Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Υγραεριοκίνηση και πιθανή καταστροφή του καταλύτη λόγω μη σω

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Υγραεριοκίνηση και πιθανή καταστροφή του καταλύτη λόγω μ

Δημοσίευσηαπό thanassis » Τετ 05 Σεπ, 2012 16:41

l3g3nd έγραψε:Βρε παιδιά εξηγείστε μου το εξής:

Σε κάποια αυτοκίνητα που είναι από κατασκευής τους φτιαγμένα και καίνε 1 λίτρο λάδι τα 5.000 χιλιόμετρα για παράδειγμα, πόσες φορές έπρεπε να έχουν αλλάξει καταλύτη ή αισθητήρες λ?

Το υγρό που υπάρχει στη λαδιέρα από ότι έχω δει (χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, γιατι δεν γνωρίζω ακριβώς τη σύστασή του) μου φαίνεται πολύ ''λεπτό'' για να γίνει κάποια ζημιά!!! ;)

Δεν νομίζω να υπάρχει κινητήρας που να καίει από προδιαγραφές 1 λίτρο στα 5000χλμ

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk 2
thanassis

Δημοσιευσεις: 42

Re: Υγραεριοκίνηση και πιθανή καταστροφή του καταλύτη λόγω μ

Δημοσίευσηαπό zep » Τετ 05 Σεπ, 2012 17:31

l3g3nd έγραψε:Βρε παιδιά εξηγείστε μου το εξής:

Σε κάποια αυτοκίνητα που είναι από κατασκευής τους φτιαγμένα και καίνε 1 λίτρο λάδι τα 5.000 χιλιόμετρα για παράδειγμα, πόσες φορές έπρεπε να έχουν αλλάξει καταλύτη ή αισθητήρες λ?
Το υγρό που υπάρχει στη λαδιέρα από ότι έχω δει (χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, γιατι δεν γνωρίζω ακριβώς τη σύστασή του) μου φαίνεται πολύ ''λεπτό'' για να γίνει κάποια ζημιά!!! ;)

Φίλε l3g3nd δεν υπάρχει προδιαγραφή για κάτι τέτοιο. Είναι απλά μια παραδοχή και ένα "κόλπο" των εταιρειών για την εγγύηση του κινητήρα καθώς παρόλο την ακρίβεια κοπής και χύτευσης των μετάλλων, δεν πάυει να βγαίνει ένα ποσοστό κινητήρων που να παρουσιάζει "πρόβλημα" ας πούμε καθώς καίνε λάδι σε κάποιο ποσοστό αλλά παραμένουν εντός των ορίων συμπίεσης του κινητήρα αλλά και των προδιαγραφών όπως euro 4-5.
Αυτό βέβαια δεν άρεσε σε κάποιους ιδιοκτήτες που έβλεπαν στις πρώτες αλλαγές του καινούργιου αυτοκινήτου τους να θέλει ένα συμπλήρωμα σε λάδι ακόμα και μισό ή ένα λίτρο κάθε φορά.Έξαλλοι απαιτούσαν απο την εταιρεία αλλαγή κινητήρα και φυσικά όταν άνοιγαν το βιβλίο του αυτοκινήτου και την εγγύηση, διάβαζαν τα γαμησι@ικ@ που είχαν υπογράψει με την παραλαβή του αυτοκινήτου.Αν ανοίξεις το μάνιουαλ του αυτοκινήτου σου πιθανόν να το γράφει.
Άλλοι πήγαιναν στα δικαστήρια, σε άλλους οι αντιπροσωπείες άλλαζαν τύπο λαδιού, συνήθως με πιο ισχυρές φωσφορικές ενώσεις, καθώς τα λάδια των αντιπροσωπειών είναι κατα κανόνα τα πιο χάλια λάδια για φθηνό κόστος στο σέρβις και ειδικά στην Ελλάδα.

Πόσα παλιότερα 16ν Polo να δείς να θέλουν και 2 λίτρα λάδι μέχρι την αλλαγή και οι αντιπροσωπέιες να κάνουν τον :ugeek: καθώς έκαιγε λάδι απο τις τσιμούχες των βαλβίδων.Ποιός θα έκανε επισκευή σε τόσα καπάκια;;

Κατα τα άλλα το λάδι που λές είναι ένα ψυκτέλαιο τύπου φρέον και δεν κάνει τίποτε άλλο παρα μόνο να γεμίζει η τσέπη των εταιρειών που τα πουλάνε.Τα μοτέρ μας δεν είναι κατασκευασμένα και ρυθμισμένα για υγραέριο και ανάλογα την ανθεκτικότητα των βαλβίδων τους δεν θα πάθουν ποτέ τίποτα ή θα τα φτύσουν σε κάποια χλμ.Κάναμε μια παραδοχή και πήραμε τα ρίσκα μας με την βοήθεια των όποιων τίμιων και διαβασμένων εγκαταστατών που προσπαθούν για αυτή την μετατροπή να μην πάθουν ζημιά τα μοτέρ κατα το δυνατόν με σκοπό να γλυτώσουμε κάτι απο τους πο@στηδ3ς που μας κυβερνούν.
Πάντως ένα πολύ καλό μέτρο πρόληψης είναι ο πολύ συχνός έλεγχος των διάκενων των βαλβίδων, ειδικά στα ευαίσθητα μοτέρ και ακόμα καλύτερα ο ψεκασμός κατα το δοκούν βενζίνης για έξτρα προστασία αλλά δυστυχώς και αυξημένο κόστος κατανάλωσης.
zep

Δημοσιευσεις: 156

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 84 επισκέπτες