Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 04 Οκτ, 2012 23:21

https://www.facebook.com/home.php#!/gro ... i/?fref=ts

Μάλλον εχετε και το ιδιο ονοματεπώνυμο πρώτα ξαδέρφια από πατέρα να υποθέσω (αν είσαι εσυ γιατι εγω δεν είπα ονομα εσυ τσίμπησες γιατι αυτος που γραφει εκει γραφει τα ιδια και σαν dathens στο φορουμ και αντίστροφα αντιγραφει και post................του φόρουμ.

Πολλοι το εχουν υποψιαστεί ή το έχουν καταλάβει και κατα καιρούς το αναφέρουν σαν υπόθεση εγω απλώς το έγραψα (Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβεις).......Εσύ όμως αντίστοιχα δεν βαρέθηκες να το αρνείσαι;;;;;;;;
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό autogasforumadmin » Πέμ 04 Οκτ, 2012 23:33

Αγαπητοί φίλοι,

Εδώ συζητάμε για το ΕΦΚ υγραερίου. Δεν προσπαθούμε να καταλάβουμε σε ποιον ανήκει ένα username. Ακόμα και αν προκύψει ότι κάποιος είναι εγκαταστάτης προφανώς δεν πρόκειται να τον διαγράψουμε (ίσα ίσα που θέλουμε οι εταιρίες να συμμετέχουν στο forum), απλά θα εφαρμόσουμε τους κανόνες που ισχύουν σε αυτήν την περίπτωση.

Φιλικά
autogasforumadmin
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 04 Οκτ, 2012 23:51

Συμφωνω 100% και τιμάει ιδιαίτερα αυτους που τους εγκαταστάτες δηλώνουν την ιδιότητα τους και προσπαθουν να λύσουν θέματα. Από την άλλη όμως δεν θεωρώ σωστό να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας στην ουσία γιατί είναι πολύ ευκολο να καταλάβεις από τα γραφόμενα κάποιου την ιδιότητα του και ο σκοπος που το ανέφερα (αόριστα χωρίς ονοματα) είναι αυτός και τιποτε άλλο. Ούτε προστριβές ούτε διαγραφες ούτε τίποτα. Απλά δεν μπορώ να το παραβλέψω σαν χαρακτηρας εχω αυτο το κουσούρι. Πίστεύω ότι όποιος εγκαταστάτης γράφει με τα πραγματικά του στοιχέια επώνυμα στο τέλος θα βγεί περισσότερο κερδισμένος.
Sorry για το offtopic απλώς πρόεκυψε απο την ανακοινωση
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό dathens » Παρ 05 Οκτ, 2012 00:01

maevius έγραψε:https://www.facebook.com/home.php#!/groups/Ygraeriokinitoi/?fref=ts

Μάλλον εχετε και το ιδιο ονοματεπώνυμο πρώτα ξαδέρφια από πατέρα να υποθέσω (αν είσαι εσυ γιατι εγω δεν είπα ονομα εσυ τσίμπησες γιατι αυτος που γραφει εκει γραφει τα ιδια και σαν dathens στο φορουμ και αντίστροφα αντιγραφει και post................του φόρουμ.

Πολλοι το εχουν υποψιαστεί ή το έχουν καταλάβει και κατα καιρούς το αναφέρουν σαν υπόθεση εγω απλώς το έγραψα (Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβεις).......Εσύ όμως αντίστοιχα δεν βαρέθηκες να το αρνείσαι;;;;;;;;

Μόνο που εγώ είμαι ο Θάνος !! Και έχω γράψει ότι έχω συγγενική σχέση !! (Κουμπαριά ) Χαζος δεν είμαι να μην καταλαβαίνω που το πας !! Εδώ είναι φόρουμ δεν είνσι η πρωινή αναφορά στο στρατόπεδο !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 05 Οκτ, 2012 00:08

dathens έγραψε:
maevius έγραψε:https://www.facebook.com/home.php#!/groups/Ygraeriokinitoi/?fref=ts

Μόνο που εγώ είμαι ο Θάνος !! Και έχω γράψει ότι έχω συγγενική σχέση !! (Κουμπαριά ) Χαζος δεν είμαι να μην καταλαβαίνω που το πας !! Εδώ είναι φόρουμ δεν είνσι η πρωινή αναφορά στο στρατόπεδο !!

Οποιος και να είσαι δεν με νοιάζει προσωπικά αυτά που ηθελα να πω τα είπα ο καθένας εβγαλε τα συμπεράσματα του απο τα γραφόμενα κατα καιρους του καθενος απο εμας στο φορουμ....με θεμα την υγραεριοκίνηση........... στο κατω κατω εσυ αντεδρασες, εγω δεν ειπα τίποτα συγκεκριμένο που να αναφερεται σε εσένα προσωπικά. Η σελίδα αυτη στο facebook που έβαλα έχει ξαναμπεί από αλλους παλιότερα που σε φωτογράφιζαν σε διαπληκτισμούς που είχες και πιο πολύ την έβαλα για να σε πειράξω γιατί τσίμπησες κατευθείαν.......................... ειλικρινα δεν εχω καμμια διάθεση να τσακωθω μαζι σου (γιατι μετα από τοσο καιρό στο φορουμ μου είσαι συμπαθης και θα έχεις προσεξει πως δεν σχολιάζω δημοσιεύεις σου). Καλυνηχτα γιατι αυριο ξυπναω και πρωι λόγω.......... δουλειάς......
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό dathens » Παρ 05 Οκτ, 2012 00:14

Μια χαρά σελίδα είναι αυτη στο Facebook είμαι και μέλος και την εχει στησει ο κουμπάρος μου !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό stkamos » Παρ 05 Οκτ, 2012 00:29

[quote="dathens"]Μια χαρά σελίδα είναι αυτη στο Facebook είμαι και μέλος και την εχει στησει ο κουμπάρος μου !!

Στην συγκεκριμενη σελιδα,εγινα εντελως τυχαια μελος πριν 4 μερες.Ελπιζω να μην βρεθω μπλεγμενος σε καμια συντεχνεια :lol: .Καληνυχτα σε ολους και κυριως στους συναδελφους, που ξερω τι ζημια εχουν παθει αυτη την στιγμη, απο μια φημη.Οι καταναλωτες δεν εχουν κατι να φοβουνται.Εμεις θα αργησουμε να επανελθουμε.Αν επανελθουμε.Καλο βραδυ σε ολους και παλι.
Άβαταρ μέλους
stkamos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό panorano » Παρ 05 Οκτ, 2012 08:56

Λαμογια εγκαταστατες εσεις ειστε η πληγη της αγορας!!!!κοπανατε τον πελατη και μετα φτιαχνετε φορουμ για την παραπληροφορηση του κοινου!!! :lol: :lol: :lol: :lol: (πλακα κανω!!!)
στο θεμα μας η ουσια ειναι μια!
οτι οσο ο εφκ και λοιποι φοροι μπαινουν στον τονο και οχι στο 1000λιτρο οπως τα υπολοιπα καυσιμα, το υγραεριο παντα θα συμφερει!ειναι δομικο το θεμα της τιμολογησης που κανει το υγραεριο πιο οικονομικο.
αυτο που με ανησυχει ειναι οτι πλεον τα εξυπνοπουλια ξυπνησαν και ηδη αρχισαν και ξαναπροσεγγιζουν τετοιου ειδους θεματα.
να σας θυμισω οτι ηδη η ρυθμιση για τα καυσοξυλα βρισκεται στην βουλη (η οποια λεει οτι θα πωλουνται με τον ογκο και οχι με το βαρος στεροντας ετσι απο τον καταναλωτη καθε δυνατοτητα ελεγχου και εκτοξευοντας την τιμη μιας και το κυβικο θα περιεχει πολλα κενα διαστηματα αναμεσα απο τα ξυλα τα οποια θα χρεωνονται..)
φοβαμαι μην τους μπει καμια ιδεα και για το υγραεριο και αυτο θα ειναι πραγματικα που θα εκτοξευσει την τιμη μιας και ειναι το μοναδικο καυσιμο κινησης που μεχρι την λιανικη διακινειται με το βαρος..
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 05 Οκτ, 2012 08:58

stkamos έγραψε:Καληνυχτα σε ολους και κυριως στους συναδελφους, που ξερω τι ζημια εχουν παθει αυτη την στιγμη, απο μια φημη.Οι καταναλωτες δεν εχουν κατι να φοβουνται.Εμεις θα αργησουμε να επανελθουμε.

Δεν θα ηθελα κανενας συνανθρωπος μου και σωστος επαγγελματιας να παθει ζημια, ποσο μαλλον να εκλειψει απο τον χωρο. Λιγη σοβαροτητα και επαγγελματισμος δεν βλαπτει ομως(απευθύνομαι γενικα).Να λετε αυτο που ξερετε (τιποτα λιγοτερο,τιποτα περισσοτερο) και αυτο που μπορειτε όντως να κανετε. Καντε ''επανεκκίνηση'' ολοι σας και μονο κερδος θα εχετε...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό karas121173 » Παρ 05 Οκτ, 2012 09:58

Καλημερα.Βρηκα σημερα αυτη την αναρτιση που μαλον εξηγει πολλα.Ειναι απο το tromaktiko σημερα 5/10/1012.

Η φημολογία για επικείμενη αύξηση-φωτιά που αφορά στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του υγραερίου κίνησης, δημιούργησε αναστάτωση στην αγορά...
χωρίς ωστόσο να ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα...
Από το ρεπορτάζ του autotriti προκύπτει: καταρχήν ότι δεν υπάρχει, τη δεδομένη στιγμή, καμία ειλημμένη απόφαση και συνεπώς επίσημη ενημέρωση προς όλους τους ενδιαφερόμενους (πρατηριούχους, εγκαταστάτες, κ.ο.κ.) για την φημολογούμενη εκτόξευση, κατά 164%, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του υγραερίου κίνησης. Κατά δεύτερον,ακόμα κι αν υπάρξει ανατίμηση -με τη ρευστότητα που χαρακτηρίζει τη λήψη επιπρόσθετων οικονομικών μέτρων- στο υγραέριο, επιβεβαιώνεται μαθηματικά, ότι σε καμία περίπτωση, το εναλλακτικό καύσιμο LPG, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές την περίοδο της κρίσης, δεν πρόκειται να γίνει ασύμφορο για τον καταναλωτή. Ούτε ως προς το χρονικό ορίζοντα της απόσβεσης, ούτε ως προς τα πλεονεκτήματα της οικονομίας και της αυτονομίας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Επικοινωνήσαμε με το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η απάντηση που εισπράξαμε είναι ότι «δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση για το θέμα του υγραερίου». Άρα, σχόλιο ουδέν. Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουν λάβει, ούτε γνωστοί εγκαταστάτες του χώρου, αλλά ούτε και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των πρατηρίων, με τις οποίες, επίσης, επικοινωνήσαμε.

Με βάση την αγορανομική διάταξη 7/09, το υγραέριο, όπως άλλωστε και όλα τα καύσιμα, φορολογούνται με βάση τον μετρικό τόνο και όχι τα λίτρα (εδώ βρίσκεται η ουσία!). Στην περίπτωση του υγραερίου, του οποίου το ειδικό βάρος είναι 0,56, ο ένας μετρικός τόνος αντιστοιχεί σε περίπου 1.750 λίτρα.

Μέχρι σήμερα ο φόρος ανά μετρικό τόνο υγραερίου είναι 200 ευρώ, πράγμα που σημαίνει σε κάθε λίτρο υγραερίου το ποσό που αναλογεί σε φόρο είναι 0,11ευρώ/λίτρο. Με βάση τις φήμες, ο φόρος ανά μετρικό τόνο υγραερίου θα αυξηθεί κατά 164% και από 200 ευρώ θα αγγίξει τα 330 ευρώ ανά μετρικό τόνο. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε λίτρο υγραερίου το αυξημένο ποσό φόρου που τάχα θα αναλογεί είναι 0.18 ευρώ/λιτρο, αντί για 0.11 ευρώ/λίτρο που ισχύει σήμερα. Με άλλα λόγια από τα 0.84 ευρώ, που πωλείται το λίτρο θα φτάσει θεωρητικά στα 0.91 ευρώ/λίτρο.

Επίσημη τοποθέτηση για το θέμα έκανε ο κ. Νίκος Μανώνογλου, της Grupp Manologlou Gas, εταιρείας που δραστηριοποιείται από το 1988, στην υγραεριοκίνηση και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα:

"Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σε κάποια δημοσιεύματα των τηλεοράσεων, εφημερίδων και του διαδικτύου τα οποία να προκαλούν ενδεχομένως εσφαλμένες εντυπώσεις όσον αφορά τη διαμόρφωση των νέων τιμών του υγραερίου. Είναι αλήθεια ότι το υγραέριο κίνησης φορολογείται με 200 ευρώ τον τόνο, που ισούται με 1800 λίτρα υγραερίου περίπου. Αυτό πρακτικά σημαίνει 200 ευρώ δια 1800 λίτρα ισούται με 0,1111 φόρου ανά λίτρο. Στα δημοσιεύματα φημολογείται ότι ο φόρος θα φτάσει ενδεχομένως στα 330 ευρώ ανά τόνο, άρα 330 ευρώ δια 1800 λίτρα, ισούται 0,183 λεπτά ανά λίτρο. Αν λοιπόν υπάρξει νέα ανατίμηση στο υγραέριο η διαφορά θα είναι χονδρικά 0,0722 λεπτά ανά λίτρο υγραερίου. Παραδειγματικά ένας καταναλωτής που μέχρι σήμερα έβαζε 50 λίτρα υγραέριο στο αυτοκίνητο του πλήρωνε 50 Χ 0,88 = 44,00 ευρώ, ενώ με τα νέα μέτρα θα πληρώνει 50 Χ 0,95 = 47,50 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για μια διαφορά 3,5 ευρώ στην τσέπη του. Όλα αυτά προς αποφυγή παρανοήσεων και για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών".

Η έντονη παραφιλολογία των τελευταίων ημερών, είναι αλήθεια ότι επικοινωνιακά έχει αναστατώσει το κομμάτι της αυτοκίνησης, που κόντρα στην κρίση, παρουσιάζει θετικούς δείκτες, όπως επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΑΑ). Από τις 4.074 υγραεριοκίνητα ΙΧ του 2010, την επόμενη χρονιά η αγορά κατέγραψε αύξηση 501% με 24.525 αυτοκίνητα!Ακόμα και στο 8μηνο του 2012 τα αυτοκίνητα που έχουν μετατραπεί σε υγραεριοκίνητα, ανέρχονται σε 27.478, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι 65,2%!
karas121173

Δημοσιευσεις: 29

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 132 επισκέπτες