Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

Δημοσίευσηαπό ahilleas » Πέμ 13 Σεπ, 2012 05:52

ahilleas έγραψε:
gioadam έγραψε:Ίδιο πρόβλημα και σε ΄μένα! Έχω FIAT STILO 1400 και φοράω BRC SEQUENT 24 εδώ και 5.000 χλμ. Τον τελευταίο μήνα, όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο και μόνο στη βενζίνη για τα πρώτα 1-2 λεπτά. Μόλις ζεσταθεί λιγάκι και ενεργ/θεί το αέριο, όλα καλά. Άν ξεκινήσω στη βενζίνη (πριν προλάβει να γυρίσει σε αέριο), μου πνίγει τις στροφές και κάνει και σκασίματα!!! Το είπα στον εγκαταστάτη αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση. Προσωπικά νόμισα ότι μπορεί να φταίνε τα FUEL TRIMS του αερίου που είναι καταγεγραμένα στη μνήμη του εγκαφάλου όταν το αυτοκίνητο σβήνει με το αέριο ενεργοποιημένο. Γιατί συμβαίνει όμως μόνο όταν είναι κρύο?

κοιτα και εσυ τη βαλβιδα ψυχρης εκινησης υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να στην κανει απο εκει
κοιτα επισης τον map sensor που εχει και τον αισθητηρα θερμοκρασιας εισερχομενου αερα ενσωματομενο ειναι στην εισαγωγη στο πλαι ,μπορει να γεμισε λαδια απο της αναθυμιασεις και να μην διαβαζει σωστα
ΖΟΡΜΠΑΣ AUTO SERVICE ΤΗΛ.6972333401
ahilleas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 71

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

Δημοσίευσηαπό gioadam » Τετ 19 Σεπ, 2012 00:55

Επιστρέφω με λύση στο πρόβλημα, που ελπίζω να είναι μόνιμη. Φαίνεται ότι το ζήτημα που ταλαιπωρεί πάρα πολλούς από εμάς, αναφαίρεται σε πολλά topic's, με διαφορετικούς τίτλους, όπως: (Πρόβλημα εκκίνησης με κρύο κινητήρα,-Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο κτλ). Όπως ήδη έχω αναφέρει λοιπόν, έχω FIAT STILO 1400 και φοράω BRC SEQUENT 24 εδώ και 5.000 χλμ. Όλα συμβαίνουν όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο και μόνο στη βενζίνη για τα πρώτα 1-2 λεπτά. Μόλις ζεσταθεί λιγάκι και ενεργ/θεί το αέριο, όλα καλά. Άν ξεκινήσω στη βενζίνη (πριν προλάβει να γυρίσει σε αέριο), μου πνίγει τις στροφές και κάνει και σκασίματα!!!
Μετά από συζήτηση με τον εγκαταστάτη μου και αφού απέκλεισε πολλές από τις αιτιάσεις των συμπασχόντων στο FORUM, αποφάσισε να μου αντικαταστήσει τα ακροφύσια των μπεκ του αερίου΄ (Φοράω μπεκιέρα της BRC τύπου Rail). Αντικατέστησε λοιπόν τα ακροφύσια των 2mm που εξ΄ αρχής μου είχε δηλώσει ότι είναι μάλλον λίγο μεγάλα για τα 95 άλογα του μοτέρ, με αυτά των 1,8mm. Το επιχείρημα έχει ως εξής: Τα μεγαλύτερα μπεκ του αερίου, τροφοδοτούσαν με πλουσιότερο μίγμα και ο παράλληλος εγκέφαλος χαρτογραφούσε αναλόγως, μεταφέροντας στο σβήσιμο του κινητήρα τα δεδομένα στον εγκέφαλο της τροφοδοσίας βενζίνης.
Στην κρύα εκκίνηση λοιπόν, το πλούσιο μίγμα καυσίμου γίνονταν ακόμα πιό πλούσιο, με αποτέλεσμα το μπούκωμα και τα ρεταρίσματα.
Προς το παρόν το αμάξι δουλεύει ρολόι!!! Θα αναφερθώ ξανά όταν περάσει λίγος καιρός και έλθουν και οι κλιματικές αλλαγές με τα συνεπακόλουθά τους.
Ελπίζω να βοήθησα...
gioadam

Δημοσιευσεις: 22

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 19 Σεπ, 2012 12:24

:think: χμμμμ ενδιαφέρον, Εσένα το έκανε από την αρχή ή μετά από καιρό; Πάντως τουλάχιστον βρήκες ότι φταίει το υγραέριο και δεν κυνηγούσες φαντάσματα.

