Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σύστημα N.I.G.S. Zanardi.

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Σύστημα N.I.G.S. Zanardi.

Δημοσίευσηαπό autogasforumadmin » Δευτ 17 Σεπ, 2012 19:17

Η συζήτηση για θέματα ψεκασμού βενζίνης μεταφέρθηκε στο κατάλληλο θέμα: http://www.autogasforum.gr/viewtopic.ph ... 969#p21969
autogasforumadmin
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό proteas78 » Δευτ 17 Σεπ, 2012 20:27

autogasforumadmin έγραψε:Η συζήτηση για θέματα ψεκασμού βενζίνης μεταφέρθηκε στο κατάλληλο θέμα: viewtopic.php?f=14&t=969&p=21969#p21969

Λοιπόν στα δικά μας γιατί είχαμε πλατιάσει...αν έχει κάποιος γνώμες για τα συστήματα ευχαρίστως ακούω!
Opel Corsa 2005 1.2 twinport - BRC Sequent 24 με μικροψεκασμό βενζίνης.
proteas78

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό maxdore217 » Πέμ 20 Σεπ, 2012 16:54

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα (μόλις σήμερα γράφτηκα και αφορμή ήταν το εν λόγο σύστημα) γενικά διάβασα κάποια πράγματα σε διάφορα site αλλά δεν έχω ακόμα εικόνα και θέλω μια βοήθεια.

Όπως και ο φίλος proteas78 έτσι και εγώ βρίσκομαι στο ίδιο περίπου δίλημμα..έχω αποφασίσει να βάλω ΒRC (24) στο ceed 1.6 κάπου στα 1100Ε (με τα γνωστά για ΦΠΑ ) το ποσό μου φαίνεται κάπως ακριβό βέβαια και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα αυτόν τον καιρό, από την άλλη έχω κοντά μου κάποια μαστορια (Γρηγορίου Λαμπράκη Νίκαια ) που βάζουν Zanardi σε τιμές 800Ε. Η διαφορά τιμής είναι μεγάλη μιας και μιλάμε για 300Ε και οι μετακινήσεις μου είναι σχετικά λίγες μιας και έχω υπολογίσει κάπου 8000 km ,γενικά θέλω να μάθω και εγώ πράγματα και οι απορίες μου είναι:

1. Επειδή είναι κάπως καινούργιο το Zanardi (εγώ δεν βρήκα αρκετά πράγματα γι αυτήν την) σαν εταιρία, αν το έχει τοποθετήσει κάποιος και είναι ευχαριστημένος - πόσο το έχει δουλέψει - πως πάει από κατανάλωση κ.α. σχετικά.
2. Το αυτοκίνητο μου το έχω βρει σε κάποιες λίστες που το χαρακτηρίζουν προβληματικό σε τέτοια μετατροπή ...ισχύει ή όχι? Όποιο άτομο (μέλος) έχει ceed και θέλει να μου πει 2-3 πραγματάκι θα βοηθούσε έναν (Ν) :) .
3. Αν κάποιος έχει να συστήσει κάποιο καλό συνεργείο (μέσω pm) για το brc με καλύτερη τιμή από αυτήν θα του είμουν υπόχρεος περνάω τον Κηφισσό σχεδόν κάθε μέρα οπότε μπορώ να κάνω κάποια στάση.
4. Αν υπάρχει κάποιο άλλο σύστημα που να είναι σωστότερο σε KΙΑ-HYUNDAI θα μου ήταν χρήσιμο να το ξέρω.

Να ζητήσω συγνώμη από τον proteas78 που ποστάρω στο δικό του θέμα απλά είχα κοινές απορίες οπότε θεώρησα πως δεν βγαίνει εκτός θέματος οι κουβέντα.
maxdore217

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό lovatoman » Πέμ 20 Σεπ, 2012 17:45

maxdore217 έγραψε:Καλησπέρα στην όμορφη παρέα (μόλις σήμερα γράφτηκα και αφορμή ήταν το εν λόγο σύστημα) γενικά διάβασα κάποια πράγματα σε διάφορα site αλλά δεν έχω ακόμα εικόνα και θέλω μια βοήθεια.

