ANDYK έγραψε:Βρισκομαι στην παλληνη και ψαχνω καποιον αξιοπιστο εγκαταστατη για να βαλω γκαζι στο αυτοκινητο τουοτα κορολα 1999 .
εχει καποιος καποια προταση για καποιον κοντα μου ?????
( ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΓΕΡΑΚΑ ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΙΚΕΡΜΙ ΡΑΦΗΝΑ )
lovebacardi έγραψε:Καλημερα σε ολους τους φιλους του forum......
θελω την βοηθεια ολων οσων εχουν βαλει υγραεριο σε toyota corolla 2003 και μετα.....
λεω να παω να βαλω την αλλη εβδομαδα αλλα πολλα ακουγονται για βαλβιδες λαδιερες και μπουζια...
οποιος εχει βαλει σε toyota ας μου πει ρε παιδια τι παιζει μην τραβαμε τα μαλλια μας μετα και τρεχουμε σε συνεργεια και πληρονουμε διπλα και τριδιπλα....
Εφόσον έχεις 1.4 (4ΖΖ μοτέρ) ή 1.6 (3ΖΖ μοτέρ) όπως έχω εγώ, το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα με τις βαλβίδες όπως γράφουν και όλες οι μαύρες λίστες των εταιρειών που τις έχουν βγάλει.
Απο το Icom που έχω είμαι πολύ ευχαριστημένος όπως και απο την εγκατάστασή και το after sale του Μπίρμπου αλλά τα αυτοκίνητα αυτά έχουν θέμα αργά ή γρήγορα ανάλογα τη χρήση, με τις βαλβίδες, ένα ρίσκο το οποίο πήρα μιας και δεν έχω πρόβλημα να κάνω επισκευή.
Τώρα ο υγρός ψεκασμός πιθανόν να παρατείνει το φαινόμενο αλλά όπως και να έχει αργά η γρήγορα, είτε υγρό ή αέριο ψεκασμό, χωρίς ή με ελαιωτήρα που απλά παρατείνει τη φθορά, θα παρουσιαστεί πρόβλημα στις έδρες των βαλβίδων.
Ίσως με ένα σύστημα που να ψεκάζει και βενζίνη ενδιάμεσα, να αργήσει πάρα πολύ η φθορά.Όλοι οι εγκαταστάτες έχουν και τέτοια συστήματα όπως και ο Μπίρμπος νομίζω, που είναι μια καλή επιλογή.
Εγώ που χρησιμοποιώ το αμάξι για ταξίδια και αναγκαστικά στις προσπεράσεις θα πάω και με 4.000 στροφές, παρατήρησα φθορά στις βαλβίδες πάντως.
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και κάτι που πρέπει να γνωρίζεις πριν εγκαταστήσεις υγραέριο.Άλλα αυτοκίνητα όπως Ρενώ και άλλα δεν έχουν πρόβλημα.Τα συγκεκριμένα όμως έχουν όπως και κάποια άλλα Ιαπωνικά , Φόρντ κ.α
chrisd έγραψε:καλημερα φιλε μου.οσο αφορα την χρονολογια που λες ολλα τα μοτερ των κορολα απο το 2000 εως τωρα φορανε τον ιδιο κινητηρα ειτε 4ΖΖ 1400 κυβικα ειτε 3ΖΖ 1600.οσον αφορα το συστημα που θες θα σου προτεινα με κλειστα ματια τον Μπιρμπο και κιτ 5ης γενιας Icom.μια φορα θα τα σκασεις αλλα ειναι εγγυηση ο ανθρωπος.εγω ειμαι υπερκιβυσμενος σε 1ζζ.
Φίλε chrisd το 1ΖΖ μοτέρ είναι μια ειδική περίπτωση, γιατί οι έδρες των βαλβίδων είναι κατασκευασμένες με laser clad και όχι έδρες σαν δακτυλίδι που πρεσάρονται στη θέση τους, δλδ γίνεται συγκόληση με Λέιζερ, ισχυρού κράματος πιθανόν στελλίτη (κράμα κοβαλτίου+χρωμίου κ.α μέταλλα ανάλογα την σκληρότητα σε διαβάθμιση 6 σταδίων), πάνω στις έδρες των βαλβίδων και έτσι δημιουργείται μικρότερου πάχους ισχυρό κράμα πάνω στις έδρες των βαλβίδων ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΓΩΓΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΔΡΟΡΟΕΣ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ. ΣΕΛ.5 ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.http://www.mr2roc.org/misc/referencelibrary/enginedocs/1zzfedesigndoc.pdfΔυστυχώς αυτό υιοθετήθηκε μόνο στα 1.8 (1ΖΖ-FE) μοντέλα.Αν έχεις λοιπόν το 1.8..βάλε άφοβα.