Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κιτ επισκευης ελαστικου

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Κιτ επισκευης ελαστικου

Δημοσίευσηαπό zik » Πέμ 14 Απρ, 2011 21:21

Παρόμοιο προΐον μπορεις να βρεις και στα Alex pack. Είναι της elf, που βγάζει και λιπαντικά, και περιέχει και αέριο υπό πίεση. Το συνδέεις στην βαλβίδα του ελαστικού απλά βιδώνοντάς το και αυτο γεμίζει το λάστιχο με στεγανοποιητικό-επιδιορθωτικό υγρό και όσο αέρα χρειάζεται μέχρι να φτάσεις σε πρατήριο για να βάλεις αέρα στο λάστιχο και να συνεχίσεις κανονικά το ταξίδι σου. Αχρείαστο να είναι!!!
Ford focus 2002, 1.6l. LONGAS ITALIA με πνεύμονα BRC. Συνολικά χλμ: 309.000, με υγραέριο: 170.000.
zik

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό dti » Πέμ 14 Απρ, 2011 23:24

Το θέμα είναι όμως αν το λάστιχο επισκευάζεται μετά την τοποθέτηση αυτού του στεγανοποιητικού υγρού (που κολλάει τελικά στο εσωτερικό του ελαστικού).
Υπάρχουν κάποια πάντως που είναι υδατοδιαλυτά.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό zik » Παρ 15 Απρ, 2011 19:11

Το λάστιχο δεν παθαίνει κάτι από την χρήση του υγρού. Το υγρό μέσα στο λάστιχο παραμένει σε υγρή μορφή και σε περίπτωση που βρει διαφυγή στο περιβάλον μέσα από κάποια τρύπα τότε στερεοποιείται και κλείνει την τρύπα. Με ένα απλό ξέπλυμα του ελαστικού από μέσα δεν αφήνει κατάλοιπα αλλά και πάλι εάν αφήσει δεν το επηρρεάζει καθόλου.
Ford focus 2002, 1.6l. LONGAS ITALIA με πνεύμονα BRC. Συνολικά χλμ: 309.000, με υγραέριο: 170.000.
zik

Δημοσιευσεις: 36

Κιτ επισκευης ελαστικου

Δημοσίευσηαπό challenger » Παρ 15 Απρ, 2011 22:34

To slime αφού ρίξει το υγρό μέσα φουσκώνει και λίγο το λάστιχο? Έχει πεπιεσμένο αέρα ή θα χρειαστεί και τρόμπα? Ποιο κιτ επισκευής προτείνετε με πεπιεσμένο αέρα?
challenger

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 15 Απρ, 2011 22:49

Το kit της slime που έχω, συνοδεύεται από τρόμπα που λειτουργεί από παροχή 12V του αυτοκινήτου. Την έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές, ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί ακόμη το slime.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό challenger » Παρ 15 Απρ, 2011 23:27

Θα με ενδιέφερε κιτ με πεπιεσμένο αέρα για να πιάνει λιγότερο χώρο
challenger

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 15 Απρ, 2011 23:37

dti έγραψε:Το kit της slime που έχω, συνοδεύεται από τρόμπα που λειτουργεί από παροχή 12V του αυτοκινήτου. Την έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές, ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί ακόμη το slime.

Σωστος.

Προσφατα ομως επαθε λαστιχο η κουνιαδα μου και με καλεσε για βοηθεια. Οταν πηγα και ειδα τι εκανε...επαθα. Το ειχε περπατησει αρκετα(καμια 200αρια μετρα)ξεφουσκωτο και το λαστιχο ειχε ψιλοφυγει απο τη θεση του...
Τι slime, τι τρομπες.... αν το λαστιχο δεν ''φερμαρει'' στα τοιχωματα της ζαντας...δεν περνει αερα και την πατησες.
Εν ολιγοις, το λαστιχο επρεπε να βγει και να παει βουλκανιζατερ να δουμε και αν σχίστηκε απο το ''περπατημα''.
Το καλυτερο ομως ηταν οταν καταλαβαμε οτι το λαστιχο δεν ειχε τιποτα αλλα απλα εχασε ολον τον αερα καποια στιγμη..... Η κουνιαδα μου ειχε ξεχασει να δει αν θελει αερα... :lol:

Γυναικες...''το αλας της γης''... :lol:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 15 Απρ, 2011 23:41

challenger έγραψε:Θα με ενδιέφερε κιτ με πεπιεσμένο αέρα για να πιάνει λιγότερο χώρο

Εγω παντως ειναι υποπτος στο κατα ποσο θα μου φουσκωσει αρκετα το λαστιχο ο πεπιεσμενος αερας ενος μπουκαλιου... :problem:
Και αν ξαναχρειαστεις κι αλλον αερα παρακατω ??? Γι'αυτο χρειαζεται παντα μια τρομπα στο αμαξι για να.......τρομπαρεις οποτε θες :lol:

Εχει δοκιμασει κανενας ενα τετοιο κιτ αν πραγματικα φουσκωνει ?
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό strofimios » Σάβ 16 Απρ, 2011 17:22

astragjtg έγραψε:
dti έγραψε:Το kit της slime που έχω, συνοδεύεται από τρόμπα που λειτουργεί από παροχή 12V του αυτοκινήτου. Την έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές, ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί ακόμη το slime.

Σωστος.

Προσφατα ομως επαθε λαστιχο η κουνιαδα μου και με καλεσε για βοηθεια. Οταν πηγα και ειδα τι εκανε...επαθα. Το ειχε περπατησει αρκετα(καμια 200αρια μετρα)ξεφουσκωτο και το λαστιχο ειχε ψιλοφυγει απο τη θεση του...
Τι slime, τι τρομπες.... αν το λαστιχο δεν ''φερμαρει'' στα τοιχωματα της ζαντας...δεν περνει αερα και την πατησες.
Εν ολιγοις, το λαστιχο επρεπε να βγει και να παει βουλκανιζατερ να δουμε και αν σχίστηκε απο το ''περπατημα''.
Το καλυτερο ομως ηταν οταν καταλαβαμε οτι το λαστιχο δεν ειχε τιποτα αλλα απλα εχασε ολον τον αερα καποια στιγμη..... Η κουνιαδα μου ειχε ξεχασει να δει αν θελει αερα... :lol:

Γυναικες...''το αλας της γης''... :lol:

Γινεται και αλλιως.Αρκει να εχεις μαζι σου σπρει για καρμπυρατερ ή κατι αναλογο.
http://www.youtube.com/watch?v=vLtBojvD ... re=related
Θελει λιγο προσοχη στην ποσοτητα που βαζεις βεβαια
http://www.youtube.com/watch?v=KI38RZ2f6Ls
Jeep cherokee xj '01 2.5 με icom jtg
strofimios

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 16 Απρ, 2011 17:35

strofimios έγραψε:Γινεται και αλλιως.Αρκει να εχεις μαζι σου σπρει για καρμπυρατερ ή κατι αναλογο.
http://www.youtube.com/watch?v=vLtBojvD ... re=related
Θελει λιγο προσοχη στην ποσοτητα που βαζεις βεβαια
http://www.youtube.com/watch?v=KI38RZ2f6Ls

:lol: To εχω ξαναδει... :lol:

Μαλλον δεν εχεις δει και το βιντεακι που εριξε πολυ παραπανω και του εσκασε στα μουτρα, καψαλιζοντας φρυδια, μαλλια και χερια :shock: :lol: :lol: :lol:

Θα κοιταξω να το βρω... 8-)
Άβαταρ μέλους
astragjtg

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες