Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ενδεχόμενο Νοθείας LPG

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Ενδεχόμενο Νοθείας LPG

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 25 Σεπ, 2012 19:14

astragjtg έγραψε:Η ταπεινή μου γνωμη ειναι οτι στην ελλαδα (καλως ή κακως) το μιγμα που βγαινει για οικιακο, κινησης και στις επιχειρήσεις(πλην βιομηχανιας) ειναι ενα και το αυτο 80% βουτανιο και 20% προπανιο με την οποια (μικρη) διαφοροποιηση προς τα πανω το χειμωνα.

Όντως κάπου εκεί πρέπει να είναι οι αναλογίες. Ίσως το μείγμα για τη Βόρειο Ελλάδα να έχει ελαφρά μεγαλύτερη αναλογία σε προπάνιο, ειδικά τώρα το χειμώνα.
Θυμάμαι οτι είχε αναφερθεί πως οι εταιρείες χονδρικής αντιδρούσαν στην προσπάθεια του Υπουργείου να επιβάλει ποσοστό τουλάχιστον 30% σε προπάνιο στο μείγμα. Καθόλου τυχαίο...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Τρί 25 Σεπ, 2012 20:21

Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι η διάκριση των μιγμάτων γίνεται στο Υπουργικό Διάταγμα 2912 76 20-7-1976.

Στα γρήγορα, από πηγές που αναφέρονται σε αυτό το διάταγμα (βλέπε τέλος του http://city-gasgr.eu/index.php/gr/company-gr/gas-gr/gas-properties-gr) αναφέρεται ότι:

"Το προπάνιο και το βουτάνιο είναι υδρογονάνθρακες με τρία και τέσσερα άτομα άνθρακα αντίστοιχα. Η χημική σύσταση του προπανίου είναι C3H8 ενώ του βουτανίου είναι C4 H10.

Τα μίγματα αυτών των υδρογονανθράκων που προορίζονται για την κατανάλωση περιέχουν ποσότητες άλλων ουσιών, όπως ακόρεστο προπάνιο (προπένιο) και ακόρεστο βουτάνιο (βουτένιο), καθώς και ίχνη από ελαφρύτερους και βαρύτερους υδρογονάνθρακες (αιθάνιο, μεθάνιο, πεντάνιο και άλλα)
"

Εκεί στον πίνακα αναφέρει ότι το καθαρό προπάνιο φθάνει στα 125 οκτάνια, ενώ το καθαρό βουτάνιο φθάνει στα 91.

Μπορεί κάποιος να βρει σύνδεσμο για το παραπάνω ΥΔ?
Προς το παρόν βρήκα κάτι σχετικό το http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/824-77.1111996514927.pdf "Περί προδιαγραφών υγραερίου"
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Τρί 25 Σεπ, 2012 21:26

Κάποια σχετικά έγγραφα που βρήκα προς επιμόρφωση

Υγραέριο από Βίκιπαίδεια: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%BF.

Οδηγία 2001/27/Ευρωπαικής Κοινότητας από την επιτροπή της 10ης Απριλίου 2001 - http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/2001-27.1147956236465.pdf - Κοιτάξτε τον πίνακα μεταξύ 10-11 σελίδας που αναφέρεται στα επιτρεπτά ποσοστά μιγμάτων υγραερίου.

Οι τότε υπουργοί Ελλάδας (οικονομίας, οικονομικών, ανάπτυξης και τα σχετικά) το 2004, έκδοσαν Υπουργική Απόφαση (ΥΑ 264/2003 ΦΕΚ 47/Β/16.1.2004), όπου ως υγραέριο κίνησης, για την ελληνική επικράτεια και για τη χρονική περίοδο από 15 Νοεμβρίου έως 15 Μαρτίου κάθε έτους, ορίζεται ο τύπος Γ όπως προδιαγράφεται στο Παράρτημα Ε του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ 589 - 3" έκδοση του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης.
Αυτό το παράρτημα σύμφωνα με τον ΕΛΟΤ (https://sales.elot.gr/online/search/details.do?documentId=300010000026044) έχει αποσυρθεί το 2008 και για να το δεις (το αποσυρμένο) πρέπει να πληρώσεις και 39 ευρώ!
lancialybra

