Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Χάνει ψυκτικό υγρό

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Χάνει ψυκτικό υγρό

Δημοσίευσηαπό challenger » Δευτ 01 Οκτ, 2012 21:40

Εδώ και 5-6 μήνες, από κάπου χάνει ψυκτικό υγρό. Σε 1 μήνα η στάθμη του ψυκτικού (το ροζ από βενζινάδικο με απιονισμένο νερό) από το max κατεβαίνει στο Min.
Ο μηχανικός μου δεν βρήκε κάτι παρά μόνο "ξερό" ροζ ψυκτικό στις ενώσεις στον πνεύμονα. Το πήγα στο συνεργείο που το εγκατέστησα και μετά από πολύ ψάξιμο δεν βρήκαν τίποτα. Για το ψυκτικό που είχε στεγνώσει στον πνεύμονα μου είπαν ότι σίγουρα δεν χάνει απο εκεί αφού δεν είναι καθόλου υγρό...
Βρίσκομαι σε αδιέξοδο... Έχετε αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα? Από που μπορεί να χάνει για να δώσω στον μηχανικό κάποια κατεύθυνση?

Ευχαριστώ
challenger

Δημοσιευσεις: 80

Re: Χάνει ψυκτικό υγρό

Δημοσίευσηαπό ermis1964 » Δευτ 01 Οκτ, 2012 22:06

Από τόν πνεύμονα χάνει,εκεί στίς ενώσεις.Απλά χάνει όταν ζεσταίνεται λόγω διαστολής.
ermis1964

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό challenger » Δευτ 01 Οκτ, 2012 22:13

ο μηχανικός του συνεργείου για το υγραέριο άφησε το αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή για 1-2 ώρες και μετά κοίταξε πάλι και δεν είδε καθόλου υγρασία σε αυτό το σημείο...
Θα του πω να το ξανακοιτάξει και να μου αλλάξει τις ενώσεις του πνεύμονα καλού κακού.
Από που αλλού μπορεί να χάνει?
challenger

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 01 Οκτ, 2012 22:37

Αν δεν χανει σιγουρα απο πουθενα μπορει να ειναι φλατζα κεφαλης...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Τρί 02 Οκτ, 2012 20:16

astragjtg έγραψε:Αν δεν χανει σιγουρα απο πουθενα μπορει να ειναι φλατζα κεφαλης...

Ή θερμοστατης
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 03 Οκτ, 2012 10:29

challenger έγραψε:Εδώ και 5-6 μήνες, από κάπου χάνει ψυκτικό υγρό. Σε 1 μήνα η στάθμη του ψυκτικού (το ροζ από βενζινάδικο με απιονισμένο νερό) από το max κατεβαίνει στο Min.
Ο μηχανικός μου δεν βρήκε κάτι παρά μόνο "ξερό" ροζ ψυκτικό στις ενώσεις στον πνεύμονα. Το πήγα στο συνεργείο που το εγκατέστησα και μετά από πολύ ψάξιμο δεν βρήκαν τίποτα. Για το ψυκτικό που είχε στεγνώσει στον πνεύμονα μου είπαν ότι σίγουρα δεν χάνει απο εκεί αφού δεν είναι καθόλου υγρό...
Βρίσκομαι σε αδιέξοδο... Έχετε αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα? Από που μπορεί να χάνει για να δώσω στον μηχανικό κάποια κατεύθυνση?

Ευχαριστώ

Ας σου σφίξει όλα τα κολάρα του νερού και το παρακολουθείς
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό macmac » Τετ 03 Οκτ, 2012 11:06

Μισό λίτρο ψυκτικό σε 1 μήνα είναι μικρή ποσότητα.
Δύσκολα θα βρεις το σημείο. Αν και ο χρωματισμός της περιοχής του πνεύμονα είναι μία ένδειξη.
Θέλει υπομονή. Μετά από πολύ καλό ζέσταμα, κλείσε τη μηχανή, και στήσου από πάνω και δοκίμασε με το χέρι όλες τις ενώσεις των κολάρων από την κάτω πλευρά τους. (Συνήθως όταν υπάρχει μικρή διαρροή γλύφει στο κολάρο, και από πάνω φαίνεται στεγνό και καθαρό και από κάτω έχει την σταγόνα έτοιμη να στάξει). Φυσικά και θα ψηθεί το χέρι σου, αλλά είναι ο μόνος τρόπος.
Αν είναι φλάντζα κεφαλής, τότε παρατήρησε αν μέσα στο ψυκτικό υπάρχουν λαδίλες ή αφρός. Αν ναι τότε είναι άσχημα τα πράματα.
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό challenger » Τετ 03 Οκτ, 2012 11:45

Ο εγκαταστάτης μου το έχει ελέγξει 2 φορές και έχει σφίξει όλες τις βίδες. Αν ισχύει αυτό με τον αφρό και το λάδι στο ψυκτικό, τότε δεν είναι φλάτζα αφού το ψυκτικό είναι πεντακάθαρο.

Θα το ελέγξω κι εγώ μετά από καλό ζέσταμα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
challenger

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 03 Οκτ, 2012 16:06

η διαρροη ειναι πολυ μικρη, σαν προληψη αλλαξε την ταπα στο παγουρι του ψυγειου, ειναι πολυ ατιμη η βλαβη της.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό Cavaliere » Παρ 05 Οκτ, 2012 13:50

Κάποιο βράδυ που θα είναι ζεστό βάλε ένα φακό και κοίταξε μήπως αχνίζει σε κάποιο κολάρο
Opel Astra G Gas Italy
Cavaliere

Δημοσιευσεις: 42

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 57 επισκέπτες