Όπως και ο φίλος proteas78 έτσι και εγώ βρίσκομαι στο ίδιο περίπου δίλημμα..έχω αποφασίσει να βάλω ΒRC (24) στο ceed 1.6 κάπου στα 1100Ε (με τα γνωστά για ΦΠΑ ) το ποσό μου φαίνεται κάπως ακριβό βέβαια και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα αυτόν τον καιρό, από την άλλη έχω κοντά μου κάποια μαστορια (Γρηγορίου Λαμπράκη Νίκαια ) που βάζουν Zanardi σε τιμές 800Ε. Η διαφορά τιμής είναι μεγάλη μιας και μιλάμε για 300Ε και οι μετακινήσεις μου είναι σχετικά λίγες μιας και έχω υπολογίσει κάπου 8000 km ,γενικά θέλω να μάθω και εγώ πράγματα και οι απορίες μου είναι:

1. Επειδή είναι κάπως καινούργιο το Zanardi (εγώ δεν βρήκα αρκετά πράγματα γι αυτήν την) σαν εταιρία, αν το έχει τοποθετήσει κάποιος και είναι ευχαριστημένος - πόσο το έχει δουλέψει - πως πάει από κατανάλωση κ.α. σχετικά.
2. Το αυτοκίνητο μου το έχω βρει σε κάποιες λίστες που το χαρακτηρίζουν προβληματικό σε τέτοια μετατροπή ...ισχύει ή όχι? Όποιο άτομο (μέλος) έχει ceed και θέλει να μου πει 2-3 πραγματάκι θα βοηθούσε έναν (Ν) :) .
3. Αν κάποιος έχει να συστήσει κάποιο καλό συνεργείο (μέσω pm) για το brc με καλύτερη τιμή από αυτήν θα του είμουν υπόχρεος περνάω τον Κηφισσό σχεδόν κάθε μέρα οπότε μπορώ να κάνω κάποια στάση.
4. Αν υπάρχει κάποιο άλλο σύστημα που να είναι σωστότερο σε KΙΑ-HYUNDAI θα μου ήταν χρήσιμο να το ξέρω.

Να ζητήσω συγνώμη από τον proteas78 που ποστάρω στο δικό του θέμα απλά είχα κοινές απορίες οπότε θεώρησα πως δεν βγαίνει εκτός θέματος οι κουβέντα.

Kαλησπερα φιλε,

εγω εχω βαλει στο ceed της lovato to kit και δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι τωρα. βεβαια ειναι νωρις ακομα αλλα και φιλοι με το ιδιο αυτοκινητο εχουν δεκαδες χιλιαδες χιλιομετρα. :thumbup:
Αν θες μπορω να σου πω και που το βαλα.
Hyundai Getz 43.000xl Lovato
Kia Ceed 26.000xl Lovato
lovatoman

Δημοσιευσεις: 48

Δημοσίευσηαπό maxdore217 » Πέμ 20 Σεπ, 2012 18:19

Καλώς σας βρήκα.
οκ lovatoman αν θες στείλε μου κάποιο τηλ. ή ότι μπορείς για τον μάστορα μέσω pm
Λαδιέρα έχεις βάλει? ότι νομίζεις ότι θα είναι χρήσιμο πες μου γιατί έχω μπερδευτεί πολύ με το θέμα και έχω διαβάσει διαφορά για το αμάξι μας. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου.
maxdore217

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 20 Σεπ, 2012 18:23

maxdore217 έγραψε:Καλώς σας βρήκα.
οκ lovatoman αν θες στείλε μου κάποιο τηλ. ή ότι μπορείς για τον μάστορα μέσω pm
Λαδιέρα έχεις βάλει? ότι νομίζεις ότι θα είναι χρήσιμο πες μου γιατί έχω μπερδευτεί πολύ με το θέμα και έχω διαβάσει διαφορά για το αμάξι μας. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου.

