Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό prometheas » Σάβ 06 Οκτ, 2012 21:38

+1 ;) ;) ;)
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό KUKOS » Κυρ 07 Οκτ, 2012 11:11

Προς ενημέρωση όλων και για να ηρεμήσουμε και λίγο, γιατί η ειδησεογραφία στην Ελλάδα είναι συχνά-πυκνά ΓΤΠ. :evil: :evil:

http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 108292.asp
KUKOS

Δημοσίευσηαπό paul1980 » Κυρ 07 Οκτ, 2012 17:29

καταρχην καλησπερα θα ηθελα να πω την γνωμη μου σε σχεση με ολα αυτα που διαβαζω της τελευταιες ημερες στο forum τον αξιζει να βαλει κανεις lpg αν την πατησαμε εμεις που το βαλαμε προσφατα.Εγω ενα εχω να πω ας αναλογιστουμε τι εχουμε δωσει τα τελευταια 7-8 χρονια ως κλασικοι νεοελληνες μ@λ@κες σε κινητα σε υπολογιστες σε ipad και σε αλλες τεχνολογικες μ@λ@κιες που στην ουσια δεν ξεραμε και να τα χειριστουμε και τα παιρναμε καταβαλοντας αρκετες χιλιαδες ευρω γιατι τοσα ειναι αν τα υπολογισετε χωρις στην ουσια χωρις να μας προσφερουν τιποτα απλα για να ειμαστε στην μοδα να μην κουβαλαμε κινητα παντοφλες να μην μπλεκουμε με καλωδια και ολα τα σχετικα.μ@λ@κιεςδηλαδη Ακομα και στον χωρο του αυτοκινητου τι εχουμε δωσει για ζαντες και σποιλερ και φρυδακια γιατι τα δωσαμε? με την λογικη της αποσβεσης?οχικαι αν μαζεψετε ολα αυτα σημερα αξιζουν καποιες εκατονταδες ευρω στην ουσια πεταμενα λεφτα για ενα γουστο για μια φιακα. Και καθομαστε και συζηταμε σημερα αν αξιζει να εχεις υγραεριο το αν συμφερει να σου αφηνει ακομα και 100 και 200 και 300 ευρω το χρονο (που σιγουρα ειναι παραπανω) τι να πω για αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε και μας φταινε και η αλλοι περαστικα μας :thumbdown:
paul1980

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό vagos333 » Κυρ 07 Οκτ, 2012 18:08

Από εδώ ξεκίνησε το θέμα το προηγουμενο Σαβ/κο από εδώ και αυτό.

http://www.zougla.gr/automoto/article/fisiko-aerio

Το θέμα είναι γιατί ;
Η απάντηση είναι απλή .
Η εταιρία φυσικού αερίου θέλει να κάνει επένδυση σε πρατήρια καυσίμου και η αγορά πρεπει να ξεκαθαρίσει.

Σήμερα το φυσικό αέριο έχει 1,12€ /kgr δηλαδή κάπου στα 0,75€ lt και με 13% ΦΠΑ (όπως φαίνεται και στην απόδειξη)
Η κατανάλωση είναι περιπου ίδια με το LPG
Τα κιτ συνήθως ακριβότερα.
Η δεξαμενή μαούνα δεν βολεύεται πουθενά .

ΕΝΑ ΣΥΓKΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΝΑ ΑΝEΒΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ LPG ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΤΑΓΩΝΙΣΤΗ
vagos333

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 07 Οκτ, 2012 18:57

paul1980 έγραψε:καταρχην καλησπερα θα ηθελα να πω την γνωμη μου σε σχεση με ολα αυτα που διαβαζω της τελευταιες ημερες στο forum τον αξιζει να βαλει κανεις lpg αν την πατησαμε εμεις που το βαλαμε προσφατα.Εγω ενα εχω να πω ας αναλογιστουμε τι εχουμε δωσει τα τελευταια 7-8 χρονια ως κλασικοι νεοελληνες μ@λ@κες σε κινητα σε υπολογιστες σε ipad και σε αλλες τεχνολογικες μ@λ@κιες που στην ουσια δεν ξεραμε και να τα χειριστουμε και τα παιρναμε καταβαλοντας αρκετες χιλιαδες ευρω γιατι τοσα ειναι αν τα υπολογισετε χωρις στην ουσια χωρις να μας προσφερουν τιποτα απλα για να ειμαστε στην μοδα να μην κουβαλαμε κινητα παντοφλες να μην μπλεκουμε με καλωδια και ολα τα σχετικα.μ@λ@κιεςδηλαδη Ακομα και στον χωρο του αυτοκινητου τι εχουμε δωσει για ζαντες και σποιλερ και φρυδακια γιατι τα δωσαμε? με την λογικη της αποσβεσης?οχικαι αν μαζεψετε ολα αυτα σημερα αξιζουν καποιες εκατονταδες ευρω στην ουσια πεταμενα λεφτα για ενα γουστο για μια φιακα. Και καθομαστε και συζηταμε σημερα αν αξιζει να εχεις υγραεριο το αν συμφερει να σου αφηνει ακομα και 100 και 200 και 300 ευρω το χρονο (που σιγουρα ειναι παραπανω) τι να πω για αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε και μας φταινε και η αλλοι περαστικα μας :thumbdown:

