Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρωινά προβληματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: πρωινα προβληματα

Δημοσίευσηαπό macmac » Πέμ 25 Οκτ, 2012 13:35

BOURTZI έγραψε:ΜΕΚ =μοναδα εγχυσης καυσιμου=καρμπυρατερ
Αν οντως υπηρξε τετοια μελετη θα πρεπει να ηταν απο το 70'.

Μάλλον ο ποιητής εννοεί: Μονάδα Εσωτερικής Καύσης (κοινώς κινητήρας) μουχαχχχαχ
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Re: Απ: πρωινα προβληματα

Δημοσίευσηαπό macmac » Πέμ 25 Οκτ, 2012 13:43

maevius έγραψε:
LPGas έγραψε:
kyriak έγραψε:Το αυτοκίνητο λόγο υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλης διαστολής που προκαλείται από αυτήν την αύξηση στα διάφορα μέρη της ΜΕΚ , έχει πάρει πλέον ( κενά )στο εσω του κινητήρα ,από τα οποία χάνει συμπίεση και γι αυτό ρετάρει κρύο , μετά μόλις ζεσταθεί κλείνουν αυτά από την διαστολή και έτσι δουλεύει κανονικά ….όμως σε βάθος χρόνου …κάποια μέρα δεν θα κλείνουν καλά αυτά τα κενά και …καπουτ . Συνήθως αυτό γίνεται ανάμεσα στα 25000~ 50000 km ανάλογα το πόσο επί τις % περισσότερο καίει σε λίτρα lpg , σε σχέση με την βενζίνη. Υπάρχει μελέτη Παν/μιου για αυτό την έχω ανεβάσει και δω , στις Φώτο δείχνει τα σημεία αυτά , ψάξε στο φόρουμ θα είναι ….αν δεν την διαγράψαν

Μπορείτε να προσδιορίσετε την ορολογία «κενά σε έναν κινητήρα ΜΕΚ?

Πως συνδέεται το πρωινό μπούκωμα με τα «κενά» του κινητήρα?

Πως συνδέεται το υγραέριο με τα «κενά» του κινητήρα?

Ποια απ’όλα τα «κενά» κάποια στιγμή δεν κλείνουν σε έναν κινητήρα και μένουν ανοιχτά?

Τι εννοείται με τον όρο κινητήρας «καπουτ»? Έψαξα όλες τις πανεπιστημιακές μελέτες που αναφέρετε και δεν βρήκα κάπου την συμπτωματολογία των «κενών» που προκαλούν «καπουτ» στον κινητήρα.

Διακρίνω μια ημιμάθεια και φλυαρία, που δεν βοηθά στη λύση των προβλημάτων των μελών. :-@

Επισης εχω και εγω απορια οταν το κανει σε μια εγκατασταση με πχ 6.000 χλμ με υγραεριο η 2.000 χλμ και βασει της "επιστημης" δεν εχουν δημιουργηθει λογω υψηλων θρμοκρασιων τα κενα τοτε τι φταιει;;;;;;;;

Μάλλον εννοεί ο ποιητής τα "αρσενικά" μοτέρ που από τη μαμά τους δεν έχουν κενά και χρειάζεται ένα ποσόν 40-50 χιλ. χιλιομέτρων για να τους τα φτιάξουμε.
Τα "θηλυκά" μοτέρ που έχουν κενά από τη μαμά τους βγάζουν το πρόβλημα από τις 6.000 χιλιόμετρα... μουχαχαχχχχχ
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό kyriak » Πέμ 25 Οκτ, 2012 14:02

1.ΜΕΚ= μηχανή εσωτερικής καύσης . ....Αλλά με πρόλαβαν ...τσπ
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Re: Απ: πρωινα προβληματα

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 25 Οκτ, 2012 14:14

macmac έγραψε:
maevius έγραψε:
LPGas έγραψε:
kyriak έγραψε:Το αυτοκίνητο λόγο υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλης διαστολής που προκαλείται από αυτήν την αύξηση στα διάφορα μέρη της ΜΕΚ , έχει πάρει πλέον ( κενά )στο εσω του κινητήρα ,από τα οποία χάνει συμπίεση και γι αυτό ρετάρει κρύο , μετά μόλις ζεσταθεί κλείνουν αυτά από την διαστολή και έτσι δουλεύει κανονικά ….όμως σε βάθος χρόνου …κάποια μέρα δεν θα κλείνουν καλά αυτά τα κενά και …καπουτ . Συνήθως αυτό γίνεται ανάμεσα στα 25000~ 50000 km ανάλογα το πόσο επί τις % περισσότερο καίει σε λίτρα lpg , σε σχέση με την βενζίνη. Υπάρχει μελέτη Παν/μιου για αυτό την έχω ανεβάσει και δω , στις Φώτο δείχνει τα σημεία αυτά , ψάξε στο φόρουμ θα είναι ….αν δεν την διαγράψαν

Μπορείτε να προσδιορίσετε την ορολογία «κενά σε έναν κινητήρα ΜΕΚ?

Πως συνδέεται το πρωινό μπούκωμα με τα «κενά» του κινητήρα?

Πως συνδέεται το υγραέριο με τα «κενά» του κινητήρα?

Ποια απ’όλα τα «κενά» κάποια στιγμή δεν κλείνουν σε έναν κινητήρα και μένουν ανοιχτά?

Τι εννοείται με τον όρο κινητήρας «καπουτ»? Έψαξα όλες τις πανεπιστημιακές μελέτες που αναφέρετε και δεν βρήκα κάπου την συμπτωματολογία των «κενών» που προκαλούν «καπουτ» στον κινητήρα.

Διακρίνω μια ημιμάθεια και φλυαρία, που δεν βοηθά στη λύση των προβλημάτων των μελών. :-@

Επισης εχω και εγω απορια οταν το κανει σε μια εγκατασταση με πχ 6.000 χλμ με υγραεριο η 2.000 χλμ και βασει της "επιστημης" δεν εχουν δημιουργηθει λογω υψηλων θρμοκρασιων τα κενα τοτε τι φταιει;;;;;;;;

Μάλλον εννοεί ο ποιητής τα "αρσενικά" μοτέρ που από τη μαμά τους δεν έχουν κενά και χρειάζεται ένα ποσόν 40-50 χιλ. χιλιομέτρων για να τους τα φτιάξουμε.
Τα "θηλυκά" μοτέρ που έχουν κενά από τη μαμά τους βγάζουν το πρόβλημα από τις 6.000 χιλιόμετρα... μουχαχαχχχχχ

Χααααααχααααααααααα
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 25 Οκτ, 2012 15:19

kyriak έγραψε:

1.ΜΕΚ= μηχανή εσωτερικής καύσης . ....Αλλά με πρόλαβαν ...τσπ

Η λεξη μηχανη δεν συμπεριλαμβανεται στην ορολογια οταν μιλαμε για κινητηρες.
Το καρμπυρατερ εχει κινητηρα εσωτερικο και ειναι ο αξονας που δινει κινηση στην η στις πεταλουδες.
Κινητηρας εξωτερικος ειναι το κοματι που συνδεει την ντιζα με το καρμπυρατερ.
Στην επαφη του κινητηρα αξονα με το κυριως σωμα παρουσιαζονται τα κενα που προαναφερονται με αποτελεσμα τις πρωινες αρρυθμιες και τελικα την αλλαγη του καρμπυρατερ.Η συγκεκριμενη ζημια ειναι η μοναδικη που μπορει να καταστησει το καρμπ.αχρηστο μιας και ολα τα αλλα σημεια επισκευαζονται πληρως.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 25 Οκτ, 2012 19:19

αυτα τα κενα στο εσωτερικο του κινητηρα δεν πιστευω πως ισχυουν γιατι με τη 2η μιζια τα ρεταρισματα εξαφανισονται. και επισης παλιοτερα οταν πρωτοειδα το προβλημα ειχα προσεξει πως οταν το βαλεις μπρος κρυο και ρεταρει, πριν ζεσταθει καλα, δηλαδη καμια 20-30 δευτερολεπτα μετα την μιζια αν το σβησεις και το αφησεις κανα 2ωρο 3ωρο να ξανακρυωσει οπως πριν τοτε δεν ρεταρει.το ιδιο και στην 3η φορα, μετα απο αλλες 2-3 ωρες. και ειχα βγαλει το συμπερασμα πως το ρεταρισμα εμφανιζεται μετα απο την λειτουργια υγραεριου. δηλαδη αν ο κινητηρας δεν δουλεψει καθολου με υγραεριο τοτε δεν θα ρεταρει. αλλα το χω δοκιμασει και στο σβησιμο με βενζινη και εχω κανει και 50χλμ προαφατα μονο με βενζινη και τπτ. συνεχιζει τα ιδια.τελευταια προσεξα πως για να εμφανιστει το προβλημα πρεπει το αυτοκινητο να μεινει κανα 12ωρο σε ακκινησια. επισγς εχω αλλαξει και μπεκιερα μηπως υπηρχε κανα θεμα με διαρροη.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 25 Οκτ, 2012 19:25

