Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Πέμ 05 Απρ, 2012 19:14

Πάμε άλλη μία...
Το να αλλάξεις τον τύπο λαδιού που βάζεις σε πιο λεπτό το πιο πιθανό που θα δεις είναι αυξημένη κατανάλωση λαδιού.
Στον κινητήρα σας πρέπει να βάζετε το λάδι με το οποίο ήρθε από τη μάνα του και με το οποίο έγινε το "στρώσιμό" του.

Όταν στρώνεις έναν κινητήρα με έναν συγκεκριμένο τύπο λαδιού τότε αυτός είναι και ο ιδανικός τύπος λαδιού να χρησιμοποιείς από κει και πέρα. Τα κινούμενα μέρη του κινητήρα σταθεροποιούν τις ανοχές τους στο στρώσιμο με βάση το λάδι που έχει εκείνο το διάστημα μέσα.
Αν κάποιος στρώσει τον κινητήρα με λεπτό λάδι και μετά αποφασίσει έτσι επειδή του τη βάρεσαι να βάλει ένα πιο χοντρό λάδι τότε αυτό που κάνει είναι να μη λιπαίνει σωστά όλα τα σημεία του κινητήρα. Όταν μεταξύ δύο μεταλλικών επιφανειών που τρίβονται όσο λειτουργεί ο κινητήρας υπάρχει ένα "κενό" της τάξης του 0,01mm τότε το λεπτό λάδι έχει μεγαλύτερη ικανότητα διείσδυσης και λίπανσης εκεί ανάμεσα. Ο κατασκευαστής έχει υπολογίσει 5-10 πράματα για να σας προτείνει το λάδι πρέπει να βάλετε. Αν στρώσετε τον κινητήρα με έναν τύπο λαδιού συνεχίστε με τον ίδιο.

Συνήθως όταν ο κινητήρας γεράσει κι έχει στην πλάτη του πολλές (εκατοντάδες) χιλιάδες χιλιόμετρα τότε ίσως να παρατηρηθεί λόγω φυσιολογικής φθοράς του μια αυξημένη κατανάλωση λαδιού, λόγω και αύξησης των ανοχών. Εκεί ίσως να είναι καλύτερο να πάμε σε ένα πιο παχύ λάδι.

Σε μια σωστή εγκατάσταση το υγραέριο από μόνο του δεν μπορεί να προκαλέσει αύξηση της κατανάλωσης λαδιού.
Το να βάλεις μια φορά το ένα λάδι και μετά ένα άλλο και να δεις διαφορά στην κατανάλωση δε σημαίνει ότι φταίει το υγραέριο, μπορεί να φταίει ο τύπος λαδιού που βάζεις.

Για να ολοκληρώσω, γνώμη μου είναι:
σταθεροποιηθείτε σε έναν τύπο λαδιού για το καλό του κινητήρα σας και για να μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις από αλλαγή σε αλλαγή.
Το πόσο λάδι αναμένεται να κάψει ενας κινητήρας το αναφέρει και το βιβλίο του κατασκευαστή πολλές φορές αλλά έχει να κάνει με τον τρόπο που οδηγάει ο καθένας και τα είδη των διαδρομών που κάνει (πόλη, εδθνική οδός, ψηλές-χαμηλές στροφές κλπ).
Βάζοντας ένα είδος λαδιού συνεχώς, αν παρατηρήσετε υπερβολικά αυξημένη κατανάλωση κάποια στιγμή μπορείτε εύκολα να λάβετε τα μέτρα σας.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό fotisly » Κυρ 08 Απρ, 2012 15:03

η μονη μου ενσταση στα παραπανω ειναι οσο αφορα το τι λεει ο κατασκευαστης για την καταναλωση λαδιου!!
ολοι μα ολοι οι κατασκευαστες δινουνε τρελα περιθωρια στην καταναλωση λαδιου!!κατι 500ml ανα 1000χλμ κ.λ!
κατα την αποψη μου δεν μπορεις να στηριχτεις σε αυτες τις καταναλωσεις και οι εταιριες δινουνε τοσες ανοχες για να αποφευγουν εγγυησεις σε περιπτωση προβληματων!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Τετ 11 Απρ, 2012 17:48

Συνήθως οι Γερμανοί δίνουν μεγάλες καταναλώσεις (π.χ. στα GOLF) γιατί όντως οι κινητήρες τους είναι έτσι φτιαγμένοι να καίνε παραπάνω λάδι απ' ό,τι για παράδειγμα τα γιαπωνέζικα.
Όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο παρακολουθείς και μόνος σου τις καταναλώσεις του λαδιού εξ'αρχής και αν στο πέρασμα του χρόνου δεις ραγδαία αλλαγή τότε κάτι πάει στραβά.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό lazver3 » Κυρ 05 Αύγ, 2012 22:01

Εγω εχω το εξης προβλημα.
Στις 60000 χλμ λιγο πριν το service καταλαβα οτι εχει καψει λαδια.Αφου το εκανα service και ο μαστορας μου αλλαξε λαδια απο 10/40 σε 15/40 τρελλαθηκε το αμαξι και εκαιγε 1 λτ στα 1000 χλμ.Τωρα πηγα σε αλλον μαστορα και παλι μου αλλαξε λαδια σε 15/50
και παλι τα ιδια.Αναρωτιεμαι φταει το αυτοκινητο η ολες αυτες οι αλλαγες?
lazver3

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 05 Αύγ, 2012 23:23

Εβαζες-βαζεις τον ιδιο τυπο λαδιου συνεχεια ? και εαν ναι ηταν παντα η ιδια μαρκα ? Κατι αναλογο ειχα παθει παλιοτερα οταν για μια φορα δεν εβαλα τα λαδια της οπελ που εβαζα παντα και εβαλα το ιδιο ιξώδες αλλα σε αλλη μαρκα του εμποριου...Ε με το νεο λαδι το αμαξι απο κει που δεν έκαιγε σταγονα αρχισε να καιει 1lt/2000χλμ αν θυμαμαι καλα !!! Οπως ολοι μας που βαλαμε υγραεριο, αμεσως πηγε εκει το μυαλο μου :mrgreen: . Αλλα δεν ηταν αυτο μιας και οταν αλλαξα παλι σε μαμα λαδια...ουτε σταγονα.

Αν δεν ειναι τιποτα απο τα παραπανω...ισως υπαρχει ενα θεματακι με τον κινητηρα. 60.000 εχεις συνολικα στο κοντερ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gebs » Τετ 08 Αύγ, 2012 12:58

lazver3 έγραψε:Εγω εχω το εξης προβλημα.
Στις 60000 χλμ λιγο πριν το service καταλαβα οτι εχει καψει λαδια.Αφου το εκανα service και ο μαστορας μου αλλαξε λαδια απο 10/40 σε 15/40 τρελλαθηκε το αμαξι και εκαιγε 1 λτ στα 1000 χλμ.Τωρα πηγα σε αλλον μαστορα και παλι μου αλλαξε λαδια σε 15/50

Μία απο τα ίδια. Τι αμάξι έχεις;
gebs

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό prometheas » Τετ 08 Αύγ, 2012 13:09

Παίδες τα λάδια της opel σε 5/30w με προδιαγραφή LL04 (για BMW) είναι απίστευτα.... δεν τα αλλάζω με άλλα (δοκιμάστε τα αν ο κινητήρας σας παίρνει 5/30...) ;)
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 08 Αύγ, 2012 19:44

prometheas έγραψε:Παίδες τα λάδια της opel σε 5/30w με προδιαγραφή LL04 (για BMW) είναι απίστευτα.... δεν τα αλλάζω με άλλα (δοκιμάστε τα αν ο κινητήρας σας παίρνει 5/30...) ;)

Πες μας αν θες τι παρατηρησες και συμπαιρανες οτι ειναι απιστευτα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό lazver3 » Τετ 08 Αύγ, 2012 23:21

gebs έγραψε:
lazver3 έγραψε:Εγω εχω το εξης προβλημα.

Μία απο τα ίδια. Τι αμάξι έχεις;

Nissan qashqai.Τελικα εχει ζημια το μοτερ.Περιμενω την λυπητερη μετα το ανοιγμα.Πρωτη διαγνωση ειναι πιστονια.Φυσικα ο εγκαταστατης λεει οτι δεν φταιει το υγραεριο.Μαλλον πρεπει να φταιει η μουσικη που βαζω στο ραδιοφωνο
lazver3

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό face » Τετ 08 Αύγ, 2012 23:57

Αυτό δεν είναι στην black list??
Το κακό με μερικούς κατόχους αυτ/ων στην black list είναι ότι λένε, εντάξει όταν χτυπήσει καπάκι θα το φτιάξω.
Το θέμα είναι ότι αν φτύσει η βαλβίδα πριν την έδρα και φύγει κανένα κομμάτι μπορεί να πάρει η μπάλα τα έμβολα, χιτώνια κτλ κτλ.
Stilo Abarth 2.5 BRC "Plug 'n Drive"
Fiat Barchetta
face

Δημοσιευσεις: 21

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες