Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό nickp » Τρί 02 Οκτ, 2012 12:08

Καλημερα και απο μενα

Εχω φιλο πρατηριουχο με τον οποιο το συζητησα το θεμα μας.Και αυτος μου ειπε οτι το πιο πιθανο το οποιο μου ειπε κιολας οτι το ξερανε ειναι να παει το υγραεριο στο 1,25.
Το ιδιο ειχε πει και ο προεδρος πρατηριουχων, το ιδιο ειχε πει και ενας ακομα συνδικαλιστης στην νετ.
Η ερωτηση μου ειναι η εξης απλη.Γιατι ποτε δε βγαινει καποιος εκπροσωπος συλλογου καταναλωτων να ρωτησει τους κυριους γιατι δε θα απορροφησουν και αυτοι ενα μερος της αυξησης;γιατι να μην αυξηθει στο 1,05 και να μοιραστουμε οπως θα πρεπε την αυξηση;
Auris 2008 42000 km vialle lpi
nickp

Δημοσιευσεις: 151

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 02 Οκτ, 2012 12:11

nickp έγραψε:Εχω φιλο πρατηριουχο με τον οποιο το συζητησα το θεμα μας.Και αυτος μου ειπε οτι το πιο πιθανο το οποιο μου ειπε κιολας οτι το ξερανε ειναι να παει το υγραεριο στο 1,25.

Καλα, το ''φιλαρακι'' σου δεν βλεπει την ωρα να ψηφιστεί η τροπολογια... :lol: :lol: :lol:
Λαμογια...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό palmeriva » Τρί 02 Οκτ, 2012 12:26

nickp έγραψε:Καλημερα και απο μενα

Εχω φιλο πρατηριουχο με τον οποιο το συζητησα το θεμα μας.Και αυτος μου ειπε οτι το πιο πιθανο το οποιο μου ειπε κιολας οτι το ξερανε ειναι να παει το υγραεριο στο 1,25.
Το ιδιο ειχε πει και ο προεδρος πρατηριουχων, το ιδιο ειχε πει και ενας ακομα συνδικαλιστης στην νετ.
Η ερωτηση μου ειναι η εξης απλη.Γιατι ποτε δε βγαινει καποιος εκπροσωπος συλλογου καταναλωτων να ρωτησει τους κυριους γιατι δε θα απορροφησουν και αυτοι ενα μερος της αυξησης;γιατι να μην αυξηθει στο 1,05 και να μοιραστουμε οπως θα πρεπε την αυξηση;

Δεν ρώταγες το φίλο σου, να εξηγήσει πως θα φτάσει στο 1,25/lt..... Φαίνεται οτι οι πρατηριούχοι εχουν δικά τους μαθηματικά..... εκτός αν αυτοί σε μία ενδεχόμενη αύξηση 9 λεπτών βάλουν καπέλο άλλα 28 λεπτά έτσι για χαβαλέ......(σήμερα 0,87 /lt).
Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει για διάστημα ενός μήνα να κόψουμε το υγραέριο για να συνέλθουν λίγο στη πραγματικότητα οι τύποι; (Αν συνέλθουν ποτέ....)
palmeriva

Δημοσιευσεις: 75

Δημοσίευσηαπό Apotrip » Τρί 02 Οκτ, 2012 12:37

[quote="palmeriva"][quote="nickp"]Καλημερα και απο μενα

Πες επίσης στο "φίλο" σου ότι αν ψηφιστεί η τροπολογία εγώ προτιμώ να βάζω βενζίνη με 1,60 ούτως ώστε να προστατεύω τον κινητήρα μου και να βοηθάω τον πρατηριούχο που πάει για κέρδος 3-4 λεπτά στο λίτρο, και που είναι παλαιότερος φίλος μου,παρά να τα δίνω στον γκαζά που πάει για 35 και μετά την αύξηση για 45 λεπτά κέρδος, στο λίτρο...
Apotrip

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό anastasis1 » Τρί 02 Οκτ, 2012 13:28

Εγω παντως πιστευω πως δε θα περασει τελικα το μετρο αυτο.
Οπως και να το δει κανεις, οποια συνιστωσα και να παραμετροποιησεις τα νουμερα δε θα βγαινουν.
Ισα ισα αντιθετο αποτελεσμα θα υπαρξει.
Η υγραεριοκινηση ειναι ισως ο μοναδικος κλαδος μεσα στη κριση που σημειωνει αναπτυξη.
Και cent παραπανω στο λιτρο μονο ζημια θα κανει, και οι του υπουργειου το γνωριζουν καλα αυτο.
Ενδεχομενως πανω στη φοροφουρτουνα που προσπαθουν να επιβαλλουν, να τους περασε απ'το μυαλο μιας και ειναι και της μοδας τα τελευταια χρονια να χτυπησουν και το LPG, τα καυσιμα και το αυτοκινητο γενικοτερα.
Αλλα σιγουρα τα νουμερα δε θα τους βγαινουν.
Στη πραγματικη οικονομια ποτε δε χτυπας εναν αναπτυσσομενο κλαδο που στο κρατος φερνει εσοδα γιατι θα τον καταστρεψεις.
Θα το κανεις μονο αν υπαρχει δολος απο πισω η υπογεια συμφεροντα που δε ξερω ποιους εξυπηρετουν.
Δεν ειμαι πρατηριουχος, απλως ενας κατοχος υγραεριοκινητου αυτοκινητου 2χρονια τωρα.
anastasis1

Δημοσιευσεις: 30

Δημοσίευσηαπό stkamos » Τρί 02 Οκτ, 2012 13:54

nickp έγραψε:Καλημερα και απο μενα

Ο φιλος σου,στο πρατηριο του εχει υγραεριο;Αν δεν εχει ,πιστευω καταλαβαινεις γιατι στα λεει αυτα,αν εχει τοτε ειναι ανημερωτος ακομα και για το ιδιο του το προιον...,
Άβαταρ μέλους
stkamos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό prometheas » Τρί 02 Οκτ, 2012 14:00

anastasis1 έγραψε:Εγω παντως πιστευω πως δε θα περασει τελικα το μετρο αυτο.
Οπως και να το δει κανεις, οποια συνιστωσα και να παραμετροποιησεις τα νουμερα δε θα βγαινουν.
Η υγραεριοκινηση ειναι ισως ο μοναδικος κλαδος μεσα στη κριση που σημειωνει αναπτυξη.
Και cent παραπανω στο λιτρο μονο ζημια θα κανει, και οι του υπουργειου το γνωριζουν καλα αυτο.
Ενδεχομενως πανω στη φοροφουρτουνα που προσπαθουν να επιβαλλουν, να τους περασε απ'το μυαλο μιας και ειναι και της μοδας τα τελευταια χρονια να χτυπησουν και το LPG, τα καυσιμα και το αυτοκινητο γενικοτερα.
Στη πραγματικη οικονομια ποτε δε χτυπας εναν αναπτυσσομενο κλαδο που στο κρατος φερνει εσοδα γιατι θα τον καταστρεψεις.
Θα το κανεις μονο αν υπαρχει δολος απο πισω η υπογεια συμφεροντα που δε ξερω ποιους εξυπηρετουν.
Δεν ειμαι πρατηριουχος, απλως ενας κατοχος υγραεριοκινητου αυτοκινητου 2χρονια τωρα.

^ σκέφτεσαι με τη λογική - όμως ζούμε ένα εντελώς παράλογο φορολογικό σύστημα το οποίο ΗΔΗ έχει καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και έχει στείλει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία....
Στόχος των μέτρων που παίρνονται είναι ξεκάθαρα η εξαθλίωση του κόσμου και όχι η υγιής ανάπτυξη της οικονομίας.
Αλήθεια, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα γίνει άλλη μια φορά το ίδιο?
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό anastasis1 » Τρί 02 Οκτ, 2012 14:19

prometheas έγραψε:
anastasis1 έγραψε:Εγω παντως πιστευω πως δε θα περασει τελικα το μετρο αυτο.

^ σκέφτεσαι με τη λογική - όμως ζούμε ένα εντελώς παράλογο φορολογικό σύστημα το οποίο ΗΔΗ έχει καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και έχει στείλει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία....
Στόχος των μέτρων που παίρνονται είναι ξεκάθαρα η εξαθλίωση του κόσμου και όχι η υγιής ανάπτυξη της οικονομίας.
Αλήθεια, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα γίνει άλλη μια φορά το ίδιο?

Την απαντηση την εδωσες μονος σου στο ξεκινημα της σκεψης σου.
Σκεφτηκα με βαση τη λογικη και γενικοτερα προσπαθω να βλεπω την αισιοδοξη πλευρα του πραγματος.
Θα μπορουσα και γω να σε ρωτησω κατι αναλογο, δηλ. εσενα τι σε κανει να πιστευεις οτι θα εχουμε αυξηση οπωσδηποτε?
Μη μου απαντησεις, δε χρειαζεται. απλα κουβεντα κανουμε ο καθενας με τα δικα του συμπερασματα.
Ο χρονος θα δειξει παντως.
anastasis1

Δημοσίευσηαπό mayas » Τρί 02 Οκτ, 2012 14:20

ας ηρεμησουμε λιγο και μη διαβαζετε τα αρθρα και πιστευετε οτι βλεπετε.

Ο ΕΦΚ στο LPG τωρα ειναι στα 200ευρω κ οχι στα 125 οπως λενε ορισμενοι....
mayas

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό anastasis1 » Τρί 02 Οκτ, 2012 14:35

mayas έγραψε:ας ηρεμησουμε λιγο και μη διαβαζετε τα αρθρα και πιστευετε οτι βλεπετε.

Ο ΕΦΚ στο LPG τωρα ειναι στα 200ευρω κ οχι στα 125 οπως λενε ορισμενοι....

Αυτο ακριβως θελω να τονισω και γω mayas, οτι κανουμε κουβεντα για γεγονος το οποιο ειναι ακομα αβεβαιο.
Στηριζομαστε σε γεγονοτα και δημοσιευσεις οι οποιες καθε αλλο παρα σιγουρια εκπεμπουν.
Εξαλλου μην ξεχναμε οτι και ο κλαδος της δημοσιογραφιας ειναι σε κριση.
Αυτο τα λεει ολα!
Ας ακουσουμε πρωτα κατι επισημο απο επισημα χειλη και βλεπομεν.
anastasis1

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 65 επισκέπτες