Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό ALMAN » Τετ 12 Σεπ, 2012 21:54

gioadam έγραψε:Νομίζω δυστυχώς ότι παρεκκλίναμε του αρχικού θέματος (αναφορά του ALMAN), που ήταν η δυσλειτουργία του κινητήρα, ενώ έχει πάρει μπροστά με βενζίνη και πριν γυρίσει σε τροφοδοσία αερίου, εφ΄όσον δεν έχει ζεσταθεί αρκετά.
Μάλλον μπερδεύτηκαν κάποιοι και αναφέρονται σε αδυναμία εκκίνησης του κρύου μοτέρ με βενζίνη, πράγμα που συζητείται σε άλλο θέμα τις τελευταίες μέρες στην ενότητα ''αντιμετωπίζετε πρόβλημα''.
Αναφερόμαστε λοιπόν σε μοτέρ που έχει πάρει μπρός αλλά πνίγεται όταν είναι κρύο και μέχρι να ενεργοποιηθεί το σύστημα του αερίου, οπότε και στρώνουν όλα. Έτσι δεν είναι ή κατάλαβα εγώ λάθος?

Εχεις καταλαβει πολυ καλα.Σε ευχαριστω.
ALMAN

Δημοσιευσεις: 30

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 12 Σεπ, 2012 22:05

ALMAN έγραψε:
ahilleas έγραψε:
ALMAN έγραψε:Εχω το FORD TRANZIT το ανοιχτο φορτιγο και αντιμετοπιζω καποιο προβλημα μετα την εκινηση τησ μηχανης.Συγκεκριμενα οταν βαλω μπρος την μηχανη και ειμαι στην φαση που ακομα δουλευει με την βενζινη,αν εκεινη την στιγμη πατησω το πεταλι του γκαζιου το αυτοκινητο κανει κατι σαν υποστροφη.Δηλαδη αντι να ανεβενουν οι στροφες πευτουν.Μετα απο λιγο οταν γυρισει σε γκαζι το προβλημα εξαφανιζετε.Αυτο παρουσιαζεται μονο οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο.Δηλαδη κατα την πρωτη εκινηση.Τις επομενες φορες που ειναι ζεστο δεν υπαρχει προβλημα.Νομιζα οτι ηταν θεμα κακης βενζινης.Δοκιμασα και αφησα να τελιωσει σχεδον ολη η ρεζερβα τησ βενζινης και μετα εβαλα παλι απο αλλο βενζιναδικο και super αμολιβδη.Διστυχος τιποτα δεν αλλαξε.Αν εχει τυχει σε καποιον και μπορει, θα ηθελα να μου γραψει μια γνωμη.Ευχαριστω πολυ.

κοιταξε τη βαλβιδα ψυχρης εκινησης

Σε ευχαριστω πολυ.Θα το εχω υπ'οψην μου μολις θα ξαναπαω στον μηχανικο μου να του το πω.

Αν θυμηθείς ρίξε και καμιά ενημέρωση εδώ..... :D :wave:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό ALMAN » Τετ 12 Σεπ, 2012 22:42

gakost έγραψε:
ALMAN έγραψε:
ahilleas έγραψε:
ALMAN έγραψε:Εχω το FORD TRANZIT το ανοιχτο φορτιγο και αντιμετοπιζω καποιο προβλημα μετα την εκινηση τησ μηχανης.Συγκεκριμενα οταν βαλω μπρος την μηχανη και ειμαι στην φαση που ακομα δουλευει με την βενζινη,αν εκεινη την στιγμη πατησω το πεταλι του γκαζιου το αυτοκινητο κανει κατι σαν υποστροφη.Δηλαδη αντι να ανεβενουν οι στροφες πευτουν.Μετα απο λιγο οταν γυρισει σε γκαζι το προβλημα εξαφανιζετε.Αυτο παρουσιαζεται μονο οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο.Δηλαδη κατα την πρωτη εκινηση.Τις επομενες φορες που ειναι ζεστο δεν υπαρχει προβλημα.Νομιζα οτι ηταν θεμα κακης βενζινης.Δοκιμασα και αφησα να τελιωσει σχεδον ολη η ρεζερβα τησ βενζινης και μετα εβαλα παλι απο αλλο βενζιναδικο και super αμολιβδη.Διστυχος τιποτα δεν αλλαξε.Αν εχει τυχει σε καποιον και μπορει, θα ηθελα να μου γραψει μια γνωμη.Ευχαριστω πολυ.

Σε ευχαριστω πολυ.Θα το εχω υπ'οψην μου μολις θα ξαναπαω στον μηχανικο μου να του το πω.

Αν θυμηθείς ρίξε και καμιά ενημέρωση εδώ..... :D :wave:

Ο.Κ. :thumbup:
ALMAN

Δημοσιευσεις: 30

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 12 Σεπ, 2012 23:01

Έχει πολλα που μπορει να φταίνε ,

Λόγω connect έχω την ανάλογα έμπειρια

1. Μπουζι / πολλαπλασιαστες αν είσαι τυχερός ( Bosch LPG FR 7 HI 332 S )

2. Ηλεκτρικό μέρος κάποιου ή κάποιων μπεκ βενζίνης

3. εγκέφαλος / μεγάλη πιθανότητα !!

4 πλεξούδα / κάποιος κυλινδρος δε λειτουργεί

5 ψιλοκαμμενη βαλβίδα / κάποιος κυλινδρος δεν λειτουργεί

Το διαγνωστικό βγάζει κανένα μυνημα ( όχι λαμπάκι μηχανής )
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό ahilleas » Τετ 12 Σεπ, 2012 23:24

gakost έγραψε:
ahilleas έγραψε:

Ελπίζω να μην το πάρεις πάλι αρνητικά, ειλικρινά ακούω την γνώμη σου. Στην περίπτωση μου το αυτόματο τσοκ δουλεύει κανονικά (έχει ψηλά ρελαντί) αλλά πάλι πνίγεται. Αυτό δεν υπονοεί ότι η βαλβίδα ψυχρής δουλεύει κανονικά ή όχι;
με εχεις μπερδεψει αυτο ειναι ολο καταρχας μιλας για κανονικη εκινηση η εξαναγκασμου?αν ειναι κανονικη με βενζινη πεσμου τι αυτοκινητο ειναι να σε βοηθησω οσο μπορω απο αυτα που θα μου πεις.ενα παραδειγμα ειναι να μην μετραει σωστα ο MAF η να εχεις καπου σχιζμενο κολαρο η αισθητηρα λ με αποτελεσμα παρα πολυ πόυσιο μειγμα ωστε να πνιγετε
ΖΟΡΜΠΑΣ AUTO SERVICE ΤΗΛ.6972333401
ahilleas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 71

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 12 Σεπ, 2012 23:51

Γεια σου ρε ΖΟΡΒΑ ΤΗΕ GREEK AUTOGAS κάπου σε έχω δει εγω προς Πύργο μεριά ; Κυλληνη ;
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 12 Σεπ, 2012 23:53

dathens έγραψε:Έχει πολλα που μπορει να φταίνε ,

Λόγω connect έχω την ανάλογα έμπειρια

1. Μπουζι / πολλαπλασιαστες αν είσαι τυχερός ( Bosch LPG FR 7 HI 332 S )

2. Ηλεκτρικό μέρος κάποιου ή κάποιων μπεκ βενζίνης

3. εγκέφαλος / μεγάλη πιθανότητα !!

4 πλεξούδα / κάποιος κυλινδρος δε λειτουργεί

5 ψιλοκαμμενη βαλβίδα / κάποιος κυλινδρος δεν λειτουργεί

Το διαγνωστικό βγάζει κανένα μυνημα ( όχι λαμπάκι μηχανής )

1) Θα περιμένω το σερβις για μπουζί , πολ/στη σε δεύτερη φάση
Για τα 2,4,5 δεν θα δούλευε άγρια (τρικίλυνδρο);;; :problem:
3) :think:

Διαγνωστικό δεν το έχω βάλει αλλά τώρα που το λες θα το κάνω, αν και αμφιβάλω αν ο "πρωτόγονος" εγκέφαλος έχει καταγράψει κάτι χωρίς να ανάψει λαμπάκι.

Πάντως τώρα τελευταία καταλαβαίνω την μπαταρία μάλλον με χαιρετάει να την υπολογίζω και αυτή στην εξίσωση; :?:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό gioadam » Πέμ 13 Σεπ, 2012 01:19

Επανέρχομαι με απορίες άν και φοβάμαι ότι η συνεννόηση έγεινε ''μπουζούκι'' που λέμε και στο χωριό μου. Εξ αρχής έγεινε σαφές ότι, ΌΤΑΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΖΕΣΤΑΘΕΙ, ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, είτε δουλεύει με αέριο είτε με βενζίνη.
Δυσκολεύομαι αφάνταστα λοιπόν να καταλάβω, πώς μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με: ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ - ΜΠΟΥΖΙ - ΠΟΛ/ΣΤΕΣ - ΒΑΛΒΙΔΕΣ κλπ.
Μπορώ να καταλάβω ότι εμπλέκεται κάποια λειτουργία που έχει να κάνει μόνο με τη βενζινοκίνηση (πεταλούδα γκαζιού, αντλία βενζίνης, μπεκ βενζίνης) ή κάποιους αισθητήρες. Το μείζον είναι ότι όλα συμβαίνουν όταν το αμάξι είναι κρύο.
Άν πάλι κάνω λάθος, παρακαλώ εξηγείστε μου.
gioadam

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό ahilleas » Πέμ 13 Σεπ, 2012 05:30

dathens έγραψε:Γεια σου ρε ΖΟΡΒΑ ΤΗΕ GREEK AUTOGAS κάπου σε έχω δει εγω προς Πύργο μεριά ; Κυλληνη ;

καμοια σχεση δεν εχω με πυργο.το μαγαζι μου ειναι αναμεσα τρικαλα-καρδιτσα
ahilleas
Εγκαταστάτης

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

Δημοσίευσηαπό ahilleas » Πέμ 13 Σεπ, 2012 05:38

gioadam έγραψε:Ίδιο πρόβλημα και σε ΄μένα! Έχω FIAT STILO 1400 και φοράω BRC SEQUENT 24 εδώ και 5.000 χλμ. Τον τελευταίο μήνα, όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο και μόνο στη βενζίνη για τα πρώτα 1-2 λεπτά. Μόλις ζεσταθεί λιγάκι και ενεργ/θεί το αέριο, όλα καλά. Άν ξεκινήσω στη βενζίνη (πριν προλάβει να γυρίσει σε αέριο), μου πνίγει τις στροφές και κάνει και σκασίματα!!! Το είπα στον εγκαταστάτη αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση. Προσωπικά νόμισα ότι μπορεί να φταίνε τα FUEL TRIMS του αερίου που είναι καταγεγραμένα στη μνήμη του εγκαφάλου όταν το αυτοκίνητο σβήνει με το αέριο ενεργοποιημένο. Γιατί συμβαίνει όμως μόνο όταν είναι κρύο?

κοιτα και εσυ τη βαλβιδα ψυχρης εκινησης υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να στην κανει απο εκει
ahilleas
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 69 επισκέπτες