Exoυμε ακριβως την ιδια αποψη φιλε μου.ενα + και απο εμενα. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 07 Οκτ, 2012 19:16

Κατα την γνωμη μου,και χωρις να εξετασω αν η αυξηση ειναι δικαιη η αδικη,το φρενο καποια στιγμη επρεπε να μπει γιατι με τον ρυθμο που η υγραεριοκινηση αυξανοταν στην Ελλαδα πολυ συντομα θα ξεπερναγαμε αυτο το περιβοητο 8% αυτοκινητων με υγραεριο (μεσος ορος υγραεριοκινησης στη Ε.Ε.)και τοτε ειναι σιγουρο οτι η αυξηση θα ερχοταν παλλαπλασια αυτης.
Καλως η κακως,ολους εμας που κινουμαστε με υγραεριο μας συμφερει να ανεβαινει αθορυβα η υγραεριοκινηση και οχι σε πολυ μεγαλο ποσοστο,ετσι ωστε το κρατος να μην μπαινει στην διαδικασια να μετραει απωλειες εσοδων.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Re: Απ: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 07 Οκτ, 2012 19:18

BOURTZI έγραψε:Κατα την γνωμη μου,και χωρις να εξετασω αν η αυξηση ειναι δικαιη η αδικη,το φρενο καποια στιγμη επρεπε να μπει γιατι με τον ρυθμο που η υγραεριοκινηση αυξανοταν στην Ελλαδα πολυ συντομα θα ξεπερναγαμε αυτο το περιβοητο 8% αυτοκινητων με υγραεριο (μεσος ορος υγραεριοκινησης στη Ε.Ε.)και τοτε ειναι σιγουρο οτι η αυξηση θα ερχοταν παλλαπλασια αυτης.
Καλως η κακως,ολους εμας που κινουμαστε με υγραεριο μας συμφερει να ανεβαινει αθορυβα η υγραεριοκινηση και οχι σε πολυ μεγαλο ποσοστο,ετσι ωστε το κρατος να μην μπαινει στην διαδικασια να μετραει απωλειες εσοδων.

Αυτο δεν ηταν φρενο χειροφρενο εν κινησει ηταν :grin:
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Κυρ 07 Οκτ, 2012 19:25

ξερω εναν που εχει υγραεριο απο το 2003-2004
παιζει να χει γλιτωσει ενα δις ευρω :P :D
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό natna » Κυρ 07 Οκτ, 2012 21:58

:ymdevil: :ymdevil: '
Μπράβο εύγε για το χιούμορ σου...

Εντάξει, πολλοί βάλανε υγραέριο επειδή βαρεθήκανε να ακούνε τον βλάκα φίλο και γείτονα να τους λέει πόσο γλυτώνουν και ας. κάνουν μόνο 5.000 χλμ το χρόνο!!!!!!!
Αλλά υπάρχουν και άλλοι άμοιροι όπως ο υπογράφων που κάνουμε λόγω δουλειάς 30.000 χλμ+
Δεν είναι όλοι τυχεροί ρε φίλε να έχουν την εργασία τους στα 500 μέτρα από το σπίτι τους. Ούτε να βολεύει η συγκοινωνία!

Είμαι και εγώ της ίδιας λογικής για τα κινητά και τα αμάξια και τους υπολογιστές και τις τεχνητές ανάγκες που μας πασάραν. Αλλά δυστυχώς και τους νοικοκύρηδες που βάζαν με κόπο στην άκρη, τους μαμήσαν με τα διάφορα χαράτσια. Δεν την γλυτώνει κανένας με τους πουλημένους που ψηφίσανε.

Θα το ξαναπώ:
Σταματήστε να πληγώνετε τον συνάνθρωπό σας.

Θα αρχίσω μου φαίνεται να ρίχνω λεκτικά σκαμπίλια γύρω μου, σε κάθε μαμάκα που ξεκινάει την φράση του με "Δε σε χάλασε ε?"
Γιατί όταν έρθει η σειρά του να τον βατέψουν και αυτόν, θα φωνάζει εις μάτην!
natna

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό steliosmil » Δευτ 08 Οκτ, 2012 00:14

Αληθεια απο την ειδηση για την αυξηση στον ΕΦΚ πιο πολυ με πειραξε τελικα η καζουρα των γυρω μου σε σημειο να ντρεπομαι να λεω οτι εβαλα αεριο....ημουν βλεπεις απο τους νεους...τελος παντων ενα μηνα με υγραεριο απολυτα ευχαριστημενος και χωρις ανατηναγμενο αυτοκινητο...μεχρι να ανεβει η τιμη θα γελαω εγω!!!!
steliosmil

Δημοσιευσεις: 7

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 67 επισκέπτες