Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορα νεου αυτοκινητου diesel η υγραεριο?

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 05 Μαρ, 2012 00:19

=; . Λοιπόν να σας πω πρώτα από όλα για τις τουρμπίνες που σπάνε χαλάνε . Προσωπική εμπειρία και όχι αυτά που άκουσα μου είπανε κλπ ράδιο αρβύλα. Πετρέλαιο Mercedes E220 w211 2001 αν και το αυτοκίνητο είχε πολλά προβλήματα όλων των ειδών με την τουρμπίνα δεν είχε κανένα μέχρι τα ~500,000 km που άλλαξε μοτέρ, ούτε με την αντλία τα μπεκ ναι αλλά δεν νομίζω ένας καθαρισμός στα τόσα χιλιόμετρα θεωρείτε πρόβλημα. Το ίδιο και σε Almera συγγενή μου κανένα πρόβλημα με τουρμπίνες στο οποίο ναι μεν χάλασε η αντλία όχι όμως από νοθευμένο καύσιμο (Εννοώ όχι αποχρωματισμένο ναυτιλίας , θερμανσης κλπ. ) αλλά από νερωμένο καύσιμο. Και σε πιο καινούργια αυτοκίνητα τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν. Γενικά όλα τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται να έχουν ημερομηνία λήξης και αυτό ισχύει είτε για βενζίνη είτε για πετρέλαιο. Ξεχάστε τα απροβλημάτιστα πολλές 100αδες χιλιόμετρα στα αππλούστερα παλιά αυτοκίνητα.

Σχετικά με το πάγωμα των πετρελαίων τώρα δεν ξέρω τι ισχύει στα μέρη σας αλλά ανέκαθεν τα πετρέλαια πάγωναν τον χειμώνα και μάλιστα σε βαθμό να κάνει διακοπές και να μένεις στον δρόμο. Βούλωναν τα φίλτρα κυρίως γι'αυτό και σε βαριά οχήματα (φορτηγά - λεωφορεία ) βάζανε και λίγο βενζίνη ή καθαρό (φωτιστικό πετρέλαιο) για να μπορούν να κινηθούν και το καύσιμο δεν ήταν από πρατήριο αλλά από ιδιόκτητη αντλία με παράδοση κατεύθειαν από την εταιρεία χοντρικής. Τα τελευταία αρκετά χρόνια το φαινόμενο έχει εξαλειφθεί γιατί η ποιότητα του καυσίμου έχει βελτιωθεί κατακόρυφα, άλλωστε και οι καινούργιοι κινητήρες δεν σηκώνουν τέτοιες αλχημίες. Αν παγώνει το πετρέλαιο εύκολα μάλλον έχεις πέσει σε κάποιο συγκεκριμένο πρατήριο που δεν έχει σωστή ποιότητα. Δεν είναι αυτός ο κανόνας.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Δευτ 05 Μαρ, 2012 08:45

Δυστυχως το παγωμα του πετρελαιου υπαρχει και χρονο με τον χρονο γινεται και χειροτερα.Η ποιοτητα του πετρελαιου αντιθετα με αυτα που μας λενε,φθινει.Το biodiesel που προσθετουν κανει ολη τη ζημια και μας το χρεωνουν +5-6 λεπτα οταν το βαζουν.Η βενζινη βοηθαει αλλα τα commonrail εχουν προβλημα με την αντλια υψηλης.Την καλυτερη λυση την δινουν οι εταιριες οταν στις ορεινες περιοχες διαθετουν πετρελαιο με προσθετα που δεν παγωνει πριν τους -15(-20)λενε αυτοι!Τα βελτιωτικα ροης σπανια βοηθουν,και υπο ορισμενες συνθηκες.Πλεον το μεγαλυτερο προβλημα το εχουμε το καλοκαιρι οταν το biodiesel δημιουργει <<γλιτσα>>στο τεποζιτο και απαιτειται αντιμυκητιακο προσθετο.
Στο ερωτημα diesel η υγραεριο θα απαντησω το εξης,εαν μπορεις να αντεξεις φορολογικα εναν μεγαλο κινητηρα πετρελαιου τοτε παρε ενα,εαν θελεις να αγορασεις ενα μικρο παρε υγραεριο γιατι τα προβληματα που μπορει να παρουσιαστουν στο dieselδεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτα που αντιμετωπιζουμε σε αυτο το forum.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό ch2700 » Τρί 06 Μαρ, 2012 12:33