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 25 Σεπ, 2012 22:04

FERB έγραψε:
gakost έγραψε:
FERB έγραψε:Στο υγραεριο γινεται χαμος με τη νοθεια και γι αυτο βλεπετε πολυ φτηνα πρατηρια.η νοθεια δε γινεται με νερο αλλα με περισσοτερο βουτανιο η με αλλα αερια.οταν βλεπετε πολυ φτηνο πρατηριο κατι βρομαει ειναι ακριβως οπως η βεζινη η μαλον πολυ χειροτερα

Μήπως είσαι πρατηριούχος που δεν μπορείς να κάνεις μετατροπή σε μεικτό; 8-) Από πότε η φθηνή τιμή σημαίνει και νοθεία; Ξέρεις εσύ τι συμβόλαιο έχει κάθε πρατήριο με τις εταιρείες, ή αν την μετατροπή σε μεικτό την χρηματοδότησε ο πρατηριούχος ή η εταιρεία με συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας, ή ακόμη και τον τρόπο πληρωμής του καυσίμου;;; Πιστεύω η γενίκευση δεν κάνει καλό. Η ένστασή μου δεν είναι στο ότι δεν γίνετε αλλά στην γενίκευση

Το βουτάνιο είναι μεν πιο φθηνό αλλά έχει παραπάνω ενέργεία, οπότε παραπάνω βουτάνιο = πιο πολλά χιλιόμετρα ανά γέμισμα. Άλλο λαθρεμπόριο και άλλο νοθεία. Αν ξέρεις κάτι συγκεκριμμένο το ακούμε.

Ειμαι πρατηριουχος με μεικτο πρατηριο και ξερω πολυ καλυτερα απο σενα τι γινετε με τις εταιριες γιατι ειμαι χρονια στο χωρο.Δεν γενικευσα τιποτα μιλησα για το πολυ φτηνο.Εκτος αυτου οπρατηριουχος που επενδησε μονος του και δεν πηρε λεφτα απο εταιρια δεν πρεπει να κανει αποσβεση που τα βρηκε τα 100000 στ δρομο?

Σίγουρα θα πρέπει να βγάλει την απόσβεση και κανένας δεν είναι αντίθετος με το κέρδος στο κάτω κάτω επαγγελματίες είναι όχι κοινωφελές ίδρυμα αλλά θα πω ένα παράδειγμα. Πριν από περίπου 3 χρόνια που πρατήρια ήταν 48 σε όλη την Ελλάδα έβαζα καύσιμο στην Αθήνα με ~0,65 και στην επαρχία περίπου 0,75 και έλεγα τι καλά που είναι η Αθήνα σε αυτό τον τομέα. Τώρα στα ίδια πρατήρια η τιμή είναι στη Αθήνα ~0,91 και στην επαρχία ~0,84. Το συμπέρασμα που θα βγάλει κανείς από αυτά που λες είναι ότι ο 1ος το 2009-10 έκανε πονηριές και είχε φθηνή τιμή(μιας και ητανε από τους πιο φθηνούς) και τώρα για κάποιο λόγο σταμάτησε και ο άλλος στην επαρχία ξαφνικά ξεκίνησε τα .... άλλα κόλπα μιας και είναι από τους φθηνότερους επίσης. Θα σου δώσω εγώ μια άλλη εξήγηση. Στην Αθήνα ο στόλος των υγραεριοκίνητων πολλαπλασιάστηκε και ο αριθμός των πρατηρίων έμεινε ουσιαστικά ο ίδιος με αποτέλεσμα τα πρατήρια να κάνουν πάρτυ με την τιμή, ενώ στην επαρχία σε αρκετές περιοχές ανοίξαν αντίστοιχα και παραπάνω πρατήρια και λειτουργησε ο ανταγωνισμός. Το χέρι μου δεν βάζω στην φωτιά για κανέναν τι κάνει και τι όχι λαθρεμπόρια ή νοθεία αλλά και από τα 2 πρατήρια όποτε βάζω τα χιλιόμετρα είναι συγκρίσιμα και αναμενόμενα και δεν θυμάμαι να είχα κάποια δυσλειτουργεία. Επίσης ξέρω από πρατηριούχο με μεικτό ότι παίρνει καλύτερες τιμές λόγο μετρητοίς και ότι χρηματοδότησε μόνος του τη εγκατάσταση και έχει και καλές τιμές γιατί την χαμηλή τιμή αγοράς την μετακυλεί σε μεγάλο ποσοστό στους πελάτες του.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 26 Σεπ, 2012 09:55

lancialybra έγραψε:Αυτό το παράρτημα σύμφωνα με τον ΕΛΟΤ (https://sales.elot.gr/online/search/details.do?documentId=300010000026044) έχει αποσυρθεί το 2008 και για να το δεις (το αποσυρμένο) πρέπει να πληρώσεις και 39 ευρώ!

Μεχρι εκει εφτασα και γω φιλε μου και οσο να εψαξα για το παραρτημα, δεν υπαρχει και πουθενα αλλου !!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ... Σχεδον υποπτο... :problem: X(
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό FERB » Τετ 26 Σεπ, 2012 13:23

gakost έγραψε:
FERB έγραψε:
gakost έγραψε:
FERB έγραψε:Στο υγραεριο γινεται χαμος με τη νοθεια και γι αυτο βλεπετε πολυ φτηνα πρατηρια.η νοθεια δε γινεται με νερο αλλα με περισσοτερο βουτανιο η με αλλα αερια.οταν βλεπετε πολυ φτηνο πρατηριο κατι βρομαει ειναι ακριβως οπως η βεζινη η μαλον πολυ χειροτερα

Μήπως είσαι πρατηριούχος που δεν μπορείς να κάνεις μετατροπή σε μεικτό; 8-) Από πότε η φθηνή τιμή σημαίνει και νοθεία; Ξέρεις εσύ τι συμβόλαιο έχει κάθε πρατήριο με τις εταιρείες, ή αν την μετατροπή σε μεικτό την χρηματοδότησε ο πρατηριούχος ή η εταιρεία με συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας, ή ακόμη και τον τρόπο πληρωμής του καυσίμου;;; Πιστεύω η γενίκευση δεν κάνει καλό. Η ένστασή μου δεν είναι στο ότι δεν γίνετε αλλά στην γενίκευση

Το βουτάνιο είναι μεν πιο φθηνό αλλά έχει παραπάνω ενέργεία, οπότε παραπάνω βουτάνιο = πιο πολλά χιλιόμετρα ανά γέμισμα. Άλλο λαθρεμπόριο και άλλο νοθεία. Αν ξέρεις κάτι συγκεκριμμένο το ακούμε.

Ειμαι πρατηριουχος με μεικτο πρατηριο και ξερω πολυ καλυτερα απο σενα τι γινετε με τις εταιριες γιατι ειμαι χρονια στο χωρο.Δεν γενικευσα τιποτα μιλησα για το πολυ φτηνο.Εκτος αυτου οπρατηριουχος που επενδησε μονος του και δεν πηρε λεφτα απο εταιρια δεν πρεπει να κανει αποσβεση που τα βρηκε τα 100000 στ δρομο?

