Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κοψίματα εν κινήση

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Κοψίματα εν κινήση

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 07 Σεπ, 2012 11:40

Πρόσφατα αντιλήφθηκα κάτι κοψιματάκια εν κινήση τα οποία γίνονται πάντα σε σταθερες ταχύτητες με σταθερό γκάζι.
Μου το έκανε αρκετές φορές. Πριν από μισό μήνα το έκανε 1-2 φορές σε κάθε γέμισμα της μποτίλιας αλλά χτες και προχτές το έκανε πιο συχνά.
Μερικές φορές δεν τα καταλαβαίνεις εύκολα και μερικές είναι αρκετά έντονα, σα να αφήνεις το γκάζι απότομα από σταθερή πορεία και να το πατάς επίσης απότομα, ένα μικρό τράνταγμα.
Τώρα βεβαιώθηκα ότι δεν έχει να κάνει με το καύσιμο, ούτε με την ποιότητα του πρατήριου.
Αλλά τί μπορεί να είναι; Καμιά φορά σε κόβει ιπποδύναμη για 1-2 δευτ το πολύ!! και νομίζεις ότι κόβεται η παροχή καυσίμου. και μετά επανέρχεται.
Το σύστημα είναι BRC χωρίς λαδιερα με ψεκασμό βενζίνης πάνω απ τις 4100.
αυτοκίνητο hyundai accent 1340κυβ. 85hp
και έχω 7000χλμ με lpg.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Re: Κοψίματα εν κινήση

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 07 Σεπ, 2012 13:52

Aν δεν στο κανει οταν το εχεις σε βενζινη, τοτε να πας να κοιταξεις φιλτρα υγραεριου, και αν εχει βουλωσει κανα μπεκ, μπας και σου βαλε σαβουρα(σκουρια ή λασπη) κανενα πρατηριο με βρωμικες δεξαμενες. Ολα αυτα με την προυποθεση οτι ο προγραμματισμος του εγκεφαλου lpg ειναι σωστος.

Αν ειναι και αυτα οκ, τοτε κοιτας πολλαπλασιαστες, αλλα θελει πρωτα απο ολα να μπει στο scaner μηπως εχει καταγραψει καμια βλαβη.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 07 Σεπ, 2012 15:13

το πήγα στο συνεργείο και δεν υπήρχε καμία βλάβη. όλα δουλευαν ρολόι! και όντως είναι μια χαρά γιατί δεν βλέπω καμία διαφορά απο την πρώτη μέρα. στη βενζίνη σίγουρα δεν θα το κάνει και επίσης δεν μπορώ να ξέρω πότε θα το κάνει. Μπορεί να το κάνει κάθε 100, καθε 350 η καθε 50χλμ. και όχι συνεχομενα!
ένα μικρό τράνταγμα νιώθεις μόνο. Ίσως μπορεί να ναι κ βουλωμα οπως λες. σαν να σταματάει ενας κυλινδρος για 1-2 δευτ. αλλά νιώθεις μονο κοψιμο τπτ αλλο. για 2δευτ το πολύ!
Αν ήταν σκουπιδακια κ βουλωμενα μπεκ θα ειχα σταθερη δυσλειτουργια πιστεύω
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Παρ 07 Σεπ, 2012 16:24

Στο κανει οταν βαζεις αιρ κοντισιον ή ειναι το κανει ασχετα με αυτο;
steliosthem

Δημοσιευσεις: 122

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Παρ 07 Σεπ, 2012 16:39

Αυτο ακριβως μου το κανει οταν τελειωνει το υγραεριο και με περνα σε βενζινη.αρα πεφτει η πιεση σε μενα.Προφανως πεφτει η πιεση στο κυκλωμα του υγραεριου και στο κανει αυτο.αλλα εμενα μου το κανει παντα οταν τελειωνει.αν το αλλαξω εγω δεν καταλαβαινω τπτ.

υγ.σε προσπεραση ειναι καπως να σου συμβει αυτο. :thumbdown:
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό leo » Παρ 07 Σεπ, 2012 17:51

γεια σας παιδια,
θελω τη βοηθεια σας ...εχω ενα αστρα 1.4 εχω βαλει εδω και ενα χρονο σχεδον υγραεριο ( μην ρωτησε τε τη μαρκα δεν ξερω και πολλα ξερω μονο οτι ειναι πολωνικης προελευσης με μπεκ valtek αν βοηθαει αυτο) κ τους 3 τελευταιους μηνες εχω προβλημα... Μπουκωνει συνεχως στην εθνικη οταν ειμαι 120-130 και αναβει λαμπακι βλαβης , μολις το γυρναω στη βενζινη σβηνει το λαμπακι...Την πρωτη φορα που το πηγα στο μηχανικο μου ανεβασε την πιεση του πνευμονα 24-25 (κατι τετοιο μου ειπε ) αλλα τιποτα... την δευτερη με εστειλε σε εναν αλλο μηχανικο φιλο του, καλος μαστορας μου λεει, αυτος μου ειπε οτι η μπεκιερα αυτη ειναι για πεταμα, για την ακριβεια μου ειπε για τον π@@τσο ειναι αλλα τελος παντων, την τριτη φορα το πηγα παλι στο μηχανικο μου κ το πα να μου αλλαξει μπεκιερα...και μου αλλαξε... Αυτη η "καινουργια μπεκιερα" μπερδευε οταν ηταν παγωμενο το αμαξι αλλα οταν ζεσταινοταν ηταν κομπλε... και για μαντεψτε!!!! ΑΥΡΙΟ θα ειναι η τεταρτη φοραααα...... γιατι μου κανει παλι τα ιδια...
[code[/code]
leo

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 07 Σεπ, 2012 18:37

Όταν το βάζεις μπρός και από βενζίνη γυρνάει σε αέριο ή το αντίστροφο (όταν τελειώνει το αέριο) δεν καταλαβαίνεις απολύτως τίποτα!!!
Η πίεσή μου ήταν όντως λίγο χαμηλή, 1150mbar ή κάπου εκεί δε θυμάμαι καλά και την ανέβασε λίγο. και πάλι το έκανε.
Στο κλιματιστικό κόβει έτσι κ αλλιώς το αυτοκίνητο. Και κόβει μόνιμα ιπποδύναμη όσο λειτουργεί.
Σε μένα κόβεται εντονότερα για 1-2δευτ και επανέρχεται πάλι!
Να το αφήσω να αδειάσει τελειώς, να το γεμίσω και να κάνω μια καλή βόλτα να ξεμπουκώσει;
Μήπως φταίει που έχω απενεργοποιημένο τον ψεκασμό βενζίνης για υψηλά φορτία; Αλλά πάει καιρός που το είχαμε βγάλει (είχα 2500χλμ τότε) και τα κοψιματάκια
άρχισα να τα βλέπω τώρα... και αν ήταν αυτό θα είχα πρόβλημα στις απότομες επιταγχύσεις.
Εγώ το βλέπω μόνο σε σταθερές ταχύτητες και σταθερό γκάζι. Και ταχύτητες από 80-110
Δεν είναι ενοχλητικό γιατί δεν το κάνει 2-3 φορές στα 50km αλλά με αγχώνει.
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Παρ 07 Σεπ, 2012 20:38

Δεν σε πιανω.εμενα το κανει οταν τελειωνει το υγραεριο και το κανει πολυ εντονο οταν με κικ νταουν η αναγκη για καυσιμο αυξανεται.τοτε κοβει για 1-1,5 δευτερα.αν εχεις νεο αυτοκινητο που καταγραφει και κανα σφαλμα(το δικο μου μοντ 95 οτι γουσταρει καταγραφει)λογικα θα σου δειξει αποτυχια αναφλεξης σε καποιον-καποιους κυλινδρους.

Τελος πιστευω οτι στιγμιαια πεφτει η πιεση σου στο κυκλωμα του υγραεριου.ισως η ηλεκτροβαλβιδα-αντλια?(δεν ξερω ικασιες κανω)
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 07 Σεπ, 2012 22:17

MERCEDAKIAS έγραψε:Δεν σε πιανω.εμενα το κανει οταν τελειωνει το υγραεριο και το κανει πολυ εντονο οταν με κικ νταουν η αναγκη για καυσιμο αυξανεται.τοτε κοβει για 1-1,5 δευτερα.αν εχεις νεο αυτοκινητο που καταγραφει και κανα σφαλμα(το δικο μου μοντ 95 οτι γουσταρει καταγραφει)λογικα θα σου δειξει αποτυχια αναφλεξης σε καποιον-καποιους κυλινδρους.

Τελος πιστευω οτι στιγμιαια πεφτει η πιεση σου στο κυκλωμα του υγραεριου.ισως η ηλεκτροβαλβιδα-αντλια?(δεν ξερω ικασιες κανω)

Ναι κάτι τέτοιο πρέπει να ναι.
Αν ισχύει αυτό για την αποτυχία ανάφλεξης, αν πάω στη hyundai θα μπορέσουν να βρουν τίποτα στο διαγνωστικό;
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό nichatzo » Παρ 07 Σεπ, 2012 22:22

leo έγραψε:γεια σας παιδια,
θελω τη βοηθεια σας ...εχω ενα αστρα 1.4 εχω βαλει εδω και ενα χρονο σχεδον υγραεριο ( μην ρωτησε τε τη μαρκα δεν ξερω και πολλα ξερω μονο οτι ειναι πολωνικης προελευσης με μπεκ valtek αν βοηθαει αυτο) κ τους 3 τελευταιους μηνες εχω προβλημα... Μπουκωνει συνεχως στην εθνικη οταν ειμαι 120-130 και αναβει λαμπακι βλαβης , μολις το γυρναω στη βενζινη σβηνει το λαμπακι...Την πρωτη φορα που το πηγα στο μηχανικο μου ανεβασε την πιεση του πνευμονα 24-25 (κατι τετοιο μου ειπε ) αλλα τιποτα... την δευτερη με εστειλε σε εναν αλλο μηχανικο φιλο του, καλος μαστορας μου λεει, αυτος μου ειπε οτι η μπεκιερα αυτη ειναι για πεταμα, για την ακριβεια μου ειπε για τον π@@τσο ειναι αλλα τελος παντων, την τριτη φορα το πηγα παλι στο μηχανικο μου κ το πα να μου αλλαξει μπεκιερα...και μου αλλαξε... Αυτη η "καινουργια μπεκιερα" μπερδευε οταν ηταν παγωμενο το αμαξι αλλα οταν ζεσταινοταν ηταν κομπλε... και για μαντεψτε!!!! ΑΥΡΙΟ θα ειναι η τεταρτη φοραααα...... γιατι μου κανει παλι τα ιδια...

Ο εγκαταστατης που εβαλες το συστημα να μας πεις που βρισκεται. Περιοχη και οδο μονο αρκει.
Προσοχή στους απατεώνες!!!
nichatzo

Δημοσιευσεις: 21

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 83 επισκέπτες