Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρώτο γέμισμα πρόβλημα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρώτο γέμισμα πρόβλημα

Δημοσίευσηαπό ipgalgad » Σάβ 29 Σεπ, 2012 14:08

Ισως προβλημα με το πρωτο γεμισμα . Με το που παει να βαλει ο πρατηριουχος το καυσιμο ενημερωνει πως κατι
δεν ειναι φυσιολογικο καθως δεν δεχεται το καυσιμο οπως ολα στα υπολοιπα αμαξια . Για 20Ευρο καυσιμο εκανε 15λεπτα .

Τι μπορει να συμβαινει ?

Στην ιδια εγκατασταση stefanelli σε Clio μετα απο το γεμισμα υστερα απο λιγα 60χλμ ξαναψε πολυ γρηγορα το τελευταιο λαμπακι απο τα τεσσαρα . Ειχε παει στο τριτο με 20ευρο . Ισως θελει καποια διορθωση στον προγραμματισμο ?

Το αμαξι ειναι γνωστου μου ,το παρελαβε εχθες και ηδη εχει προβληματιστει . Εχθες ανησυχησε και εμενα που μολις σημερα το παρελαβα με αυτα που μου μετεφερε πως του ειπε ο εγκαταστατης του και εχω γραψει σε αλλο θεμα .
ipgalgad

Δημοσιευσεις: 8

Re: ΠΡΩΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 29 Σεπ, 2012 15:14

Όταν λες δεν το δέχεται, φαντάζομαι δεν εννοείς τον αντάπτορα.
Λένε ότι σε μερικές δεξαμενές παγιδεύεται αέρας μέσα και μετά από 2-3 γεμίσματα έρχεται στα ίσια της η δεξαμενή.

Όσο για τα λαμπάκια, μην το ψάχνεις, πονεμένη ιστορία. Για να καταλάβεις, το μένουν 3 πράσινα μετά από ~320χμ, στα επόμενα 150-200 έχουν σβήσει τα υπόλοιπα 3 και της ρεζέρβας (κόκκινο) μου κρατάει για ~350χμ.
Βέβαια, αν το ψάξεις, μπορούν να ρυθμιστούν στο περίπου.
Πχ τα δικά μου (σύμφωνα με τον εγκαταστάτη) δεν ρυθμίζονται από πρόγραμμα, αλλά σε άλλα συστήματα γίνεται.
Κάνε πρώτα μερικά γεμίσματα για να δεις πως σβήνουν και μετά ενημερώνεις τον εγκαταστάτη.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Re: Πρώτο γέμισμα πρόβλημα

Δημοσίευσηαπό ipgalgad » Σάβ 29 Σεπ, 2012 16:35

Λοιπον αυτο που ξερω ειναι οχι οτι δεν μπαινει ο ανταπτορας αλλα οτι ο πρατηριουχος ειπε
οτι δεν μπαινει με τον ιδιο ρυθμο το καυσιμο οπως κανονικα θα επρεπε να μπαινει. Ειναι υπερβολικα αργος ο ρυθμος .
Σε σημειο να πει οτι ισως ειναι κατι εσωτερικα τρακισμενο και το εμποδιζει .

Αυτο με τα λαμπακια ναι οντως το εχω διαβασει σε πολλα θεματα . Αλλα μου ακουστηκε λιγο υπερβολικο να πεσει 2 γραμμες
σε μονο 60χλμ . Αποτι φανταζομαι πρεπει ναναι προγραμματισμενο το καθε ποσο να κατεβαινει και λογικο να παιζουν καποιες διαφορες μεταξυ τους στα λαμπακια αλλα τοσο τρανταχτες ??
ipgalgad

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 30 Σεπ, 2012 08:09

εχω - δυστυχως - δει τσακισμενα σωληνακια οποτε μη σου κανει εντυπωση.....

ναι ειναι πιθανο.
Ας λυθει πρωτα το αλλο θεμα ομως ωστε να γεμισει κανονικά η δεξαμενη γιατι αλλιως ουτε να τα ρυθμισει θα μπορει.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό ipgalgad » Δευτ 01 Οκτ, 2012 13:43

To πορισμα τλκ του εγκαταστατη ηταν οτι χαλασε η πολυβαλβιδα .
Απο την πρωτη μερα να χαλασε μαλλον ακουγεται καπως . Να μην εκανε κατι σωστα ισως ο ιδιος ισως ...

Και το ερωτημα οταν εβαλε ο ιδιος υγραεριο δεν το ειδε ?

Τεσπα !
ipgalgad

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 01 Οκτ, 2012 18:56

ipgalgad έγραψε:To πορισμα τλκ του εγκαταστατη ηταν οτι χαλασε η πολυβαλβιδα .
Απο την πρωτη μερα να χαλασε μαλλον ακουγεται καπως . Να μην εκανε κατι σωστα ισως ο ιδιος ισως ...

Και το ερωτημα οταν εβαλε ο ιδιος υγραεριο δεν το ειδε ?

Τεσπα !

το πρωτο γεμισμα πρεπει να το κανει ο εγκαταστατης για να ελεγξει το ποσοστο πληρωσεως της δεξαμενης να ειναι στο 80% του ογκου της. αρκετοι βαζουν 5 η 10 ευρω ισα ισα για την αυτορυθμιση, λαθος ενεργεια.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό kostas1 » Πέμ 01 Νοέμ, 2012 15:28

Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγω κατά το πρώτο γέμισμα!Είχε αέρα η δεξαμενή.Το πήγα στον εγκαταστάτη έκανε εξαέρωση και όλα εντάξη.
Astra H 1.4 BRC
kostas1

Δημοσιευσεις: 25

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 01 Νοέμ, 2012 18:18

kostas1 έγραψε:Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγω κατά το πρώτο γέμισμα!Είχε αέρα η δεξαμενή.Το πήγα στον εγκαταστάτη έκανε εξαέρωση και όλα εντάξη.

Εξαέρωση? Δεν έχει χρειαστεί να κάνουμε ποτέ εξαέρωση. Μάλλον κάτι άλλο συνέβη το οποίο βαφτίστηκε εξαέρωση…
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 01 Νοέμ, 2012 22:11

εχει γινει μοδα αυτο με την εξαερωση, εχει ξαναγραφει και σε προηγουμενα
ποιος ειναι αυτος που τους ριχνει τετοιο δουλεμα =)) =))
σε λιγο θα βλεπουμε να φουλαρουνε στο βενζιναδικο και να πιεζουνε την βαλβιδα να βγει ο αερας επειδη θα τους φαινεται οτι το αυτοκινητο θα πηγαινει καλυτερα ''χωρις αερα" στη δεξαμενη καυσιμου =)) =))
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό christoi » Παρ 02 Νοέμ, 2012 01:35

Υποθέτω ότι όταν τοποθετούν την καινούρια δεξαμενή, αυτή είναι εντελώς άδεια και έχει μέσα αέρα με πίεση 1 ατμόσφαιρα;
Και πως κάθε φορά που την γεμίζουμε στο 80% με υγραέριο, αυτός ο αρχικός αέρας συμπιέζεται και καταλαμβάνει το 20% της συνολικής χωρητικότητας;

Αν όχι, τότε πως λειτουργεί το όλο σύστημα; Πως την παραλαμβάνουμε; Σε τι μονάδες μετριέται αυτό το 80%;
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 66 επισκέπτες