Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό gkg70 » Κυρ 30 Σεπ, 2012 08:47

Από αυτό το πολιτικό σάπιο σύστημα που είναι βουτηγμένο στα σκάνδαλα και τις μίζες μην περιμένετε τίποτα περισσότερο εκτός από την εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους του λαού μας. Το υγραέριο είναι μονό? Δεν θα μπορούμε σε λίγο να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειες μας. Αν δεν αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές που άλλοι θέλουν να έχουμε πχ δεξιοί, αριστεροί, δημόσιοι, ιδιώτες κλπ και δεν ενωθούμε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ πάνω από όλα για να αλλάξουμε την σαπίλα που δηλητηριάζει τις ζωές μας τότε φίλοι όχι μονό το υγραέριο αλλά και το ψωμί θα αγοράζουμε με το στανιό.Τώρα διαβάζω και την άποψη ότι κάλος ανεβαίνει και το υγραέριο για να μπορεί το κράτος να εισπράττει φόρους από όλους!!!!!!!!!!! Για πιο κράτος μιλά? Τέτοιοι τύποι με την νοοτροπία τους την ηλιθιότητα τους και το ύποπτο πολλές φορές βόλεμα τους μονό κακό μπορούν να κάνουν γύρο τους. Η βλακεία κάποιον πλεονεκτεί σε σχέση με την ευφυΐα γιατί η ευφυΐα έχει ώρια……
gkg70

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό panosopel » Κυρ 30 Σεπ, 2012 08:48

ειχε εναν πρατηριουχο πριν λιγο στο mega

απ οτι καταλαβα η αυξηση θα ειναι 6-9λεπτα και το υγραεριο θα κυμαινεται απο 90-99λεπτα αναλογα το πρατηριο σε καμια περιπτωση δεν θα ξεπερασει το 1Ευρω

Ολο αυτο εγινε για ενα λογο...το κρατος βλεπει οτι λογω κρισης πολλοι βαζουν υγραεριο
ακομα και με μια μικρη αυξηση ακομα και αν συμφερει παλι ΚΑΝΕΙΣ δεν θα βαλει επειδη θα πει..αφου αυξηθηκε μια γιατι οχι και σε λιγο καιρο?

Διαλυουν ψυχολογικα αυτον τον κλαδο για να μην φυγουν αλλοι απο βενζινη στο γκαζι
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό panosopel » Κυρ 30 Σεπ, 2012 08:51

σε οτι αφορα το κρατος ολα γινονται γιατι το ειπαν οι εξω δηλαδη οι Γερμανοι

πολιτικοι κυριως απο δυο κομματα ειναι αναγκασμενοι να παιρνουν οτι μετρα τους πουνε
αμα παρουν αλλα η κανουν κατι αλλο αμεσως θα βγουν οι μιζες που πηραν στη φορα απ τους Γερμανους

Το θεμα δεν ειναι τι κανουν καποιοι προδοτες το θεμα ειναι οτι βγηκαν με 40%!!
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Κυρ 30 Σεπ, 2012 09:08

antoin114 έγραψε:Εγώ πάντως είχα ραντεβού για εγκατάσταση συστήματος στο αυτοκίνητό μου την Τρίτη που μας έρχεται και ξενέρωσα απίστευτα με όλη αυτή τη φημολογία...

Επειδή η φημολογία του τίτλου του νήματος δεν είναι επίσημη, αλλά κατευθυνόμενη, μπορεί το ΥπΟικ να μην το είχε σκεφτεί καν αλλά να τους άνοιξε η όρεξη τώρα...Την Πέμπτη που είδα τα πρώτα μέτρα που διέρρευσαν δεν υπήρχε τίποτα για αύξηση του ΕΦΚ στο lpg. Την Παρασκευή από τις 10 το πρωί αρχίσαν ένας ένας να το δημοσιεύει. Με πήρε μάλιστα ένας φίλος μου στη δουλειά να μου πει ότι το άκουσε στο ράδιο...
Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για αύξηση του ΕΦΚ στο lpg? Όχι, είναι φημολογία...
Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει? Όχι...
Οι εγκαταστάτες πλήττονται περισσότερο από όλους, μπαίνοντας όμως στο ίδιο παιχνίδι να απαντούν σε ένα θέμα σε κάποιο φόρουμ στο διαδίκτυο δεν γίνεται τίποτα παρά να χάνεται χρόνος. Εγώ ως καταναλωτής, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πρέπει να πιεστεί το ΥπΟικ να δώσει απαντήσεις αν όντως υπάρχει σχέδιο για αυτό και να δηλωθεί επίσημα το τι πρόκειται να γίνει.

Επειδή λοιπόν ο χρόνος είναι πολύτιμος για τον καθένα μας:

Το ζητούμενο για κάποιον που σκέφτεται να εγκαταστήσει σύστημα υγραεριοκίνησης είναι να κερδίσει χρήματα μεσομακροπρόθεσμα. Αυτό γίνεται από την 1η μέρα που έχεις αποσβέσει το κόστος εγκατάστασης.

Από τη στιγμή που δεχόμαστε όλοι ότι η τιμή της βενζίνης θα είναι πάντα μεγαλύτερη από του lpg, η απόσβεση είναι σίγουρο ότι θα συμβεί κάποια στιγμή. Αν όμως αυτό συμβεί σε 20.000 km ή σε 60.000 μπορεί να επηρεάσει το πόσο αποδοτική είναι η επένδυση.

Το αυτοκίνητό μου έχει αυτή τη στιγμή κατανάλωση βενζίνης 7.5 lt/100 km και με τα km που κάνω θα έκανα απόσβεση σε 20000 km περίπου, με σημερινές τιμές lpg (0.89) και βενζίνης (1.72).
:arrow: Αν η αύξηση μετακυλίσει την τιμή του lpg sto 1.05, δηλαδή 16 λεπτά αύξηση, η απόσβεση θα γίνει σε 28400 km.
:arrow: Αν πάει στο 1.15 που είδα σε αρκετά sites, η απόσβεση πάει στα 38400 km.
:arrow: Αν πάει στο 1.25 απόσβεση στα 60000 km!
:!: Όλα τα σενάρια έγιναν με την υπόθεση ότι η τιμή της βενζίνης θα παραμείνει σταθερή στο 1.72.

Επιπλέον έτρεξα και σενάρια με την τιμή της βενζίνης να αυξάνει.
:arrow: Αν θεωρηθεί ότι η βενζίνη πηγαίνει στο 1.85 και το lpg στο 1.2... Η απόσβεση σε αυτή την περίπτωση θα γίνει στα 32000 km
:arrow: ενώ σε περίπτωση που η αύξηση στην τιμή της βενζίνης είναι μεγαλύτερη και πάει στα 2 ευρώ το λίτρο (αρκετά πιθανό σενάριο) με το lpg στο 1.2, η απόσβεση επιτυγχάνεται στα 23.000 km.

Στους παραπάνω υπολογισμούς θεωρώ ότι δεν πρόκειται να μειωθεί η τιμή της βενζίνης... Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά μάλλον είναι το πιο πιθανό σενάριο ;)

Γνωρίζω λοιπόν ότι με συμφέρει η μετατροπή όπως και να έχει, ακόμα και με αύξηση της τιμής του lpg στο 1.25. Παρόλα αυτά, αν είναι να αποσβέσω το κόστος εγκατάστασης σε 2-3 χρόνια θα χρειαστεί να το σκεφτώ ξανά αν θα το κάνω. Κι αυτό γιατί δεν μου περισσεύουν τα 1000 ευρώ της εγκατάστασης.

Μάλλον θα αναβάλλω την εγκατάσταση για 2-3 εβδομάδες, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Πιστεύω ότι είναι η πιο σωστή κίνηση. Θα ήθελα όμως και την γνώμη σας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε το παραπάνω παραλήρημα...

Καλημέρα φίλε μου ,εγω στη θέση σου θα προχωρούσα σε τοποθέτησει αερίου μετα το νεο έτος !!!!!!!!διότι θα πρέπει να πιεστύνε ολλι τους πρατηριούχοι και εγκαταστάτες.......δέν είναι δυνατόν αυτο να γίνεται εδώ και υπόψιν ότι βάζεις αέριο αλλά υπάρχει και πιθανότητα μετά να σε βγάλει καμιά αυαρία και το αμάξι αυτό που το βάζεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.............................
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

EΦΚ στο lpg

Δημοσίευσηαπό tasos1 » Κυρ 30 Σεπ, 2012 09:10

Καλημέρα, γνωρίζει κανείς αν θα γίνει τελικά, αύξηση στον ΕΦΚ στο lpg, και αν ναι, σε ποια τιμή θα πωλείται μετά?
tasos1

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 30 Σεπ, 2012 09:32

Άκομα και στα 130 ευρω φόρο να μπει ο φόρος η αύξηση θα είναι 7 λεπτα το λίτρο αφήστε τι γράφουν οι άσχετοι δ.....φοι σήμερα στην Καβάλας έχει 0,84 συν 0.07 = 0,91 Καιρός είναι να ρίξουν οι εταιρίες την προμήθεια τους και οι πρατήριουχοι !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό nebo » Κυρ 30 Σεπ, 2012 09:45

Καλημέρα σε όλους τους συμφορουμιτες.Είμαι από τους άτυχους προφανώς (θα δείξει η πορεία) που ΄πηρα το αυτοκίνητο μου από τον εγκαταστάτη 1 μέρα πρίν την ανακοίνωση της εξίσωσης του φόρου.Μπορώ να παραδεχτώ πως νοιώθω λίγο ηλίθιος αλλά λόγω της δουλειάς μου που αρχίζω από αύριο τα 25000 χλμ το χρόνο θα τα έχω στο τσεπάκι μου.Οπότε η εγκατάσταση του υγραερίου ήταν μονόδρομος ή αλλιώς έπρεπε να απορρίψω την δουλειά αυτή.Ελπίζω να κυριεύσουν τα σενάρια που δίνουν αύξηση του αερίου μέχρι 16 λεπτά και όχι παραπάνω γιατί αλλιώς η απόσβεση θα αργήσει.Και πληροφοριακά το πρώτο γέμισμα το έκανα από το γειτονικό βενζινάδικο με 0.799.
peugeot 308 cc LPG-BRC
nebo

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό tankis » Κυρ 30 Σεπ, 2012 09:54

η αγορά του LPG είναι από τις πιο βρώμικες των καυσίμων, αν όχι η πιο βρώμικη, σε συνάρτηση πάντα
με τον όγκο καυσίμων που διακινούνται.
υπάρχει ένας τεράστιος πόλεμος συμφερόντων αυτή τη στιγμή, όχι μεταξύ καυσίμων, αλλά μέσα στο χώρο του LPG.
από τα 2.000.000 + που υπαρχουν, τα 70.000 έως 80.000 είναι υγραεριοκίνητα, οπότε no big deal.
το πρόβλημα έγκειται στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ περιθώριο κέρδους που έχουν οι περισσότεροι πρατηριούχοι,
και αυτό διότι οι αποκλείσεις μεταξύ του χαμηλότερου πρατηρίου με το ακριβότερο, στην επικράτεια
φτάνουν τα 30 λεπτά το λίτρο! (από θεσσαλία και ήπειρο έως κρήτη που αποτελεί κλειστή κάστα συμφερόντων)
το μεγάλο περιθώριο κέρδους, οδηγεί τους πρατηριούχους να κάνουν απόσβεση σε τρείς έως τέσσερεις μήνες,
αν πωλούν περίπου 3 με 4 κυβικά τη μέρα, πράγμα εξωπραγματικό για τις σημερινές οικονομικές συνθήκες
σε οποιαδήποτε μορφή επένδυσης.
αυτές οι στρεβλώσεις είναι που δημιουργούν το στόχο για σχόλια και επιβουλή για περισσότερους φόρους.
αν η αγορά λειτουργούσε, έστω και όπως λειτουργεί στην ελλάδα του σήμερα, το LPG ακόμα και με την
αύξηση του ΕΦΚ θα έπρεπε να πωλείται στη μάνικα με τιμή που δεν θα ξεπερνούσε τα 85 λεπτά.
άλλωστε καθημερινά καινούργια πρατήρια και καινούργια αυτοκίνητα δημιουργούνται, που αυξάνουν
την πίτα, και ακόμα και το καρτέλ των πρατηριούχων, το οποίο είναι χειρότερο από αυτό των εταιρειών,
δεν θα μπορεί να συνεννοείται τόσο εύκολα για να αισχροκερδεί εις βάρος των καταναλωτών.
η απουσία όμως των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και η αδυναμία αντίδρασης των καταναλωτών
που είναι θέμα παιδείας, δημιουργούν αυτό που λέμε "εις υγείαν των κορόιδων"
δεν είναι δυνατόν, πρατήριο που βρίσκεται 300 km μακριά από το σημείο διακίνησης LPG να πωλεί
0,80 και πρατήριο που βρίσκεται 100 μέτρα από το διυλιστήριο να έχει 0,91. ακόμα και θέρμανσης
να πουλάει, όπως έγινε στα Τρίκαλα προχθές, δεν υπάρχουν αυτές οι διαφορές...
tankis

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 30 Σεπ, 2012 10:10

Οσο για το καρτελ σας εχω πει την ιστορια οταν μπηκα στο γραφειο ενος πρατηριου που ηταν μονοπωλειο στην ανατολικη θεσ/νικη και επαθα σοκ,οπως σοκ επαθε και η γιαγια που μετρουσε το χρημα γιατι τρομαξε,νομιζε οτι μπηκαν για ληστεια,ενας καναπες γεματος χρηματα τσαλακωμενα βουνο και ενα γραφειο με στιβαγμενα ντανες,ηταν οπως βλεπεις σε κατι ταινιες που τα αραδιαζουν τα λεφτα οπου βρουν στο κρυσφηγετο οι ληστες μολις φθασουν για να κανουν την μοιρασια,που δεν εχει και μεγαλη διαφορα το σεναριο της ταινιας απο το επαγγελμα τον πρατηριουχων!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 30 Σεπ, 2012 10:17

http://www.enikos.gr/economy/83477,Poso ... erio;.html

Απο https://www.facebook.com/groups/Ygraeriokinitoi

Δείτε τι είπε ο κ. Πανακίδης ( jetoil γέρακας Πειραιώς ) στο mega
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια