Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρατήρια Υγραερίου σε όλη την Ελλάδα

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Πρατήρια Υγραερίου σε όλη την Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 16 Απρ, 2011 17:55

gkazakias έγραψε:Παντα γεμιζω και μηδενιζω το κοντερ. Κανω λοιπον πχ 150 κμ και παω και ξαναγεμιζω. Εχω σημειο αναφορας το γεμισμα και ξερω ποσα λιτρα ειχε μεσα. Τι δεν κανω σωστα?

Μα αν δεν αδειασεις τελειως(να γυρίσει σε βενζινη) να ξερεις ποσα εχεις σιγουρα, δεν μπορεις να ξερεις ποσα εχεις μεσα(μπορει να εκανες καταναλωση 12lt/100 αλλα μπορει να εκανες και 15lt/100). Ασε που θα πρεπει να βαζεις στην ιδια αντλια καθε φορα για να ελαχιστοποιησεις τις απώλειες στον υπολογισμο. Τον εχεις κανει ποτε ετσι τον υπολογισμο ?

gkazakias έγραψε:ΠΧ εχω κανει 100κμ και περιμενω να βαλει καπου 12,5 λιτρα και τελικα μου βαζει 15-16λιτρα(δηλαδη καταναλωση 15-16 λιτρα/100 :shock: ). Τωρα οταν ειμαι αδειος εχω κανει 400κμ και με γεμιζει με 50 λιτρα δηλαδη μεση καταναλωση 12,5/100(λογικο)

Σωστος μεν ο τροπος αλλα για...βενζινη. Δεν ειναι εφαρμόσιμος σε lpg γιατι υπαρχουν πιεσεις στη δεξαμενη και επηρεάζεται το φλοτερ.

Ο ΜΟΝΟΣ-ΣΙΓΟΥΡΟΣ τροπος για να υπολογισεις την καταναλωση σου ειναι απο λαμπακι σε λαμπακι(γεμισμα απο αδειος/χλμ που εκανες αφου σε αλλαξε παλι σε βενζινη). Οχι πως θα το κανεις παντα ετσι αλλα 3-4 φορες επιβαλεται για να ξερεις σιγουρα τι καις :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 16 Απρ, 2011 18:04

astragjtg έγραψε:
gkazakias έγραψε:Παντα γεμιζω και μηδενιζω το κοντερ. Κανω λοιπον πχ 150 κμ και παω και ξαναγεμιζω. Εχω σημειο αναφορας το γεμισμα και ξερω ποσα λιτρα ειχε μεσα. Τι δεν κανω σωστα?

Μα αν δεν αδειασεις τελειως(να γυρίσει σε βενζινη) να ξερεις ποσα εχεις σιγουρα, δεν μπορεις να ξερεις ποσα εχεις μεσα(μπορει να εκανες καταναλωση 12lt/100 αλλα μπορει να εκανες και 15lt/100). Ασε που θα πρεπει να βαζεις στην ιδια αντλια καθε φορα για να ελαχιστοποιησεις τις απώλειες στον υπολογισμο. Τον εχεις κανει ποτε ετσι τον υπολογισμο ?

gkazakias έγραψε:ΠΧ εχω κανει 100κμ και περιμενω να βαλει καπου 12,5 λιτρα και τελικα μου βαζει 15-16λιτρα(δηλαδη καταναλωση 15-16 λιτρα/100 :shock: ). Τωρα οταν ειμαι αδειος εχω κανει 400κμ και με γεμιζει με 50 λιτρα δηλαδη μεση καταναλωση 12,5/100(λογικο)

Σωστος μεν ο τροπος αλλα για...βενζινη. Δεν ειναι εφαρμόσιμος σε lpg γιατι υπαρχουν πιεσεις στη δεξαμενη και επηρεάζεται το φλοτερ.

Ο ΜΟΝΟΣ-ΣΙΓΟΥΡΟΣ τροπος για να υπολογισεις την καταναλωση σου ειναι απο λαμπακι σε λαμπακι(γεμισμα απο αδειος/χλμ που εκανες αφου σε αλλαξε παλι σε βενζινη). Οχι πως θα το κανεις παντα ετσι αλλα 3-4 φορες επιβαλεται για να ξερεις σιγουρα τι καις :thumbup:

Αυτο που καταλαβα ειναι ενα. Δεν υπαρχει ''ταβανι'' οπως το δοχειο της βενζινης. Στο υγραεριο εχουμε να κανουμε με πιεσεις σε αντλια & δεξαμενη, ρυθμιση φλοτερ, θερμοκρασιες περιβαλλονοτος, και και και....Μονο απο αδειο σε αδειο μετραμε σωστοτερα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Σάβ 16 Απρ, 2011 22:25

καμια ολοκληρωμενη λιστα προσφατη παιζει?
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 16 Απρ, 2011 22:49

S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 16 Απρ, 2011 22:50

gkazakias έγραψε:Αυτο που καταλαβα ειναι ενα. Δεν υπαρχει ''ταβανι'' οπως το δοχειο της βενζινης. Στο υγραεριο εχουμε να κανουμε με πιεσεις σε αντλια & δεξαμενη, ρυθμιση φλοτερ, θερμοκρασιες περιβαλλονοτος, και και και....Μονο απο αδειο σε αδειο μετραμε σωστοτερα.

Ετσι :thumbup:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 16 Απρ, 2011 23:28

dathens έγραψε:Προσπάθησε να βάζεις στη πρώτη αντλία με πίεση 0,8 bar δεν παρατήρησα κάτι ιδιαιτερο μόνο στην χειροκινητη αλλαγη LPG -βενζίνη όπου ποτέ δεν καταλάβαινα ότι άλλαζε καυσιμο εκανε μια πολυ μικρή πτώση στο ρελαντί χωρίς να ρίξει τις στροφές ασυναισθητη μεν αλλα όταν δεν το χεις ξαναδεί παράξενο είναι

Τελικά στην πορεία κατανάλωσης αυτού του γεμισματος στον αλιμο είχα και εγω τα πάνω κάτω στο ρελαντί ειδικά στα απότομα φρένα στην αρχη δεν το πήρα χαμπάρι γιατί είχα καμία 20αριά λίτρα μέσα , την έπεσα λοιπόν στον πρατηριουχο και μου είπε ότι το γνωρίζει καλά το θέμα και συνεβει με τις απεργίες στα ΕΛΠΕ το μειγμα το γαμ...νε κανονικά και πήραν και απο την coral και πιασε το αυγό και κουρεφτο !!!!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 16 Απρ, 2011 23:39

astragjtg έγραψε:
gkazakias έγραψε:Αυτο που καταλαβα ειναι ενα. Δεν υπαρχει ''ταβανι'' οπως το δοχειο της βενζινης. Στο υγραεριο εχουμε να κανουμε με πιεσεις σε αντλια & δεξαμενη, ρυθμιση φλοτερ, θερμοκρασιες περιβαλλονοτος, και και και....Μονο απο αδειο σε αδειο μετραμε σωστοτερα.

Ετσι :thumbup:

Μπαααα ούτε έτσι εμένα γυρνάει σε βενζίνη πχ σε μια ανηφόρα μετα απο λίγο το γυρναω χειροκινητα στο αέριο και κανω αλλα 10-15 χιλ και είμαι σίγουρος ότι έχει ακόμα μέσα φυσικά δεν το πίεζω αλλα όταν το μια φορα το αδειασα με ανεπαλληλα χειροκινητα οσπου δεν γύριζε πια έβαλε 58 λίτρα όταν στην άδεια δεξαμενη είχε βάλει 63 άρα μου λείπουν αυτά τα 5 λίτρα σημ. Δεξαμενη 69 λίτρα πειραγμενο φλοτερ που λέτε να έστρωσε απο την πολυ πίεση και αύξησε το ποσοστό ασφάλειας ;

και μια ερώτηση πως ανιχνεύει το κύκλωμα την διααροη αν υπάρχει και κόβει την παροχή στη μηχανή και απο την δεξαμενη που διάβασα κάπου ;
dathens

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 16 Απρ, 2011 23:53

dathens έγραψε:
dathens έγραψε:Προσπάθησε να βάζεις στη πρώτη αντλία με πίεση 0,8 bar δεν παρατήρησα κάτι ιδιαιτερο μόνο στην χειροκινητη αλλαγη LPG -βενζίνη όπου ποτέ δεν καταλάβαινα ότι άλλαζε καυσιμο εκανε μια πολυ μικρή πτώση στο ρελαντί χωρίς να ρίξει τις στροφές ασυναισθητη μεν αλλα όταν δεν το χεις ξαναδεί παράξενο είναι

Τελικά στην πορεία κατανάλωσης αυτού του γεμισματος στον αλιμο είχα και εγω τα πάνω κάτω στο ρελαντί ειδικά στα απότομα φρένα στην αρχη δεν το πήρα χαμπάρι γιατί είχα καμία 20αριά λίτρα μέσα , την έπεσα λοιπόν στον πρατηριουχο και μου είπε ότι το γνωρίζει καλά το θέμα και συνεβει με τις απεργίες στα ΕΛΠΕ το μειγμα το γαμ...νε κανονικά και πήραν και απο την coral και πιασε το αυγό και κουρεφτο !!!!

Δεν μου εχει τυχει ποτε κατι τετοιο.Ρελαντι παντα σταθερο χωρις κραδασμους. Μονο κατι λαμπακια chek ειχα που παιζει να ηταν απο μιγμα του υγραεριου, αφου ελεγθηκε με το scan στον εγκαταστατη. Τα πρατηρια που βαζω ειναι: Μαρκονι 9, Ιλιον(εκει εχω μια υποψια οτι εχει μια διαφορα το μιγμα και αναβει λαμπακι), Πειραιως 61, Περιστερι, και προσφατα στην Δροσια.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 17 Απρ, 2011 00:02

Ούτε και μένα είχε τύχει απαντώ σε προηγούμενο ποστ για το πρατήριο αλιμου !!!φίλε gazakias

ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΆ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ;
dathens

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 17 Απρ, 2011 00:05

dathens έγραψε: Δεξαμενη 69 λίτρα πειραγμενο φλοτερ που λέτε να έστρωσε απο την πολυ πίεση και αύξησε το ποσοστό ασφάλειας ;

Αν αλαξε κατι ειναι στο φλοτερ, οχι στη δεξαμενη.

και μια ερώτηση πως ανιχνεύει το κύκλωμα την διααροη αν υπάρχει και κόβει την παροχή στη μηχανή και απο την δεξαμενη που διάβασα κάπου ;

Η πολυβαλβιδα που υπαρχει στην δεξαμενη το περνει χαμπαρι οτι απο καπου χανεις, αλλα πρεπει να υπαρχει παραπανω ροή (διαρροή) απο τη φυσιολογικη προς την μηχανη για να διακοψει την παροχη...

Αν υπαρχει μικρη διαρροη λογικα δεν κανει τιποτα.... :o :shock: :? :lol:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 122 επισκέπτες