Επειδη δεν ειμαι τεχνικος και στο θεμα ειμαι ακομη στο νηπιαγωγειο διαβζοντας προσεκτικα ολες τις αποψεις σας αλλα και κινουμενος τισ τελευταιες δυο βδομαδες παλι με βενζινη (μεχρι να φτιαχτει το υγραεριο μου) η οποια δεν εχει μεγαλη αποκλιση απο την τιμη πετρελαιου παρολο που κανει περισσοτερα χιλιομετρα μου εχει ληψει το υγραεριο. Μου εχει ληψει να γεμιζω με τριαντα ευρω. Διοτι εμενα σαν ιδιωτη που παει στην δουλεια του αυτο με ενδιαφερει. Ισως να μην σκεφτομαι σωστα ομως το βλεπω ετσι προτιμω καθε βδομαδα 30 παρα καθε 10 μερες 60. Εαν ελειπαν και τα προβληματα τοτε θα ημουν πολυ χαρουμενος αλλα υποθετω οτι σε ενα καινουργιο με υγραεριο απο την μανα του δεν θα εχεις προβληματα εκτος και εαν γινετε η μετατροπη εδω αφου ερθει το αυτοκινητο.
ch2700

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τετ 07 Μαρ, 2012 16:23

gakost έγραψε:=; . Λοιπόν να σας πω πρώτα από όλα για τις τουρμπίνες που σπάνε χαλάνε . Προσωπική εμπειρία και όχι αυτά που άκουσα μου είπανε κλπ ράδιο αρβύλα. Πετρέλαιο Mercedes E220 w211 2001 αν και το αυτοκίνητο είχε πολλά προβλήματα όλων των ειδών με την τουρμπίνα δεν είχε κανένα μέχρι τα ~500,000 km που άλλαξε μοτέρ, ούτε με την αντλία τα μπεκ ναι αλλά δεν νομίζω ένας καθαρισμός στα τόσα χιλιόμετρα θεωρείτε πρόβλημα. Το ίδιο και σε Almera συγγενή μου κανένα πρόβλημα με τουρμπίνες στο οποίο ναι μεν χάλασε η αντλία όχι όμως από νοθευμένο καύσιμο (Εννοώ όχι αποχρωματισμένο ναυτιλίας , θερμανσης κλπ. ) αλλά από νερωμένο καύσιμο.

για τις τουρμπινες στα ντιζελ εχεις αδικο!!εχω δειγμα πανω απο 10 αυτοκινητα του vw group και opel kai bmw!!!
εχεις τουρμπινα μεταβλητης γεωμετριας?γιατι οι πιο παλιες και πιο απλες δεν ειχαν προβλημα!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

LPG Vs DIESEL

Δημοσίευσηαπό lpg11 » Τρί 25 Σεπ, 2012 18:06

Ασύμφορη η χρήση LPG σε σχέση με το DIESEL , όφελος έως ΜΤ( 300ευρω ) το χρόνο για χρήση 75000 στην 5αετια , LPG ~ Βενζίνη ( Μεταφέρω από το σαιτ 4Τ )

http://to4x4.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=22&t=5230

Y.G. εχει και το αμαξι του maevious μέσα στα συγκριτικά ,ή το περιοδικό Αγορά αυτοκίνητου λέει ψέματα ή το ( τρολ ) ο maevious
lpg11

