alexadrinos έγραψε:Καλησπέρα στην παρέα του autogas.
Εδώ και καιρό "παρακολουθω" το φόρουμ μια και ήθελα να βάλω κιτ υγραερίου.
Γράφω ήθελα γιατί μετά την είδηση της Παρασκευής δεν ξέρω τι να κάνω.
Σήμερα ήταν δρομολογημένο να μπει στο συνεργείο για την εγκατάσταση του κιτ αλλά το "πάγωσα" μέχρι να ξεκαθαρίσουν
τα πράγματα.
Από την Παρασκευή έχω ακούσει και διαβάσει πολλά έχω μιλήσει με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα και το προσωπικό
συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι η τιμή του θα κάτσει κάπου ανάμεσα στο 1,15-1,20.Μακάρι να κάνω λάθος.
Πιστεύω ότι αυτοί που έχουν εγκαταστήσει υγραέριο μόνο κερδισμένοι είναι αφού πάντα θα έχουν φτηνότερο καύσιμο από
την βενζίνη.
Τον προβληματισμό τον έχει κάποιος που τώρα θα βάλει κιτ υγραερίου και έγκειται στο ότι:
Α.Το αισιόδοξο σενάριο:Δεν ανεβάζουν καθόλου τον φόρο η τον ανεβάζουν λίγο και φτάνει στο ένα ευρώ.
Καταρρίφθηκε καταρχήν ο μύθος που έλεγε ότι η τιμή είναι κλειδωμένη περίπου στο μισό της βενζίνης.
Δεν άκουσα από κανέναν επίσημα νομίζω ότι ούτε και εσείς ότι δεν μπορούν να ανεβάσουν τον φόρο.
Άρα ακόμα και αν ανέβει λίγο τώρα η καθόλου δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να μου εγγυηθεί ότι δεν θα ανέβει και άλλο μετά
από κάποιο χρονικό διάστημα.Σκεφτείται σε τι χώρα ζούμε.....
Β.Το κακό σενάριο τώρα.
Άμεσα πηγαίνει 1,15-1,20.Μικρό το όφελος από την εγκατάσταση και έτσι ο κόσμος σταματα κατά ένα μεγάλο ποσοστό να βάζει
υγραέριο.
Όταν ο πρατηριούχος καταλάβει ότι όσοι έβαλαν υγραέριο έβαλαν τι θα σκεφτεί;;;;;
Τι ένα 1,20 βάλτου ένα καπέλο 10 λεπτά 1,30 το υγραέριο μπας και κάνουμε απόσβεση. ούτως η άλλως από το 1,30 στο 1,75
είναι 45 λεπτά πάλι σε μένα θα έρθει.
Αυτά σκέφτομαι από την Παρασκευή και έχω ξενερωσει.Αν δεν είχαν το καλοκαίρι έλλειψη από δεξαμενές θα το είχα βάλει και
τώρα δεν θα με πολυαπασχολούσε τώρα έχω μπερδευτεί και ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω.
stkamos έγραψε:fokion έγραψε:kyriak έγραψε:
? Στην Γερμάνια π.χ. δεν γίνονται δεκτές οι μετατροπές στο κτεο τους παρά μόνο εργοστασιακά lpg , όχι ο κάθε Μιχαλακης και εγκαταστάτης .
Και λες έμενα κακομοίρη και κομπλεξικό , εσύ διαβάζεις τι λες ? και πως το βλέπεις βενζίνη 610 φόρο , lpg 125 γιατί ? για να κονομάς εσύ ? σωστό είναι λοιπόν μείωση στο diesel kai εξίσωση στο lpg ,( εγω προσωπικα θελω να εξισωθει με την αμολυβδη ) ελεύθερη αγορά για όλους , όχι για τους μίσους. Για τις παπαρολογιες και τις ντιρεκτίβες δεν μας είπες τίποτα , έχω πρόχειρα εδώ πολλά σαιτ που λένε για κάτι 2018 κ.α. αυτό ξέρεις τι μηνύσεις σηκώνει από άτομα που με βάση αυτό κανανε την μετατροπή?, το ξερεισ φυσικα .
οριστε ενα τυχαιο παραδειγμα απο αλλου , αυτο σασ κατεστρεψε οχι ο φορος
ΜΕΓΙΣΤΟΣ
30/9/2012 14:45
Μονο και μονο αυτο που λες για την Γερμανια,σε καθιστα αναξιοπιστο συνομιλιτη.Ενας ημιμαθης ακομα Ελληνας, που νομιζει οτι τα ξερει ολα και εχει μετατραπει σε δικαστη του πληκτρολογιου.Κουνα λιγο το κεφαλι σου ρε να δεις αν ερχομαι.Η λεξη οικολογικο καυσιμο σου λεει κατι;Εχει μικροτερο φορο, οπως οτιδηποτε οικολογικο στο πλανητη.Με την λογικη σου, φοροδιαφευγουν και τα ηλεκτροκινητα.Αυτα μαλιστα κλεβουν και στα τελη.
Εσυ μπορει και να θελεις να εξισωθει η τιμη του υγραεριου με την 100 αρα, αλλα θα μεινεις με την χαρα.Το υπουργειο ζητησε να του δωσουμε εναλλακτικες προτασεις για να αποσυρει το μετρο.15 εκατ το χρονο θελει και εμεις με μια ριζοσπαστικη κινηση που ετοιμαζουμε,του εξασφαλιζουμε 50 εκ ΦΠΑ μηνιαιως.Με αυτο τον τροπο φροντιζουμε οι καταναλωτες και επενδυση που εκαναν να παραμεινει ασφαλης.
Πληρωνω 1500 ευρω ενοικιο,800 ευρω ρευμα,270 δημοτικα τελη.Απασχολω 7 ατομα απο τα οποια τα 5 εχουν οικογενεια.Σου μοιαζω για απατεωνας η λωποδυτης που δουλευει τον κοσμο;Στην Ελλαδα της κρισης εσυ προσφερεις περισσοτερα;Κοιταξου στον καθρεφτη και κανε την αυτοκριτικη σου πριν ξαναγραψεις εδω μεσα.
Οσο αφορα τις ζημιες,επετρεψε μου να ξερω περισσοτερα.1500 αυτοκινητα εχω στο δρομο και αλλους τοσους ευτυχισμενους πελατες,δεν περιμενω εσενα και τον Μεγιστο να μου μαθουν την δουλεια μου.Κακοτεχνιες θα υπαρχουν παντα,οσο υπαρχει ο παραγων ανθρωπος.Σε αυτο δεν φταιει το υγραεριο ως καυσιμο.
Καταληγωντας, θα ηθελα να σε παρακαλεσω, να μην βαλεις ποτε υγραεριο στο αυτοκινητο σου.Ο συναδελφος θα ζησει τραγικες στιγμες.
Να αγιασει το στομα σου φιλε!!! Αληθεια εξαφανιστηκε ο τρομερος παντογνωστης φορολογουμενος?

maevius έγραψε:ΧΑΧΑΧΑΧΑ Θα ξαναχτυπησει με άλλο nickname.................αν δεις νεο μέλος να εξυμνει το diesel κατηγορεί το υγραέριο και βριζει maevius kai fokion ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ...........![]()
![]()
![]()
astra998 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους/ες,
Διάβασα σήμερα το εξής στην Καθημερινή:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 012_496810
"...Πάντως, οι αλλαγές στη φορολογία έχουν συνέχεια, καθώς το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να εντοπίσει μέτρα που θα αποδώσουν περί τα 3 δισ. ευρώ στα επόμενα χρόνια. Ετσι, στο πλαίσιο αυτό μελετάται η εξίσωση της φορολογίας του πετρελαίου κίνησης με του υγραερίου κίνησης ..."
Αν κάνουν κάτι τέτοιο, η εγκατάσταση κιτ υγραερίου γίνεται ασύμφορη λόγω της πολύ μικρότερης οικονομίας στην κατανάλωση και του πολύ μεγαλύτερου χρόνου απόσβεσης. Ήμουν έτοιμος να βάλω κιτ υγραερίου στο αμάξι μου, έχω μαζέψει προσφορές, αλλά τα νέα δεν είναι καλά...
), και αλλα που εχει γραψει, δειχνουν οτι απλα ειναι οπαδος την νεοφιλελευθερης οικονομιας, τυπου Στεφανος Μανος, ΔΝΤ κτλ. Αυτο δεν ειναι απο μονο του κακο. Το θεμα ειναι οτι ο καημενος ανθρωπος ψαχνει καπου να τα πει, καποιος να τον ακουσει, για αυτον τον λογο εχει και λογαριασμο στο φορουμ του 4τροχοι οπου γραφει τα ιδια και ποιος ξερει σε ποσα αλλα. Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 36 επισκέπτες
|
|
|