Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Προβλημα με λαμπακι καταλυτη

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Προβλημα με λαμπακι καταλυτη

Δημοσίευσηαπό katzilie » Πέμ 02 Αύγ, 2012 09:54

Καλησπερα. Ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια και γνωμη σας.

Εχω βαλει συστημα αεριου στο 307 του 2008, σε αυτον τον εγκαταστατη http://www.ygraeriokinisisa.gr/
Το εβαλα τελη Ιανουαριου 2012. Απο την αρχη ειχα θεμα με τις ρυθμησεις, τελικα μετα απο λιγο καιρο το αμαξι πηγαινε καλα. Σχεδον απο την αρχη αναβε το λαμπακι το κινητηρα με την ενδειξη depolution system faulty. Οταν το διαβαζαν ηταν παντα το μειγμα καυσιμου. Το αμαξι επεισεις μερικες φορες σε χαμηλες στροφες σβηνει αποτομα σαν να κλεινεις διακοπτη. Εδω και 2-3 μηνες παω απο εκει το ρυθμιζουν μετα απο 3-4 μερες παλι τα ιδια.
Τα παιδια που εκαναν την εγκατσασταση ειναι πολυ καλοι, ευγενικοι, προσπαθουν να κανουν τις ρυθμισεις αλλα μαλλον τζιφος. Τι προτεινεται να κανω και ποιο μπορει να ειναι το προβλημα?
katzilie

Δημοσιευσεις: 3

Re: Προβλημα με λαμπακι καταλυτη

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 02 Αύγ, 2012 13:40

ισως κατι εχει γινει λαθος ή ειναι βλαβη, στο θεμα την εγκαταστασης και δεν ειναι θεμα ρυθμισης. με τοσες φορες ρυθμιση καπου θα το ειχαν πετυχει...λογικά
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό katzilie » Πέμ 02 Αύγ, 2012 22:20

Πήγα πάλι σήμερα έσβησαν την βλάβη, παλι για μείγμα καυσίμου (fuel trim) αλλά δεν έλεγε αν είναι φτωχο η πλουσιο. Στο πρόγραμμα δεν τους έβγαζε κάποιο πρόβλημα απλά έσβησαν την βλάβη και τσέκαραν τις ρυθμίσεις πάλι. Άπλα μου είπαν να ρωτήσω στην αντιπροσωπεία αν έχει βγει update για τον εγκέφαλο
katzilie

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 03 Αύγ, 2012 12:05

Επειδη εχω πειραματιστει μονος μου με τις ρυθμισεις το αν επειρεαζονται τα fuel trims φταιει η ρυθμιση του υγραεριου μια και ή πιο πλουσιο ή πιο φτωχό να ειναι αναγκαζει τον μαμα εγκεφαλο να κατεβαζει ή ανεβαζει αντιστοιχα τα fuel trims ετσι ωστε να εχει παντα σωστο μιγμα.
αλλα αν ειναι πολυ λαθος η ρυθμιση του υγραεριου, τοτε για να το πετυχει βγαινει "εκτός οριων" εξ ου και το λαμπακι...

μια ευκολη μεθοδος να παρεις μια πρωτη ιδεα τι γινεται ειναι με συνδεδεμενο pc στο ρελαντι να μην μεταβαλονται τα ms των μπεκ της βενζινας ασχετα με το τι καυσιμο καις.

Αν πχ οσο καις βενζινα τα ms ειναι 3.0 ( τυχαιο νουμερο ) τοτε ΔΕΝ πρεπει να αλλαζει οταν γυρισεις σε αεριο. αν πχ γινεται 4.0 σημαινει οτι το υγραεριο σου ειναι φτωχο και ψεκαζει περισσότερη ωρα ωστε να το αντισταθμισει. Αναποδα αν ειναι πλουσιο.
Διαφορές του τυπου απο 3.0 να παει πχ 3.1 3.2 δεν ειναι συμαντικές οπως εχω δει. Απο μισή μοναδα ( 3,5 πχ ) ειναι.

ολα αυτα βεβαια οτι ο αισθητηρας Λ σου δουλευει σωστα.
Γιατι ειχα ενα θεμα και το πηρα χαμπαρι λογω αδυναμιας να ρυθμισουμε οπως πρεπει.
ηταν κολλημενος με μια ενδηξη ( που ηταν εντος οριων εξου και δεν το βλεπαμε ως βλαβη) αλλα οτι μιγμα και να ειχες δεν διορθωνε τιποτα.
και το καταλαβαμε μολις βαλαμε καυσαναλυτη στην εξατμιση και βλεπαμε και απο εκει τι γινεται.

Κρατα στο νου σου - μαστορας δεν ειμαι.. απλά μαστροχαλαστης....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό katzilie » Παρ 03 Αύγ, 2012 12:50

Αρχικα ευχαριστω για το ενδιαφερον. Το τελευταιο που λες για τον λ το εχω σκεφτει γιατι και πριν βαλω γκαζι καποιες φορεσ αναβε (1 φορα στους 2-3 μηνες) και μετα απο 2-3 μερες εσβηνε μονο του. Στην αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι ειναι απο οχι καλης ποιοτητας βενζινη. Αφου εβαλα γκαζι και το λαμπακι αναβε και δεν εσβηνε σκεφτηκα μηπως φταιει ο λ. Τον αλλαξα με ενα μεταχειρισμενο αλλα και παλι αναβει το λαμπακι (καινουριος εχει 190Ε). Αλλαξα μονο τον ενα απο τους 2,αυτον που ειναι στο πανω μερος του κινητηρα και οχι αυτον στο κατω μερος (Συγνωμη για την ασχετοσυνη αλλα δεν εχω ιδεα απο τετοια).

Να ειναι και οι δυο λ προβληματικοι??... στο συνεργειο που αλλαξα τον λ μου ειπαν οτι στο προηγουμενο αμαξι δεν ειχε βγαλει προβλημα (το αμαξι ειχε τρακαρει ασχημα και εσωσαν καποια πραγματα ενα απο αυτα και οι λ). Τα πεζο βεβαια εχουν ενα ιστορικο με τους αισθητηρες λ απο οτι ακουγεται.

Στην τελικη ισως να πρεπει να παω να βαλω καινουριους αισθητηρες απο την αντιπροσωπεια
katzilie

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 03 Αύγ, 2012 13:43

οχι
πρεπει να πας σε ενα μαστορα που εχει ΚΑΛΟ διαγνωστικό και μπορει να "βλεπει" τον Λ κατα την διαρκεια που λειτουργει η μηχανη.
αν τον δει να "παιζουν" οι τιμές του τωτε μαλλον ειναι οκ και δε χρειαζεται να βαλεις αλλον.
Επεισεις ( να το πραβηξω λιγο) αυτος που εβαλαν εχει ΑΚΡΙΒΩΣ μα ΑΚΡΙΒΩΣ τον ιδιο κωδικό???
στο σικο μου αυτοκινητο παιζουν 2 κωδικοι Λ και ΔΕΝ ειναι εναλλαξιμοι, δε ξερω για πεζω απλά λεω μια ιδεα...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 03 Αύγ, 2012 13:51

Κάποια Γαλλικά μοτέρ έχουν ψεκασμό full group και δεν το υποστηρίζουν όλα τα συστήματα υγραεριοκίνησης και έχει γραφτεί από εγκαταστάτες ότι είναι η πηγή πολλών δυσλειτουργιών. Δεν λέω ότι αυτό συμβαίνει ούτε είμαι μηχανικός απλά ιδέες ρίχνω στο τραπέζι εφόσον λες ότι και ο εγκαταστάτης πάει στα τυφλά. Αν ο κινητήρας σου είναι όντως full group, σιγουρέψου ότι το κιτ σου το υποστηρίζει και ότι είναι ενεργοποιημένη η αντίστοιχη επιλογή στον προγραμματισμό. ;)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Παρ 03 Αύγ, 2012 18:23

Πάντως τζάμπα τον άλλαξες τον πρώτο Λ. Αν έχει πρόβλημα έχει ο δεύτερος που είναι κοντά στον καταλύτη. Αυτός βλέπει τα μίγματα του κινητήρα
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό LPGas » Σάβ 04 Αύγ, 2012 09:21

odys2008 έγραψε:Πάντως τζάμπα τον άλλαξες τον πρώτο Λ. Αν έχει πρόβλημα έχει ο δεύτερος που είναι κοντά στον καταλύτη. Αυτός βλέπει τα μίγματα του κινητήρα

Ο δεύτερος λάμδα είναι ελεγκτικός, κυρίως του καταλύτη. Ο πρώτος λάμδα είναι αυτός που καθορίζει και διαβάζει τα μίγματα.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό DragonHD » Σάβ 04 Αύγ, 2012 19:31

Προχτες μου αναψε,και μενα το ιδιο λαμπακι με την ενδειξη depolution system fault στο 407 μου,μετα απο 1,5χρονο υγραεριοκινησης με συστημα της BRC.Επικοινωνησα με την αντιπροσωπια κα ιμου ειπαν πως μαλλον ειναι απο το υγραεριο.Και ετσι ηταν,μιας και ειχα κανει το λαθος και φουλαρισα την τελευταια φορα υγραεριο σε κοντινη πολη της Βουλγαριας.Δεν μου ειχε βγαλει ποτε αυτη τη ενδειξη οταν φουλαριζα αεριο στην Ελλαδα.Πηγα στον εγκαταστατη μου της BRC μου ειπε τα ιδια και αυτος και μου εσβησε την ενδειξη.Μαλλον οι Βουλγαροι εχουν φτωχοτερα μιγματα η κανουν απατεωνιες ,μιας και το εχουν αυτο το συνηθειο
Άβαταρ μέλους
DragonHD

Δημοσιευσεις: 24

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 69 επισκέπτες