Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 30 Σεπ, 2012 18:58

Insomniac έγραψε:
valsam έγραψε:Οσο για μερικους που φωναζουν και ωριονται οτι δεν σπανε τα μοτερια με το υγραεριο θα διαφωνησω,εχω δυο φιλους με ford maveric που σε διαστημα 2 μηνων εκαψαν βαλβιδες και οι 2,14 μηνες απο τοτε που το εβαλε ο ενας και 18 ο αλλος, οπως και εχω δει με τα ματια μου αλλα 2 honda στο συνεργειο που πηγαινω με παρομοια προβληματα,το ρισκο πρεπει να ανταμοιβετε τουλαχιστον στην φθηνη τιμη του lpg!

Εγω για αυτο το εβαλα σε εξουσιοδοτημενο Honda για να εχω ακομα 6 χρονια εγγυηση για μηχανη , κιβωτιο και διαφορικο.

Σε ποια HONDA ρε φιλε σου δοσανε 6 χρονια εγγυηση,πανε απ'τον Λυκαρτζη και πες'τον να σου δειξει τα κεφαλαρια που εχει στο υπογειο απο lpg ,μου ταδειξε περυσι οταν πηγα να τον ρωτησω για να βαλω στο αυτοκινητο μου,τωρα που αρχισε και αυτος εγκαταστασεις σιγα μην στα δειξει,εκει που το'κραζε τωρα εκανε στροφη 180 μοιρων!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Re: Απ: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 30 Σεπ, 2012 19:29

valsam έγραψε:
Insomniac έγραψε:
valsam έγραψε:Οσο για μερικους που φωναζουν και ωριονται οτι δεν σπανε τα μοτερια με το υγραεριο θα διαφωνησω,εχω δυο φιλους με ford maveric που σε διαστημα 2 μηνων εκαψαν βαλβιδες και οι 2,14 μηνες απο τοτε που το εβαλε ο ενας και 18 ο αλλος, οπως και εχω δει με τα ματια μου αλλα 2 honda στο συνεργειο που πηγαινω με παρομοια προβληματα,το ρισκο πρεπει να ανταμοιβετε τουλαχιστον στην φθηνη τιμη του lpg!

Εγω για αυτο το εβαλα σε εξουσιοδοτημενο Honda για να εχω ακομα 6 χρονια εγγυηση για μηχανη , κιβωτιο και διαφορικο.

Σε ποια HONDA ρε φιλε σου δοσανε 6 χρονια εγγυηση,πανε απ'τον Λυκαρτζη και πες'τον να σου δειξει τα κεφαλαρια που εχει στο υπογειο απο lpg ,μου ταδειξε περυσι οταν πηγα να τον ρωτησω για να βαλω στο αυτοκινητο μου,τωρα που αρχισε και αυτος εγκαταστασεις σιγα μην στα δειξει,εκει που το'κραζε τωρα εκανε στροφη 180 μοιρων!

Φιλε valsam αναφερεις τις 2 μαρκες (honda και ford) που σε οτι θεμα υπαρχει παγκοσμιως για το lpg επισημαινονται σαν ευαισθητοι και κινητηρες που δεν ενδυκνεινται για εγκατασταση (αμα θες σου βαζω και ορισμενα link ενδεικτικα) Αυτο δεν ειναι ο κανονας ουτε επιχειρημα για το οτι κανει ζημια ντε και καλα το lpg ουτε σημαινει οτι ολες οι μαρκες θα εχουν προβλημα
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 30 Σεπ, 2012 19:34

Φυσικα φιλε και δεν βγαζουν ολα τα αυτοκνητα ζημια,αναφερω αυτες τις μαρκες γιατι γιάυτες ξερω και εχω δει,υπαρχουν και αλλες μαρκες και μοντελα που ειναι ευαισθητα οπως υπαρχουν και αλλα που δεν μασανε τιποτα!
Εχω δει και εχω ακουσει για εγκαταστασεις lpg ακομη και σε αυτοκινητα που ειναι εντελος ακαταληλα για μετατροπη οπως nissan xtrail και quasquai και terios αλλα μπροστα στο ασυμφορο της βενζινης οι ιδιοκτητες πηραν το ρισκο,γιαυτο το ρισκο λεω οτι πρεπει ναναι το lpg πιο φθηνο στην τιμη απο την βενζινη!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό Insomniac » Κυρ 30 Σεπ, 2012 20:00

fotisfocus έγραψε:Οσον αφορα τα FORD παντως, ενας απο τους υποψηφιους εγκαταστατες μου μου ειπε οτι εχει ερθει οδηγια απο την ιδια τη FORD οτι χρειαζεται λιπαντηρας για τα αυτοκινητα της...Και εγω περιμενω να δω τι θα γινει με την ιστορια αυτη αν και με αυτα τα ζωα που μας κυβερνουν δεν μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος...σημερα ισχυει το μαυρο...αυριο καταργειται και θα ειναι και παρανομο...γιαυτο και δεν μπορει να επενδυσει κανεις πουθενα και σε τιποτα...

