Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα εκκίνησης μόνο αν μου σβήσει...

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα εκκίνησης μόνο αν μου σβήσει...

Δημοσίευσηαπό JoeMos » Πέμ 13 Σεπ, 2012 12:17

Έχει εγκατασταθεί στο αυτοκίνητό μου σύστημα BRC (δεν θυμάμαι ποιό κιτ ακριβώς). Το έχω 2-3 μέρες μόνο.. Το σύστημα λειτουργεί πολύ καλά, με εξαίρεση το ότι δεν παίρνει εύκολα μπροστά αν μου σβήσει.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά αμέσως (δεν κάνει ούτε 2 στροφές ο κινητήρας), έιτε έιναι κρύο είτε ζεστο. Το πρόβλημα συμβαίνει μόνο αν μου σβήσει την ώρα που πάω να ξεκινήσω ή να παρκάρω. Χρειάζεται 3 μιζιές περίπου από 2-3 δευτερόλεπτα η καθεμία για να ξαναπάρει μπροστά. Πριν εγκατασταθεί το σύστημα υγραερίου, αν μου έσβηνε μπορεί να χρειαζόταν μια μιζιά 2 δευτερολέπτων το πολύ για να ξαναπάρει, και μόνο αν ήταν ζεστό.

Επαναλαμβάνω ότι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται και παίρνει μπροστά φυσιολογικότατα.

Γενικά οδηγώ πολύ χαμηλά το αυτοκίνητο (1500 - 2500rpm).
Το αυτοκίνητό μου είναι VW Golf IV (1600cc 16V 105bhp).

Καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;
Τhanks!
JoeMos

Δημοσιευσεις: 6

Re: Πρόβλημα εκκίνησης μόνο αν μου σβήσει...

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Πέμ 13 Σεπ, 2012 13:15

Αν σου εσβηνε και πριν την εγκατασταση οι παραπανω μηζιες που θελει με υγραεριο οταν σβηνει πιθανον να οφειλεται στο οτι μπουκωνει ο κινητηρας απο υγραεριο που μενει στην εισαγωγη+την βενζινη που ψεκαζεται οταν βαζεις μπροστα.

Υ.Γ. πατα το και λιγο το αυτοκινητο δεν κανει καλο να δουλευεις εναν κινητηρα μονο σε ενα μικρο ευρος στροφων.
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό JoeMos » Πέμ 13 Σεπ, 2012 13:36

Ευχαριστώ Mercedakias και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτηκα. Δυστυχώς το ηλεκτρονικό γκάζι που έχει το Golf IV έχει πολλή καθυστέρηση (κάτι λιγότερο από 1 sec.) και αυτός είναι ο λόγος που μου σβήνει. Όσα χρόνια και αν οδηγώ δεν συνηθίζεται, που και που σου ξεφεύγει.

Το θέμα είναι ότι άσχετα με τον τρόπο οδήγησης δεν είναι φυσιολογικό να παίρνει τόση ώρα για να ξεμπουκώσει το αυτοκίνητο επειδή απλά μου έσβησε στο ξεκίνημα. Το αυτοκίνητο δεν σβήνει επειδή μου μπουκώνει, αλλά προφανώς μπουκώνει αφού μου σβήσει. Υπάρχει τρόπος να ρυθμιστεί αυτό για να μη μπουκώνει τόσο πολύ με το υγραέριο?

Θα το πάω στο συνεργείο να το δουν όπως και να έχει, αλλά θέλω να έχω μια ιδέα για το πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Αν το πάθω σε φανάρι μου παίρνει 15'' για να ξαναξεκινήσω...
JoeMos

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Πέμ 13 Σεπ, 2012 23:21

Αν την στιγμη που λογω του γκαζιου σου σβηνει μια ποσοτητα υγραεριου μενει στην εισαγωγη.οταν πας να βαλεις μπροστα ψεκαζεται βενζινη και ετσι για μερικους κυκλους του κινητηρα θα εχει πλουσιο μειγμα και δεν θα παιρνει μπροστα.

Ετσι λεω εγω τωρα,δεν ειμαι εγκαταστατης η καποιος με φοβερες γνωσεις.Καλυτερα πηγαινε στον εγκαταστατη σου και λογικα σε 5 λεπτα θα σαι ετοιμος. 8-)
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Παρ 14 Σεπ, 2012 01:39

Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα. Και εγω εχω κινητηρα του group VW. Τι συστημα φορας; Εγω φοραω το brc plug n' drive το οποιο υποτιθεται λογω προηγμενου εγκεφαλου δεν χρειαζοταν "εξωτερικο σημα στροφων". Το προβλημα ειναι αυτο ακριβως που περιεγραψε ο MERCEDAKIAS. Για καποιο λογο οταν σβηνει ριχνει ενα τελευταιο ψεκασμο αεριο το οποιο μενει ακαυστο στον θαλαμο. Οταν πας να το βαλεις μπρος ριχνει και την βενζινη και μαλιστα σε πλουσιο μιγμα για να εκκινησει σωστα ο κινητηρα και ερχεται και μπουκωνει το πραγμα. Το προβλημα λύθηκε με μια επισκεψη και περασμα εξωτερικου σηματος στροφων (ενα καλωδιακι ειναι, αν δεν κανω λαθος απο εγκεφαλο σε εγκεφαλο). Αυτα.

Α! και για να το επιβεβαιώσεις, μια φορα που θα το σβησεις και θα το ξαναβαλεις μπρος το αλλο πρωι, τουλαχιστον 12 ωρες μετα, θα δεις οτι θα παρει κανονικα, λογω του οτι ο κινητηρας ειναι τελειως κρυος, χρισημοποιει και το επιπλεον αεριο! Ετσι γινοταν σε εμενα και αυτη την εξηγηση εδωσε ο εγκαταστατης.
steliosthem

Δημοσιευσεις: 122

Δημοσίευσηαπό JoeMos » Παρ 14 Σεπ, 2012 12:57

Ευχαριστώ steliosthem, και στο συνεργείο αυτό μου είπαν οτι φταίει, αλλά ότι δεν γίνεται κάτι για αυτό..
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής για το "πέρασμα εξωτερικού σήματος στροφών" (καταλαβαίνω το σήμα στροφών, αλλά όχι το "εξωτερικό"), γιατί αν τους πω κάτι τέτοιο στο συνεργείο φοβάμαι ότι θα με κοιτάνε σαν εξωγήινοι..
JoeMos

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Παρ 14 Σεπ, 2012 22:03

JoeMos έγραψε:Ευχαριστώ steliosthem, και στο συνεργείο αυτό μου είπαν οτι φταίει, αλλά ότι δεν γίνεται κάτι για αυτό..
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής για το "πέρασμα εξωτερικού σήματος στροφών" (καταλαβαίνω το σήμα στροφών, αλλά όχι το "εξωτερικό"), γιατί αν τους πω κάτι τέτοιο στο συνεργείο φοβάμαι ότι θα με κοιτάνε σαν εξωγήινοι..

Δεν μπορω να στο εξηγησω ακριβως γιατι και εγω δεν το εχω καταλαβει ακριβως, απο οτι καταλαβα εχει να κανει με τον εγκεφαλο του αεριου ο οποιος λαμβανει καποιες πληροφοριες περισσότερες απο τον εργοστασιακο εγκεφαλο σε σχεση με το ποιο τροπο θα ακουλουθει το προγραμμα του εργοστασιακου εγκεφαλου. "Εξωτερικο σημα στροφων" το ανεφερε ο μηχανικος και μιλουσε για αυτο σαν κατι πολυ απλο, και οντως ηταν 10 λεπτα δουλεια. Επισης 1η κινηση ηταν να αλλαχτουν τα μπεκ μηπως απο εκει προερχοταν το μπουκωμα αλλα αμεσως φανηκε οτι δεν ηταν απο εκει το θεμα.

Δηλαδη συγνωμμη!; Σου ειπαν οτι "ναι μπουκωνει αλλα δεν μπορουμε να το φτιαξουμε"!? Ειναι μηχανικοι ή πουλανε πατατες στην λαικη;!
steliosthem

Δημοσίευσηαπό chrid » Σάβ 15 Σεπ, 2012 01:10

Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα σε ίδιο κινητήρα (leon 1.6 16v) και το ίδιο σύστημα αερίου..
SEAT LEON 1.6 ΜΟΝ.2003 ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ BRC 4ης ΓΕΝΙΑΣ
Άβαταρ μέλους
chrid

Δημοσιευσεις: 57

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Σάβ 15 Σεπ, 2012 12:24

chrid έγραψε:Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα σε ίδιο κινητήρα (leon 1.6 16v) και το ίδιο σύστημα αερίου..

Plug n' drive και εσυ; Γιατι το sequent 24 με τον παλιο εγκεφαλο παιρνει υποχρεωτικα εξωτερικο σημα στροφων.
steliosthem

Δημοσίευσηαπό JoeMos » Κυρ 16 Σεπ, 2012 13:18

Steliosthem, στο αμάξι μου έχει εγκατασταθεί το BRC sequent 24 , και στο συνεργείο μου έιπαν όντως ότι ήδη λαμβάνεται σήμα στροφών από το ecu βενζίνης στο BRC.

Μου εξήγησαν ότι την ώρα που πάει να σβήσει το αυτοκίνητο, το ecu βενζίνης δίνει εντολή για πλουσιότερο μίγμα λόγω φόρτου κινητήρα. Αν τελικά δεν σβήσει, ο κινητήρας συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Αν όμως σβήσει, το επιπλέον αέριο δεν καίγεται και μετά χρειάζεται αρκετές μιζιές μέχρι να αδειάσει η εισαγωγή από αέριο.

Μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό, μόνο να αλλάξω μπουζί και να βάλω μονής ακίδας ιριδίου αντί για τριάκιδα που έχω τώρα. Πιθανό να βελτιωθεί το πρόβλημα, αλλα σίγουρα δεν θα εξαλειφθεί. Αν έφταιγαν μόνο τα μπουζί το αυτοκίνητο δεν θα έπαιρνε ευκολα μπροστά σε όλες τις περιπτώσεις, όχι μόνο όταν έσβηνε από υπερβολικό φορτίο. Αυτό που με την απλή μου λογική μπορώ να καταλάβω ότι φταίει είναι ότι απλά δεν συνεργάζεται σωστά το ecu της BRC με το ecu του αυτοκινήτου μου (VW Golf IV 1.6 16V), στην περίπτωση που ο κινητήρας σβήνει ξαφνικά από υπερβολικό φορτίο.

Αν κάποιος έχει βρει λύση πάνω σε αυτό ας προτείνει κάτι. Δεν έιναι πολύ σοβαρο πρόβλημα, αλλά σε βάθος χρόνου θα καταπονεθεί η μίζα, η μπαταρία, ο καταλύτης, αλλά και η ηρεμία μου, όταν θα μου σβήνει σε φανάρι και θα με βρίζουν οι από πίσω μέχρι να "ξεμπουκώσω"... :D
JoeMos

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 85 επισκέπτες