Εγώ κοίταξα για καταγραμμένα σφάλματα και δεν έχει.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό ALMAN » Κυρ 07 Οκτ, 2012 18:00

gioadam έγραψε:Επιστρέφω με λύση στο πρόβλημα, που ελπίζω να είναι μόνιμη. Φαίνεται ότι το ζήτημα που ταλαιπωρεί πάρα πολλούς από εμάς, αναφαίρεται σε πολλά topic's, με διαφορετικούς τίτλους, όπως: (Πρόβλημα εκκίνησης με κρύο κινητήρα,-Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο κτλ). Όπως ήδη έχω αναφέρει λοιπόν, έχω FIAT STILO 1400 και φοράω BRC SEQUENT 24 εδώ και 5.000 χλμ. Όλα συμβαίνουν όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο και μόνο στη βενζίνη για τα πρώτα 1-2 λεπτά. Μόλις ζεσταθεί λιγάκι και ενεργ/θεί το αέριο, όλα καλά. Άν ξεκινήσω στη βενζίνη (πριν προλάβει να γυρίσει σε αέριο), μου πνίγει τις στροφές και κάνει και σκασίματα!!!
Μετά από συζήτηση με τον εγκαταστάτη μου και αφού απέκλεισε πολλές από τις αιτιάσεις των συμπασχόντων στο FORUM, αποφάσισε να μου αντικαταστήσει τα ακροφύσια των μπεκ του αερίου΄ (Φοράω μπεκιέρα της BRC τύπου Rail). Αντικατέστησε λοιπόν τα ακροφύσια των 2mm που εξ΄ αρχής μου είχε δηλώσει ότι είναι μάλλον λίγο μεγάλα για τα 95 άλογα του μοτέρ, με αυτά των 1,8mm. Το επιχείρημα έχει ως εξής: Τα μεγαλύτερα μπεκ του αερίου, τροφοδοτούσαν με πλουσιότερο μίγμα και ο παράλληλος εγκέφαλος χαρτογραφούσε αναλόγως, μεταφέροντας στο σβήσιμο του κινητήρα τα δεδομένα στον εγκέφαλο της τροφοδοσίας βενζίνης.
Στην κρύα εκκίνηση λοιπόν, το πλούσιο μίγμα καυσίμου γίνονταν ακόμα πιό πλούσιο, με αποτέλεσμα το μπούκωμα και τα ρεταρίσματα.
Προς το παρόν το αμάξι δουλεύει ρολόι!!! Θα αναφερθώ ξανά όταν περάσει λίγος καιρός και έλθουν και οι κλιματικές αλλαγές με τα συνεπακόλουθά τους.
Ελπίζω να βοήθησα...

Καλησπερα.Τελικα πως παει;Λυθικε το προβλημα η ηταν τυχαιο;Ρωτταω για να δω τι θα κανω και εγω με το δικο μου.Σε ευχαριστω πολυ.
ALMAN

Δημοσιευσεις: 30

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Δευτ 08 Οκτ, 2012 08:36

Όσοι απο εσάς έχετε αυτό το πρόβλημα δοκιμάστε το εξής.

Πριν σβήσετε το αυτοκίνητο το βράδυ γυρίστε το σε βενζίνη και αφήστε να δουλέψει εκεί για 5 λεπτά, αν το επόμενο πρωι πάρει κανονικά τότε πρέπει να πάτε στον εγκαταστατη σας να δει τι γίνετε με το μιγμα η μήπως καποιο μπεκ ειναι κολλημένο και ανοικτό.

Σε αντίθετη περίπτωση κάντε ελεγχο στην βαλβίδα ψυκτικού υγρού ή στο σύστημα της βαλβίδας EGR.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό ALMAN » Πέμ 11 Οκτ, 2012 12:04

ECOKINISI έγραψε:Όσοι απο εσάς έχετε αυτό το πρόβλημα δοκιμάστε το εξής.

Πριν σβήσετε το αυτοκίνητο το βράδυ γυρίστε το σε βενζίνη και αφήστε να δουλέψει εκεί για 5 λεπτά, αν το επόμενο πρωι πάρει κανονικά τότε πρέπει να πάτε στον εγκαταστατη σας να δει τι γίνετε με το μιγμα η μήπως καποιο μπεκ ειναι κολλημένο και ανοικτό.

Σε αντίθετη περίπτωση κάντε ελεγχο στην βαλβίδα ψυκτικού υγρού ή στο σύστημα της βαλβίδας EGR.

Καλημερα σε ολους σας.Χθες αφου αφησα στο αυτοκινητο να τελειωσει σχεδον ολη η βενζινη εβαλα μετα απο γνωστο μου πρατηριο στο οποιο ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι νοθευμενη 30 euro απο την 100αρα.Ολη την ημερα και για αρκετα χιλιομετρα το αυτοκινητο το δουλεψα μονο στην βενζινη ετσι ωστε να δω αν σημερα το πρωι θα ειχα διαφορα.Διστυχος δεν ειχα καμια διαφορα.Μηπως δεν το εκανα καλα και θα επρεπε απλα να το αφησω πριν το τελευταιο σβισημο για λιγο στην βενζινη;
Επιδη παραδεχομαι οτι δεν ειμαι και απο τους ποιο σχετικους στο ειδος (το παλευω ομως) ειναι ευκολο να μου πειτε τι και που ειναι η βαλβιδα ψυκτικου υγρου και η βαλβιδα EGR;
Ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση σας.
ALMAN

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Παρ 12 Οκτ, 2012 09:54

ποιο κινητηρα εχεις τον 1.8 η τον 2.3;
οι παραπανω κινητηρες κανενας τους δεν ειχε egr, η βαλβιδα ψυκτικου υγρου βρισκεται στον κινητηρα κοντα στην αντλια η στον θερμοστατη ειναι με διπλο καλωδιο καπως ετσι ισως να ειναι και ιδια Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us
ρωτα στο μηχανικο σου ο αισθητηρας λ που φορας ειναι απλος η θερμαινομενος;
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Παρ 12 Οκτ, 2012 10:56

Υπάρχει EGR σε όλα τα οχήματα της Ford. Πήγαινε μέχρι τον μηχανικό σου και καλο θα ήταν να του αφηνες το αυτοκίνητο εκεί ενα βράδυ για να το δει το πρωί που σου κάνει το πρόβλημα ετσι ώστε να πάρει ολες τις απαραίτητες πληροφορίες απο τον εγκεφαλο της βενζίνης.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό ALMAN » Παρ 12 Οκτ, 2012 15:55

ECOKINISI έγραψε:Υπάρχει EGR σε όλα τα οχήματα της Ford. Πήγαινε μέχρι τον μηχανικό σου και καλο θα ήταν να του αφηνες το αυτοκίνητο εκεί ενα βράδυ για να το δει το πρωί που σου κάνει το πρόβλημα ετσι ώστε να πάρει ολες τις απαραίτητες πληροφορίες απο τον εγκεφαλο της βενζίνης.

Ενοεις τον εγκαταστατη του αεριου η τον μιχανικο που κανω service στο αυτοκινητο;
ALMAN

Δημοσίευσηαπό ALMAN » Παρ 12 Οκτ, 2012 15:56

antonis132 έγραψε:ποιο κινητηρα εχεις τον 1.8 η τον 2.3;
οι παραπανω κινητηρες κανενας τους δεν ειχε egr, η βαλβιδα ψυκτικου υγρου βρισκεται στον κινητηρα κοντα στην αντλια η στον θερμοστατη ειναι με διπλο καλωδιο καπως ετσι ισως να ειναι και ιδια Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us
ρωτα στο μηχανικο σου ο αισθητηρας λ που φορας ειναι απλος η θερμαινομενος;

Σε ευχαριστω πολυ.Εχω τον 2,3.
ALMAN

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 61 επισκέπτες