Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρωινά προβληματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: πρωινα προβληματα

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 16 Οκτ, 2012 14:39

Λοιπόν νεώτερα:
Πήγα στο εξειδικευμένο (πρώην επίσημο) συνεργείο της γειτονιάς και ζήτησα καθαρισμό μπεκ και γέλασε ο μηχανικός από το πρόβλημα και την λύση που μου πρότειναν (θυμίζω καθαρισμό μπεκ).
Χωρίς να έχει δει κάτι μου είπε ότι κατά 95% ξεκινάμε από έναν αισθητήρα (μου το είπε αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του :( ) ) που ουσιαστικά διαβάζει το κλειδί και δίνει εντολή να πάρει μπρος (όχι το immobiliser) και βλέπουμε. Κούμπωσε μετά την κουβέντα το διαγνωστικό και ως εκ μαγείας καταγραμμένη βλάβη P1610 που την είχα δει και εγώ στο torque παλιότερα αλλά είχε φύγει. Επίσης είχε καταγραμμένες άλλες 4 βλάβες λ και missfire στους 2,3,4 κυλίνδρους (αυτές δεν φαίνονται στο torque) . Μου είπε ότι μπορεί να μην είναι και πραγματικές οι βλάβες αλλά να προκαλούνται από τον αισθητήρα. Συμπέρασμα ξεκινάμε από εκεί και βλέπουμε στην πορεία. Το προβλεπόμενο κόστος έτσουξε λίγο €87,00 αλλά τι να κάνουμε. Έχω ραντεβού για πέμπτη πρωί 8-)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τρί 16 Οκτ, 2012 14:52

μηπως εννοεις το στεφανη που ειναι γυρω απο την κλειδαρια και διαβαζει το ιμομπιλαιζερ?
και γιατι το κανει μονο κρυο?
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό TELIS » Τρί 16 Οκτ, 2012 19:49

αυτα τα πρωινα μου μπουκοματα τακανε και μενα
μετα απο 15 μηνες τρεξιματος σε 8 διφορετικα συνεργεια χαλασα 1750 ευρω
και αλλαξα μαζα αερος και πεταλουδα γκαζιου αυτα τα 2 πεζουν στην αρυθμια το πρωι και στα μειγματα
aclass mersedes
TELIS

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 16 Οκτ, 2012 20:54

chrisd έγραψε:μηπως εννοεις το στεφανη που ειναι γυρω απο την κλειδαρια και διαβαζει το ιμομπιλαιζερ?

Ναι αυτό

chrisd έγραψε:και γιατι το κανει μονο κρυο?

Το έχει κάνει και κανα 2,3 φορές ζεστό (μιζάριζε χωρίς να παίρνει)

Επίσης στις δοκιμές που έκανε ο μηχανικός την μια έπαιρνε με την μισή στροφή την άλλη γύριζε 2, 3 στροφές :idea:

Τώρα όπως είπα νεώτερα την πέμπτη, στο κάτω κάτω και να μην είναι αυτό το πρόβλημα καθ'αυτό αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που υπάρχει και που μπορεί να με αφήσει αν τα παίξει τελείως και με αφήσει θέλω να το φτιάξω ούτως ή άλλος. Όπως είπα θα τσούξει όπως είπα βέβαια αλλά.....
gakost

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τρί 16 Οκτ, 2012 21:24

πολυ πιθανον να ειναι και στεφανι και μια διαβαζει μια δεν διαβαζει.
Παιζει ρολο βεβαια και η μαρκα του αυτοκινητου αφου στο δικο μου για παραδειγμα corolla αν αυτο δεν δουλευει σωστα δεν παιρνει μπρος με τιποτα το αμαξι.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 18 Οκτ, 2012 00:35

Υπάρχει περίπτωση να έχει βλάβη ο αισθητήρας λ για τα ρεταρίσματα και τα μπουκώματα?
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 19 Οκτ, 2012 17:17

Λοιπόν η συνέχεια,
Αλλάχτηκε ο αισθητήρας και το διαγράψαμε τις βλάβες και δεν κατέγραψε ξανά τίποτα οπότε θεωρώ ότι η αλλαγή καλώς έγινε για την περίπτωση μου αν και στην ουσία δεν βοήθησε να λυθεί το πρόβλημα. Ο μηχανικός το είχε αρκετή ώρα στο διαγνωστικό και κοίταξε πάρα πολλές παραμέτρους και έκρινε ότι μάλλον κάτι τρέχει με την τροφοδοσία. Μετρήσαμε την πίεση της βενζίνης με ένα όργναο και τελικά δεν κρατούσε πίεση αν το σβήσεις από την αντεπίστροφη βαλβίδα. Φαινότανε πολύ έντονα στο όργανο ότι χάνει, Η διάγνωση είναι ή η αντεπίστροφη βαλβίδα ή η αντλία. Ελπίζω το πρώτο γιατί η τρόμπα πάει αρκετά €.

Από εδώ
viewtopic.php?f=3&t=1361&start=10

ahilleas έγραψε:το προβλημα οταν δεν περνει με την πρωτη εχει να κανει με την αντλια βενζινης,η οποια εχει ενσωματωμενη πανω της μια βαλβιδα αντεπιστρωφης για να μην γυριζει η βενζινη πισω και αδειαζει το κυκλωμα.αυτη η βαλβιδα χαλαει λογω οτι οταν δουλευει το συστημα συνηθως εχει σταθερη πιεση απο 2.5 εως 3.0 bar ενω οταν η αντλια δουλευει χωρις να ψεκαζει ανεβενει η πιεση αλλο 0.5 bar παραπανω με αποτελεσμα να εχει μικρη διαροη προς το ρεζερβουαρ με αποτελεσμα να χρειαζετε δυο και τρεις φορες να πατησουμε μιζα μεχρι να σηκωσει πιεση το κυκλωμα (οπως οταν αλλαζουμε φιλτρο βενζινης).το προβλημα λυνετε με τοποθετηση extra βαλβιδα αντεπιστροφης στο κυκλωμα οσο πιο κοντα στο ρεζερβουαρ.

:clap: :thumbup:

Θα το δοκιμάσουμε την Τρίτη που έχω ραντεβού και θα καθαρίσουμε και τα μπεκ για να λύσουμε το πρόβλημα μετά την εκκίνηση (άτσαλο δούλεμα), αλλά πιστεύω ότι έχουμε βρει την λύση. Επίσης ο γάτος ο μηχανικός βρήκε και ένα κλασικό πρόβλημα για το αυτοκίνητο μου όπως μου είπε και αν δεν το έβλεπα δεν θα το πίστευα. Είχε βουλώσει το φίλτρο κάνιστρου βενζίνης και δεν μπορούσε να ρουφήξει αέρα το ρεζερβουάρ της βενζίνης με αποτέλεσμα του ρεζερβουάρ να έχει "μπει" είχε παραμορφωθεί ρουφηχτει προς τα μέσα να μπορώ να το περιγράψω σωστά. Το καθάρισε και επανήλθε :thumbup:

Με αφορμή όλο αυτό το συνδυάζω με τις αντλίες βενζίνης που σε πολλούς καίγονται και σκέφτομαι. Αν αυτή η βαλβίδα είναι κάτι κοινό να χαλάει ίσως λόγω του ότι κρατάει συνέχεια πίεση, μήπως μετά από αυτό δουλεύει υπερωρίες η αντλία για να διατηρήσει την πίεση και καίγεται;;; και δεν φταίει τελικά η ελλιπής ψύξη; :?: :geek:
gakost

Δημοσίευσηαπό frequent » Τετ 24 Οκτ, 2012 14:24

frequent έγραψε:
frequent έγραψε:ιδια προβληματα με lancia y (ιδιος κινητηρας με το stilo - 1.4 95 hp) και landi renzo.
μεγαλη δυσκολια στο να παρει το πρωι τους τελευταιους 2 μηνες και κομπιασματα - πεσιμο στροφων μεχρι να γυρισει στο αεριο / μετα ολα ενταξει.(συνολο εχω κανει γυρω στα 13500 χλμ με αεριο)
μιλησα την τριτη με ενα τεχνικο απο τον εγκαταστατη και μου προτεινε να κανω 2 χιλιομετρα το βραδυ πριν το σβησω με βενζινη για μερικες μερες και να μιλησουμε απο βδομαδα γιατι εχουν πολυ δουλεια.ειδα μια μικρη βελτιωση, αλλα την παρασκευη δυσκολευτηκα πολυ να βαλω μπρος και το απογευμα μου εμεινε στη δουλεια.Δεν παιρνει μπρος με τιποτα.Μενει αναμενο και το check engine.Δευτερα πρεπει να πληρωσω οδικη να το παω μεταμορφωση να τους τ αφησω.
Εχω αλλαξει τον τελευταιο χρονο πλεξουδα, πολλαπλασιαστη, μπουζοκαλωδια, μπουζι κλπ αφου εκανα τη μετατροπη μετα απο ολα τα μεγαλα σερβις.Πριν 10 μερες αλλαξα και μπαταρια αφου ηταν πεσμενη πολυ και ισως εκει να χαθηκαν τα settings της ECU.Ειχα κανει και επαναπρογραμματισμο το σεπτεμβριο γιατι καπως σερνοτανε.
Αρα τα ηλεκτρικης φυσεως θεματα μαλλον αποκλειονται αλλα μενουν οι ρυθμισεις/αισθητηρες/αντλια βενζινης/μπεκ...
Τελος παντων προβλημα.Θα σας ενημερωσω απο βδομαδα τι γινεται.
:-ss

Ο εγκαταστατης μου αλλαξε την αντλια βενζινης και ενα δαχτυλιδι.Με την παραλαβη, το οχημα πηρε με τη μια και δουλεψε μια χαρα μεχρι το βραδυ....
Το πρωι ομως παλι τα ιδια!!! Πηρε με το τριτο μιζαρισμα και μεχρι να γυρισει στο υγραεριο κομπιασματα, πεφτουν οι στροφες οταν παταω γκαζι, γενικα εφυγα τσουλωντας (ευτυχως ειναι κατηφορα οπως φευγω απο το σπιτι) μεχρι να παει στο αεριο.
Τη δευτερα παλι συνεργειο...

Ο εγκαταστατης ξαναεκανε ελεγχο, ειπε πως δεν βρισκει τιποτα.Μετα απο 3 μερες το αυτοκινητο παλι εμεινε.
Ξανα(μα ξανα) παω στον εγκαταστατη, μου ειπε να το παω σε γενικο συνεργειο γιατι αυτος δεν μπορει να κανει κατι αλλο.Στο συνεργειο βρηκαν οτι ουτε η καινουργια αντλια δεν δουλευει...
Μου την ανταλλαξε ο εγκαταστατης, την τοποθετησε ο μαστορας στο γενικο συνεργειο αδειαζοντας και το ντεποζιτο της βενζινης (μπας και ειχε προβλημα η βενζινη) και το αυτοκινητο πηρε.Εβαλα νεα βενζινη (παντα εχω 1/4 με 1/2 μεσα)
Ελπιζω να μην χαλασει και αυτη η τρομπα σε 2-3 μερες γιατι τοτε τρεχα γυρευε γιατι τις καιει...
frequent

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 24 Οκτ, 2012 17:39

Εμένα τελικά ήταν η αντλία που έσπαγε η πίεση και αλλάχτηκε, και συγχρόνως καθαρίστηκαν και τα μπεκ της βενζίνης. Σήμερα πήρε με μισή μιζιά αλλά τα μπερδέματα όσο είναι κρύο παραμένουν αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό. Αν συνεχίσει έτσι και αύριο θα πετάξω την βενζίνη και θα βάλω άλλη. Ο μηχανικός μου είπε ότι η μυρωδιά της βενζίνης δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και πιστεύει ότι εκεί είναι το θέμα για να στρώσει το αυτοκίνητο 100%
gakost

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 24 Οκτ, 2012 19:28

εγω εχω να βαλω εδω και 2 μηνες βενζινη και τωρα ο δεικτης ειναι λιγο πιο κατω απο τα 3/4 και παρατηρω οτι οσο περναει ο καιρος και λιγοστευει η βενζινη τοσο πιο εντονα ειναι τα ρεταρισματα το πεωι και γενικως το αμαξι φαινεται πως κανει δυσκολη εκκινηση. βεβαια αλλο ενα παραξενο που ειχα ξανα αναφερει ειναι πωςοταν το βαζω μπρος και αρχιζει να ρεταρει (συνηθως 1-2 δευτερολεπτα μετα που αφηνω τη μιζα αρχιζει και ρεταρει) αν λοιπον την στιγμη που αρχιζει να ρεταρει το σβησω και το ξαναβαλω μπρος αμεσως τοτε στη 2η εκκινηση δεν ρεταρει καθολου. το μονο προβλημα που παραμενει ειναι τα βυθισματα στην εκκινηση με το που ξεκινας. και σημερα προσεξα πως μετα τη δευτερη μιζα που πηρε χωρις ρεταρισμα στο ξεκινιμα δεν μπορουσε να παρει τα ποδια του. με πρωτη και το γκαζι στο 1/3 ενιωθα λες και καποιος κρατουσε το αμαξι και δεν το αφηνε να φυγει. και εβγαζε εναν ηχο σαν να ξεψυχουσε.
αυτο ισως δικαιολογηθει καπως με την πιεση της αντλιας η ολου του κυκλωματος υης βενζινης, δεν ξερω... αλλα το αλλο θεμα που στη δευτερη μιζα εξαφανιζονται τα ρεταρισματα δεν το καταλαβαινω. με το που το βαζεις μπρος και βλεπεις ρεταρισμα, το σβηνεις, το ξανα αναβεις και ρεταρισματα τελος. διαφορετικα θα ρεταρει καμια 10αρια δευτερολεπτα και τωρα που εχω λιγοτερη βενζινη βλελω πως ρεταρει καμια 2-3 φορες, δηλαδη ρεταρει μια φορα 10 δευτ. μετα στρωνει στις 1000+ στροφες και μετα ξαναπεφτει και ξαναρεταρει για λιγοτερο χρονο. δεν ξερω πως εξηγουνται ολα αυτα αλλα σκεφτομαι να αφησω τη βενζινη να τελειωσει και να ξαναβαλω καμια 10-15 λιτρα να δω τι θα κανει.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 54 επισκέπτες