tasoshunter έγραψε:stkamos έγραψε:Τα πρατηρια αυτη την στιγμη τραβανε το μεγαλυτερο ζορι.Εχουν επενδυσει τεραστια ποσα και τα περισσοτερα δεν εχουν κανει ακομα αποσβεση καν.Απο Δευτερα εγκαταστατες και πρατηριουχοι θα πιεσουν οσο μπορουν το υπουργειο, μιας και το μετρο θα φερει περισσοτερη ζημια απο οτι κερδος για το κρατος.Αλλα για να το πιεσουν θα πρεπει να ανακοινωσει και κατι.Γιατι μεχρι στιγμης δεν προκυπτει κατι επισημο μεσα απο το υπουργειο.Παντως αυτο που πιστευω εγω,ειναι οτι οι τιμες των καυσιμων θα κατασταλαξουν στο 1.05 το lpg και 2€ η βενζινη.Αυτο ακουω πλεον απο τα περισσοτερα πρατηρια...Μας βλεπω με ποδηλατο...
φιλε μου επειδη ολα αυτα που γραφεις ειναι υποθεσεις ακομη και για το αν εχουν κανει αποσβεση τα πρατηρια να κανω και εγω μια γρηγορη υποθεση!
ενα πρατηριο με δυο αντλιες οχι παραπανω απο 60 αυτοκινητα στην αντλια μας κανουν 120 αυτοκινητα την ημερα .
25 λιτρα το αυτοκινητο μεσο ορο επι 120 αυτοκινητα μας κανουν 3000 λιτρα την ημερα.
25 εργασιμες επι 3000 μας κανουν 75000 λιτρα επι 0,15 λεπτα κερδος στο λιτρο (αν και ειναι αρκετα παραπανω νομιζω) μας κανει κερδος 11250 .
Να βγαλουμε και 2000 ευρω εξοδα για τις δυο αντλιες μενουν 9250 ευρω.
Κοστος εγκαταστασης 40000-60000 ευρω περιπου.
9250 Χ 12 μηνες = 111000 ευρω. να βγαλουμε θελεις και αλλες 21000 εξοδα εφοριες ρευματα πιθανος πιο λιγος τζιρος ενοικια?
Μενει κερδος 90000. Θελεις απο εδω να βγαλουμε και αλλες 10000 ευρω ? Τελικο υποθετικο κερδος απο 20000 - 30000 ευρω.
Πες μου ενα αλλο επαγγελμα με την σημερινη κατασταση στην Ελλαδα που επενδυοντας απο 40000 εως 60000 ευρω θα εχεις αυτα τα αποτελεσματα σε ενα χρονο?
Θα μου πεις οτι υπαρχουν πρατηρια που δεν εχουν χρονο που εβαλαν αντλιες αλλα αναλογα με αυτους ειναι και οι εγκαταστατες και οι καταναλωτες που τοπθετησαν τωρα συστηματα υγραεριοκινησης.
τελος συμφωνω απολυτα οτι οι εγκαταστατες δεν εχουν κανει αποσβεσεις και οτι αυτοι θα πληγουν πολυ παραπανω απο ολους σε περιπτωση μεγαλης ανοδου της τιμης!!!
Πολυ μπακαλικη η υποθεση μου αλλα με υποθεσεις μιλαμε εδω ολοι τωρα!!!!
Σε καθε περιπτωση ενας ειναι ο κυριος φταιχτης!!! Το ανυπαρκτο κρατος!!!!
Φιλε ενα πρατηριο στοιχιζει 250- με 300 χιλιαρικα.Και μιλαω για αυτα που φτιαχτηκαν τωρα.Οχι αυτα που απλως αλλαξαν αντλιες.Απο εκει και περα,σιγουρα το κρατος φταιει για ολα. Εγω εγκαταστατης ειμαι και οντως η ζημια ειναι ανεπανορθωτη.Και τιποτα να μη γινει,οι δημοσιογραφοι το γαμησαν το θεμα.Μας καταστρεψαν με την καταστροφολογια τους μονο και μονο για να πουλησουν ειδησεις...