Σίγουρα θα πρέπει να βγάλει την απόσβεση και κανένας δεν είναι αντίθετος με το κέρδος στο κάτω κάτω επαγγελματίες είναι όχι κοινωφελές ίδρυμα αλλά θα πω ένα παράδειγμα. Πριν από περίπου 3 χρόνια που πρατήρια ήταν 48 σε όλη την Ελλάδα έβαζα καύσιμο στην Αθήνα με ~0,65 και στην επαρχία περίπου 0,75 και έλεγα τι καλά που είναι η Αθήνα σε αυτό τον τομέα. Τώρα στα ίδια πρατήρια η τιμή είναι στη Αθήνα ~0,91 και στην επαρχία ~0,84. Το συμπέρασμα που θα βγάλει κανείς από αυτά που λες είναι ότι ο 1ος το 2009-10 έκανε πονηριές και είχε φθηνή τιμή(μιας και ητανε από τους πιο φθηνούς) και τώρα για κάποιο λόγο σταμάτησε και ο άλλος στην επαρχία ξαφνικά ξεκίνησε τα .... άλλα κόλπα μιας και είναι από τους φθηνότερους επίσης. Θα σου δώσω εγώ μια άλλη εξήγηση. Στην Αθήνα ο στόλος των υγραεριοκίνητων πολλαπλασιάστηκε και ο αριθμός των πρατηρίων έμεινε ουσιαστικά ο ίδιος με αποτέλεσμα τα πρατήρια να κάνουν πάρτυ με την τιμή, ενώ στην επαρχία σε αρκετές περιοχές ανοίξαν αντίστοιχα και παραπάνω πρατήρια και λειτουργησε ο ανταγωνισμός. Το χέρι μου δεν βάζω στην φωτιά για κανέναν τι κάνει και τι όχι λαθρεμπόρια ή νοθεία αλλά και από τα 2 πρατήρια όποτε βάζω τα χιλιόμετρα είναι συγκρίσιμα και αναμενόμενα και δεν θυμάμαι να είχα κάποια δυσλειτουργεία. Επίσης ξέρω από πρατηριούχο με μεικτό ότι παίρνει καλύτερες τιμές λόγο μετρητοίς και ότι χρηματοδότησε μόνος του τη εγκατάσταση και έχει και καλές τιμές γιατί την χαμηλή τιμή αγοράς την μετακυλεί σε μεγάλο ποσοστό στους πελάτες του.
Ακου φιλε μου το παραδειγμα που ανεφερες ειναι ατυχες γιατι αλλη η τιμη του διυλιστηριου τοτε και αλλη τωρα.Το ακριβο καυσιμο δεν συμφερει κανενα ουτε το πρατηριουχο ουτε το καταναλωτη.Τωρα για τον πρατηριουχο που ενεφερες εχεις δικιο το θεμα ειναι οτι αν εχεις παρει δανειο για ννα κανεις την εγκατασταση εχεις και μια δοση που τρεχει καθε μηνα πουλησεις δε πουλησεις.Επισης ενημεροτηκα να σου πω οτι την ποιοτητα του μειγματος θα τη δεις το χειμωνα που ειναι χαμηλες οι θερμοκρασιες.με 30 βαθμους και σκετο βουτανιο να σου βαλει ποθ λεει ο λογος το αμαξι σου δεν θα εχει προβλημα θα δουλεψει.
Οσο για τη περιεκτικοτητα ο νομος δυστυχως δεν προσδιοριζει αναλογια του μειγματος κι ετσι καποιε εταιριες κανουν παρτι,παιζουν με τι αναλογιες και τις τιμες αντοιστιχα.
FERB
Πρατηριούχος

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 26 Σεπ, 2012 13:52

FERB έγραψε:Σίγουρα θα πρέπει να βγάλει την απόσβεση και κανένας δεν είναι αντίθετος με το κέρδος στο κάτω κάτω επαγγελματίες είναι όχι κοινωφελές ίδρυμα αλλά θα πω ένα παράδειγμα. Πριν από περίπου 3 χρόνια που πρατήρια ήταν 48 σε όλη την Ελλάδα έβαζα καύσιμο στην Αθήνα με ~0,65 και στην επαρχία περίπου 0,75 και έλεγα τι καλά που είναι η Αθήνα σε αυτό τον τομέα. Τώρα στα ίδια πρατήρια η τιμή είναι στη Αθήνα ~0,91 και στην επαρχία ~0,84. Το συμπέρασμα που θα βγάλει κανείς από αυτά που λες είναι ότι ο 1ος το 2009-10 έκανε πονηριές και είχε φθηνή τιμή(μιας και ητανε από τους πιο φθηνούς) και τώρα για κάποιο λόγο σταμάτησε και ο άλλος στην επαρχία ξαφνικά ξεκίνησε τα .... άλλα κόλπα μιας και είναι από τους φθηνότερους επίσης. Θα σου δώσω εγώ μια άλλη εξήγηση. Στην Αθήνα ο στόλος των υγραεριοκίνητων πολλαπλασιάστηκε και ο αριθμός των πρατηρίων έμεινε ουσιαστικά ο ίδιος με αποτέλεσμα τα πρατήρια να κάνουν πάρτυ με την τιμή, ενώ στην επαρχία σε αρκετές περιοχές ανοίξαν αντίστοιχα και παραπάνω πρατήρια και λειτουργησε ο ανταγωνισμός. Το χέρι μου δεν βάζω στην φωτιά για κανέναν τι κάνει και τι όχι λαθρεμπόρια ή νοθεία αλλά και από τα 2 πρατήρια όποτε βάζω τα χιλιόμετρα είναι συγκρίσιμα και αναμενόμενα και δεν θυμάμαι να είχα κάποια δυσλειτουργεία. Επίσης ξέρω από πρατηριούχο με μεικτό ότι παίρνει καλύτερες τιμές λόγο μετρητοίς και ότι χρηματοδότησε μόνος του τη εγκατάσταση και έχει και καλές τιμές γιατί την χαμηλή τιμή αγοράς την μετακυλεί σε μεγάλο ποσοστό στους πελάτες του.
Ακου φιλε μου το παραδειγμα που ανεφερες ειναι ατυχες γιατι αλλη η τιμη του διυλιστηριου τοτε και αλλη τωρα.Το ακριβο καυσιμο δεν συμφερει κανενα ουτε το πρατηριουχο ουτε το καταναλωτη.Τωρα για τον πρατηριουχο που ενεφερες εχεις δικιο το θεμα ειναι οτι αν εχεις παρει δανειο για ννα κανεις την εγκατασταση εχεις και μια δοση που τρεχει καθε μηνα πουλησεις δε πουλησεις.Επισης ενημεροτηκα να σου πω οτι την ποιοτητα του μειγματος θα τη δεις το χειμωνα που ειναι χαμηλες οι θερμοκρασιες.με 30 βαθμους και σκετο βουτανιο να σου βαλει ποθ λεει ο λογος το αμαξι σου δεν θα εχει προβλημα θα δουλεψει.
Οσο για τη περιεκτικοτητα ο νομος δυστυχως δεν προσδιοριζει αναλογια του μειγματος κι ετσι καποιε εταιριες κανουν παρτι,παιζουν με τι αναλογιες και τις τιμες αντοιστιχα.[/quote]
μη νοθευεις το καυσιμο¨ειτε βενζινα, ειτε υγραεριο, ειτε πετραιλεο¨, μη κλεβεις στο μετρητη, να μου συμπεριφερεσαι σαν ανθρωπο, και ας εισαι λιγο πιο ακριβος δεν με πειραζει, απλα να με σεβεσε για να σε σεβαστω και εγω σαν επαγγελματια.
υ.γ. μιλαω για ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο και οχι για ολους
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό zep » Τετ 26 Σεπ, 2012 19:49

astragjtg έγραψε:Μιλωντας για νομοθεσια και τα αποδεκτα ορια που εχουν θεσπιστει εχω προσπαθησει πολλες....μα πολλες φορες να βρω αντιστοιχο φεκ που να περιγραφει τις αναλογιες αεριων στο υγραεριο κινησης στην χωρα μας, αλλα ματαια.
Η ταπεινή μου γνωμη ειναι οτι στην ελλαδα (καλως ή κακως) το μιγμα που βγαινει για οικιακο, κινησης και στις επιχειρήσεις(πλην βιομηχανιας) ειναι ενα και το αυτο 80% βουτανιο και 20% προπανιο με την οποια (μικρη) διαφοροποιηση προς τα πανω το χειμωνα.
Οποιος το βρει ας το ανεβασει να μας λυσει την απορια και τις όποιες ανακρίβειες γραφονται.

Ο νόμος είναι αυτός για τις τεχνικές προδιαγραφές εγκατάστασης υγραερίου.
http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/411B_00.pdf
Στον οποίο όμως δεν περιγράφονται τα ποσοστά της αναλογίας μείγματος για αυτοκίνητα.
Αυτά περιγράφονται στον Νόμο εγκατάστασης υγραερίου σε κτίρια σε ποσοστό 80% ΒΟΥΤΑΝΙΟ 20% ΠΡΟΠΑΝΙΟ
http://www.fireservice.gr/pyr_cms_files/dynamic/c81885/doc.file/31856_2003_el_GR.pdf
ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ
http://www.fireservice.gr/pyr_cms_files/dynamic/c82001/doc.file/14858_1993_el_GR.pdf

ΣΤΗΝ ΣΕΛ 5189 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΠΑΝΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ 125 ΟΚΤΑΝΙΑ ΕΝΩ ΤΟ ΒΟΥΤΑΝΙΟ ΣΕ 91

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ 80 Β - 20 Π ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ 97,8 ΟΚΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΩΝ 75 ΠΡ -25 ΒΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ 116 ΟΚΤΑΝΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΩ ΑΛΛΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΠΑΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΚΑΤΑ 85% ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΑΝΙΟ, ΑΥΤΟ ΣΑΦΩΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΑ ΟΚΤΑΝΙΑ.

Αλλά οι αναλογίες autogas προφανώς περιγράφονται επίσης στον Νόμο για τον κανονισμό τεχνικής λειτουργίας των Διυλιστηρίων και των προιόντων τους. και πάλι είναι 80% βουτ. 20% προπάνιο ΕΝΩ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ AUTO GAS ΕΊΝΑΙ 65% ΠΡΟΠΑΝΙΟ ΚΑΙ 35% ΒΟΥΤΑΝΙΟ και 75%-25% αντίστοιχα το καλοκαιρινούς μήνες .
Δυστυχώς κάπου είχα στο αρχείο μου και δεν βρίσκω τον νόμο για τα παράγωγα των διυλιστηρίων αλλά το μίγμα είναι ίδιο με αυτό που περιγράφεται στον νόμο για την εγκατάσταση στα κτίρια καθώς η παραγωγή είναι μια στην Ελλάδα για όλα τα υγραέρια, αν θυμάμαι καλά.
Εδώ μπορείτε να δείτε αντίστοιχα τις σωστές αναλογίες που παράγουν τα διυλιστήρια του Κατάρ π.χ προς εξαγωγή και εσωτερική κατανάλωση.Είναι 2 ποιότητες 75 προπ-25 Βουτ. και 50-50 προφανώς για οικιακή χρήση.
http://www.tasweeq.com.qa/EN/RegulatedProducts/Pages/LPG.aspx

Επίσης να γνωρίζεται πως οι Οδηγίες της Ευρωπαικής Ενωσης δεν είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν, απλά είναι οδηγίες.Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις μόνο εάν αποφασίσει και κριθεί αναγκαίο για συμόρφωση, η Ευρωπαική επιτροπή να επιβάλλει πρόστιμο ...αλλά μαντέψτε..Στο υγραέριο προφανώς επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος από την αναλογία 80-20% για την δημόσια υγεία , παρά μονο για τις τσέπες μας, δεν έχουν επιβάλει κάτι.Εξάλλου αυτοί θα τα πλήρωναν τώρα μέσω των δανείων τους.
Παλιότερα όμως που είχαμε λαφτά ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΠΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ, ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΔΛΔ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Το θέμα είναι ότι τα διυλιστήρια παράγουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ, είτε αυτό είναι υγραέριο, βενζίνη ή πετρέλαιο.Ειδικά όταν απαιτήθηκε το πετρέλαιο να είναι αποδοτικό όπως στις σοβαρές Ευρωπαικές χώρες, για να μπορέσει να γλιτώσει την αιθαλομίχλη η Αθήνα απο το πετρέλαιο που λάνσαραν για 10ετίες τα διυλιστήρια...απαίτησαν 2πλάσια τιμή γιαυτό και το 1,60 στο πετρέλαιο.Και πάλι δεν φτάνει την ποιότητα του Ευρωπαϊκού πετρελαίου.
Επίσης η πετρελαιοκίνηση επιτράπηκε αφού πρώτα λανσαρίστηκε πετρέλαιο με λιγότερο θείο που απαιτείται για μικρές εκπομπές καυσαερίων όπως στην Ευρώπη.Αν δεν γινόταν αυτό θα πεθαίνουμε σε 1 χρόνο αλλά και πάλι όλες οι μελέτες δείχνουν για σοβαρές επιπτώσεις στα μικροσωματίδια που εκπέμπουν και πόσο μάλλον το Ελληνικό πετρέλαιο το οποίο επειδή προέρχεται από κακής ποιότητας αργό που έδιναν τσάμπα οι Ιρανοί από τα "περισσεύματα" και το έδιναν "ρεφενέ" στα Ελληνικά διυλιστήρια, φανταστείτε τι ποιότητα έχει και τι ποιότητα υγραερίου προκύπτει από την διύλιση.
Επίσης...το ότι εξισώθηκε η τιμή πετρελαίου θέρμανσης είναι γιατί τα λαμόγια, επέτρεψαν την κακής έννοιας και ποιότητας πετρελαιοκίνηση και έτσι ρέφαραν απο την χασούρα του πετερλαίου θέρμανσης.ΕΠΙΣΗΣ...ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟ 1,50 ΜΕ ΕΝΑ 1,60 , ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ 1,70-80.ΑΠΛΑ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΑΦΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΓΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 28 ΓΙΑ ΦΙΑΛΕΣ,ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΛΕΤΗ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΣΕ ΒΟΥΤΑΝΙΟ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΠΡΟΠΑΝΙΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟ, ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟ Κ.Α ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΛΡΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ.

http://artemis.cslab.ntua.gr/el_thesis/artemis.ntua.ece/DT2008-0243/DT2008-0243.pdf
ΔΩΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛ. 49.
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 27 Σεπ, 2012 12:09

Για υγραεριο κινησης, πουθενα κατι επισημο και παλι.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Πέμ 27 Σεπ, 2012 15:11

Νομίζω ότι αρχίζει και μαζεύεται σημαντικό υλικό για το θέμα και όσο περισσότερο το ψάξουμε τόσο θα ανακαλύπτεται αυτό που φωνάζουν οι πάντες ότι "το ελληνικό καύσιμο είναι μια συνεχής αλυσιδωτή μίζα μεταξύ κεφαλαίου, εκάστοτε κυβέρνησης και υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών" και όποιος το βλέπει απομονωμένο (υγραέριο ή βενζίνη ή πετρέλαιο) στην ουσία βλέπει το δένδρο και όχι το δάσος.

Η τελευταία παράγραφος του μέλους zep, τα λέει όλα και ίσως εξηγεί γιατί έχει επιλεχθεί περισσότερο ποσοστό βουτανίου έναντι του προπανίου (σαφώς πιο φθηνό, αλλά και περίσσευμα το οποίο έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό οπότε και μεγαλύτερο κέρδος εφόσον η τιμή σκαρφαλώνει...).

Λοιπόν βρήκα την ΥΑ 264/2003 ΦΕΚ 47/Β/16.1.2004, στο Εθνικό Τυπογραφείο, αλλά δεν λέει κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη γράψαμε:
" ως υγραέριο κίνησης, για την ελληνική επικράτεια και για τη χρονική περίοδο από 15 Νοεμβρίου έως 15 Μαρτίου κάθε έτους, ορίζεται ο τύπος Γ όπως προδιαγράφεται στο Παράρτημα Ε του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ 589 - 3" έκδοση του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης."

Είναι βασικά μία σελίδα μεταξύ πολλών άλλων από άλλα υπουργεία.
Το θέμα είναι ότι ο ΕΛΟΤ εκμεταλλεύεται τις διατάξεις του (κάποτε το έκανε και το Εθνικό Τυπογραφείο, δηλ. ήθελες συνδρομή ή πληρωμή για πρόσβαση στα έγγραφα) και μάλιστα θέλει και χρήματα για κάτι που ήδη έχει καταργηθεί και δεν αναφέρει με τι έχει αντικασταθεί.
lancialybra

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 81 επισκέπτες