Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

BRC Plug & Drive Software, (βαθμονόμηση ντεπόζιτου)

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: BRC Plug & Drive Software, (βαθμονόμηση ντεπόζιτου)

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Πέμ 13 Σεπ, 2012 17:36

Ο σύνδεσμος είναι αναλυτικότατος και οι πληροφορίες είναι σωστές.

Το δέχομαι ότι ο σωστότερος τρόπος είναι να λάβεις μέτρηση ανά συγκεκριμένα λίτρα, αν τα καταφέρεις με το πρατήριο.
Για παράδειγμα σε μένα που γεμίζει με 47,25litra αυτό μοιράζεται όπως:

Ρεζέρβα - 5 λίτρα
1 led - 10.56 lit
2 led - 10.56 lit
3 led - 10.56 lit
4 led - 10.56 lit

Σε ποιο σημείο της δεξαμενής μετράς για τα αναμενόμενα mV που αναφέρει η BRC στο τμήμα της βαθμονόμησης?

Στην παρακάτω φώτο που βάζω (είναι από δεξαμενή ντόνατ), μέτρησα στη φίσα που ενώνεται με το οργανάκι ένδειξης (σημειωμένη με πράσινο βελάκι) αφού πρώτα την αποσύνδεσα. Παρατήρησα ότι με κλειστό το διακόπτη δίνει τιμή αντίστασης 1371 Ωμ, ενώ με ανοιχτό λαμβάνεις τάση dc 5V.

Το άλλο σημείο που έχει φίσα και έχω μαρκάρει με κόκκινο βελάκι δεν είναι προσβάσιμο για μετρήσεις λόγω έλλειψης χώρου.
Συνημμένα
dexameni.jpg
dexameni.jpg (325.33 KiB) 7981 προβολές
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 13 Σεπ, 2012 18:12

Στο δικο μου που τα δινει στο laptop την τρεχουσα ωμικη αντισταση (κατω αριστερα στην φωτο)

Εικόνα

Απο οσο ειδα στο μανουαλ σου δεν σου δινει τις τρεχουσες τιμες πουθενα.
Μπορεις να το "ξεγελασεις" ομως πατωντας το κουμπι που λεει οτι "αυτη ειναι η μαξιμουμ σταθμη" καθε φορά ωστε να σου δινει τελικά το πραγματικο value και μετα το ξανα κανεις ρεσετ

Σεναριο.
Πας αδειος.
του λες βαλε 5 λιτρα ( σε κοιταει περιεργα :D ) πας λιγο πιο διπλα κανεις το ανωτερω.
Ξαναγυρνας και του λες βαλε αλλα 10,5 λιτρα. φας δε φας ξυλο ξανα πηγαινε στην ακρη και ξαναπαρε ενδειξη. ΜΗ ξανα πας την ιδια στιγμη γιατι θα τις φας στα σιγουρα :D :D :D :D :D :D

αλλη μερα ξανα αδειαζεις και του λες βαλε μου 25,5 και ουτο καθεξης...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Πέμ 13 Σεπ, 2012 19:22

Σωστά είδες, τρέχουσες τιμές με εξαίρεση του άδειου και γεμάτου δεν δίνει πουθενά.
Σε αφήνει να περάσεις τιμές για τα led είτε % είτε σε mV, αλλά δεν αναφέρει πουθενά αυτά τα mV που τα παίρνεις.

Η μέθοδος που περιγράφεις (δίνοντας ως φουλ, την κάθε στάθμη πλήρωσης) είναι σωστή και πρακτική και αυτή θα ακολουθήσω και ας "στραβώσει" ο τύπος.
Θα του το πω στα ίσα, "έχεις την υπομονή να βάλω 5 φορές από λίγο για να ρυθμίσω τη δεξαμενή μου ή να πάω αλλού"?

Μόλις θα ακούσει το αλλού, δεν θα έχει αντίρρηση!

Θα ενημερώσω όταν καταφέρω να πάρω τις τιμές.

Σημ= το λογισμικό που χρησιμοποιείς είναι γενικό λογισμικό ή λογισμικό συγκεκριμένης εταιρίας;
lancialybra

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 13 Σεπ, 2012 20:53

lancialybra έγραψε:Σημ= το λογισμικό που χρησιμοποιείς είναι γενικό λογισμικό ή λογισμικό συγκεκριμένης εταιρίας;

ειναι της συγκεκριμενης εταιρειας και οι δυνατοτητες σε παραμετροποιηση ειναι το 1/100 αυτου που ειδα στα πεταχτα του BRC...
απλά εχει ενα αξιοπρεπες autocalibration ( τουλαχιστον στο βασικής τεχνολογιας αυτοκινητο μου ) οπου δεν εχω κανενα λογο να "μου λειπουν" οι ρυθμισεις που δεν εχω..

Μου λειπουν βεβαια γιατι μ' αρεσει να γαργαλαω, αλλα πρακτικά δεν το εχει το αυτοκινητο αναγκη.
και παει και δε κανει χαζα και καιει μεσα στο οριο του 15% παραπανω και τα μαμα μπουζι με μαμα διακενο βγαλαμε και δεν ειχαν κανενα περιεργο χρωμα...
γιατι να το πειραξω??
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Πέμ 13 Σεπ, 2012 21:42

Εκ του ασφαλούς κάτι που λειτουργεί καλά δεν το πειράζεις.

