Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα εκκίνησης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα εκκινησης........

Δημοσίευσηαπό lemouz75 » Τετ 18 Ιούλ, 2012 22:07

φιλοι μου τελικα το προβλημα λυθηκε,μου εδωσε ο μαστορας του υγραεριου και εριξα ενα μπουκαλακι pro tec petrol system cleaner στην βενζινα του εκανα γυρα στα 300 χιλ. και εστρωσε το αμαξι....Ελπιζω να σας βοηθησα λιγο.....
lemouz75

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό nikospap184 » Σάβ 08 Ιουν, 2013 13:17

Καλησπέρα, έχω ένα Grand Vitara 2.0. το αυτοκίνητο φοράει σύστημα ICOM 5ης γενιάς.Έχω το πρόβλημα της εκκίνησης και λαμπάκι μηχανής το οποίο ανάβει κάθε 800 χιλιόμετρα, η βλάβη αφορά χαμηλή απόδση καταλύτη. Έχω δοκιμάσει όλες τις περιπτώσεις ζίγκλερ και έχω πάει στον εγκαταστάτη πάνω από 20 φορές. Είμαι από Θεσ/νίκη για όσους είναι από εδώ ξέρετε το γνωστό πρόβλημα με το συνεργείο. Τεσπά ο μηχανικός άρχισε να τα ρίχνει στη βενζίνη οπότε άρχισα να το ψάχνω με τον μηχανικό μου για βενζίνη. Έλεγξα λάμδα, αντλία βενζίνης, συμπίεση μηχανής, άλλαξα μπαταρία, μπουζί, έκανα καθαρισμό στα μπεκ βενζίνης όλα καλά από αυτά που έλεγξα. Το πρόβλημα παραμένει και λύση δεν βρίσκω.Έχω απελπιστεί σε τέτοιο σημείο που σκέφτομαι να υποβάλω μήνυση στους εδώ εγκαταστάτες. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει αν υπάρχει λύση στο πρόβλημα.Ευχαριστώ
nikospap184

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό nikospap184 » Σάβ 08 Ιουν, 2013 13:56

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει σοβαρό εγκαταστάτη ICOM στη Θεσσαλονίκη ή οπουδήποτε αλλού στην Βόρειο Ελλάδα εκτός από Καβάλα;Γιατί η αντιμετώπιση μέχρι στιγμής είναι η χειρότερη από τους εγκαταστάτες εδώ. Έχω πρόβλημα την κρύα εκκίνηση.
nikospap184

Δημοσίευσηαπό lyggas » Σάβ 08 Ιουν, 2013 22:44

nikospap184 έγραψε:Μπορεί κάποιος να μου προτείνει σοβαρό εγκαταστάτη ICOM στη Θεσσαλονίκη ή οπουδήποτε αλλού στην Βόρειο Ελλάδα εκτός από Καβάλα;Γιατί η αντιμετώπιση μέχρι στιγμής είναι η χειρότερη από τους εγκαταστάτες εδώ. Έχω πρόβλημα την κρύα εκκίνηση.

Στο δικό μου, το icom λειτουργεί άψογα. Στην αρχή -τους πρώτους τρεις μήνες- έιχε κάποια προβλήματα τα οποία λύθηκαν όλα. Για παράδειγμα η καθυστέρηση στην εκκίνηση οφείλονταν σε ελατωματικό μπεκ που είχε διαρροή και ο κινητήρας "μπούκωνε". Το πρόβλημα δεν υφίσταται πλέον, ενώ το λαμπάκι του κινητήρα που άναψε για δυο μέρες, απλά προειδοποιούσε για φτωχό μείγμα. Και αυτό λύθηκε αμέσως με αλλαγή καλυμπρατόρων. Εδώ και 2.5 χρόνια δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα, να σκεφτείς ούτε φίλτρο έχω αλλάξει καν.
Πάντως αν ο χρόνος εκκίνησης του κινητήρα δεν έχει αυξηθεί πολύ, δεν πειράζει και μην δίνεις σημασία. ;)
Για πάρε ενα τηλ. εδώ: http://www.ecomotor.gr/
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό nikospap184 » Δευτ 10 Ιουν, 2013 02:37

H αλήθεια είναι ότι μου άλλαξαν μία φορά μπεκ και τότε χειροτέρεψε το θέμα της εκκίνησης παίρνει μπροστά μετά από 5 δευτερόλεπτα το καλοκαίρι...ενώ τον χειμώνα έπαιρνε μπροστά με την δεύτερη ή την τρίτη φορά από 10 δεύτερα η κάθε προσπάθεια (μην κάψουμε και καμιά μίζα).Όσο για το λαμπάκι..έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς καλυμπραδόρων οπότε το έχω αποκλείσει ως λύση στο πρόβλημα μου..άσε που η βλάβη που εμφανίζει είναι χαμηλή απόδοση καταλύτη..(παρόλο που το αυτοκίνητο δεν έχει καυσαέρια και το έλεγξα 2 φορές μάλιστα για να είμασι σίγουρος). Από όσο παρατήρησα στο συνεργείο ερχόντουσαν άλλα δύο SUV (το ένα RAV4 2007 και το άλλο HONDA CRV) με το ίδιο πρόβλημα και λύση δεν δόθηκε.. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι έχει γίνει λάθος τρύπημα στην εισαγωγή..Θα πάρω τηλ στον Παρίση να κλεισω ραντεβού, ελπίζοντας να βρω λύση στο πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Αν κάποιος άλλος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με ICOM παρακαλώ να στείλει για να μου πει τι λύση έχει βρει στο πρόβλημα.
nikospap184

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τετ 12 Ιουν, 2013 12:15

η λυση κατ εμε,ειναι οτι δεν υπαρχει λυση!!
ειναι θεμα της icom με εξερεση ελαχιστες περιπτωσεις που δεν το παρουσιαζουνε!!
δεν εχει βρει λυση η εταιρια μεχρι τωρα οσο ξερω!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 13 Ιουν, 2013 07:54

kinisou ena diasthma apoklistika me venzinh. An s'to ksanakanei, mhn ta rixneis sto LPG. Pistevo tha s'to ksanakanei! Tote tha xreiastei na vreis ton logo sto systima me venzinh: trompa/reles/rythm pieshs/anepistrofh/mpouzi/polaplasiasth/petalouda/aisth kryas ekk/aisth strofalou/aisth ekkentroforou.mpeck venzinas kai alla.
Ksekatharise prota an einai apo to LPG h oxi, kai meta tha kaneis katevthynomeno troubleshooting. Ena diagnostiko me ola ta sfalmata , tha vohthouse episis na stenepsei to evros tou psaksimatos.
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό nikospap184 » Παρ 14 Ιουν, 2013 00:31

Έχω ελέγξει Πολλαπλασιαστές, μπεκ βενζίνης,αισθητήρα εκκεντροφόρου,αισθητήρα στροφαλού, καθαρίσει πεταλούδα γκαζιού (2 φορές),τρόμπα, συμπίεση, έχω αλλάξει μπαταρία,μπουζί, έχω ξεκουμπώσει καθαρίσει και μετρήσει πάνω στο αυτοκίνητο και ογκομετρήσει αντίσταση εκτός αυτοκινήτου αισθητήρες λ και το μόνο πράγμα που έχει μείνει και θα το αλλάξω προληπτικά είναι ο αισθητήρας κρύας εκκίνησης ο οποίος στο GV ονομάζεται πλέον αισθητήρας θερμοκρασίας.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑ ΕΓΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..Κατά τα άλλα σήμερα πήγα στον μηχανικό του αερίου πάλι..και μετά από πολύ συζήτηση και με τον κεντρικό τεχνικό της icom και με αντιπροσωπεία της SUZUKI καταλήξαμε ότι το πρόβλημα προέρχεται από τα μπεκ αερίου. Τα οποία έχουν διαφορετικό χρόνο ψεκασμού στο ρελαντί από ότι είναι κατασκευασμένο να έχει το GV (φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα άλλα Ι.Χ).. Θα άλλαξουμε τα μπεκ και θα δούμε..ΤΟ πρόβλημα είναι ότι δεν κατασκευάζονται όλα τα μπεκ να ψεκάζουν με τον ίδιο τρόπο..Ίσως γι'αυτό η ΙCOM δεν έχει βρει "επίσημη " λύση. Ο μηχανικός μου είπε πριν το σβήνω να πατάω γκάζι για 15 δευτ στις 3000 στροφές (όταν είναι γυρισμένο σε υγραέριο). έχω κάνει 5 δοκιμές σήμερα με διαφορά 3 ωρών η κάθεμια και κάθε φορά έπαιρνε κατευθείαν. Οπότε το πρόβλημα είναι στο υγραέριο 100%.Κάτι τελευταίο..δεν πιστεύω ότι τα συστήματα υγραερίων δημιουργούν πρόβλημα αλλά οι άσχετοι..
nikospap184

Δημοσίευσηαπό rogerius » Παρ 14 Ιουν, 2013 08:38

se evxaristo pou egrapses ksekathara ta parapano.
Perimeno na ksanagrapseis an ola pane kala meta apo 3-4 PROINES ekkiniseis.
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό nikospap184 » Παρ 14 Ιουν, 2013 17:31

rogerius έγραψε:se evxaristo pou egrapses ksekathara ta parapano.
Perimeno na ksanagrapseis an ola pane kala meta apo 3-4 PROINES ekkiniseis.

και σήμερα μετά από 2 σταμάτα ξεκίνα όλα καλά μάλιστα το έσβησα κρατώντας πατημένο το γκάζι στις 2000 στροφές για 10 sec και όλα μια χαρά. Θα δοκιμάσω στις 1500 στροφές να δώ τι θα γίνει.Τελικά το όλο ζήτημα είναι σε τι χρόνο ψεκάζουν τα μπεκ υγραερίου όταν σβήνεις το αυτοκίνητο. Προτιμώ να κρατάω λίγο πατημένο το γκάζι πριν σβήσω παρά να προσπαθώ να βάλω μπροστά,
nikospap184

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 60 επισκέπτες