Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό LPGas » Κυρ 30 Σεπ, 2012 23:33

Διαβάζω επί 3 ημέρες δημοσιεύσεις, άρθρα, ανακοινώσεις, προβλέψεις και απόψεις προερχόμενες από ανενημέρωτους δημοσιογράφους, κίτρινα blogs, κακόβουλους πρατηριούχους βενζίνης και κακοπροαίρετους ιδιώτες.
Μου δημιουργήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή η απορία, πως είναι δυνατόν να επιχειρηματολογεί κάνεις με στόχο την επικράτηση της άποψης του ανεξάρτητα από την αλήθεια. «Η απάντηση είναι απλή» κατά Σοπενχάουερ. Πρόκειται για την «εγγενή ποταπότητα της ανθρώπινης φύσης». Απορρέει από μια «έμφυτη ματαιοδοξία» και από το γεγονός ότι οι άνθρωποι, αντί να σκέπτονται πριν μιλήσουν ή γράψουν, είναι φλύαροι και ανειλικρινείς. Σπεύδουν να υιοθετήσουν μια άποψη, την οποία στη συνέχεια την υπερασπίζονται από πείσμα και εγωισμό, χωρίς να γνωρίζουν αν είναι σωστή ή λανθασμένη. Η ματαιοδοξία πάντοτε υπερτερεί της αλήθειας…

Και πια είναι η αλήθεια θα ρωτήσει κάποιος?

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και αν εφαρμοστεί η αύξηση στον ΕΦΚ του υγραερίου, η τελική τιμή στα πρατήρια δεν θα επιβαρυνθεί πάνω από 9-11 λεπτά (Ένας απλός πολλαπλασιασμός είναι αρκετός για να το καταλάβει κάποιος).
Η αλήθεια είναι ότι και να εφαρμοστεί, οι περισσότεροι πρατηριούχοι πιθανόν θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν μεγάλο μέρος της αύξησης του φόρου.
Η αλήθεια είναι ότι ο σύνδεσμος πρατηριούχων και όλοι οι επαγγελματίες στον χώρο της υγραεριοκίνησης θα αντιδράσουν με κάθε δυνατό μέσο από αύριο για να μην αυξηθεί ούτε cent η τιμή του υγραερίου.
Η αλήθεια είναι η βενζίνη παραμένει στο 1,75 με ανοδικές τάσεις
Η αλήθεια ότι το υγραέριο θα παραμείνει ένας εναλλακτικός και οικονομικός τρόπος κίνησης και η εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας θα αποδειχτεί η πιο συμφέρουσα και αποδοτική επένδυση που έχετε πότε επιλέξει.

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν ήδη εγκαταστήσει υγραέριο έχω να συμβουλέψω το εξής:
«Αφήστε τους υπόλοιπους να λένε ότι θέλουν, καθώς όλοι έχουν δικαίωμα στη βλακεία»

LPGas.gr
Γκέκας Χρήστος
Μηχανολόγος Μηχανικός
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό stkamos » Κυρ 30 Σεπ, 2012 23:50

LPGas έγραψε:Διαβάζω επί 3 ημέρες δημοσιεύσεις, άρθρα, ανακοινώσεις, προβλέψεις και απόψεις προερχόμενες από ανενημέρωτους δημοσιογράφους, κίτρινα blogs, κακόβουλους πρατηριούχους βενζίνης και κακοπροαίρετους ιδιώτες.
Μου δημιουργήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή η απορία, πως είναι δυνατόν να επιχειρηματολογεί κάνεις με στόχο την επικράτηση της άποψης του ανεξάρτητα από την αλήθεια. «Η απάντηση είναι απλή» κατά Σοπενχάουερ. Πρόκειται για την «εγγενή ποταπότητα της ανθρώπινης φύσης». Απορρέει από μια «έμφυτη ματαιοδοξία» και από το γεγονός ότι οι άνθρωποι, αντί να σκέπτονται πριν μιλήσουν ή γράψουν, είναι φλύαροι και ανειλικρινείς. Σπεύδουν να υιοθετήσουν μια άποψη, την οποία στη συνέχεια την υπερασπίζονται από πείσμα και εγωισμό, χωρίς να γνωρίζουν αν είναι σωστή ή λανθασμένη. Η ματαιοδοξία πάντοτε υπερτερεί της αλήθειας…

Και πια είναι η αλήθεια θα ρωτήσει κάποιος?

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και αν εφαρμοστεί η αύξηση στον ΕΦΚ του υγραερίου, η τελική τιμή στα πρατήρια δεν θα επιβαρυνθεί πάνω από 9-11 λεπτά (Ένας απλός πολλαπλασιασμός είναι αρκετός για να το καταλάβει κάποιος).
Η αλήθεια είναι ότι και να εφαρμοστεί, οι περισσότεροι πρατηριούχοι πιθανόν θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν μεγάλο μέρος της αύξησης του φόρου.
Η αλήθεια είναι ότι ο σύνδεσμος πρατηριούχων και όλοι οι επαγγελματίες στον χώρο της υγραεριοκίνησης θα αντιδράσουν με κάθε δυνατό μέσο από αύριο για να μην αυξηθεί ούτε cent η τιμή του υγραερίου.
Η αλήθεια είναι η βενζίνη παραμένει στο 1,75 με ανοδικές τάσεις
Η αλήθεια ότι το υγραέριο θα παραμείνει ένας εναλλακτικός και οικονομικός τρόπος κίνησης και η εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας θα αποδειχτεί η πιο συμφέρουσα και αποδοτική επένδυση που έχετε πότε επιλέξει.

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν ήδη εγκαταστήσει υγραέριο έχω να συμβουλέψω το εξής:
«Αφήστε τους υπόλοιπους να λένε ότι θέλουν, καθώς όλοι έχουν δικαίωμα στη βλακεία»

LPGas.gr
Γκέκας Χρήστος
Μηχανολόγος Μηχανικός

Κ.Γκεκα απο αυριο το πρωι, πρεπει να διαφυλαξουμε τον κλαδο και τους καταναλωτες που μας εμπιστευτηκαν.Εχω ερθει ηδη σε επαφη με πολλους συναδελφους και νομιζω οτι πρεπει να αντιδρασουμε ενωμενοι.Ελπιζω να ερθουμε και μαζι σε επαφη.Θα συμφωνησω με οσα αναφερατε κατα τα αλλα.

Alfagas
Καμουλακος Σταυρος
Άβαταρ μέλους
stkamos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Δευτ 01 Οκτ, 2012 00:02

stkamos έγραψε:"πρεπει να διαφυλαξουμε τον κλαδο και τους καταναλωτες που μας εμπιστευτηκαν. Εχω ερθει ηδη σε επαφη με πολλους συναδελφους και νομιζω οτι πρεπει να αντιδρασουμε ενωμενοι."

Μια θετικη και αναγκαια κινηση, σε αυτη την περιπτωση εγκαταστατες και πελατες ειμαστε 100% στην ιδια πλευρα.
steliosthem

Δημοσιευσεις: 122

Δημοσίευσηαπό dancerman » Δευτ 01 Οκτ, 2012 00:08

kyriak έγραψε:Είστε τραγικές φιγούρες όλοι σας, αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα μας . Ετσι λοιπόν αποδείχτηκε τις τελευταίες μέρες ότι

1. Δεν υπάρχει κοινοτική οδηγία που νε λέει ότι το lpg θα πρέπει να έχει την μίση τιμή της βενζίνης , αυτό ήταν ένα ψέμα των εγκαταστατών και παρελκόμενων ανθρώπων όπως του π.χ. maevious
2. Δεν υπάρχει πουθενά απαγορευτικό στην αύξηση του ΕΚΦ του lpg και άρα και στο μέλλον θα ξανααυξηθεί , γιατί είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με αυτόν της βενζίνης
3. Με τον τώρα φόρο το lpg θα πάει σίγουρα πάνω από το 1,05 ευρώ τιμή ,με ποιο λογικό κλείσιμο γύρο στο 1,2 .Τιμή απαγορευτική για οποιαδήποτε μετατροπή στο μέλλον
4. Είναι ψεύτης όποιος λέει ότι δεν έχει αυξημένη κατανάλωση με το lpg τουλάχιστον πάνω από 20% σε σχέση με την βενζίνη ή βλάκας αν άφησε και του ρύθμισαν το αμάξι του να καεί ποιο κάτω από αυτό
5. Είναι λογικό γιατί μπήκε ο φόρος τώρα , μπήκε τώρα γιατί οι εγκαταστάσεις έχουν πλέον κορεστει ,ο ρυθμός αυτών που χαλανε τα αυτοκίνητα τους σε σχέση με τον ρυθμό αυτών που βάζουν κιτ lpg είναι ο ίδιος , άρα δεν έχει νόημα να περίμενε άλλο η κυβέρνηση , και καλά έκανε ,
6. Άνθρωποι ψεύτες , άνθρωποι που πλουτήσαν εξαπατώντας συνανθρώπους τους ( το είδαμε και σήμερα, όχι λέει ο άλλος δεν έσκασε από το lpg είχε πιει πολύ coca cola …μάλλον ) ανδρείκελα που δεν θέλουν να πληρώσουν φόρους , και θέλουν στην αντίθετη περίπτωση να δώσουν τα ευρώ τους στους βούλγαρους όπως ο maevious π.χ. λένε εμένα θλιβερό και τραγικό , και επειδή λέω τα πράγματα όπως είναι πρέπει λένε να απομακρυνθώ από το φόρουμ . . και μετά? , δεν θα μπει ο φόρος? . . . Τελικά είστε για λύπηση . . . και το θέμα είναι ότι όσο και να με βρίσετε εμένα ο φόρος θα μπει και τώρα και θα συνεχίσει να μπαίνει.
7. Maevious παράτα το lpg και πούλα καυσόξυλα …. Μέχρι να μπει φόρος εκεί έχεις κάνα δυο χρονάκια , ότι έκλεψες έκλεψες από το lpg .
8. Πρέπει όλοι αυτοί που τους είπατε ότι μέχρι το 2018 υπάρχει τάχα εντολή από Ευρώπη και λοιπές παπαριες για να τους σπρώξετε στο lpg να σας τα πουν ένα χεράκι τώρα . . . μόνο για τον maevioys θα πρότεινα να μην τον πειράξουν . . . γιατί τα βλήματα όταν τα χτυπάμε σκάνε . . . δεν σκάνε μόνο τα lpg αυτοκίνητα .
9. Το βασικό δε δεν είναι τόσο ότι μπήκε ο φόρος , αλλά ότι μπορεί να μπει φόρος πράγμα που αποκαλύπτει την απάτη σε ποιο επίπεδο στήθηκε και αυτό είναι που παίζει τον καθοριστικό ρόλο ,

antoin114.. μιλάμε για λίτρα όχι για κιλά , μπερδεύτηκες 200 είναι στον τόνο 125 είναι στο λιτρο.
Dancerman 412 είναι στο λίτρο στο diesel στο κιλό είναι πάνω από 600 με το ΦΠΑ

Αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια , τι νόημα έχει πλέον ε? maevious? έχει καμία σημασία αν τώρα πάει στο 1,1 μετά το χειμωνιάτικο στο 1,2 και μετά σε κάνα εξάμηνο 1,3 κοκ . . πες έχει καμία σημασία? Ο κόσμος την πάτησε γιατί νόμιζε( με βάση την εξαπάτηση που δέχτηκε ) ότι μέχρι το 2018 η τιμή θα είναι σταθερή, 2011 σου λέει ο άλλος μέχρι το 2018 είναι 7 χρόνια και 6 που έχει το αμάξι οκ θα την κάνω , μετά θα στρώσουν τα πράγματα και θα πάρω ένα diesel . . . έτσι εξαπατήθηκαν , από τους εγκαταστάτες εξαπατήθηκαν όχι από το κράτος , να τα λέτε σωστά τα πράγματα .

αν εστω διαβαζες αυτα που εγραφα θα εβγαζες ακρη αλλα θες να λες αυτα που εξυπηρετουν τα συμφεροντα των καναλιων μεχρι τοτε ομως
για να γουσταρεις σημερα 280 χλμ εντος πολης με 11λιτρα καταναλωσης βενζινης θα πρεπε να δωσω 52,36ευρω στην αγαπημενη σου βενζινουλα αλλα οχι εγω εδωσα 28,56ευρω στο υγραεριο γεια σας κυριε, αμα θελεις μπορω να σε χαρτζιλικωνω κιολας να βαζεις βενζινουλα
dancerman

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό steliosmil » Δευτ 01 Οκτ, 2012 00:16

Εχω αρχισει να πιστευω οτι το αμαξι που ανατιναχτικε πρεπει να ηταν του φιλου kyriak...Υπομονη φιλε μου θελω να ξερεις οτι ολοι εδω μεσα ειμαστε πολυ στεναχωρημενοι με αυτο το κακο που μας βρηκε και κλαιμε ολη μερα. μερικοι δε θα πανε στη δουλεια αυριο και καποιος αλλος αυναδελφος που τολμησε να βαλει υγρεριο αυτομαστιγωθηκε στο συνταγμα οταν καταλαβε οτι με αυτη του την κινηση ζουσε εις βαρος των συνανθρωπων του που ακομα χρησιμοοιουν βενζινη...Ελπιζω να κοιμηθεις χαρουμενος τωρα που ξερεις πως ολοι οι υπολοιποι εχουμε πεσει σε βαρια καταθλιψη!!!
steliosmil

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό anestis3 » Δευτ 01 Οκτ, 2012 00:26

είδα το βίντεο του mega τώρα που είχατε πριν. Εντάξει είναι προφανές οτι το υγραέριο έχει μπει στο στόχαστρο . Για να το πολεμάει το κανάλι του ΔΝΤ , τα πράγματα είναι δύσκολα . Ο άλλος ο τύπος λέει οτι εξεράγη το αμάξι με το υγραέριο αλλα η κοπέλα ήταν οκ μετά κ τους εξήγησε κιόλας οτι ήταν από το υγραέριο . Οι τύποι είναι για πολύ ξύλο .
anestis3

Δημοσιευσεις: 18

Δημοσίευσηαπό palmeriva » Δευτ 01 Οκτ, 2012 00:40

steliosmil έγραψε:Εχω αρχισει να πιστευω οτι το αμαξι που ανατιναχτικε πρεπει να ηταν του φιλου kyriak...Υπομονη φιλε μου θελω να ξερεις οτι ολοι εδω μεσα ειμαστε πολυ στεναχωρημενοι με αυτο το κακο που μας βρηκε και κλαιμε ολη μερα. μερικοι δε θα πανε στη δουλεια αυριο και καποιος αλλος αυναδελφος που τολμησε να βαλει υγρεριο αυτομαστιγωθηκε στο συνταγμα οταν καταλαβε οτι με αυτη του την κινηση ζουσε εις βαρος των συνανθρωπων του που ακομα χρησιμοοιουν βενζινη...Ελπιζω να κοιμηθεις χαρουμενος τωρα που ξερεις πως ολοι οι υπολοιποι εχουμε πεσει σε βαρια καταθλιψη!!!

....Αποθέωση........
palmeriva

Δημοσιευσεις: 75

Re: Απ: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Δευτ 01 Οκτ, 2012 01:15

Έχω λιώσει στο γέλιο
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό alexisev » Δευτ 01 Οκτ, 2012 01:45

Πραγματικά τέτοια κακία είχα και γω καιρό να δω. Δηλαδή ο κλασσικός "πα--ρας Ελληνάρας". "Όχι δεν θέλω κατσίκα σαν του γείτονα, θέλω να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα". Τι πα--ρες που ειναι μερικοί?? Όσο για το Ελληνικό κράτος που λες βλάκα Κυριάκο ένα θα σου πω και βάλε το καλά στο άδειο σου κεφάλι. Εδώ και δυο χρόνια έχω καινούριο αμάξι που και λόγο οτι είναι turbo και το πατάω και λίγο παραπάνω μου έκαιγε πολύ και λόγο οτι και η δουλειά μου ήταν 90χμ απο το σπίτι μου τα 350-400 το μήνα σε βενζίνη ηταν χαλαρά. Δυστυχώς λόγο ότι ήμουν σε παραμεθώριο δεν υπήρχε βενζινάδικο σε όλο το νησί με υγραέριο αλλιώς θα είχα κάνει την εγκατάσταση την πρώτη κιόλας μέρα που το είχα παραλάβει το αμάξι... Αν υποθέσουμε οτι περίπου το 1 ευρώ το λίτρο το παίρνει το κράτος από τον φόρο τότε εγώ για το ένα έτος μόνο έδωσα 2400!!! ευρώ μόνο απο το καυσιμο που έβαζα για να μήν πω για τα άλλα 1350!!! ευρώ που πλήρωσα για το εξωφρενικό!@#$% εισόδημα των 13500 ευρώ. Δηλαδή σχεδόν το 1/3 απο αυτά που έβγαλα 1 χρόνο μου τα πήρε πίσω το κράτος για να μην πώ και τελη κυκλοφορίας και αλλα πολλα που και μονο απο την καταναλωση βενζίνης και μονο το κρατος μου πηρε πολλα περισσοτερα απο οσα επρεπε να παρει. Για πιο κρατος και φορολογια λοιπον μιλας;;; Καλα κανουν και βαζουν η αλλοι υγραεριο. Αμα θελεις εσυ συνεχισε να βαζεις βενζινη και ασε να σε κλεβει αυτο το παραλογο κρατος. Εγω δεν εχω κανει εγκατασταση αλλα τον επομενο μηνα κιολας θα κανω μιας και επεστρεψα στην Αθήνα. Αλλο να γεμιζεις το αμαξι με 100 ευρώ και αλλο με 40!! Συν του οτι εχεις μεγαλήτερη αυτονομια σε χιλιομετρα στο αμαξι συν του οτι καις ενα πιο καθαρο καυσιμο και κανεις και καλο στο περιβαλλον. Πα--ρα εεε πα--ρα!!!
alexisev

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό skarpouzis » Δευτ 01 Οκτ, 2012 01:56

O LPGAS ανέφερε ότι αν υπολογίσουμε αναλυτικά την επιβάρυνση απο την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, αυτή θα είναι 9-11 λεπτά του ευρώ.
Θα εκτιμούσα πολύ αν μας ανέπτυσσε αναλυτικά αυτόν τον υπολογισμό.

Ευχαριστώ

Φιλικά
PRINS VSI 1.0 με VALVECARE
VW TOUAREG 3.2 V6 2004 κιν. AZZ
skarpouzis

Δημοσιευσεις: 60

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 56 επισκέπτες