Ο λιπαντηρας ειναι καλο να μπαινει σε ολα τα αμαξια μαι κυριως τα Γιαπωνεζικα .
Φιλικά Γιάννης
Insomniac

Δημοσιευσεις: 154

Δημοσίευσηαπό sbk » Κυρ 30 Σεπ, 2012 20:12

valsam έγραψε:
steliosthem έγραψε:Περα απο ολα αυτα, πρεπει να παρουν το μυνημα οτι δεν πρεπει να ανεβει η τιμη του υγραεριου περισσοτερο απο μερικα λεπτα, διοτι θα εχει τραγικες επιπτωσεις στους εγκαταστατες που θα κλεισουν, στους εργατες μηχανικους που θα τους απολυσουν, στις εισαγωγικες εταιριες που θα κλεισουν με οτι απολυσεις συνεπαγεται, στα διυλιστήρια που θα χασουν ΠΟΛΥ χρημα λογω μειωσης καταναλωσης, στα βενζιναδικα που κανανε μια μεγαλη επενδυση για να πουλανε αεριο καυσιμο και βεβαια σε εμας που καναμε μια επενδυση και ενα προυπολογισμο για να τα βγαλουμε περα. Με λιγα λογια θα κλεισουν μια ολοκληρη αγορα.

Για αυτο τον λογο χρειαζεται να γινουν παρεμβασεις, εμεις ειμαστε οργανωμενοι στα πλαισια ενος φορουμ, κακα τα ψεμματα, αυτο σημαινει οτι τα λεμε μεταξυ μας και τα ακουμε μεταξυ μας. Οι παρεμβασεις πρεπει να γινουν απο φορεις, οπως η ενωση εμπορων αεριων καυσιμων και ο συλλογος εγκαταστατων (εαν υπαρχει), Ελπιζω να εχουν ηδη κινητοποιηθει, γιατι εαν περιμενουν την επισημη ανακοινωση για να αντιδρασουν, παει... πεταξε το πουλακι...

Πλακα μας κανεις και τα λες αυτα η τα πιστευεις ρε φιλε?
Εδω δεν νιαστηκαν οι κυβερνοντες που εκλεισαν τοσες χιλιαδες αλλες δουλειες και εχουμε φτασει στο πανω απο 30% ανεργια !
Προσωπικα δεν μου καιγετε καρφι για ολους οσους ασχολουνται με οτι εχει να κανει με το υγραεριο, τους εγκαταστατες που πλουτισαν εν'μεσο κρισης,η για τους εισαγωγεις,τους βενζιναδες που και αυτοι και ολοι μα ολοι που ασχοληθηκαν με το υγραεριο πλουτισαν,για τον μονο που νοιαζομαι ειναι γι'αυτον που εκανε την μετατροπη στο αυτοκινητο του για να μπορει να πηγαινει στην δουλεια του η τα παιδια του στο σχολειο και δεν μπορουσε να το κανει αυτο με την βενζινη,η λογικη μου λεει οτι η ολοι (ολα τα αυτοκινητα που κυκλοφορουν)επρεπε να εχουν υγραεριο η κανενας,δηλ. τι ειμαστε εμεις οι εξυπνοι και πληρωνουμε τα μισα με lpg εστο και με το οποιο ρισκο βλαβης στο αυτοκινητο (που αυτο το ρισκο πιστευω και το κοστος της εγκαταστασης ειναι και ο λογος που δεν εξισωθηκε ο φορος με αυτον της βενζινης και εγινε με του πετρελαιου) και οι αλλοι τα κοροιδα που πληρωνουν τα διπλασια,o μονος λογος που ολοι δεν εβαλαν lpg στα αυτοκινητα τους ηταν ειτε γιατι το περιμεναναν αυτο με τον φορο ειτε γιατι δεν υπηρχαν τα σχετικα λεφτα για την εγκατασταση,πιστευεις οτι αν οντος υπηρχε νομος που να προστατευει την τιμη του lpg θα υπηρχε κανεις που να μην εβαζε lpg?
Πιστευω οτι αν δεν ανεβαινε η τιμη μεσα σε 2 χρονια το πολυ το 50% θα ειχε κανει μετατροπη του αυτοκινητου τους σε lpg ,υπολογισε και ενα 30% πετρελαιοκινητα και αντε πες μου απο που θα εισεπρατε το κρατος.

Για να καταλάβω.
Εσύ είσαι υπέρ της αύξησης της τιμής του υγραερίου;
Όσοι έχουν κάνει μετατροπή και καταναλώνουν φθηνότερο καύσιμο
είναι αλήτες κλέφτες και πονηροί;
Με αυτή την λογική γιατί να μην εξισωθεί ο φόρος πετρελαίου με αυτόν της βενζίνης
της πατάτας του και του κοπανιστού αέρα;
sbk

Δημοσιευσεις: 68

Re: Απ: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό mathematica » Κυρ 30 Σεπ, 2012 21:48

maevius έγραψε:Φιλε valsam αναφερεις τις 2 μαρκες (honda και ford) που σε οτι θεμα υπαρχει παγκοσμιως για το lpg επισημαινονται σαν ευαισθητοι και κινητηρες που δεν ενδυκνεινται για εγκατασταση (αμα θες σου βαζω και ορισμενα link ενδεικτικα) Αυτο δεν ειναι ο κανονας ουτε επιχειρημα για το οτι κανει ζημια ντε και καλα το lpg ουτε σημαινει οτι ολες οι μαρκες θα εχουν προβλημα

Να συμπληρώσω ότι σε black list ειναι τα ford απο 1800 κυβικά και πάνω και όχι όλα!Εχω focus 1600 οπως δεκάδες άλλοι που κάνουν απροβλημάτιστα χιλιομετρα.Δεν γνωρίζω αν ο λιπαντήρας που λέτε ότι προτίνει η ford ειναι η ξεπερασμένη λαδιέρα ή λιπαντικό μεσα στη δεξαμενή που έχω εγώ.Εχουν γραφτεί πολλα για όλα αυτα και εδώ αλλα και στο clubford.
Συγνώμη για το off topic
mathematica

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Κυρ 30 Σεπ, 2012 22:09

στα 50.000 χιλιομετρα με υγραεριο εχω δωσει για καυσιμο 4.600 ευρω.με βενζινη στα ιδια χιλιομετρα θα ειχα δωσει 9.000 ευρω.εχω κανει αποσβεση εγκατασταση,ολικη επισκευη κινητηρα και μου μειναν λεφτα.

η φορντ και οι γιαπονεζικες μαρκες ειναι ιδιαιτερα ευαισθητες σε υγραεριο(γιατι αραγε?) αρα δεν πολυ λεει η μετατροπη.
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό Insomniac » Κυρ 30 Σεπ, 2012 22:14

MERCEDAKIAS έγραψε:στα 50.000 χιλιομετρα με υγραεριο εχω δωσει για καυσιμο 4.600 ευρω.με βενζινη στα ιδια χιλιομετρα θα ειχα δωσει 9.000 ευρω.εχω κανει αποσβεση εγκατασταση,ολικη επισκευη κινητηρα και μου μειναν λεφτα.

η φορντ και οι γιαπονεζικες μαρκες ειναι ιδιαιτερα ευαισθητες σε υγραεριο(γιατι αραγε?) αρα δεν πολυ λεει η μετατροπη.

Για τα Γιαπωνεζικα λενε για μαλακες βαλβιδες και επειδη εχω αλλα 6 χροναι εγγυηση στο CRV για μηχανη , κιβωτιο και διαφορικο το εβαλα σε συνεργειο Honda για να εχω το κεφαλι μου ησυχο αν συμβει κατι.
Φιλικά Γιάννης
Insomniac

Δημοσιευσεις: 154

Δημοσίευσηαπό gkg70 » Κυρ 30 Σεπ, 2012 22:38

Δεν είναι μονό η όπια αύξηση που θα γίνει στο LPG,είναι η μείωση του αφορολογήτου σε όσους έχουν παιδιά, η αλλαγή στις φορολογικές κλίμακες που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα αυξήσει της ανεργίας και παράλληλα η αυξήσει όλων σχεδόν των προϊόντων πρώτης ανάγκης. Η ζωή απλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ και εμείς συζητάμε για το αν θα ανέβει το υγραέριο 5, 9, η 15 λεπτά και τσακωνόμαστε κιόλας. Αν δεν σηκώσουμε κεφάλι δεν έχουμε καμία ελπίδα, κάθε λίγο νέα μετρά θα εξαθλιώνουν τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας. Κανένας δεν θα μας σώσει αν εμείς δεν θέλουμε να σωθούμε.
gkg70

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό kyriak » Κυρ 30 Σεπ, 2012 22:51

Είστε τραγικές φιγούρες όλοι σας, αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα μας . Ετσι λοιπόν αποδείχτηκε τις τελευταίες μέρες ότι

1. Δεν υπάρχει κοινοτική οδηγία που νε λέει ότι το lpg θα πρέπει να έχει την μίση τιμή της βενζίνης , αυτό ήταν ένα ψέμα των εγκαταστατών και παρελκόμενων ανθρώπων όπως του π.χ. maevious
2. Δεν υπάρχει πουθενά απαγορευτικό στην αύξηση του ΕΚΦ του lpg και άρα και στο μέλλον θα ξανααυξηθεί , γιατί είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με αυτόν της βενζίνης
3. Με τον τώρα φόρο το lpg θα πάει σίγουρα πάνω από το 1,05 ευρώ τιμή ,με ποιο λογικό κλείσιμο γύρο στο 1,2 .Τιμή απαγορευτική για οποιαδήποτε μετατροπή στο μέλλον
4. Είναι ψεύτης όποιος λέει ότι δεν έχει αυξημένη κατανάλωση με το lpg τουλάχιστον πάνω από 20% σε σχέση με την βενζίνη ή βλάκας αν άφησε και του ρύθμισαν το αμάξι του να καεί ποιο κάτω από αυτό
5. Είναι λογικό γιατί μπήκε ο φόρος τώρα , μπήκε τώρα γιατί οι εγκαταστάσεις έχουν πλέον κορεστει ,ο ρυθμός αυτών που χαλανε τα αυτοκίνητα τους σε σχέση με τον ρυθμό αυτών που βάζουν κιτ lpg είναι ο ίδιος , άρα δεν έχει νόημα να περίμενε άλλο η κυβέρνηση , και καλά έκανε ,
6. Άνθρωποι ψεύτες , άνθρωποι που πλουτήσαν εξαπατώντας συνανθρώπους τους ( το είδαμε και σήμερα, όχι λέει ο άλλος δεν έσκασε από το lpg είχε πιει πολύ coca cola …μάλλον ) ανδρείκελα που δεν θέλουν να πληρώσουν φόρους , και θέλουν στην αντίθετη περίπτωση να δώσουν τα ευρώ τους στους βούλγαρους όπως ο maevious π.χ. λένε εμένα θλιβερό και τραγικό , και επειδή λέω τα πράγματα όπως είναι πρέπει λένε να απομακρυνθώ από το φόρουμ . . και μετά? , δεν θα μπει ο φόρος? . . . Τελικά είστε για λύπηση . . . και το θέμα είναι ότι όσο και να με βρίσετε εμένα ο φόρος θα μπει και τώρα και θα συνεχίσει να μπαίνει.
7. Maevious παράτα το lpg και πούλα καυσόξυλα …. Μέχρι να μπει φόρος εκεί έχεις κάνα δυο χρονάκια , ότι έκλεψες έκλεψες από το lpg .
8. Πρέπει όλοι αυτοί που τους είπατε ότι μέχρι το 2018 υπάρχει τάχα εντολή από Ευρώπη και λοιπές παπαριες για να τους σπρώξετε στο lpg να σας τα πουν ένα χεράκι τώρα . . . μόνο για τον maevioys θα πρότεινα να μην τον πειράξουν . . . γιατί τα βλήματα όταν τα χτυπάμε σκάνε . . . δεν σκάνε μόνο τα lpg αυτοκίνητα .
9. Το βασικό δε δεν είναι τόσο ότι μπήκε ο φόρος , αλλά ότι μπορεί να μπει φόρος πράγμα που αποκαλύπτει την απάτη σε ποιο επίπεδο στήθηκε και αυτό είναι που παίζει τον καθοριστικό ρόλο ,

antoin114.. μιλάμε για λίτρα όχι για κιλά , μπερδεύτηκες 200 είναι στον τόνο 125 είναι στο λιτρο.
Dancerman 412 είναι στο λίτρο στο diesel στο κιλό είναι πάνω από 600 με το ΦΠΑ

Αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια , τι νόημα έχει πλέον ε? maevious? έχει καμία σημασία αν τώρα πάει στο 1,1 μετά το χειμωνιάτικο στο 1,2 και μετά σε κάνα εξάμηνο 1,3 κοκ . . πες έχει καμία σημασία? Ο κόσμος την πάτησε γιατί νόμιζε( με βάση την εξαπάτηση που δέχτηκε ) ότι μέχρι το 2018 η τιμή θα είναι σταθερή, 2011 σου λέει ο άλλος μέχρι το 2018 είναι 7 χρόνια και 6 που έχει το αμάξι οκ θα την κάνω , μετά θα στρώσουν τα πράγματα και θα πάρω ένα diesel . . . έτσι εξαπατήθηκαν , από τους εγκαταστάτες εξαπατήθηκαν όχι από το κράτος , να τα λέτε σωστά τα πράγματα .
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 65 επισκέπτες