Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Τετ 03 Οκτ, 2012 18:31

Νεο δελτιο τυπου, κανω copy paste απο το σχετικο thread που ανοιξαν οι admin για να υπαρχει και εδω.

"ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ

Αθήνα : 03 -10-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η φημολογία των τελευταίων ημερών ,περί αύξησης της τιμής του υγραερίου , προκαλεί αναστάτωση στους χιλιάδες καταναλωτές, που χρησιμοποιούν ήδη υγραέριο για την κίνηση των οχημάτων τους.

Η πραγματικότητα όμως απέχει από τη φημολογία.

Οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν αφ ενός, από τα συναρμόδια υπουργεία, δεν υποστηρίζουν τα όσα ακούστηκαν περί αύξησης της τιμής του υγραερίου και αφ ετέρου η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία «καλύπτει» τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των τιμών του υγραερίου κίνησης με τα λοιπά καύσιμα.

Οι Έλληνες καταναλωτές που εμπιστεύτηκαν την υγραεριοκίνηση , έχουν διαπιστώσει τα οφέλη που αυτή προσφέρει, τόσο σε οικονομικό όσο και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Το Σωματείο Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Συστημάτων Αερίων Καυσίμων Κίνησης , πρωτοστατεί με πρωτοβουλίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την προστασία του Έλληνα καταναλωτή.

Για το Σωματείο
Δημήτριος Τσεπελογιάννης
Φάνης Κόκκινος
Κώστας Καλογρίτσας
Βασίλης Αγγελίδης
Χουσείν Κεχαγιά
Ανδρέας Ράλλης
Ματθαίος Σπαθής
Κώστας Σιδηροπουλος
Μάγδα Ράτζιβον
Κώστας Παπαγιάννης

Υ/Φ: Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και ενημέρωση επικοινωνήστε με το mail: ksotirop@yahoo.gr "
steliosthem

Δημοσιευσεις: 122

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Τετ 03 Οκτ, 2012 18:33

Παλι γινεται λογος για "Ευρωπαικη οδηγια". Αυτη τη φορα και πιο επισημα. Τελικα υπαρχει ή δεν υπαρχει τετοια οδηγια;!
steliosthem

Re: Απ: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Τετ 03 Οκτ, 2012 18:37

Δε παιδιά βλέπω ότι κλεγονται μερικοί λες και τους πήραν με το ζόρι να βαλουν αέριο. όπως και να έχει οποίος πρόλαβε πρόλαβε πλέον για να βγάλεις τα λεφτά σου πρέπει να να περάσουν 30 χρόνια! Χαχαχαχα
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Re: Απ: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Τετ 03 Οκτ, 2012 20:04

tsakozzz έγραψε:Δε παιδιά βλέπω ότι κλεγονται μερικοί λες και τους πήραν με το ζόρι να βαλουν αέριο. όπως και να έχει οποίος πρόλαβε πρόλαβε πλέον για να βγάλεις τα λεφτά σου πρέπει να να περάσουν 30 χρόνια! Χαχαχαχα

Χμ... 30 χρονια... Δηλαδη: Η εγκατασταση που εκανα εγω και ηταν και ακριβη ηταν 1400 ευρω, με σταθερες σημερινες τιμες σε 30 χρονια θα καψω 12.000χλμ *36 μηνες= 432.000 δια 7,5 λ/100χλμ σημανει 32.400 λιτρα βενζινη επι 1.75€= 56.700€ κοστος

Για να κανω αποσβεση σε 30 χρονια σημανει οτι με αεριο θα πρεπει να καψω 56.700-1.400=55.300€ αεριο
Με καταναλωση 10 λ/100χλμ που καιω με αεριο (το οποιο θα το ριξω μολις επισκεφτω τον http://www.lpgas.gr γιατι οπως μου ειπε ειναι αφυσικα πολυ) ξερεις ποσο πρεπει να ειναι η τιμη του υγραεριου; 432.000 / 10λ/100χλμ = 43.200 λιτρα αεριο *1.28 =55.300

1.28 λεπτα 47% αυξηση δηλαδη. Πραγματι αυτα ειναι σεναρια για να γελας.

Προς το παρον βαζω με 0.87€, και με 1 ευρω αν φτασει η τιμη του χρονου τετοια μερα θα αρχισω να εισπρατω.
steliosthem

Δημοσίευσηαπό zep » Τετ 03 Οκτ, 2012 20:14

Περιμένοντας να δώ που θα κάτσει η μπίλια...δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος.
Καλή η πρωτοβουλία των εγκαταστατών για να περισώσουν και αυτοί ότι μπορούν από την "φαμέλια" τους που λέει ο λόγος και τις δουλειές τους , αλλά δυστυχώς η άποψή μου είναι πως ελάχιστα θα προκύψουν.

Δεν είμαι μηδενιστής, είμαι πραγματιστής και ήξερα πριν 2 χρόνια ότι κάποια στιγμή, θα έρθει αυτό που όλοι ενδόμυχα ξέραμε... ότι θα μας πάρει στο κυνήγι η πολιτεία γιατί πράξαμε το σωστό για το περιβάλλον και κάναμε μια επιλογή για λίγη οικονομία προς όφελός μας.
Αν το αμάξι μας έκαιγε ξύλα, κάτουρα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, θα φορολογούσαν αυτό.

Οπότε οι τίτλοι τέλους είναι κοντά και για τους πρατηριούχους που λειτουργούν οτι φάς, οτι πιείς και οτι αρπαξει ο κ@λος μας και πάμε για άλλα, όπως και των εγκαταστατών που θα πληρώσουν και αυτοί σαν επαγγελματικός κλάδος τις συνέπειες.
Κανείς όμως δεν ξέρει και κατά που να στραφεί καθώς δεν ξέρουμε για τι άλλου είδους έγκλημα είναι διατεθειμένοι να πράξουν στην φορολογία των καυσίμων. Πάντως οτιδήποτε αφορά το αργό πετρέλαιο και τα παράγωγά του, δεν έχει και πολύ μέλλον.Με διάφορα προσχήματα για περιβάλλον θα φορολογούν ανελλιπώς και ας ψάχνουν συνέχεια για καινούργια κοιτάσματα.Εξάλλου όλοι οι εμπλεκόμενοι με διυλιστήρια , έχουν "πάρει θέση" στην ηλιακή και αιολική ενέργεια "καβατσόνωντας" αδειούλες από τα φιλαράκια τους τους υπουργούς.Οπότε αν φορτίσετε τα αμάξια σας, παλι θα σας τα παίρνουν.Δεν γλιτώνουμε από πουθενά.
Πάντως προς το παρόν το υβριδικό με μικρο-κινητήρα ντίζελ; ή κάποιας μελλοντικής μορφής ασφαλούς υδρογονοκίνησης είναι πιο ρεαλιστικό.Εγώ ήδη έχω κάποια πλάνα στο μυαλό για τις κουφάλες που θέλουν να μου τα πάρουν.
Πώς λέει και το ανέκδοτο , για όσους το ξέρουν..."Εγώ πιρόγα..δεν γίνομαι..." :lol:
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 03 Οκτ, 2012 20:38

samspade έγραψε:Μαγκες τα πραγματα είναι πολύ απλα φτάνει να το παρουμε αποφαση.Μας ποιασανε κορόιδα και τελειωσε το παραμύθι οσοι βαλαν υγραέριο και έχουν προλάβει να κάνουν αποσβεση καλώς κατι γλιτώσαν όσοι βάλαν προσφατα τον ήπιαμε πετρελαιο.Τουλαχιστον να καταλάβουν αυτοι που τώρα ψαχνοντα να μην πέσουν στη λουμπα και βαλουν!!Δεν συμφερει πλεον σταματήστε κάποιο να αποπροσανατολίζεται τον κόσμο με ψευτικες δηλώσεις και υποσχέσεις αν γίνει η αρχή και πάρει την ανηφόρα και το υγραέριο τελιωσαμε!!! Οσάκις η τιμή του ήταν στο περιπου το μισό της βενζίνης σύμφερε ΩΡΙΑΚΑ Τωρα όμως αν γίνουν όλα αυτά ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!! ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΩΝ!

συμφερει οριακα συμαινει κερδος μικροτερο απο 10%, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ ?
υποθετικα τωρα γιατι καποιοι εχουν ξεσαλωσει. με τιμη βενζινας 1.70 που ειναι σημερα και υγραεριου οπως λενε ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ 1.20, αυτοκινητο με καταναλωση βενζινης 8lt/100km και με 20000km το χρονο θελει 1600lt βενζινας με κοστος 2720euro, η 1920lt lpg με κοστος 2304euro, διαφορα 416eyro με μια μεση τιμη σωστης εγκαταστασης 1100euro σε λιγοτερο απο 3 χρονια εχει κανει αποσβεση. μια επενδυση που εχει κερδος στην 3ετια ειναι ακρως επιτυχημενη. ξερετε πολλους ελληνες σημερα που μπορουν να αλλαξουν τουτου στα 3 χρονια ? οπως διαβασα και απο καποιο μελος του φορουμ, ειναι το μονο εξοδο που εκανε στο αυτοκινητο του το οποιο του κανει ΑΠΟΣΒΕΣΗ.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό paul1980 » Τετ 03 Οκτ, 2012 21:00

παιδια για να καταλαβετε τι γινεται και οτι κανενας δεν εχει ιδεα το τι θα γινει τελικα θα σας πω το εξης εβαλα αεριο πριν απο 1 ωρα και οταν ρωτησα την υπαλληλο τι θα γινει με την τιμη η απαντηση της ηταν η εξης "μου ειπε ενας πελατης οτι απο αυριο η τιμη παει στο 1.20" φανταστητε τι γινεται κανενας δεν εχει ιδεα ακομα για το τι θα γινει αν δεν ξερουν οι πρατηριουχοι τι καθομαστε και συζηταμε :mrgreen:
paul1980

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό john600 » Τετ 03 Οκτ, 2012 22:00

τελικα με οσα γραφονται εδω το καλυτερο θα ειναι να κλεισει αυτο το θεμα!!ο καθενας λεει το μακρθ του και το κοντο του..μολις και αμα γινει τελικως η εξισωση του φορου να ξαναμιλησουμε για το αν τελικα ευνοουμαστε απο το υγραεριο ή οχι!!!
hyundai atos 1100 bardolini 65000 χλμ
john600

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό MK20G250AIR2 » Τετ 03 Οκτ, 2012 22:52

john600 έγραψε:τελικα με οσα γραφονται εδω το καλυτερο θα ειναι να κλεισει αυτο το θεμα!!ο καθενας λεει το μακρθ του και το κοντο του..μολις και αμα γινει τελικως η εξισωση του φορου να ξαναμιλησουμε για το αν τελικα ευνοουμαστε απο το υγραεριο ή οχι!!!

Διαφωνώ κάθετα αγαπητέ μου.
Όσα γράφονται σε αυτή την ενότνητα δεν είναι το κοντό και το μακρύ κανενός. έχουμε κάνει μια επένδυση για λόγους οικονομίας, από το υστέρημά μας, με ρίσκο μάλιστα για την μηχανή του αυτοκινήτου μας (πιθανότητα καμμένων βαλβίδων) και βλέπουμε ότι αυτή η επένδυση πάει στον γάμο του καραγκιόζη, ειδικά για όσους έχουν δεν έχουν κάνει απόσβεση εγκατάστασης.
Τέλος, αν μιλούσαμε για το κοντό και το μακρύ μας, το θέμα θα ήταν ακόμη πιό σοβαρό.
MK20G250AIR2

Δημοσιευσεις: 38

Δημοσίευσηαπό stkamos » Τετ 03 Οκτ, 2012 23:16

MK20G250AIR2 έγραψε:
john600 έγραψε:τελικα με οσα γραφονται εδω το καλυτερο θα ειναι να κλεισει αυτο το θεμα!!ο καθενας λεει το μακρθ του και το κοντο του..μολις και αμα γινει τελικως η εξισωση του φορου να ξαναμιλησουμε για το αν τελικα ευνοουμαστε απο το υγραεριο ή οχι!!!

Διαφωνώ κάθετα αγαπητέ μου.
Όσα γράφονται σε αυτή την ενότνητα δεν είναι το κοντό και το μακρύ κανενός. έχουμε κάνει μια επένδυση για λόγους οικονομίας, από το υστέρημά μας, με ρίσκο μάλιστα για την μηχανή του αυτοκινήτου μας (πιθανότητα καμμένων βαλβίδων) και βλέπουμε ότι αυτή η επένδυση πάει στον γάμο του καραγκιόζη, ειδικά για όσους έχουν δεν έχουν κάνει απόσβεση εγκατάστασης.
Τέλος, αν μιλούσαμε για το κοντό και το μακρύ μας, το θέμα θα ήταν ακόμη πιό σοβαρό.

Φιλε δεν κινδυνευει καμία επενδυση σου και να εισαι σιγουρος οτι παντα θα φευγεις χαμογελαστος απο τα πρατηρια.Μια τεραστια παρεξηγηση ειναι ολο αυτο που εχει γινει.Συνομιλω συνεχως με δημοσιογραφους απο το πρωι και αυτο που εισπρατω ειναι οτι πεσαν θυματα παραπληροφορησης..Απο αυριο πιστευω οτι και τα ΜΜΕ θα αρχισουν να ξεκαθαριζουν την κατασταση.Στην ουσια δεν πολεμαμε κανενα υπουργειο και κανενα ΔΝΤ.Μια μπαρουφα καποιων πολεμαμε.

Alfa Gas
Καμουλακος Σταυρος
Άβαταρ μέλους
stkamos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 50

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες