πρακτικά ακομα και να μην γεμιζε καποιος, πανω κατω ξερει ποσα χλμ θα βγαλει στο 20ευρο ας πουμε... εδω καταλαβεινουμε διαφορες για 10 χιλιομετρα.... εδω θα εκανε τα..... μισα!!!!!! υπαρχει περιπτωση να μην το ειχε παρει κι αλλος χαμπαρι???

τοσοι ειπαν οτι πηγαν χωρις προβλημα ( το συμπαιρενω απο μη διαμαρτυριες ετσι????...)
ή ξαφνικά στον vitara ( καταλαβενετε πως το λεω ετσι?? δεν αμφισβητω το οτι λεει ) αποφασισαν να κλεβουν τοσο κι ηταν το πρωτο αυτοκινητο.....

οσο το συζηταμε τεινω να πιστευω οτι ΠΙΘΑΝΩΣ να παιζει βλαβη στην αντλια..

αυτο που ΣΙΓΟΥΡΑ παιζει κι επιμενω ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ μα ΤΕΛΕΙΩΣ λαθος ( για να μην πω τιποτα αλλο) χειρισμός απο τους ιδιοκτητες και υπαλληλους....και πανικοβληθηκαν οχι απο ενοχη αλλα απο "τι κανουμε τωρα" και στον τρομο και τον πανικο αρχισαν οι αρλουμπες περι μηνησεων...

Για 3-4-5 λιτρα θα ελεγα ευκολα, ναι "κλεβει"... αλλα..... 44 ολοκληρα λιτρα????? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό panorano » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 13:25

fokion έγραψε:30% στα 80 λιτρα ειναι 24 λιτρα

επ εδω ειμαστε 24 λιτρα...
Δηλ η δεξαμενη εχει 30% αποκλιση η ονομαστικη της ας την πω με αυτο που θα δειξει μια ογκομετρηση.... πολυ δεν ειναι??

Απο μαθηματικά ειμαι και ημουν σκραπας αλλα μια κυλινδρικη δεξαμενη για να παρει 108 λιτρα ποση θα επρεπε να ειναι???

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι μου φαινεται δυσκολο ΤΟΣΗ διαφορά ( μιλαμε χοντρικα οτι για 1 λιτρο χρεωναν σχεδον 2 ) να ειναι κλεψιμο....
και το λεω ευθαρσως.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ειναι καποιος ΤΟΣΟ ΣΤΟΚΟΣ και να κλεβει ΤΟΣΟ πολυ και να ελπιζει οτι δεν θα τον παρει κανεις χαμπαρι...
Πρακτικά ακομα και να μην γεμιζε καποιος, πανω κατω ξερει ποσα χλμ θα βγαλει στο 20ευρο ας πουμε... εδω καταλαβεινουμε διαφορες για 10 χιλιομετρα.... εδω θα εκανε τα..... μισα!!!!!! υπαρχει περιπτωση να μην το ειχε παρει κι αλλος χαμπαρι???

τοσοι ειπαν οτι πηγαν χωρις προβλημα ( το συμπαιρενω απο μη διαμαρτυριες ετσι????...)
ή ξαφνικά στον vitara ( καταλαβενετε πως το λεω ετσι?? δεν αμφισβητω το οτι λεει ) αποφασισαν να κλεβουν τοσο κι ηταν το πρωτο αυτοκινητο.....

οσο το συζηταμε τεινω να πιστευω οτι ΠΙΘΑΝΩΣ να παιζει βλαβη στην αντλια..

αυτο που ΣΙΓΟΥΡΑ παιζει κι επιμενω ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ μα ΤΕΛΕΙΩΣ λαθος ( για να μην πω τιποτα αλλο) χειρισμός απο τους ιδιοκτητες και υπαλληλους....και πανικοβληθηκαν οχι απο ενοχη αλλα απο "τι κανουμε τωρα" και στον τρομο και τον πανικο αρχισαν οι αρλουμπες περι μηνησεων...

Για 3-4-5 λιτρα θα ελεγα ευκολα, ναι "κλεβει"... αλλα..... 44 ολοκληρα λιτρα????? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?

επειδη ο ογκος της κυκλικης δεξαμενης εχει να κανει με το μηκος της ακτινας στο τετραγωνο λιγα χιλιοστα μπορει να δωσουν πολλα λιτρα παραπανω ενδεικτικα αναφερω

μια δεξαμενη με ακτινα 37cm και υψος 20 cm χωραει περιπου 85λιτρα
μια δεξαμενη με ακτινα 40 cm και υψος 20 cm χωραει περιπου 101 λιτρα

δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα τα περιθωρια λαθους στις ηλεκτρονικες αντλιες περιοριζονται στο 3 τοις χιλιοις
δηλαδη 0,3 λιτρα στα 100...
εγω επιμενω και προτεινω να το ψαξει λιγο με την δεξαμενη του,οχι τιποτα αλλο,απλα ειναι το πιο απλο για να κινηθει επειτα σωστα και χωρις να εκτεθει
panorano

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 13:49

το ιδιο με τον βιταρα το εχω παθει κι εγω στην καλαμπακα.η κλεβουν τοσο απροκλητα η κολανε οι ανλιες και αντι να σου πουν εχω προβλημα μην πληρωνεις το παιζουν εξυπνοι οτι το αυτοκινητο σου εχει προβλημα.αν δεν θελουν να τους κατηγορουν για κλεψια ας λενε οτι κολαει η αντλια κατα καιρους στο φουλαρισμα.
Τελευταία επεξεργασία από MERCEDAKIAS και Πέμ 05 Ιούλ, 2012 16:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 15:31

Γιαννενα στο ΕΚΟ καινουργιο πρατηριο κατω απο την Ελαιουσα προς Κονιτσα σε 42 λιτρα δεξαμενη μου εβαλε;;;;; 42,8 λιτρα υγραεριο. Φωναζω ενα πιτσιρικο που εχει στο πρατηριο και του λεω πες τους να ρυθμισουν σωστα την αντλια γιατι σε λιγο καιρο δεν θα παταει κανενας
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 64 επισκέπτες