Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα κατα την κρυα εκκινηση με Βενζίνη

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα κατα την κρυα εκκινηση με Βενζίνη

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 18:27

Ευχαριστω για την βοηθεια
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 18:39

Μακαρι να βοηθησα. Περιμενουμε νεα :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 06 Ιούλ, 2012 12:26

Λοιπον μάλλον την πάτησα σαν ηλίθιος ή μάλλον πίστευα τον αθάνατο Έλληνα μάστορα. Το πρόβλημα ήταν το προφανές. Έλλειψη μισού κιλού λαδιου στο αυτοκίνητο (όχι ικανο για να ανάψει λαμπάκι αλλά ικανο για να ρετάρει το πρωι μέχρι να ανεβάσει την πίεση και τα λάδια στις βαλβίδες. Πριν κανα 3 μηνες άλλαξα λάδια στο κορσάκι και για οικονομία αγόρασα εγω τα λάδια του (GM 5-30)φίτρα κλπ και τα άλλαξε γείτονας μάστορας που άνοιξε στο σπίτι του απο κάτω συνεργείο (πρωην τεχνίτης στην seat έφυγε γιατι έπαιρνε ψίχουλα.) Του δίνω 4 λίτρα λάδι και όταν μου άλλαξε τα λάδια και πήγα να το πάρω βλέπω στο κάθισμα του συνοδηγού τα παλιά φίλτρα κλπ και ένα λίτρο λάδι κλειστο. Του λέω λοιπόν θυμούμενος ότι στην οπελ που τα άλλαζα μου δίναν πίσω από τα 4 λίτρα 400 γραμμάρια (μισό μπουκάλι) άρα έπαιρνε 3,5 λίτρα. Ρε συ του λεω γιατι μου δίνεις πίσω το μπουκάλι; Και μου λέει με το γνωστό ύφος του Έλληναρα μάστορα: 3 λίτρα παίρνει εδω και χρόνια...........δεν απάντησα σεβόμενος τις γνωσεις του και μην έχοντας βεβαιότητα 100% γιατί είχα και ένα αστρα πιο παλια και μηπως μπερδευα τα λίτρα σε αυτο. Δια της ατόπου απαγωγής και αποκλείοντας έναν -έναν τους πιθανους παράγοντες του ρεταρίσματος (υγραέριο- κακο καυσιμο - fuel trims κλπ) κατέληξα και στο προφανές το οποιο απέκλεια σε όποιον μου το έλεγ λέγοντας ότι δεν καιει λάδια και ότι λάδια άλλαξα πριν 3 μήνες. Πήγα λοιπόν και συμπλήρωσα μισό λιτρο λάδι αφού στο μέτρημα κρυο το βρήκα λειψο αφού μιλώντας τηλεφωνικα με την οπελ διαπίστωσα ότι παίρνει 3,5 λίτρα και όχι φυσικά 3 που έβαλε ο ''μαστορας''. Και ω του θαύματος το πρωι σήμερα καελαηδαγε το μοτορι............... Τον γ...μας ή δεν τον γ...μας κυριε πρόεδρε;;;;;;;;;
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 06 Ιούλ, 2012 13:14

maevius έγραψε: Του δίνω 4 λίτρα λάδι και όταν μου άλλαξε τα λάδια και πήγα να το πάρω βλέπω στο κάθισμα του συνοδηγού τα παλιά φίλτρα κλπ και ένα λίτρο λάδι κλειστο. Του λέω λοιπόν θυμούμενος ότι στην οπελ που τα άλλαζα μου δίναν πίσω από τα 4 λίτρα 400 γραμμάρια (μισό μπουκάλι) άρα έπαιρνε 3,5 λίτρα. Ρε συ του λεω γιατι μου δίνεις πίσω το μπουκάλι;

Εσυ καλα τα λες. Οταν ο οργίλος αλλαξε το φιλτρο λαδιου, συνηθισμένος να αλλαζει μονο λαδια αλλα ΟΧΙ φιλτρα δεν σου εβαλε τη σωστη ποσοτητα λαδιου... Οτι ενσταση και να ειχες Κυριε Προεδρε...δεν περνουσε μπροστα στην ''πολυχρονη πειρα'' !!!! X( Και μετα μου λες να μην ειμαι παντα απο πανω στο συνεργειο....
Τουλαχιστον τωρα δουλευουν ολα σωστα ?
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 06 Ιούλ, 2012 13:33

Προσθαθησε να σιγουρευτείς οτι οντως ειναι το λαδι γιατι π.χ. σε μενα οταν παλιοτερα μου εκαψε σχεδον 1 λιτρο, δεν ειχε καμια διαφορα.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 06 Ιούλ, 2012 15:47

astragjtg έγραψε:Προσθαθησε να σιγουρευτείς οτι οντως ειναι το λαδι γιατι π.χ. σε μενα οταν παλιοτερα μου εκαψε σχεδον 1 λιτρο, δεν ειχε καμια διαφορα.

Προς το παρον όλα καλά τωρα πιστευω ότι 70% ήταν το λάδι και 30% μάπα βενζίνη. Το θέμα είναι ότι τώρα κρυο στο ρελαντί δεν ρετάρει και ειναι σταθερό. Και δεν ειναι τυχαίο πιστευω ότι έγινε μετα την αλλαγη λαδιών.......
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Παρ 06 Ιούλ, 2012 21:26

δε μπορει το προβλημα που αναφαιρεις να οφειλεται σε ελειψη μισο λιτρο λαδι.
εκτος αν ελειπαν δυο λιτρα λαδι τουλαχιστον.
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 06 Ιούλ, 2012 22:20

GEORGE2 έγραψε:δε μπορει το προβλημα που αναφαιρεις να οφειλεται σε ελειψη μισο λιτρο λαδι.
εκτος αν ελειπαν δυο λιτρα λαδι τουλαχιστον.

Έχω περάσει 3 οπελ και όλα χτυπάγανε το πρωι μεχρι να ανέβει το λαδι....αλλα το έγραψα και πιο πάνω παίζει και μαπα βενζίνη στο κολπο αλλα η βελτιωση έγινε με την συμπλήρωση λαδιου εκτός αν είναι σύμπτωση και καθάρισε απο την κατοστάρα και το καθαριστικο που έβαλα και το ξεμπουκομα με ψηλές στροφές στην εγνατία για να δω αν ειναι απο παλιοβενζίνη. Αν έλλειπαν 2 λίτρα θα άναβε το λαμπακι του λαδιου.
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 08 Ιούλ, 2012 13:48

Αν έχεις εργοστασιακό CD player στο Corsa και βγάλεις τον πολο θα χρειαστείς τι pin Μετά. Αν δεν τον έχεις μην βάλεις στην τύχη γιατί κλειδώνει στις 10 προσπάθειες και μετά ..... κλαφτα χαραλαμπε
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 63 επισκέπτες