Eισαι πολυ βαθια νυχτωμενος φιλε μου.αν ηταν ετσι τοτε εγω θα επρεπε να ειχα παρει το μοτερ στα χερια εδω και 100.000χλμ και δεν καιω σταγονα βενζινη στο υγραεριο.
Αυτες τις μπουρδες να μην ακουγα θα ημουνα πολυ ηρεμος.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό SteliosProCeed » Παρ 26 Οκτ, 2012 10:02

Παιδια το προβλημα το κανει νωρις....Οταν το αυτοκινητο κινειται με βενζινη αποκλειστικα και μεχρι να γυρισει υγραεριο...
Θεωρητικα το προβλημα βρισκεται στην λειτουργια της βενζινης και οχι στου υγραεριου....Εκει στρωνει...

Το μυαλο μου παει σε βουλωμενα μπεκ βενζινης απο την μικρη χρηση....Αν το συνδυασω και με κατι μικροκομπιασματα που εχω ΜΟΝΟ με βενζινη σε στροφες μεγαλες,τοτε μαλλον παω προς μπεκ...

Δεν ειναι οτι ειναι σοβαρο απλα ειναι κατι τις που δεν εχουμε βρει ακρη...
Υποψην εγω χρησιμοποιω μονο 100αρα,οποτε δεν θεωρω οτι η ποιοτητα βενζινης παιζει ρολο...
Η τρομπα αυτη παλι δειχνει σημαδια κοπωσης....Οποτε θα την αλλαξω συντομα με νεα,αλλα θα μπει και ρελεδακι που θα την κλεινει για να μην εχουμε παρομοια θεματα παλι.....
Kia ProCee'd 1400cc + Stargas LPG
Άβαταρ μέλους
SteliosProCeed

Δημοσιευσεις: 135

Δημοσίευσηαπό anikologr » Παρ 26 Οκτ, 2012 10:50

SteliosProCeed έγραψε:Παιδια το προβλημα το κανει νωρις....Οταν το αυτοκινητο κινειται με βενζινη αποκλειστικα και μεχρι να γυρισει υγραεριο...
Θεωρητικα το προβλημα βρισκεται στην λειτουργια της βενζινης και οχι στου υγραεριου....Εκει στρωνει...

Το μυαλο μου παει σε βουλωμενα μπεκ βενζινης απο την μικρη χρηση....Αν το συνδυασω και με κατι μικροκομπιασματα που εχω ΜΟΝΟ με βενζινη σε στροφες μεγαλες,τοτε μαλλον παω προς μπεκ...

Υποψην εγω χρησιμοποιω μονο 100αρα,οποτε δεν θεωρω οτι η ποιοτητα βενζινης παιζει ρολο...
Η τρομπα αυτη παλι δειχνει σημαδια κοπωσης....Οποτε θα την αλλαξω συντομα με νεα,αλλα θα μπει και ρελεδακι που θα την κλεινει για να μην εχουμε παρομοια θεματα παλι.....

Αν σε μια προσπέραση κάτι γίνει και μείνεις από αέριο? Ρίσκο...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 26 Οκτ, 2012 11:35

SteliosProCeed έγραψε:Παιδια το προβλημα το κανει νωρις....Οταν το αυτοκινητο κινειται με βενζινη αποκλειστικα και μεχρι να γυρισει υγραεριο...

Πρέπει να διπλό - σκεφτείς την κίνηση να βάλεις διακόπτη για την αντλία βενζίνης και να το τριπλό - σκεφτείς αν το αυτοκίνητο το οδηγεί η γυναίκα, το παιδί ή κάποιος τρίτος που δεν έχει γνώση της λειτουργίας του.
Εν ολίγης χρειάζεται ΠΡΟΣΟΧΗ…
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση