Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κάηκε η Αντλία Βενζίνης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κάηκε η Αντλία Βενζίνης

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 06 Οκτ, 2012 17:01

Πολλες φορες τα ιμιτασιον δινουνε και περισοτερη εγγυηση απο τα γνησια.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Σάβ 06 Οκτ, 2012 17:41

Για να βαζουμε σε μια σειρα τα πραγματα πρεπει να να φερουμε 2 αληθειες που εχουν να κανουν με τις αντλιες βενζινης και ειανι τα εξης..
Οταν τοποθετουμε υγρο ψεκασμο δεν πρεπει να εκμεταλευομαστε την ηδη υπαρχουσα γραμμη ρευματος για την αντλια βενζινης γιατι ειναι αδυνατον αυτη η γραμμη να καλυψει τις αναγκες και των δυο.
Στον αεριο ψεκασμο μας καλυπτουν ακομη και 5 λιτρα καυσιμου στο ρεζερβουαρ γιατι πλεον οι αντλιες δεν ψυχονται αποτην βενζινη που υπαρχει μεσα στο τεποζιτο,αλλα απο την βενζινη που επιστρεφει λουζοντας την αντλια.Αυτος ειναι και ο λογος που τα επιστρεφομενα συνδεονται στην αντλια και οχι σε οποιοδηποτε τυχαιο σημειο στο τεποζιτο οπως σε πολλα πετρελαια.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό tgi » Σάβ 06 Οκτ, 2012 21:16

BOURTZI έγραψε:Για να βαζουμε σε μια σειρα τα πραγματα πρεπει να να φερουμε 2 αληθειες που εχουν να κανουν με τις αντλιες βενζινης και ειανι τα εξης..
Οταν τοποθετουμε υγρο ψεκασμο δεν πρεπει να εκμεταλευομαστε την ηδη υπαρχουσα γραμμη ρευματος για την αντλια βενζινης γιατι ειναι αδυνατον αυτη η γραμμη να καλυψει τις αναγκες και των δυο.
Στον αεριο ψεκασμο μας καλυπτουν ακομη και 5 λιτρα καυσιμου στο ρεζερβουαρ γιατι πλεον οι αντλιες δεν ψυχονται αποτην βενζινη που υπαρχει μεσα στο τεποζιτο,αλλα απο την βενζινη που επιστρεφει λουζοντας την αντλια.Αυτος ειναι και ο λογος που τα επιστρεφομενα συνδεονται στην αντλια και οχι σε οποιοδηποτε τυχαιο σημειο στο τεποζιτο οπως σε πολλα πετρελαια.

Καλά τα λές αλλα στην περίπτωση του δικού μου αυτοκινήτου, δεν υπάρχει επιστροφή βενζίνης!
ένα σωλινάκι φεύγει από την αντλία και πηγαίνει σε έναν σωλήνα οριζόντιο όπου από εκεί τροφοδοτεί τα μπέκ της βενζίνης!
Δεν υπάρχει επιστροφη....!!!!
Ισως η "ανακύκλωση" του καυσίμου γίνεται μέσα στην αντλία
είναι αυτή : Εικόνα
Επείδή πήρα την χαλασμένη αντλία να την δώ και εγώ, παρατήρησα σήμερα ότι η αντλία δουλευει αλλα δεν πρεσάρει καυσιμο - υγρό στην εξοδο!!!
ψάχνω να βρώ τρόπο να την ανοίξω περισσότερο!!!
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 06 Οκτ, 2012 22:28

gakost έγραψε:Δεν υπάρχει διαχωρισμός για πρώτης τοποθέτησης (αυτό που κακώς ονομάζουμε γνήσιο) ή τρίτου κατασκευαστή. ΟΛΑ καλύπτονται από 2ετή εγγύηση
http://ec.europa.eu/consumers/cons_int/ ... _final.pdf
Σελ 10
Ο πωλητής ευθύνεται δυνάμει του άρθρου 3, όταν η έλλειψη συμμόρφωσης εκδηλώνεται εντός δύο ετών από την παράδοση του αγαθού.

Μπραβο ρε παιδι, αυτο ελεγα και γω. Καπου το΄χε παρει το ματι μου αλλα εδω και πολυ καιρο...

BOURTZI έγραψε:Οταν τοποθετουμε υγρο ψεκασμο δεν πρεπει να εκμεταλευομαστε την ηδη υπαρχουσα γραμμη ρευματος για την αντλια βενζινης γιατι ειναι αδυνατον αυτη η γραμμη να καλυψει τις αναγκες και των δυο.

Δεν εχω δει κανενα συστημα υγρου ψεκασμου να περνει ρευμα απο την αντλια βενζινης... :wtf: Αν το'χει κανει καποιος.. :thumbdown:
Η αντλια του icom παλιοτερα επαιρνε ρευμα απο ασφαλειοθηκη αλλα τελευταια(με νεα-ισχυροτερη αντλια) το βαζουν να περνει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ απο την μπαταρια με δικια του ασφαλεια(οδηγειες απο την icom).

BOURTZI έγραψε:Στον αεριο ψεκασμο μας καλυπτουν ακομη και 5 λιτρα καυσιμου στο ρεζερβουαρ γιατι πλεον οι αντλιες δεν ψυχονται αποτην βενζινη που υπαρχει μεσα στο τεποζιτο,αλλα απο την βενζινη που επιστρεφει λουζοντας την αντλια.

Οντως πολλα ι.χ. δεν εχουν επιστρεφομενη ροη. Τι γινεται με αυτα ? Υποθετω πρεπει να υπαρχει σεβαστη ποσοτητα βενζινης.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Κυρ 07 Οκτ, 2012 15:41

Πολύς ο λόγος για τις αντλίες και ακόμη άκρη δεν έχουμε βγάλει!

Συνοψίζοντας, απόψεις που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί έχουμε τα εξής:
1) δεν είναι όλες οι αντλίες το ίδιο "ευαίσθητες" στο φαινόμενο.
2) έχει αναφερθεί ότι σε μερικά μοντέλα της ford, οι αντλίες είναι αρκετά ευαίσθητες
3) η άποψη ότι μόνο όσες έχουν επιστροφή βενζίνης, αντέχουν, δεν ευσταθεί γιατί έχουμε και αντλίες χωρίς επιστροφή και δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα.
4) οι εταιρίες κιτ, ως γενική οδηγία προτείνουν τουλάχιστον 1/4-1/2 βενζίνη και όχι μεγαλύτερη παραμονή από τρίμηνο (οδηγία BRC)
5) έχουμε και περιπτώσεις που ενώ, τηρούσαν την ποσότητα του (4) εντούτοις η αντλία κάηκε.
6) δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το πως τροφοδοτείται η αντλία της βενζίνης από τους εγκαταστάτες μέσω του αντίστοιχου εγκεφάλου του κιτ.
7) εκφράζεται η άποψη ότι η 100άρα δημιουργεί λιγότερα προβλήματα.

Προσωπικά δεν πείθομαι ότι δημιουργείται ψύξη της αντλίας με ποσότητα βενζίνης στο 1/4 με 1/2. Μάλλον αυτή η οδηγία έρχεται για να αντισταθμίσει τα κατακάθια της στάσιμης βενζίνης (με τα γνωστά επακόλουθα).
Η προτροπή για αλλαγή της τουλάχιστον κάθε τρίμηνο, με βάζει σε σκέψεις ότι το πρόβλημα δημιουργείται από την πολυκαιρισμένη βενζίνη που έχει γίνει κάτουρο! Αυτό έχει σχέση και με την παρατήρηση του (7).

Ρώτησα ολοκληρωμένο, για το τι έχουν παρατηρήσει στις περιπτώσεις καμένων αντλιών.
Η άποψή τους ήταν ότι δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα και σε όσες περιπτώσεις το αντιμετώπισαν (αυτοκίνητα άνευ υγραερίου), οφειλόταν σε μεγάλη ακινησία του αυτοκινήτου με σχεδόν μηδενική ποσότητα βενζίνης (κάτω από 8 λίτρα).

Επεξεργάστηκα μία αντλία που ήταν στην άκρη - σαφώς δεν ανοίγει για να δεις εσωτερικά την όρθια αντλία, είναι φιξαρισμένη - το εξωτερικό πλαστικό περίβλημα με βάζει σε πολλές σκέψεις για το πόσο μπορεί να ψυχθεί από την περιβάλλοντα ποσότητα βενζίνης.
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Κυρ 07 Οκτ, 2012 17:45

Διατομή αντλίας που βυθίζεται μέσα στο ντεπόζιτο βενζίνης.

Το (1) η αντλία, το (2) εσωτερικό φίλτρο.
Το κενό που δημιουργείται μεταξύ φίλτρου και αντλίας καθώς και το κενό μεταξύ φίλτρου και εξωτερικού πλαστικού, καθιστούν κατά την άποψή μου άτοπη τη διατύπωση ότι η στάθμη της βενζίνης ψύχει την αντλία.

pump.png
pump.png (77.17 KiB) 9143 προβολές
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 08 Οκτ, 2012 10:37

Τα μονα που μπορω να υποθεσω ειναι οτι οι αντλιες καιγονται λογο: οξείδωσης λογο υγρασιας στο ντεποζιτο-νερου στη βενζινη, επειδη ''ζοριζονται'' λογο καταλοίπων στο ντεποζιτο ή φιλτρο ή και τα 2, λογο κακης τροφοδοσιας ρευματος και οχι απο υπερθερμανη που δημιουργείται απο ελλιπής ποσοτητα βενζινης(που παιζει υποτιθεται ρολο ψυκτικου σε αυτη την περιπτωση).
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό tgi » Δευτ 08 Οκτ, 2012 10:48

Τι να πώ ρε παιδιά...
εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι η αντλία δεν λειτουργούσε και έδωσα 300 ευρώ για αντικατάσταση!!!
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Δευτ 08 Οκτ, 2012 12:11

tgi έγραψε:Τι να πώ ρε παιδιά...
εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι η αντλία δεν λειτουργούσε και έδωσα 300 ευρώ για αντικατάσταση!!!

Η αλλιως κρατας το πλαστικο και αλλαζεις το βαρελακι με 80ευρ,εφ'οσον υπαρχει στην αγορα.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Δευτ 08 Οκτ, 2012 12:23

BOURTZI έγραψε:
tgi έγραψε:Τι να πώ ρε παιδιά...

Η αλλιως κρατας το πλαστικο και αλλαζεις το βαρελακι με 80ευρ,εφ'οσον υπαρχει στην αγορα.

καλημέρα,

Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω ενα σύστημα BRC σε ενα Peugeot 206 Quicksilver, μετά απο ένα χρόνο πήγα να αλλάξω κάτι στη μηχανή και μου είπαν οτι απο το αέριο έχουν φθαρεί ( ? ) οι βαλβίδες, έτσι αναγκάστηκα να πληρώσω 100 ευρώ+ για να μου τις λειάνουν. Μίλησα με αυτόν που μου πέρασε το αέριο στο αμάξι και εκτός του οτι ήταν κατηγορηματικός οτι δεν έφταιγε το αέριο ήταν και κατηγορηματικός ότι το αμάξι ΔΕΝ χρειάζεται λαδιέρα. Η ερώτηση μου είναι, λαδιέρα χρειάζονται όλα τα αμάξια με σύστημα υγραερίου ή όντως κάποια σαν το Peugeot δεν χρειάζεται. Με έχουν μπερδέψει και δεν είμαι τώρα για να καταστρέφω το αμάξι μου..

Αρα έχουμε και λέμε ,α) η μετάτροπή του αερίου σε κάποια αυτοκίνητα δημιουργεί προβλημα στην αντλία .Οσοι μένουν απο αντλία θα πρέπει να ελέγχουν εάν έιναι κολλημένη ή καμμένη..
β) η μετατροπή σε αέριο σε κάποια αυτοκίνητα εάν όχι σε όλα, δημιουργή πρόβλημα στις βαλάβιδες ?? αυτό αποφέυγετε ???Το επισυμένει κάποια εταιρεία ότι δέν πρόκειται να βγάλη ενά απο τα προβλήματα[ή κατασκευαστης-εγκαταστατης]φυσικά όχι στα λόγια με υπογραφή.....!!!!!!!
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 53 επισκέπτες