το lovato εχει ψεκασμο βενζινης αναλογα με το φορτιο, οποτε δεν χρειαζεσαι λαδιερα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 20 Σεπ, 2012 18:28

Αν κανεις μονο 8.000χλμ το χρονο εισαι σιγουρος οτι θα το αποσβεσεις σε ευλογο χρονικο διαστημα πριν αρχισεις να "κερδιζεις" απο την επενδυση σου?
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό lovatoman » Πέμ 20 Σεπ, 2012 18:29

Οκ...θα σου στειλω συντομα.
Λαδιερα δεν εχω βαλει. Και δεν προκειται.
Οσο για τον ψακασμο βανζινης με ενημερωσε ο μαστορας οτι υπαρχει αυτη η δυνατοτητα αλλα δεν ηθελα.
Hyundai Getz 43.000xl Lovato
Kia Ceed 26.000xl Lovato
lovatoman

Δημοσιευσεις: 48

Δημοσίευσηαπό maxdore217 » Πέμ 20 Σεπ, 2012 20:38

fokion έγραψε:Αν κανεις μονο 8.000χλμ το χρονο εισαι σιγουρος οτι θα το αποσβεσεις σε ευλογο χρονικο διαστημα πριν αρχισεις να "κερδιζεις" απο την επενδυση σου?

Δεν ξέρω αν τα βγάλω άμεσα και βέβαια δεν γνωρίζω και το ποσοστό που θα κερδίσω αλλά νομίζω ότι σε 3 χρόνια θα έχω ρεφάρει :)
Έκανα και μια ψυχτική πριν από λίγο και πήρα τιμή για λοβάτο 900Ε τα έχω κάνει στο μυαλό μου σαλάτα πάντως απότι βλέπω καλό είναι και αυτό έτσι? και έχουν και 2 άτομα με ceed.
maxdore217

Δημοσίευσηαπό proteas78 » Πέμ 20 Σεπ, 2012 21:37

maxdore217 έγραψε:Καλησπέρα στην όμορφη παρέα (μόλις σήμερα γράφτηκα και αφορμή ήταν το εν λόγο σύστημα) γενικά διάβασα κάποια πράγματα σε διάφορα site αλλά δεν έχω ακόμα εικόνα και θέλω μια βοήθεια.

Καλησπέρα φίλε maxdore , κανένα πρόβλημα με το post!Αντίθετα!Μακάρι να ακουστουν γνώμες πολλές για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε το καλύτερο δυνατόν ο καθενας μας για την περίπτωσή του.Ας πάμε όμως στο δια ταύτα...ας μιλήσουμε για τα δύο συστήματα (zanardi και brc). Επειδή εδώ και δυο βδομάδες έχω τρέξει χωρίς να θέλω να υπερβάλλω πιστεύω στο 90 % των συνεργείων των δυτικών προαστίων κι όχι μόνο...και έχω τηλεφωνήσει στο αντίστοιχο ποσοστό σ ολο το λεκανοπέδιο Αττικής...και για να πω την αλήθεια μέχρι και που κοίταξα να βρω το κιτ σαν υλικά και να μου τα περάσουν κατέληξα στα εξής...

Οι τιμές ανα εγκαταστάτη διαφέρουν ελάχιστα (αναφέρομαι πάντα σε αρχική τιμή ένεκα των γνωστών του ΦΠΑ που ανέφερες...)!!!!Στο Zanardi ας πούμε έχω βρει 30 € διαφορά...(από το γνωστο μας μαγαζί στη Γρ. Λαμπράκη ...είμαστε και γείτονες maxdore!) με συνεργείο στη Καβάλας ψηλά προς Χαιδάρι...Σε BRC μόλις 10 € σ άλλα μαγαζιά...

Όσο αφορά το θέμα του ψεκασμού και της λίπανσης είναι θέμα τι κάθεται καθαρά πιο καλά σε σένα!Δεν μπορεί να σου πεί κάποιος μη βάλεις λαδιερα ή βαλε!Μην ψεκάζεις ή ψέκαζε βενζίνη...Σαφέστατα και υπάρχουν έρευνες που καθε εταιρεία μπορεί να προβάλλει για να προμοτάρει το προιόν της αλλά στο τέλος εσύ αποφασίζεις...Η δική μου λογική θεωρεί πιο σωστή τη λύση του ψεκασμού βενζίνης μιας κι είναι ότι πιο κοντινό στη φυσιολογική λειτουργία του κινητήρα...(αν δεις και σε προηγούμενή μου παράθεση λέω την γνώμη μου για τις λαδιέρες...δες και δω http://www.youtube.com/watch?v=MtxKFP0f ... e=relmfu... μια χαρά μου φαινεται να τα λέει ο κος).Άσε και που γενικά για να μαστε πιο σωστοί θα πρεπε να βρούμε ένα φίλο που χει το συγκεκριμένο μοντέλο με το δικό σου ή το δικό μου...να χει κάνει 50.000 χιλ και να μας πει τι παίζει, για κάθε πιθανο σεναριο εγκατάστασης αυτό συνεπάγεται!!!Καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι μάλλον δύσκολο!Ίσως σ αυτό το κομμάτι να μπορούν να μας βοήθησουν οι πιο μεγάλες εταιρείες με την τεχνογνωσία τους και να μας κάνουν να νιώσουμε πιο σίγουροι από άλλες περιπτώσεις.

Συνοψίζοντας τα πιο πάνω...
Δεδομένου ελάχιστων διαφορών στις τιμές...εμείς πρέπει να διαλέξουμε στην ουσία τον κύριο αυτόν , ο οποίος θα μας πείσει ότι θα κάνει την καλύτερη δουλειά (παίζει απίστευτα μεγάλο ρόλο ο εγκαταστάτης) , έχει μεγάλη εμπειρία...(δεν έχει φτιάξει 100 αμάξια ας πούμε) και ταιριάζει στη νοοτροπία μας όσο αφορα λαδιέρες , ψεκασμούς κτλπ!Και υπάρχει και ο παράγοντας πάντα της χρηματοδότησης που δυστυχώς στις μέρες μας παίζει σημαντικότατο ρόλο!Αν βρούμε την χρυσή τομή των παραπάνω...ΤΖΑΚ ΠΟΤ!

Έγώ ψάχνοντας όλα αυτά και προσπαθώντας να βγάλω άκρη μ ανησυχησε το γεγονός ότι δεν έχω βρει τίποτα για το Zanardi!Tίποτα όμως...ούτε ένα εταιρικό site(αν κάποιος γνωρίζει κάτι και δεν μπόρεσα να βρω εγώ κάτι ας μας παραθέσει κανα link). Μόνο ότι δουλεύει μέρη της NIGS...Ο κος στη Γρ. Λαμπράκη ήταν ευγενέστατος και πολύ πρόθυμος να εξηγήσει κάποια πράγματα...αν διάλεγα αυτό το κιτ...άλλα από την άλλη όπου και να ρώτησα μου είπαν τα καλύτερα για BRC και μιλάμε και για μια εταιρεία η οποία έχει αναρτήσει λίστα με τ αυτοκίνητα που έχουν θεματα με το γκάζι ( αν δεν κάνω λάθος έχει φτιάξει μια βάση με ενημερώσεις από τους ίδιους τους καταναλωτές).Δες και πόσοι φίλοι του forum έχουν εγκαταστήσει BRC και πόσοι ZANARDI...'Εχουν και κάποιες διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά...δεν νομίζω να ναι τα ίδια...!

Αυτά σκέφτηκα και κατέληξα ότι σ αρχική τιμή αξίζει να δώσω τα 200 € διαφορά και να πάω σε BRC...Που και πως και φωτογραφίες μόλις παραλάβω θα σας πω καθώς και τις εντυπώσεις μου από το συγκεκριμένο εγκαταστατη!

Κλείνοντας... θα θελα να ζητήσω συγνώμη για το μακροσκελές post αλλά προσπάθησα να συνοψίσω όλα όσα μ απασχόλησαν και να βοηθήσω όποιον εχει την υπομονή να το διαβάσει.
Φίλε maxdore ότι θες στείλε μου pm να σου απαντήσω...(για τιμες μαγαζια και τέτοια αν θες).
Opel Corsa 2005 1.2 twinport - BRC Sequent 24 με μικροψεκασμό βενζίνης.
proteas78

Δημοσιευσεις: 15

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες