Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Δεξαμενή υγραερίου

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Δεξαμενή αερίου (είμαι νέο μέλος)

Δημοσίευσηαπό labros » Σάβ 11 Αύγ, 2012 22:01

Σε αυτό το πρατήριο έχω βάλει πολλές φορές χωρίς τέτοιο πρόβλημα πάντα όμως το σταματάω όταν αρχίσει να χτυπάει.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό jek » Σάβ 11 Αύγ, 2012 22:05

όταν λές ''χτυπάει το φλοτερ'' τη εννοείς ? θα πρέπει να ακούμε κάποιο θόρυβο ? μέχρι τώρα το άφηνα να γεμίζει μέχρι τέρμα, μάλλον έκανα λάθος .....
http://www.aeromodelistis.gr Του χιουντάι φλόγες βγάζ, γιατί καίει μπετρουγκαζ :-)
jek

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 12 Αύγ, 2012 09:15

MERCEDAKIAS έγραψε:Πες στον εγκαταστατη σου να ρυθμισει το φλοτερ σου.επικινδυνο δεν πρεπει να ναι καθως υπαρχει εκτονωση.που γινεται ομως εκτονωση?????καμια φορα μυριζω υγραεριο μεσα στην καμπινα για λιγο.ισωςς η εκτονωση ειναι κτ που προεξεχει στο πλαι απο την δεξαμενη?

Δεν είναι θέμα εκτόνωσης αλλά διαρροής από κάπου. Σε καμία περίπτωση η εκτόνωση δεν γίνετε μέσα στην καμπίνα αν έχεις μυρωδιά και ειδικά μέσα γρήγορα στον εγκαταστάτη είναι πρόβλημα. Η εκτόνωση γίνετε πάντα έξω!!!!!

Το ότι γεμίζεις τόσο είναι θέμα ασφαλείας σοβαρό αλλά η βαλβίδα δεν πρόκειται να ανοίξει με νορμαλ συνθήκες. Το 80% γίνετε για τους εξής 2 λόγους: Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος που παραμορφωθεί το σχήμα της δεξαμενής και μικρύνει να μην ασκηθεί μεγάλη πίεση και σκάσει και υπάρχει διαρροή υγραερίου ή σε περίπτωση πυρκαγιάς του αυτοκινήτου όταν ανεβεί η θερμοκρασία στην δεξαμενή και αρχίσει η αεριοποίηση επειδή το υγραέριο όταν γίνει αέριο καταλαμβάνει περισσότερο όγκο και αν δεν έχεις κενό χώρο αρχίζει να πιέζει την δεξαμενή. Αν παρακαμφθεί αυτό το 20 % πας μετά στο επόμενο μέτρο ασφαλείας την πολυβαλβίδα που όταν η πίεση ανέβει πάνω από 15bar ανοίγει ώστε να εκτονωθεί η πίεση ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Υπόψιν ότι οι δεξαμενές αντέχουν περίπου 20 bar πριν σκάσουν. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι και στο 100% να γεμίσεις δεν θα ανοίξει η πολυβλαβίδα εκείνη την στιγμή αλλά θα έχεις παρακάμψει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι από τα μέτρα ασφαλείας και επειδή φαντάζομαι δεν ξέρεις πότε θα τα χρειαστείς αυτά τα μέτρα και το υγραέριο δεν το έβαλες για να γίνεις ο ίδιος αυτοί που είναι στο αυτοκίνητο σου και οι άλλοι χρήστες του δρόμου barneque να πας να το φτιάξεις το συντομότερο και μέχρι να το φτιάξεις να μην γεμίζεις αλλά να βάζεις 10 - 20 €.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό jek » Κυρ 12 Αύγ, 2012 10:46

ευχαριστώ πολύ παιδιά για της απαντήσει σας, από εδώ και πέρα θα προσέχω και όταν αδειάζει θα του βάζω 48 λίτρα που είναι το 80%, θα ήθελα να ρωτήσω τι φταίει και δεν κρατάει το 20% ?

και πάλι ευχαριστώ
Γιάννης
http://www.aeromodelistis.gr Του χιουντάι φλόγες βγάζ, γιατί καίει μπετρουγκαζ :-)
jek

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Κυρ 12 Αύγ, 2012 10:47

Λες???μου το κανει μια φορα στους κτ μηνες και με ανοιχτο παραθυρο.αν εχανε καπου πιεση θα εκλεινε το συστημα του υγραεριου.
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 12 Αύγ, 2012 12:21

jek έγραψε:ευχαριστώ πολύ παιδιά για της απαντήσει σας, από εδώ και πέρα θα προσέχω και όταν αδειάζει θα του βάζω 48 λίτρα που είναι το 80%, θα ήθελα να ρωτήσω τι φταίει και δεν κρατάει το 20% ?

και πάλι ευχαριστώ
Γιάννης

Μιας και ανέφερες τον Μπίρμπο θα υποθέσω ότι έχεις ICom οπότε πιθανόν κάποια δυσλειτουργεία με τον αισθητήρα που έχει.
gakost

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 12 Αύγ, 2012 12:30

MERCEDAKIAS έγραψε:Λες???μου το κανει μια φορα στους κτ μηνες και με ανοιχτο παραθυρο.αν εχανε καπου πιεση θα εκλεινε το συστημα του υγραεριου.

Όχι απαραίτητα για να κλείσει η πολυβαλβίδα πρέπει να έχεις σημαντική διαρροή. Ή μεγάλη τρύπα για λίγο χρόνο ή μικρή διαρροή για πολύ ώρα. Με μικρή διαρροή δεν κλείνει αμέσως αλλά βρωμάει έντονα μιας και τα πρόσθετα της μυρωδιάς είναι πολύ έντονα. Να υποθέσω όταν βρωμάει δεν είσαι στον υγραεράδικο να γεμίσεις ε; εννοώ ότι μπορεί να είναι από το λίγο που βγαίνει όταν ξεκουμπώνει την μάνικα. Για να βρεις την διαρροή υπάρχει ειδικό όργανο. Αν δεν θες να πας στον εγκαταστάτη το έχουν και στα ΚΤΕΟ. Εμένα με τον περιοδικό έλεγχο μου δώσανε και 2 δωρεάν ελέγχους τον χρόνο (όχι μόνο για το υγραέριο για οτιδήποτε περιλαμβάνει ο έλεγχος)
gakost

Δημοσίευσηαπό jek » Κυρ 12 Αύγ, 2012 13:06

gakost έγραψε:
jek έγραψε:ευχαριστώ πολύ παιδιά για της απαντήσει σας, από εδώ και πέρα θα προσέχω και όταν αδειάζει θα του βάζω 48 λίτρα που είναι το 80%, θα ήθελα να ρωτήσω τι φταίει και δεν κρατάει το 20% ?

και πάλι ευχαριστώ
Γιάννης

Μιας και ανέφερες τον Μπίρμπο θα υποθέσω ότι έχεις ICom οπότε πιθανόν κάποια δυσλειτουργεία με τον αισθητήρα που έχει.

όχι, έχω το dreamjet - Autogas italia, απο την αεριοκίνηση, αλλά πάω στο Μπίρμπο γιατί έχω ακούσει απο πάρα πολλούς οτι έχει ''καλό'' αέριο
Να υποθέσω ότι κάτι δε δουλεύει σωστά στη δεξαμενή μου, μόλις ανοίξουν θα το πάω να το δουν
jek

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Κυρ 12 Αύγ, 2012 13:37

Οχι στο βενζιναδικο.χαχαχαχα :lol: :lol: :lol: π.χ. την τελευταια φορα σε ταξιδι οταν εκοψα για κανα 5λεπτο μυρισα στιγμιαια για 5-7 δευτερολεπτα υγραεριο αλλα καθολου εντονα.τα κοιταξα ολα σωληνακια-δεξαμενη-πνευμωνα-μπεκ αλλα δεν μυριζει τπτε.

Ακυρο (σορρυ που ειμαι off topic)η δεξαμενη πανω της εχει ενα καπακι και 2βιδουλες με πλαστικο νμζωπου γυρνανε.Αν τα γυρισω θα ξεβιδωσω το καπακι :?: και θα δω τι :?: :!:
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό jek » Κυρ 12 Αύγ, 2012 13:46

θα δεις το μανόμετρο, (τη πραγματική ένδειξη της ποσότητας αερίου που βρίσκεται στη δεξαμενή σου) και τη βαλβίδα, το εχω ανοίξει 2-3 φορές αλλά επειδή δε γνωρίζω απλός το κοιτάω και δε πειράζω τίποτα ;)
jek

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 36 επισκέπτες