Δημοσιευσεις: 40

Re: Απ: LPG Vs DIESEL

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 25 Σεπ, 2012 18:22

Αν ειχα λεφτα να αλλαξω αυτοκινητο θα επαιρνα diesel σιγουρα. Τωρα που ειμαι παντρεμενος με βενζινοκινητο εβαλα υγραεριο ΠΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΑΝΤΑ (Τα γραφω κεφαλαια για να τα καταλαβουν ολοι............. και οι ανεγκεφαλοι) ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Την αντιρηση οτι το diesel συμφερει περισσοτερο απο το υγραεριο απο εμενα που την ειδες ρε lpg11 και με αποκαλείς ψεύτη;
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Re: LPG Vs DIESEL

Δημοσίευσηαπό lpg11 » Τρί 25 Σεπ, 2012 18:50

Αυτό το σαφέστατα που λες εσύ και κάποιοι άλλοι εδώ ,είναι που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας , ΠΩΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 200 έως 450 ευρώ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ LPG ME 15000KM TON ΧΡΟΝΟ , ΣΤΗΝ 5ΑΕΤΙΑ , το τονίζω στην 5αετεια , είναι εύκολο να κάνει κάποιος τις αφαιρέσεις από το περιοδικό αγορά αυτοκίνητου που δείχνω ποιο πάνω .

Άρα ουσιαστικό όφελος από το LPG κανένα , και υπάρχει πάντα το ( δεδομένο ) ότι θα πρέπει να αγοράσουμε αυτοκίνητο νωρίτερα , ή να πληρώσουμε μια ακριβή βλάβη , που με την βενζίνη την αποφεύγουμε .

Υ.Γ.
Τακτική κάποιων είναι βέβαια να αρχίσουν σε λίγο να λένε τα προσωπικά τους την ιστορία της ζωής τους κτλ , και να εκτρέψουν την συζήτηση από το αρχικό ….παρατήρησα δε ,πως σε προηγούμενο τοπικ έχουν σβηστεί τρεις τουλάχιστον σελίδες συζήτησης ....με το ζόρι ρε παιδιά θα πουλήσετε κιτ LPG ? είναι πλέον πανελλαδικό μυστικό πως ένα στα τρία LPG έχει καεί ένα στα δυο έχει σοβαρές βλάβες , και σεις ακόμη λέτε , δεν φταίει το γκάζι αλλά …παίζει ρόλο ο εγκαταστάτης ?
lpg11

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 25 Σεπ, 2012 19:06

lpg11 έγραψε:Αυτό το σαφέστατα που λες εσύ και κάποιοι άλλοι εδώ ,είναι που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας , ΠΩΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 200 έως 450 ευρώ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ LPG ME 15000KM TON ΧΡΟΝΟ , ΣΤΗΝ 5ΑΕΤΙΑ , το τονίζω στην 5αετεια , είναι εύκολο να κάνει κάποιος τις αφαιρέσεις από το περιοδικό αγορά αυτοκίνητου που δείχνω ποιο πάνω .

ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ DIESEL ENNOEΙΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ 200 ΕΩΣ 450 ευρω τον χρόνο ΕΤΣΙ ;;;;;;; Γιατί δεν το λες ντρέπεσαι και αφήνεις επίτηδες να εννοείται άλλο;;;;;;;;;; Τι μας πέρασες καμμένους σαν εσένα;;;;;;; Επίσης περιμένω να δω στοιχεία για τις βλάβες 2 στα 3 αυτοκίνητα που γράφεις. Έχεις επίσημα στοιχεία πόσταρε τα να γλυτωσει ο κοσμάκης που πιάνεται κοροιδο και ασε τις κοντρούλες για να περάσει η ώρα σου.............
Επίσης κάνε διαβήματα στο υπουργείο συγκοινωνιών και στις αντιπροσωπείες που περνάνε υγραέριο.
ΥΓ Γράψε και για την ποιοτητα του πετρελαίου στην Ελλάδα τι βλάβες παθαίνουν στατιστικά τα πετρελαιοκίνητα (πχ αντλία) και κόστος βλαβών από κακής ποιοτητας πετρέλαιο για να έχουν όλη ολοκληρομένη εικόνα και όχι ότι σε συμφέρει.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 25 Σεπ, 2012 19:46

lpg11 έγραψε:Αυτό το σαφέστατα που λες εσύ και κάποιοι άλλοι εδώ ,είναι που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας , ΠΩΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 200 έως 450 ευρώ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ LPG ME 15000KM TON ΧΡΟΝΟ , ΣΤΗΝ 5ΑΕΤΙΑ , το τονίζω στην 5αετεια , είναι εύκολο να κάνει κάποιος τις αφαιρέσεις από το περιοδικό αγορά αυτοκίνητου που δείχνω ποιο πάνω .

Άρα ουσιαστικό όφελος από το LPG κανένα , και υπάρχει πάντα το ( δεδομένο ) ότι θα πρέπει να αγοράσουμε αυτοκίνητο νωρίτερα , ή να πληρώσουμε μια ακριβή βλάβη , που με την βενζίνη την αποφεύγουμε .

Υ.Γ.
Τακτική κάποιων είναι βέβαια να αρχίσουν σε λίγο να λένε τα προσωπικά τους την ιστορία της ζωής τους κτλ , και να εκτρέψουν την συζήτηση από το αρχικό ….παρατήρησα δε ,πως σε προηγούμενο τοπικ έχουν σβηστεί τρεις τουλάχιστον σελίδες συζήτησης ....με το ζόρι ρε παιδιά θα πουλήσετε κιτ LPG ? είναι πλέον πανελλαδικό μυστικό πως ένα στα τρία LPG έχει καεί ένα στα δυο έχει σοβαρές βλάβες , και σεις ακόμη λέτε , δεν φταίει το γκάζι αλλά …παίζει ρόλο ο εγκαταστάτης ?

εσυ τωρα ξαναξυπνησες ? σε παρακαλω πολυ πες μας τι πινεις, να το πιουμε και μεις, και να ευτυχισουμε μαζι σου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό lpg11 » Τρί 25 Σεπ, 2012 21:06

hlias έγραψε:εσυ τωρα ξαναξυπνησες ? σε παρακαλω πολυ πες μας τι πινεις, να το πιουμε και μεις, και να ευτυχισουμε μαζι σου.

\

Δεν ξύπνησα τώρα φυσικά, και ούτε που πόσταρα εδώ , σε αυτό το τοπικ που είναι παλιό , το μνμ μεταφέρθηκε εδώ για να υποτμηθεί η άποψή μου , προφανώς από τους διαχειριστές του φόρουμ …….για τους προφανείς λόγους φυσικά .

Ο τρόπος που συμπεριφέρεστε όμως προδίδει τις προθέσεις σας, και τους πραγματικούς στόχους του φόρουμ , είναι φανερό το άγχος του maevious p.x.να διώχνει όποιον λέει την αλήθεια για το γκάζι , και την αστραπιαία αντίδραση των εγκαταστατών με τα πολλαπλά νικ ,που υποτιμούν τις απόψεις αυτές , όπως και εσύ ,,, παρασύρθηκες από το αρχικό μου μνμ που αρχικά αποτελούσε ξεχωριστή θεματική , μετά κάποιος διαχειριστής το έβαλε εδώ σε παλιά συζήτηση …και έτσι εσύ πήρες θάρρος και αντί να πεις για το προφανές ….μας είπες …τώρα ξύπνησες? Και αναφερόσουν στο ότι το προηγούμενο μνμ από το δικό μου ήταν τον Μάρτιο ,…..αλλά έτσι …έτσι ,

mod: Μας κούρασες. Ο λογαριασμός κλειδώθηκε.
lpg11

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες