Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Χωρητικότητα δεξαμενής

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Δεξαμενή 38 λίτρων γέμισε με 40 λίτρα!!!

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 10:56

khatzi έγραψε:Σε πρατήριο Coral Gas στην Καλαμπάκα (είναι το μοναδικό που προμηθεύει υγραέριο στην περιοχή): Σε δεξαμενή 38 λίτρων σταμάτησα το γέμισμα στα 40 λίτρα μετά από δική μου προτροπή. Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει. Για λόγους ασφαλείας από εδώ και πέρα θα βάζω συγκεκριμένη ποσότητα υγραερίου!!!

Ειμαι νεος στο φορουμ.κι εγω την επαθα στο εν λογω πρατηριο και μου χε γεμισει σε 67 δεξαμενη(ονομαστικη χωρητικοτητα)80-85 λιτρα οπου και με δικη μου προτροπη σταματησε ο υπαλληλος.την αλλη μερα ζηταω τον λογο απο το αφεντικο και μου λεει το αυτοκινητο σου εχει προβλημα και δεν ειναι ενταξει κτλ κτλ και εφυγα.Στον συγκεκριμενο και με την βενζινη την ειχα πατησει και ρεταριζει φουλ ο κινητηρας με ταυτοχρονη αυξηση καταναλωσης 3.5 λιτρα.οτι να ναι.
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Re: χωρητικοτητα δεξαμενης..

Δημοσίευσηαπό eliask » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 11:04

Γεια σας. ΑΥτό είναι το πρώτο post που κάνω. Μόλις γράφτηκα στο forum.
Ήθελα να γραφτώ οπωσδήποτε για να πω αυτό που παρατήρησα μετά από 15-20 γεμίσματα της δεξαμενής.
Δε μπορούμε να υπολογίσουμε τίποτα αν δε γεμίζουμε πάντα στο ίδιο πρατήριο!!! Έχω παρατηρήσει τεράστιες διαφορές και ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. Στην αρχή κι εγώ πήγα να παρεξηγήσω μερικούς πρατηριούχους....αλλά συνεχίζοντας να βάζω σε αυτόν που ήμουν έτοιμος να του δώσω χ (όχι ένας, άλος κάθε φορά), είδα ότι πηγαίνει κανονικά τελικά η κατανάλωση και τα χλμ που βγάζω. Παίζει τεράστιο ρόλο η πίεση της αντλίας. Ο ένας μου έλεγε είναι γεμάτο....1 ευρώ πήρε......και στον άλλο που πήγαινα...και ήξερα ότι έχει μεγάλη πίεση πήρε 7 ευρώ. Αυτό δε σημάινει ότι με έκλεψε 6 ευρώ. Αυτά τα συμπεράσματα θα τα βγάζαμε μόνο στη βενζίνη. Δεν ισχύουν τα ίδια με το αέριο καύσιμο. Τώρα αν είναι καλύτερο να βαζουμε σε αντλίες με μεγάλη πίεση που στα τελευταία 10€ κάνει θόρυβο η αντλία ή είναι καλύτερο σε πολύ χαλαρή πίεση.......δε το ξέρω.
eliask

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 12:08

eliask αυτο εννοειται δεν κατηγορουμε κανεναν για την πιεση της αντλιας του πρατηριου του αλλα καποιοι καταργουν τους νομους της φυσικης.δεν ειναι δυνατον σε μια δεξαμενη σταθερου ογκου(βλεπε δεξαμενη υγραεριο απο ατσαλι αν δεν κανω λαθος)η οποια δεν ξεχειλωνει να βαλεις υγρο μεγαλυτερου ογκου.τα υγρα ειναι ασυμπιεστα...θα σκασει αν συμβει αυτο.ειναι καθαρη απατεωνια αυτο το πραγμα.
MERCEDAKIAS

Δημοσίευσηαπό eliask » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 13:10

Έχεις δίκιο σε αυτό. Δε μπορεί η δεξαμενή να είναι 60lt = 48lt (για ασφάλεια) και να δούμε ότι πήρε 65lt. Αλλά από τα 38lt-53lt αυτή η απόκλιση παίζει πολύ από πρατήριο σε πρατήριο.
eliask

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 13:35

Ακουσα πως πρεπει να παιζει ρολο αν την τελευταια φορα που φουλαρες ειχε μεσα πολυ βουτανιο το μειγμα και οτι στο επομενο φουλαρισμα κραταει πιεση και θα παρει πολυ λιγοτερο.
MERCEDAKIAS

Re: Χωρητικότητα δεξαμενής..

Δημοσίευσηαπό tommygun » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 19:07

σε μικρες διαφορες ολοι ειμαστε ετοιμοι να δειξουμε κατανοηση και να τσεκαρουμε και τα χλμ

Αλλα δεν νοειται να βαλει 35% παραπανω απο την ονομστικη πληρη χωρητικοτητα της δεξαμενης.

ΕΛΕΟΣ.

δεν πειραζει, αυτος δεν θα ξαναδει και εμενα και οσους αλλους το εμαθαν. Ας προσεχε.
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Τετ 11 Ιούλ, 2012 21:05

Καλησπέρα ,αυτο με την χωρητικοτητα το έχω παρατηρήσει και εγώ αλλά όχι σε τόση μεγάλη διαφορα,δηλαδη γέμιζα πάντα οταν είμουνα άδειος 44 λτ και τώρα μου πήρε 48λτ στο ίδιο πρατηριο ,μήπως αυτη η διαφορα έιναι λόγο τής ζέστης? :silent: ξανα γέμισα σήμερα και τον σταμάτησα εγώ στα 45λτ ,υπόψιν ότι η δεξαμενή μου είναι 54λτ..
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό glamor » Πέμ 12 Ιούλ, 2012 01:20

BMW1796 έγραψε:Καλησπέρα ,αυτο με την χωρητικοτητα το έχω παρατηρήσει και εγώ αλλά όχι σε τόση μεγάλη διαφορα,δηλαδη γέμιζα πάντα οταν είμουνα άδειος 44 λτ και τώρα μου πήρε 48λτ στο ίδιο πρατηριο ,μήπως αυτη η διαφορα έιναι λόγο τής ζέστης? :silent: ξανα γέμισα σήμερα και τον σταμάτησα εγώ στα 45λτ ,υπόψιν ότι η δεξαμενή μου είναι 54λτ..

εάν καταφέρεις να βάλεις σε μπουκάλι coca 1.1/5 lit 2 λίτρα νερό χωρίς να ανατινάξεις το μπουκάλι τότε βρήκες το κόλπο!! :)) :)) :))
yaris 99 1000cc Lovato χωρίς λαδιέρα
μέχρι τώρα πάνω από 105000km +....
Άβαταρ μέλους
glamor

Δημοσιευσεις: 187

Δημοσίευσηαπό gbiliou » Κυρ 26 Αύγ, 2012 18:34

Παιδιά μια ερώτηση. Πήρα χθες το αμάξι μου απο το συνεργείο μετα απο μετατροπή σε υγραέριο που του έκανα. Εστειλα τον αδερφό μου να το παραλάβει και ξέχασε να τον ρωτήσει πόσα λίτρα είναι η δεξαμενή. :evil:
Η απόδειξη γράφει : LPG TANK TOR 600x200. Μπορεί κανείς να υπολογίσει τα λίτρα?
gbiliou

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 26 Αύγ, 2012 19:19

gbiliou έγραψε:Παιδιά μια ερώτηση. Πήρα χθες το αμάξι μου απο το συνεργείο μετα απο μετατροπή σε υγραέριο που του έκανα. Εστειλα τον αδερφό μου να το παραλάβει και ξέχασε να τον ρωτήσει πόσα λίτρα είναι η δεξαμενή. :evil:
Η απόδειξη γράφει : LPG TANK TOR 600x200. Μπορεί κανείς να υπολογίσει τα λίτρα?

αναλογα με τη μαρκα πανε και τα λιτρα, ενδεικτικα η TMS ειναι 42 λιτρα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 82 επισκέπτες