Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Υγραεριοκίνηση και πιθανή καταστροφή του καταλύτη λόγω μη σω

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Υγραεριοκίνηση και πιθανή καταστροφή του καταλύτη λόγω μ

Δημοσίευσηαπό DragonHD » Τετ 15 Αύγ, 2012 09:39

Παιδια δεν ειμαι σιγουρος για αυτο,μου αναψε λαμπακι βλαβης στο κομπιουτερ πηγα στην αντιπροσωπια και μου ειπαν "αλλαγη καταλυτη".Ενα χρονο εχω το υγραεριο,αλλα και παλι ποτε δεν μπορει να εισαι σιγουρος αν φταιει αυτο για τη βλαβη.Παντως δεν δικαιολογειται αλλαγη καταλυτη στα 90χιλιαδες χιλιομετρα.
Άβαταρ μέλους
DragonHD

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό dti » Τετ 15 Αύγ, 2012 17:54

Ο εγκαταστάτης σου τι λέει;
Κάνε και μια προσπάθεια για κάρτα καυσαερίων, μήπως και δεν ξεπερνάς τα καθορισμένα όρια...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό DragonHD » Τετ 15 Αύγ, 2012 19:40

Ο εγκαταστατης μου,την προηγουμενη βδομαδα που μου ειχε αναψει ενδειξη για βλαβη στο συστημα του καταλυτη,εσβησε τη βλαβη,αλλα μετα απο 200χιλιομετρα μου τη νξαναεβγαλε,οποτε απευθυνθηκα στην αντιπροσωπια της ΠΕΖΟ.Οπως και να εχει δεν ειμαι σιγουρος πως φταιει το υγραεριο,βεβαια θα κανω την αλλαγη του καταλυτη(θα βαλω ομως καποιον του εμποριου,διοτι ο μανισιος κανει 700 ευρω)και ελπιζω να μην ξαναεχω το ιδιο προβλημα.
Άβαταρ μέλους
DragonHD

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 15 Αύγ, 2012 20:11

DragonHD έγραψε:Ο εγκαταστατης μου,την προηγουμενη βδομαδα που μου ειχε αναψει ενδειξη για βλαβη στο συστημα του καταλυτη,εσβησε τη βλαβη,αλλα μετα απο 200χιλιομετρα μου τη νξαναεβγαλε,οποτε απευθυνθηκα στην αντιπροσωπια της ΠΕΖΟ.Οπως και να εχει δεν ειμαι σιγουρος πως φταιει το υγραεριο,βεβαια θα κανω την αλλαγη του καταλυτη(θα βαλω ομως καποιον του εμποριου,διοτι ο μανισιος κανει 700 ευρω)και ελπιζω να μην ξαναεχω το ιδιο προβλημα.

επελεξε καποιον μεταλλικο καλης ποιοτητας με κοστος 250-350ευρω για μεγαλυτερη αντοχη. ζητα και 2 ετη εγγυηση στον καταλυτη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό face » Τετ 15 Αύγ, 2012 22:59

Ο καταλύτης έχω την εντύπωση ότι όσο και καλή δουλειά να έχει κάνει ο εγκαταστάτης κάποια στιγμή θα αποχαιρετήσει για τον λόγο του ότι θέλει ρύθμιση το αβανς ειδικά αν είναι πάνω στην πολλαπλή εξαγωγής.
Έχει ένα μαραφετάκι η BRC για αυτή την δουλειά αλλά όλους όσους ρωτήσαμε δεν το φέρνει κανένας στην Ελλάδα.
Εγώ παρόλο που το σύστημά μου δουλεύει πένα, κάποια στιγμή τον περιμένω και προσπαθώ να μαζέψω τα απαραίτητα να καταργήσω τον προκαταλύτη πάνω στην πολλαπλή και να τον αντικαταστήσω με έναν μεγαλύτερο συρμάτινο κεντρικό.
Stilo Abarth 2.5 BRC "Plug 'n Drive"
Fiat Barchetta
face

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό DragonHD » Τρί 21 Αύγ, 2012 15:48

Οχι δεν υπαρχει λαδιερα
Άβαταρ μέλους
DragonHD

Δημοσίευσηαπό lazver3 » Τετ 29 Αύγ, 2012 23:02

Εμενα σε nissan qashqai με 20000 χλμ με αεριο εχει καταστρεψει τον κεραμικο καταλυτη.Ηαντιπροσωπια που το επισκευασε λεει οτι φταιει η κακη ρυθμιση μιγματος που ανεβαζει υπερβολικα την θερμοκρασια στον θαλαμο καυσης
lazver3

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό thanassis » Πέμ 30 Αύγ, 2012 03:01

Συνήθως φταίει το λαθος μίγμα (πολύ πλούσιο)
Επισης δηλητηριαζεται και από τις λαδιέρες.
Ο εργοστασιακός ειναι απλησίαστος και αν ειναι κεραμικος δεν αξιζει ουτε τα μισα.
Φτηνους καταλυτες εχει εδω για οποιον αγοραζει απ εξω χωρις να τους εχω δοκιμασει (επώνυμοι)
www.saw-tuning.de

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk 2
thanassis

Δημοσιευσεις: 42

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Τετ 05 Σεπ, 2012 16:08

Βρε παιδιά εξηγείστε μου το εξής:

Σε κάποια αυτοκίνητα που είναι από κατασκευής τους φτιαγμένα και καίνε 1 λίτρο λάδι τα 5.000 χιλιόμετρα για παράδειγμα, πόσες φορές έπρεπε να έχουν αλλάξει καταλύτη ή αισθητήρες λ?

Το υγρό που υπάρχει στη λαδιέρα από ότι έχω δει (χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, γιατι δεν γνωρίζω ακριβώς τη σύστασή του) μου φαίνεται πολύ ''λεπτό'' για να γίνει κάποια ζημιά!!! ;)
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 05 Σεπ, 2012 16:14

lazver3 έγραψε:Εμενα σε nissan qashqai με 20000 χλμ με αεριο εχει καταστρεψει τον κεραμικο καταλυτη.Ηαντιπροσωπια που το επισκευασε λεει οτι φταιει η κακη ρυθμιση μιγματος που ανεβαζει υπερβολικα την θερμοκρασια στον θαλαμο καυσης

Όχι απαραίτητα, οι προκαταλύτες των Nissan είναι ευαίσθητοι με το υγραέριο είτε με φτωχό είτε με πλούσιο μίγμα.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 59 επισκέπτες