Αλλά όπως είδες στα γρήγορα που είδες το pdf του BRC, έχει πάμπολλες δυνατότητες ρύθμισης εκτός του auto-calibration όπως:
Map Refinement= με ρύθμιση σε ρελαντί και πορεία μεταξύ 2500-3500rpm
DriveAbility = με μικρορυθμίσεις για leaning in Open Loop, Cold Strategy, Tipin/Tipout κ.α
VSR Strategy (είτε με στροφές, είτε με υποπίεση φορτίου και με ποσόστωση ψεκασμού βενζίνης),

και τόσα άλλα που άκρη ακόμη δεν έχω βγάλει...σε βάζει στη μπρίζα να το ψάξεις για μικρορύθμιση όσο πάει...

Άσε ότι μπορείς να αποθηκεύσεις setup αναλόγως του μίγματος (χειμώνα-καλοκαίρι) και να φορτώνεις τις παραμέτρους μέσω αποθηκευμένου αρχείου όποτε ο καιρός αλλάζει!
Για όσους θέλουμε να το ψάχνουμε...αυτά μας στροβιλίζουν μέσα στο μυαλό!

Πιστεύω, εν καιρώ με τη συνδρομή μελών που θέλουν να συνεισφέρουν να ξεδιπλώσουμε λίγο-λίγο αυτές τις δυνατότητες παραμετροποίησης.
lancialybra

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Πέμ 20 Σεπ, 2012 19:52

lancialybra έγραψε:Ο σύνδεσμος είναι αναλυτικότατος και οι πληροφορίες είναι σωστές.

Το δέχομαι ότι ο σωστότερος τρόπος είναι να λάβεις μέτρηση ανά συγκεκριμένα λίτρα, αν τα καταφέρεις με το πρατήριο.
Για παράδειγμα σε μένα που γεμίζει με 47,25litra αυτό μοιράζεται όπως:

Ρεζέρβα - 5 λίτρα
1 led - 10.56 lit
2 led - 10.56 lit
3 led - 10.56 lit
4 led - 10.56 lit

...

Τελικά κατάφερα να πάρω μετρήσεις με σταδιακό γέμισμα. Να είναι καλά η κοπέλα που ήταν άκρως υπομονετική μαζί μου.

Σε δεξαμενή 61lit που συνήθως γεμίζει με 47,1-47,25 litra έγινε γέμισμα με την παρακάτω σειρά: 5,57λίτρα - 10λίτρα - 11 λίτρα - 10 λίτρα - 10,61 λίτρα (φούλαρε)

Η βαθονόμηση σε mV που πήραμε για τις παραπάνω χωρητικότητες μέσω του λογισμικού του BRC Plug & Drive, ήταν:
Άδειασμα....39mV
5,6lit....79mV (εδώ δεν κατάφερα να πάρω μέτρηση, η τιμή έχει προέλθει από εμπειρική μέτρηση σε πρωτύτερη δοκιμασία)
15,6lit....118mV
26.6lit...236mV
36.6lit...512mV
47.1lit...1063mV

Εάν βοηθά θα σας ανεβάσω και capture από την οθόνη του προγράμματος
lancialybra

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 20 Σεπ, 2012 19:58

Ειδες??? :) :) :) :) :) εναν... υπομονετικό ανθρωπο χρειαζόταν!!
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Πέμ 20 Σεπ, 2012 20:03

lancialybra έγραψε:Άδειασμα....39mV
5,6lit....79mV (εδώ δεν κατάφερα να πάρω μέτρηση, η τιμή έχει προέλθει από εμπειρική μέτρηση σε πρωτύτερη δοκιμασία)
15,6lit....118mV
26.6lit...236mV
36.6lit...512mV
47.1lit...1063mV

Αυτες οι τιμες μπορουν να γινουν αναγωγη και σε δεξαμενες με αλλες χωρητικότητα;
steliosthem

Δημοσιευσεις: 122

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Παρ 21 Σεπ, 2012 09:15

Στέλιο, δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα.

Πάντως η αναγωγή σε μία μη γραμμική δεξαμενή και με μη γραμμικό φλοτέρ, μόνο σφάλματα δίνει.
Για παράδειγμα πάρε την τιμή των 118mV που αντιστοιχεί στα 15,6litra και κάνε αναγωγή για τα 26,6.
Θα δεις ότι το αποτέλεσμα απέχει από τα 236mV που μετρήθηκε.

Τώρα για μια δεξαμενή 60λίτρων, πρέπει να είναι αρκετά κοντά, αν και στις δεξαμενές τύπου ντόναντ οι γεωμετρικές διαφορές είναι μικρές.
lancialybra

Δημοσίευσηαπό george7009 » Πέμ 04 Σεπ, 2014 20:12

Οι εγκαταστάτες που βάζουν BRC δεν ρυθμίζουν τις δεξαμενές με την εμπειρία τους ?
Βέβαια η κάθε δεξαμενή έχει διαφορετικές ενδείξεις στις μετρήσεις.
Οπότε εαν κάνω εγκατάσταση με 60άρα δεξαμενή να μου την έχει έτοιμη βαθμονομημένη ?
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 21 επισκέπτες