Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πέφτει η πίεση του Υγραερίου

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πέφτει η πίεση του Υγραερίου

Δημοσίευσηαπό stargazer » Τετ 17 Οκτ, 2012 21:00

ginakos έγραψε:στην αρχή δεν στο έκανε επειδή δεν είχε βγάλει πρόβλημα το map του υγραερίου. το map το άλλαξες με το fsu; τώρα για να δεις σε ποιό σημείο είναι η πολυβαλβίδα, θα πρέπει να ξεβιδώσεις το καπάκι πάνω από τη φιάλη. αν είναι όπως σου έγραψα προς τον προφυλακτήρα, είναι οκ.

Αισθητήρα πίεσης δεν άλλαξε , άλλαξε ο εγκαταστάτης τον map του κινητήρα όχι του υγραερίου χωρίς να χρειάζεται όταν έκανε την εγκατάσταση γιατί είχε ξεχάσει να συνδέσει τον αισθητήρα θερμοκρασίας εισαγωγής και νόμιζε ότι μετράει από τον map θερμοκρασία εισαγωγής... Γιατί τον λέμε map του υγραερίου αφου τα αρχικά είναι MANIFOLD absolute pressure ? (άσχετο)
Για να καταλάβω στον προφυλακτήρα πρέπει να κοιτάει η πλευρά της πολυβαλβίδας που είναι μέσα στην δεξαμενή ή η πλευρά που είναι απ'έξω;
Συνήθως στα site βλέπω ότι κοιτάει η πλευρά που είναι απ'έξω για ευκολία εγκατάστασης μάλλον...

Επίσης σε ευχαριστώ πολύ...
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Δημοσίευσηαπό ginakos » Τετ 17 Οκτ, 2012 21:26

η πλευρά της πολυβαλβίδας που είναι μέσα στη δεξαμενή πρέπει να κοιτάει προς τον προφυλακτήρα. αυτό που βλέπεις στα περισσότερα site είναι όντως για ευκολία στην εγκατάσταση, και εντελώς λάθος. οπως σου έγραψα και πριν, όλα τα map υγραερίου που είναι πάνω στη μπεκιέρα (eltek bosch), η lovato τα έχει βγάλει αντικατάσταση στην εγγύηση με τα fsu που είναι ενσωματωμένα πάνω στο φίλτρο υγραερίου που είναι ανάμεσα στον πνεύμονα και στις μπεκιέρες. πήγαινε στον εγκαταστάτη σου και απαίτησε να στο αλλάξει. δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι ούτε εσύ ούτε και ο εγκαταστάτης. κάνοντας όμως την αλλαγή του map, θα πρέπει να αλλάξει και την επιλογή στο πρόγραμμα από eltek σε fsu.
ΑΦΟΙ ΧΑΪΔΟΥ Ο.Ε. - HLGAS
16ο χλμ. Λ.Λαυρίου, Παιανία
τηλ.: 210 6643490
ginakos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό stargazer » Τετ 17 Οκτ, 2012 21:41

ginakos έγραψε:η πλευρά της πολυβαλβίδας που είναι μέσα στη δεξαμενή πρέπει να κοιτάει προς τον προφυλακτήρα. αυτό που βλέπεις στα περισσότερα site είναι όντως για ευκολία στην εγκατάσταση, και εντελώς λάθος. οπως σου έγραψα και πριν, όλα τα map υγραερίου που είναι πάνω στη μπεκιέρα (eltek bosch), η lovato τα έχει βγάλει αντικατάσταση στην εγγύηση με τα fsu που είναι ενσωματωμένα πάνω στο φίλτρο υγραερίου που είναι ανάμεσα στον πνεύμονα και στις μπεκιέρες. πήγαινε στον εγκαταστάτη σου και απαίτησε να στο αλλάξει. δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι ούτε εσύ ούτε και ο εγκαταστάτης. κάνοντας όμως την αλλαγή του map, θα πρέπει να αλλάξει και την επιλογή στο πρόγραμμα από eltek σε fsu.

Σε ευχαριστώ θα καλέσω τον εγκαταστάτη και γράφω τα νέα μου... :thumbup:
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Κυρ 11 Νοέμ, 2012 12:24

ginakos έγραψε:η πλευρά της πολυβαλβίδας που είναι μέσα στη δεξαμενή πρέπει να κοιτάει προς τον προφυλακτήρα. αυτό που βλέπεις στα περισσότερα site είναι όντως για ευκολία στην εγκατάσταση, και εντελώς λάθος. οπως σου έγραψα και πριν, όλα τα map υγραερίου που είναι πάνω στη μπεκιέρα (eltek bosch), η lovato τα έχει βγάλει αντικατάσταση στην εγγύηση με τα fsu που είναι ενσωματωμένα πάνω στο φίλτρο υγραερίου που είναι ανάμεσα στον πνεύμονα και στις μπεκιέρες. πήγαινε στον εγκαταστάτη σου και απαίτησε να στο αλλάξει. δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι ούτε εσύ ούτε και ο εγκαταστάτης. κάνοντας όμως την αλλαγή του map, θα πρέπει να αλλάξει και την επιλογή στο πρόγραμμα από eltek σε fsu.

στο δικο μου lovato βλεπω οτι ο map ειναι με το φιλτρο υγραεριου, μπαινω στο προγραμμα μου εχει επιλεγμενο το eltec/bosch και εχει να επιλεξω το FSU P/T και το FSU P/T/MAP ποιο ειναι σωστο να επιλεξω;
antonis132

Δημοσιευσεις: 479

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 11 Νοέμ, 2012 14:08

antonis132 έγραψε:

στο δικο μου lovato βλεπω οτι ο map ειναι με το φιλτρο υγραεριου, μπαινω στο προγραμμα μου εχει επιλεγμενο το eltec/bosch και εχει να επιλεξω το FSU P/T και το FSU P/T/MAP ποιο ειναι σωστο να επιλεξω;

FSU P/T
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Κυρ 11 Νοέμ, 2012 14:27

ευχαριστω, εκανα την επιλογη FSU P/T :thumbup:
ειδα τη θερμοκρασια αεριου απο 11βαθμους δειχνει 18βαθμους και την πιεση αεριου απο 1.22 σε 1.28
antonis132

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Δευτ 12 Νοέμ, 2012 12:16

antonis132 έγραψε:ευχαριστω, εκανα την επιλογη FSU P/T :thumbup:
ειδα τη θερμοκρασια αεριου απο 11βαθμους δειχνει 18βαθμους και την πιεση αεριου απο 1.22 σε 1.28

Σε ζεστη μηχανη και στο ρελαντι πρεπει να βλεπεις θερμοκρασια πανω απο 30βαθμους και οι πιεση να ειναι λιγο πανω απο το 1,30.
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 20:55

ναι οταν ζεσταινεται πλεον με αυτη την επιλογη σε fsu p/t δειχνει καμια 50-60 βαθμους θερμοκρασια αεριου και πιεση αεριου 1.26-1.28 δουλευει μια χαρα ομαλοτατα χωρις σβησιματα(σημερα εβγαλα καρτα καυσαεριων και ειναι μια χαρα) με πιεσεις απο 1.30 και πανω δεν δουλευει καλα στο ρελαντι,παιζει και μπουκωνει
ισως τα μπεκ που μου τοποθετησε να ειναι λιγο μεγαλυτερα και το κανει οταν ανεβασω πιεσεις 1.30-1.40 στο προγραμμα lovato οταν μπαινω στις ενδειξεις nozzles ειναι πρασινο και γραφει σωστα ο δεικτης βρισκεται ακριβως στη μεση, υπαρχουν βλεπω μπεκ lovato Α1:1.40mm A:1.60mm B:1.80mm C:2.00mm κ.α.. δεν ξερω ποια φοραει αλλα για 1.4 75αρι euro4 ποια ειναι τα προτεινομενα, ειδα σε προσφατους καταλογους LOVATO προτειναν για τα 1.2tsi τα Α1 και για τα 1.4tsi τα Β :)
ΥΓΡΑΕΡΙΟ CO%/HC(ppm)/λ
ρελαντι: 0.02/24
2500στρ:0,01/27/ 1.017
ΒΕΝΖΙΝΗ CO%/HC(ppm)/λ πριν απο 1 χρονο
ρελαντι: 0.07/62
2500στρ:0,07/60/ 0.995
antonis132

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 21:53

To γραφημα για τα μπεκ μπορει να σε ξεγελασει γιατι για να δεις την πραγματικη ενδειξη πρεπει να κανεις reset και καλιμπραρισμα μετα απο καθε αλλαγη.Πιο σιγουρος ειναι ο χαρτης.
Τα μπεκ δεν πανε μονο αναλογα με τα κυβικα αλλα και με τον τροπο ψεκασμου του καθε αυτοκινητου και την προυπαρχουσα χαρτογραφηση της ecu απο το εργοστασιο.
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 31 Ιαν, 2013 14:08

stargazer έγραψε:Εγγύηση έχω από τον εγκαταστάτη ή από την Lovato γενικά; Γιατί εκτός απο τα χαρτιά που παρέδωσα στο κτεο δεν μου έδωσε κανένα χαρτί, manual η κάτι άλλο που να βεβαιώνει κάτι... Δεν έχω σκοπό να ανοίξω την δεξαμενή ακόμα ούτε θα ανοίξω τον πνεύμονα ποτέ. Μπορεί να ήταν και το φίλτρο που τα έκανε αυτά γιατί είχε μαζέψει κεράκι. Αν δεν διορθωθεί θα πάω στον εγκαταστάτη αν και δεν τον εμπιστεύομαι μόνο και μόνο για να είμαι μέσα στην εγγύηση

ΥΓ Τον MAP τον αντικατέστησε ο εγκαταστάτης γιατί δεν μετρούσε θερμοκρασία αέρα το αυτοκίνητο ,φυσικά του είπα ότι δεν μετράει θερμοκρασία ο map μιας που είναι στην δικιά μου ειδικότητα την ηλεκτρονική αλλά επέμενε και τον άλλαξε με μεταχειρισμένο , φυσικά αποδείχθηκε λάθος αφού είχε ξεχάσει να συνδέσει τον αισθητήρα όταν τοποθέτησε την πεταλούδα.

σημερα ανοιξα και καθαρισα το φιλτρο υγραεριου δεν ειχε πολυ βρωμια, τελικα ο πνευμονας στα lovato δεν εχει μεσα φιλτρο απλα καθαρισα τις επιφανειες επειδη ειχε μαζεψει πολυ λαδι στεγνο σαν σκουρια και τις τσιμουχες ενα προσεκτικο καθαρισμο απο αυτες τις επικαθισεις μην κανει τον κοπο και τον ανοιξει καποιος ειναι μεγαλη μανουρα για να τον δεσεις στο θεμα κυριως 2 o-ring ενα μικρο που μπηκε σε 4-5λεπτα και ενα μεγαλο το τελευταιο προς τα πανω που με ταλαιπωρει ακομη να μπει στη θεση του, τωρα που το σκεφτομαι μαλλον θελει τεχνικη να αφησω να κανει κοιλια σε 2-3σημεια και να το πιεσω σε αυτα να μπει
antonis132

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 52 επισκέπτες